قیمت طلا هفته گذشته را با رشد بسیار اندکی به پایان برد و موفق نشد از مقاومت در مرز ۱۲۳۰ دلار عبور کند. آنچه مانع رشد قیمت طلا شد، ریزش ۷ درصدی قیمت نفت و سقوط آن به پایین‌ترین رکورد سال ۲۰۱۸ در معاملات روز جمعه بود. بهای معاملات وست‌تگزاس اینترمدیت آمریکا تا مرز ۷۴/ ۵۰ دلار عقب‌نشینی کرد.

به گفته اوژن واینبرگ، مدیر تحقیقات کالا در کامرس بانک، نه‌تنها قیمت نفت روی فضای سرمایه‌گذاری در بازارهای کالا تاثیر منفی گذاشت؛ بلکه افت شدید آن برای طلا نیز منفی است، زیرا کاهش قیمت نفت، انتظارات تورمی را کمتر می‌کند. جاسپر لاو، مدیر تحقیقات در گروه سرمایه لندن نیز در گفت‌وگو با کیتکونیوز، با این نظر موافق بوده و خاطرنشان کرد: ابهامات اقتصادی فزاینده در جهان، فضای پیچیده‌ای را برای دارایی‌های مطمئن به‌وجود می‌آورد. وی در ادامه افزود: با وجود افت شدید قیمت نفت، انتظار دارد قیمت طلا در کوتاه‌مدت بالای ۱۲۰۰ دلار بماند. اگرچه کاهش قیمت نفت، رشد قیمت طلا را در کوتاه‌مدت محدود می‌کند، اما اوله‌هانسن، مدیر تحقیقات کالا در ساکسو بانک معتقد است ممکن است سرمایه‌گذاران انتظار بیش از حد از بازار طلا داشته‌اند؛ در‌حالی‌که طلا نقش خود به‌عنوان پناهگاه در برابر ابهامات اقتصادی را ایفا می‌کند. انتظار می‌رود چهارمین دور افزایش نرخ‌های بهره در ماه میلادی آینده صورت بگیرد و سیاست‌گذاران آمریکا پیش از این، از دو دور دیگر افزایش نرخ‌های بهره تا ژوئن ۲۰۱۹ خبر دادند. اما به‌دلیل کندی رشد اقتصادی، انتظارات نسبت به تحکیم بیشتر سیاست پولی تا پایان سال ۲۰۱۹ پایین آمده است.

چشم‌انداز نرخ‌های بهره بالاتر آمریکا برای طلا که به دلار قیمت‌گذاری می‌شود منفی است؛ زیرا هزینه نگهداری این فلز افزایش پیدا کرده و جذابیت سرمایه‌گذاری کمتری پیدا می‌کند.

نگرانی نسبت به کندی رشد اقتصادی، در بازارهای سهام نیز دیده می‌شود و به عقب‌نشینی سرمایه‌گذاران از دارایی‌های پرریسک منجر شده است. هفته گذشته سرمایه‌گذاران شاهد بودند که شاخص «اس‌اند‌پی ۵۰۰» همه رشد خود از ابتدای سال ۲۰۱۸ تاکنون را از دست داد و حدود ۵/ ۳ درصد افت کرد. بنا بر اظهارات برخی از اقتصاددانان، اگر رهبران گروه جی ۲۰ در نشست هفته جاری اظهارات مثبتی درباره تجارت جهانی داشته باشند، بازارهای سهام ممکن است شاهد بهبود وضعیت خود باشند.

علاوه‌بر نشست  جی ۲۰، سرمایه‌گذاران توجه ویژه‌ای به اظهارات جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا خواهند داشت. انتظار می‌رود وی برای افزایش نرخ بهره در دسامبر مقدمه‌چینی کند.

  ترکیدن حباب بیت‌کوین

ارزش ارز دیجیتالی بیت‌کوین همچنان رو به کاهش است و به گفته کارشناسان ادامه شیب نزولی آن، شوک جدیدی به سرمایه‌گذاران و بازار ارزهای دیجیتالی وارد خواهد کرد.

به گزارش «ایسنا» به‌نظر می‌رسد داده‌های تحلیلی کارشناسان و تحلیلگران فعال در بازار ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده همچون بیت‌کوین، دیگر برای سرمایه‌گذاران ارزشی ندارد؛ چراکه در هفته‌های اخیر بهای بیت‌کوین به‌رغم برآوردهای آنها به‌طرز قابل‌ملاحظه‌ای سقوط کرده و مرز پیش‌بینی‌ها را هم رد کرده است. آخرین اخبار منتشره در کوین تلگراف نشان می‌دهد ارزش بیت‌کوین به کمتر از ۴ هزار دلار رسیده و هم‌اکنون ۳۶۰۰ دلار معامله شده است. این درحالی‌است که پیش‌تر تحلیلگران پیش‌بینی کرده بودند که کمترین مرز سقوط این ارز دیجیتال رمزپایه ۴۸۰۰ دلار خواهد بود و تا پایان سال‌جاری میلادی دوباره به ۱۵ هزار دلار می‌رسد. هفته‌های اخیر با سقوط ناگهانی و مداوم ارزش بیت‌کوین، بازار ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده با شوک و شرایط غیرمنتظره روبه‌رو و همین امر موجب شد که بسیاری از سرمایه‌گذاران و معامله‌گران از خرید و سرمایه‌گذاری روی آن اجتناب کرده و منتظر بمانند که آینده این ارز به کجا خواهد رسید و چگونه رقم زده خواهد شد.

این شوک ارزی به‌گونه‌ای در بازارهای جهانی بوده است که فقط در عرض ۲۴ ساعت بیت‌کوین ۱۳ تا ۱۴ درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده و به زیر ۴۰۰۰ دلار رسیده است.

قیمت بیت‌کوین که در سال‌های اولیه معرفی و عرضه آن کمتر از چند دلار بود، در دسامبر سال گذشته به مرز ۲۰ هزار دلار نیز رسید و مورد توجه بسیاری از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در جهان واقع شد و خیل عظیمی از افراد نیز توانستند با استخراج و خریداری این ارز دیجیتال رمزپایه به ثروت کلانی دست یابند. گفته می‌شود قیمت بیت‌کوین از اکتبر سال گذشته تاکنون، در‌حال‌حاضر به رکورد کمترین میزان ارزش خود رسیده است که از نگاه بسیاری از کارشناسان، امری بی‌سابقه در سال‌جاری به‌نظر می‌رسد.