رئیس هیاتمدیره شرکت ملی مس:
برنامه دقیقی برای توسعه ماشینآلات و تجهیزات معدنی داریم
به گزارش مس پرس، سیدمجید هدایت رئیس هیاتمدیره شرکت ملی مس با دمیتری کالتوسف سفیر بلاروس و هیات همراه، قائم مقام مدیرعامل شرکت بلاز و جمعی از مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت و هپکو دیدار و گفتوگو کرد. هدایت در نشست همکاریهای دوجانبه شرکت مس با شرکت بلاز گفت: شرکت ملی مس یکی از شرکتهای مهم و اثرگذار است و در فهرست شرکتهای بورسی مقام سوم را دارا است. وی با بیان اینکه یک ماه پیش شرکت مس از ۵۰ سالگی عبور کرد و از زمان تاسیس تا امروز یکی از شرکتهای بزرگ دنیا محسوب میشود، افزود: میزان ذخایر معدنی این شرکت بزرگ امروز با کشف یک میلیارد تن به تازگی از ۱۸ میلیارد به ۱۹ میلیارد تن رسیده است. رئیس هیاتمدیره شرکت مس با اشاره به تمایل شرکت مس برای گسترش همکاری با بلاروس گفت: برای تسریع در گسترش همکاریهای مشترک و انعقاد قرارداد لازم است بستر مناسبی شکل بگیرد، رفع ابهامات و دغدغهها میتواند در طی شدن مراحل موثر باشد.
هدایت با اشاره به سفر ماه پیش مدیرعامل شرکت مس به بلاروس و نتایج آن گفت: در سفر انجام شده، توافقاتی برای تهیه و خرید دستگاههای دامپ تراک و انتقال آن به کشورمان انجام گرفت. وی یادآور شد: براساس توافقات اولیه قرار بود حمل دستگاهها و ماشینآلات سنگین معدنی از شهریور ماه بهتدریج انجام شود. رئیس هیاتمدیره شرکت ملی مس با بیان اینکه ما تنها شرکت ایرانی نیستیم که تمایل داریم از محصولات شرکت بلاز استفاده کنیم، تصریح کرد: بنابراین با هماهنگیهایی که با وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و معاون مربوطه داشتیم تصمیم گرفته شد شرکت معتبری مانند هپکو در این زمینه در حوزه ساخت داخل و بومیسازی معرفی شود. وی در ادامه با تاکید بر اینکه شرکت مس تمایل دارد مسیر موجود برای همکاری و خرید تجهیزات مورد نظر کوتاهتر شود، گفت: لازم است براساس برنامه زمانبندی، مشخص شود تجهیزات و ماشینآلات چه زمانی به ایران ارسال میشود و همچنین زمان امضای قرارداد و شرایط پیشپرداختها را نیز مشخص کنیم.
رئیس هیاتمدیره شرکت ملی مس با بیان اینکه انعطاف بیشتری را از شرکت بلاز انتظار داریم، اظهار کرد: وجود مباحثی نظیر مسائل حقوقی، نظارتی و گارانتی در زمینه ساخت دستگاهها در ایران وجود دارد؛ بنابراین بهتر است بدون اتلاف وقت هرچه سریعتر به توافقات قطعی برسیم و قرارداد را وارد فاز اجرایی کنیم. وی در ادامه یکی از توافقات اولیه را انتقال ۴۰ دستگاه دامپ تراک به همراه اتاق بار به شرکت مس عنوان کرد و افزود: البته در مراحل بعد ۵۰۰ دستگاه دامپ تراک نیز باید طی ۳ سال به شرکت مس تحویل شود.
تمایل بلاروس برای همکاری با شرکت مس ایران
واسیلی قائم مقام مدیرعامل شرکت بلاز نیز در این نشست عنوان کرد: برای تحویل دستگاهای دامپ تراک طبق توافقات و قرارداد فیمابین عمل و احتمالا تحویل را از سپتامبر شروع میکنیم. واسیلی با اشاره به سفر یک ماه پیش مقامات وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت مس به بلاروس یادآور شد: یکی از توافقات در آن سفر همکاری با شرکت ملی مس ایران بود. وی با اشاره به ضرورت سرعت بخشیدن به امضای قرارداد فیمابین گفت: شرکت مس فهرست محصولات و ماشینآلاتی را که برای سال ۲۰۲۳ در نظر دارد مشخص کند تا ما بر اساس آن اقدامات لازم را آغاز کنیم.
شرکت مس در زمینه ذخایر معدنی به رتبه پنجم دنیا ارتقا یافت
همچنین معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در این جلسه با ارائه گزارشی از آخرین اطلاعات و اقدامات شرکت مس گفت: حجم ذخایر شرکت مس از ۱۸ میلیارد تن به ۱۹ میلیارد تن افزایش یافته و دارای ۵۴ میلیون تن مس محتوی است. بهروز رحمتی با بیان اینکه تا یک ماه پیش شرکت مس هفتمین کشور دارنده ذخایر مس دنیا بود، افزود: اکنون با کشف یک میلیارد تن ذخایر معدنی جدید، توانستیم رتبه پنجم دنیا را به دست آوریم که توفیق بزرگی برای سهامداران شرکت ملی صنایع مس ایران و کشور است.
وی با اشاره به اینکه شرکت ملی مس بزرگترین تولیدکننده مس ایران، خاورمیانه و شمال آفریقا است، عنوان کرد: سال گذشته بیش از ۲/ ۱ میلیون تن کنسانتره مس، ۳۵۰ هزار تن آند مس و ۲۸۵ هزار تن کاتد مس تولید کردیم که امسال به بیش از ۳۰۰ هزار تن کاتد افزایش خواهد یافت. وی با اشاره به طراحی برنامه توسعه شرکت مس در دو فاز گفت: در فاز اول تولید کنسانتره را از ۱/ ۲میلیون تن به ۲/ ۵میلیون تن و در فاز دوم به ۴/ ۴ میلیون تن افزایش خواهیم داد، بهطوریکه تولید ۴ برابر میشود. رحمتی ادامه داد: در زمینه تولید کاتد از ۲۵۰ هزار تن به یک میلیون تن بهتدریج خواهیم رسید و به این ترتیب جزو پنج شرکت بزرگ تولیدکننده دنیا میشویم.