به گزارش شرکت  سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، اردشیر سعدمحمدی خاطرنشان کرد: کارشناسان بخش معدن و صنایع معدنی چند سال است که هشدار جدی داده‌اند، مبنی بر اینکه ذخایر معدنی مانند سنگ آهن با روند اکتشاف موجود رو به اتمام است و این موضوع جدیدی نیست.

وی یادآور شد: براساس آخرین ویرایش مطالعات طرح جامع فولاد کشور، ذخیره زمین‌شناسی سنگ آهن پنج‌میلیارد تن و ذخیره قابل استخراج آن ۹/ ۲‌میلیارد تن تخمین زده می‌شود.

سعدمحمدی اضافه کرد: چنانچه اهداف سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ تحقق یابد و به تولید سالانه ۵۵‌میلیون تن فولاد خام برسیم، سالانه ۱۶۰ تا ۱۶۹‌میلیون تن سنگ آهن نیاز است، بنابراین ذخایر موجود تکافوی تولید فولاد برای سالیان زیادی را نخواهد داد. وی گفت: استخراج از معادن در اعماق زمین نیز راه دیگری است که در میان‌مدت امکان دارد، بتوان آن را پیگیری کرد، اما این راه در حال حاضر صرفه اقتصادی ندارد، ولی در صورت افزایش قیمت‌ها، ممکن است توجیه‌پذیر شود.

مدیرعامل «و معادن» اضافه کرد: برنامه‌ریزی برای استخراج از معادن کوچک و متوسط راهکار دیگری برای تامین سنگ آهن موردنیاز است.

سعدمحمدی پیرامون مساله واردات توضیح داد: واردات سنگ آهن از کشورهایی مانند استرالیا راه دیگری است که پیش‌روی ما قرار دارد، اما یکی از مشکلات اصلی آن هزینه بالای حمل است و از سوی دیگر عمق کم اسکله‌های کشور؛چرا که نمی‌توان از کشتی‌های capesize که توان حمل ۱۱۰۰ تا ۲۰۰۰ dwt را دارند، استفاده کرد و همین موضوع باعث افزایش هزینه واردات خواهد شد.

وی تصریح کرد: مانع جدی بر سر راه واردات نیز تحریم‌های اقتصادی هستند و از اساس گره زدن صنعت فولاد کشور به واردات، امری اشتباه است، زیرا در صورت تحریم، تمام زنجیره فولاد کشور با مشکل مواجه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات تاکید کرد: راه‌حل اصلی تامین خوراک کارخانه‌های فولاد‌سازی، فعالیت جدی و تمرکز بر موضوع اکتشاف است و امسال هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات ۶۰‌هزار متر حفاری را برنامه‌ریزی کرده که برای تحقق این امر هفت دستگاه خریداری شده و انتظار می‌رود بتوانیم شروع یک حرکت اکتشافی را رقم بزنیم.