برای نخستینبار در نظام بانکی کشور
بیش از ۲۶درصد تسهیلات بانک تجارت به بخش کشاورزی اختصاص یافت
در گزارشی که روابط عمومی بانک تجارت در این زمینه منتشر ساخته، آمده است: بخش کشاورزی با اختصاص بیش از ۱۴درصد از مجموع تولید ناخالص داخلی، ۲۴درصد از نیروی کار و ۲۰درصد از صادرات غیرنفتی نقش اساسی خود را در اقتصاد کشور حفظ کرده است؛
گروه بازارپول- بانک تجارت با اعطای ۱۷هزار و ۶۰۰میلیارد ریال تسهیلات به بخش کشاورزی تنها بانک تجاری کشور است که هدف تعیین شده از سوی دولت و بانک مرکزی را در حمایت از کشاورزان محقق ساخته است.
در گزارشی که روابط عمومی بانک تجارت در این زمینه منتشر ساخته، آمده است: بخش کشاورزی با اختصاص بیش از ۱۴درصد از مجموع تولید ناخالص داخلی، ۲۴درصد از نیروی کار و ۲۰درصد از صادرات غیرنفتی نقش اساسی خود را در اقتصاد کشور حفظ کرده است؛ به گونه ای که بانک مرکزی در راستای سیاستهای کلی نظام موکدا بانکها را مکلف به اختصاص حداقل ۲۵درصد از مجموع تسهیلات خود به بخش کشاورزی نموده است. بانک تجارت نیز با ملاحظه این مهم و در راستای ایفای نقش موثر در خدمات رسانی به کشاورزان و روستائیان عزیز طی سال ۱۳۸۵ با اختصاص بیش از ششهزار و دویستمیلیارد ریال تسهیلات (معادل ۲۶درصد از تسهیلات اعطایی خود) به فعالان بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی مرتبط با آن تنها بانک تجاری کشور بوده که هدف برنامه چهارم توسعه کشور در حمایت از این بخش را محقق کرده است.
در ادامه این گزارش آمده است: مانده تسهیلات بانک تجارت در بخش کشاورزی تا پایان سال ۱۳۸۵ به هفدههزار و ششصدمیلیارد ریال رسید، به گونه ای که پورمحمدی، معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی، مهرماه گذشته در جلسه تصویب صورتهای مالی سال ۸۵ بانک تجارت رویکرد ارزنده این بانک را «بیسابقه» و «الگویی برای سایر بانکهای کشور» معرفی کرد.
روابط عمومی بانک تجارت در گزارش خود خاطرنشان ساخته یکی از دلایل مهم توفیق این بانک در اعطای تسهیلات به بخش کشاورزی هدفگذاری اعتباری دقیق برای مدیریتهای شعب در استانهای مختلف کشور بوده است؛ به گونهای که بانک تجارت برخی استانهای کشور را که از پتانسیل بیشتری در تولید محصولات کشاورزی برخوردارند با نگاه ویژه در برنامهریزیها لحاظ کرده است. نکته بسیار مهم در خصوص اقدامات حمایتی بانک تجارت از بخش کشاورزی این است که بیش از ۹۶درصد از تسهیلات اعطاء شده به فعالان بخشخصوصی در حوزه کشاورزی و صنایع مرتبط اعطا شده است. به نظر میرسد این رویکرد نقشی تعیینکننده در کاهش اثرات منفی فصلی بودن درآمد تولیدکنندگان، تامین نقدینگی موردنیاز کشاورزان و افزایش سطح تولید و بهرهوری در واحدهای مولد و زودبازده این بخش داشته باشد.
در این گزارش با اشاره به برنامه بلندمدت مدیریت امور اعتباری این بانک برای حمایت از صنایع تبدیلی مرتبط با کشاورزی آمده است: بانک تجارت طی سالهای اخیر بخش عمدهای از تسهیلات خود را به مجتمعهای صنعتی تولید کمپوت، کنسرو، آبمیوه، شالیکوبیها، کارخانههای تولید چای و... اختصاص داده است.
یکی از مهمترین صنایع تبدیلی که اختصاص به موقع تسهیلات بانکی به آن نقشی کلیدی در خریداری به موقع محصولات از کشاورزان خواهد داشت، صنعت آرد است.
علاوه بر این بانک تجارت با اعطای تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان نان صنعتی، تلاش بزرگی را برای حمایت از تولیدکنندگان گندم و آرد و تغییر الگوی مصرف نان در کشور آغاز کرده است. بر اساس تفاهمنامه امضا شده میان بانک تجارت و شرکت بازرگانی دولتی ایران، این بانک برای ایجاد واحدهای تولید نان صنعتی مبلغ چهارهزار و چهارصد و پنجاهمیلیارد ریال از محل حساب ذخیره ارزی و ششهزار میلیارد ریال از محل منابع داخلی خود به این بخش اختصاص داده است. بانک تجارت همچنین با تجهیز و توسعه ماشینآلات کارخانه آرد تجارت و توسعه ظرفیت سیلوهای این کارخانه به بیست و پنجهزار تن، گام مهمی در حل مشکل دیرینه نگهداری گندم و تولید آرد در استانهای شمالی کشور برداشته است.
ارسال نظر