موفقیت های«ومعادن» در تامین مالی زیرساختهای صنعت
امیرحسین نادری، مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، رسالت اصلی این شرکت را ایجاد ارزش افزوده در حوزه معدن و صنایع معدنی دانست و اظهار کرد: این مجموعه همواره در تلاش است تا در زنجیره فولاد و تولید سایر فلزات در کشور موثر باشد و ما این رویکرد را در جهت ایجاد توسعه متوازن در سراسر کشور به ویژه ایجاد اشتغال و ثروتآفرینی در مناطق کمتر توسعه یافته پیش گرفتهایم؛ به همین جهت است که شرکت علاوه بر در نظر گرفتن منافع بیشتر برای سهامداران، همواره با نگاهی فراشرکتی در جهت توسعه پایدار در سطح ملی گام برمیدارد.
نادری بیان کرد: با توجه به پتانسیل گروه و توان تخصصی این مجموعه، «ومعادن» طی دوران فعالیت خود کوشیده است چالشها و مسائل زنجیره تولید را شناسایی و در حد توان خود برای حل این مسائل برنامهریزی کرده و اقدام مناسب و به موقع انجام دهد و با آینده نگری، در جهت بهبود زیرساختهای صنعت حرکت کند و این اقدامات را صرفا به زنجیره فولاد محدود نکرده است؛ بلکه در نظر دارد به سایر حوزههای فلزی همچون عناصر نادر خاکی، پلی متالها و سایر عناصر معدنی مهم وارد شود.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات افزود: از جمله اقدامات گروه میتوان به پروژههای بزرگ در زمینه تامین آب صنعت، تولید انرژی، فعالیت در حوزه اکتشاف، حمل و نقل مواد معدنی و ارتباط با مراکز دانش بنیان و دانشگاهها در مسیر ارتقای فناوری در حوزه معدن و صنایع معدنی اشاره کرد.
نادری عنوان کرد: ما در کشور هم به منابع ارزشمند دسترسی داریم و هم نیروهای متخصص زیادی داریم؛ اما یکی از چالشها که موجب کاهش سرعت انجام پروژههای بزرگ صنعت میشود، مساله تامین مالی است.
وی با اشاره به تاسیس «تجلی»، اولین شرکت پروژه محور بورس، ادامه داد: ما در «ومعادن» توانستیم روش نوینی را در راستای حل این چالش در کشور مطرح و پایهگذاری کنیم و با بهرهگیری از تیم مدیریتی متخصص، موفق شدیم با حمایت و اعتماد مجموعه وزارت صمت و سازمانهای نظارتی همچون بورس، تمام مجوزهای لازم را برای فعالیت این شرکت در بازار سرمایه اخذ کنیم. امید میرود با تلاشهای انجام شده، مسیر برای آغاز فعالیت شرکتهای پروژه محور دیگری در صنایع معدنی و سایر صنایع در بازار سرمایه هموار شود.
نادری تاکید کرد: رسالت اصلی «تجلی» هدایت سیل عظیم نقدینگی سرگردان موجود در جامعه به سمت تولید است. این روند علاوه بر حل مساله تامین مالی پروژهها و توسعه صنعت کشور، موجب مشارکت مستقیم سهامداران در اجرای طرحهای بزرگ صنعتی شده و سودآوری قابل قبولی را برای آنها به همراه خواهد داشت.
مدیرعامل «ومعادن» در پایان اظهار کرد: ترکیب سهامداران «تجلی» و پروژههایی که در دست اجرا دارد، این اطمینان را به سهامداران خواهد داد که این شرکت از پشتوانهای قوی و برنامهای منسجم برای ادامه مسیر برخوردار است.
لازم به ذکر است ۵۱درصد از سهام تجلی متعلق به «ومعادن»، ۱۷درصد آن متعلق به «کگل» و ۱۷درصد آن متعلق به «کچاد» است؛ ۱۵درصد از سهام تجلی در تاریخ سهشنبه ۲ آذر ۱۴۰۰، در فرابورس به صورت عمومی پذیرهنویسی میشود.
اجرای طرح کارخانه یک میلیون تنی صبا امید غرب خاورمیانه
درهمین حال روز گذشته روند پیشرفت کار پروژه گندلهسازی یک میلیون تنی بیجار و کارخانه کنسانتره و گندلهسازی از سوی سهامداران عمده این شرکت مورد ارزیابی قرارگرفت.
پروژه گندلهسازی یک میلیون تنی صباامید غرب خاورمیانه که در شهرستان بیجار مراحل اجرایی خود را طی میکند، ۵/ ۱۶درصد پیشرفت داشته که به میزان ۵/ ۳درصد جلوتر از برنامه زمانبندی خود قرار دارد. پیشبینی میشود با تمهیدات موجود و فعالیت فشرده مجری در چند جبهه کاری به طور همزمان، این روند همچنان از سرعت بیشتری برخوردار شود.
۷۰درصد سهام صباامید غرب خاورمیانه متعلق به شرکت صبانور و ۳۰درصد مالکیت آن در اختیار شرکت تجلی قرار دارد.
در جلسه هماهنگی که در محل سایت پروژه برگزار شد، گزارش تفصیلی پیشرفت کار به حاضرین ارائه شد. بخش عمده این گزارش مربوط به پیگیریها و اقدامات اجرایی انجام شده در خصوص تامین زیرساختهای آب، برق و گاز و مطرح کردن چالشها و مسائل پیشرو و راههای تسریع اجرای طرح بود.
امیرحسین نادری، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن ضمن تقدیر از مجریان طرح بابت اقدامات خوب و موثر انجام شده گفت: با ظرفیت موجود در صبانور این پروژه میتواند طرحهای توسعه بسیار بزرگی را در پیش داشته باشد. نگاه سازندگان باید معطوف به توسعه آینده این مجموعه تا ۵ میلیون تن تولید گندله باشد. وی همچنین از مدیران مجموعه خواست تا تمهیداتی در طرح جامع برای فضای سبز دیده شود.
نادری افزود: بازار فعلی محصولات معدنی و فولادی بازار مناسبی است که باید هر چه زودتر پروژهها را در زمان مناسب به بهرهبرداری رساند تا از موقعیت موجود حداکثر منافع ممکن نصیب کشور شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به سرمایهگذاری خوبی که در منطقه انجام شده انتظار میرود تعامل بهتری با مسوولان محلی در جهت تسریع کارها داشته باشیم.
مدیرعامل «ومعادن» به دستاندرکاران پروژه یادآور شد: ایجاد اشتغال و رفع محرومیت در این منطقه بسیار ارزشمند است. نباید اجرای این طرحها را صرفا در حد احداث یک کارخانه دید، بلکه بهعنوان یک وظیفه ملی و میهنی و خدمتی ماندگار و ارزشمند باید حداکثر تلاش خود را برای به سامان رسیدن آن به کار گیریم. چنین اموری فقط ساخت کارخانه نیست. بلکه پرچم عزت نظام اسلامی با توسعه چنین کارهایی در مناطق مختلف به اهتزاز درمیآید. نادری همچنین بر استفاده بیشتر از توان و تخصص داخلی و بومیسازی صنعت در منطقه تاکید کرد.