قائم‎مقام شرکت تجلی با اشاره به اینکه شرکت تجلی از طریق پذیره‌نویسی به عموم عرضه خواهد شد؛ درباره تفاوت پذیره‎نویسی و عرضه‎های اولیه گفت: معمولا عرضه اولیه سهام‎ با کشف قیمت همراه است. به این معنی که شرکتی که قرار است سهام آن در بورس معامله شود با عرضه و مشخص شدن تعداد شرکت‌کنندگان کشف قیمت می‌شود و به نسبت تعداد شرکت‌کنندگان سهام عرضه می‌شود، اما پذیره‎نویسی چون فاقد کشف قیمت است و قیمت سهام از پیش مشخص است در یک بازه زمانی سهام پذیره‌نویسی می‌شود و در اختیار عموم قرار می‌گیرد.

سعید باقری، درباره پروژه‎محور بودن تجلی و ویژگی‌های چنین شرکت‌هایی اضافه کرد: هر شرکتی یک ماموریت دارد و برای خود رسالتی را تعریف می‎کند. مجموعه شرکت تجلی رسالتی که برای خودش تعریف کرده تکمیل زنجیره فولاد از معدن تا نورد است. به عبارتی ما پروژه‌هایی که در این مسیر تعریف شده‎اند را انتخاب کردیم.

وی  ادامه داد: این شرکت‎ به جای اینکه پرتفویی (سبد سرمایه‎گذاری) از سهام یا دارایی‎های دیگر داشته باشد پرتفویی شامل پروژه‌ها را تشکیل داده است. پروژه‎هایی که هر کدام تاکنون ۲۰ تا ۳۰ درصد پیشرفت کرده و شرکت تجلی برنامه‎ دارد با جمع‎آوری منابع و تزریق مستقیم آن به پروژه‎ها، بتواند آنها را تکمیل کند. بنابراین عبارت پروژه‎محور بودن از این مفهوم می‎آید که ما مجموعه‎ای از پروژه‎هایی را داریم که در حال اجرا و تکمیل هستند.

باقری در ادامه تصریح کرد: هنگامی‌ که ما در حال طراحی شرکت تجلی و برنامه‎ریزی برای آن بودیم پروژه‎هایی مورد انتخاب قرار گرفت  که به لحاظ فنی و اقتصادی ارزیابی شده بودند. همچنین از سوی مشاوران فن تایید شدند. در واقع از یک نرخ بازدهی به طور متوسط بین ۳۹ تا ۴۰درصد در صنعت برخوردار هستند. وی تاکید کرد: پروژه‎ها بر این مبنا انتخاب شدند و همه پروژه‌ها از بازدهی مناسبی برخوردار هستند.

قائم‎مقام شرکت تجلی درباره شیوه سودآوری سهام تجلی برای سهامدارانش نیز تشریح کرد: هنگامی‌که سهامداران جدید به شرکت تجلی اضافه می‎شوند سهامدار همین پروژه‎ها می‌شوند. پروژه‎هایی که در ابتدای مسیر هستند و به سرعت تکمیل می‌شوند با پیشرفت پروژه قیمت سهام نیز افزایش پیدا می‌کند. چون ارزش پروژه بالاتر رفته است.

باقری گفت: سود سهامداران معمولا از دو شیوه تامین می‌شود جمع جبری سود تقسیمی ‌شرکت‎ها به‌علاوه تفاوت ارزش سهام در تاریخ خرید و تاریخ فروش در دوره سرمایه‎گذاری شرکتی مانند تجلی در ابتدای مسیرش شاید قسمت اول این معادله را که همان سود تقسیمی ‌است کمتر داشته باشد، اما ارزش‎افزوده‎ای که در قیمت سهم با توجه به رشد پروژه‎ها ایجاد می‎شود منفعت زیادی برای سهامدارانش به ارمغان می‎آورد. بنابراین سهامدارانی که وارد این شرکت می‎شوند با سهم خرد و سرمایه کوچک هم می‎توانند در پروژه‌های سودده و برتر حوزه معدنی و فلزی مشارکت داشته باشد.  وی یادآور شد: مزیت دیگر آن هم در قابلیت نقدشوندگی سهام آن نهفته است. در واقع سهامدار یا سرمایه‎گذار به فراخور نیاز مالی در طول مسیر برای تامین سرمایه مورد نیاز خود، می‎تواند این سهم را به تدریج بفروشد. یعنی هر روز هر چقدر نیاز دارد تعدادی از سهام را به فروش برساند چون مکانیزم بورس و بازارگردانی بر آن حاکم است در نتیجه نقدشوندگی راحتی دارد. به گزارش روابط‌عمومی ‌شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات؛ پذیره‌نویسی سهام شرکت تجلی از طریق عرضه عمومی ‌سه‌شنبه ۲ آذر سال ۱۴۰۰ در فرابورس ایران انجام می‌شود. در این عرضه ۱۵درصد از سهام شرکت تجلی از طریق سلب حق تقدم از سهامداران فعلی با هر سهم قیمت هزار ریال برای عموم مردم عرضه خواهد شد. شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (۵۱درصد)، شرکت چادرملو (۱۷درصد) و شرکت گل‌گهر (۱۷درصد) از دیگر سهامداران شرکت هستند. تجلی توسعه معادن و فلزات پیش از این و با افزایش سرمایه ۶۲۰ هزار درصدی از یک میلیارد تومان به ۶هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بزرگ‌ترین افزایش سرمایه تاریخ بورس را به نام خود ثبت کرده بود.

درحال حاضر این شرکت پروژه‌های زنجیره فولاد از معدن تا نورد، شامل گندله‌سازی، آهن‌اسفنجی و فولادسازی را در دست احداث دارد و از پروژه‌های آتی می‌توان به ساخت اسکله بندر عباس و اکتشاف و استخراج از معادن جدید اشاره کرد.