شماره روزنامه ۶۱۰۴
|

  • سیاستگذاری به‌جای تصدی‌گری

    دنیای اقتصاد: نوزدهمین جلسه هیات‌نمایندگان اتاق تهران با حضور، سید‌محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد. در این جلسه اعضای اتاق و فعالان حوزه تولید و تجارت دغدغه‌‌‌‌های خود در حوزه مرتبط را با وزیر صمت درمیان گذاشتند و محمد اتابک، به بررسی و پاسخ به تک‌‌‌‌تک سوالات و مسائل پرداخت.
  • لزوم مشارکت بیشتر فعالان صنعت غذا

    دنیای‌اقتصاد: در نشست کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران بر لزوم مشارکت جدی فعالان صنعت غذا در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی این حوزه از جمله نمایشگاه گلفود دبی ۲۰۲۵ تاکید شد. حضور هدفمند و پررنگ در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی با هدف معرفی توانمندی‌های صنعت غذای ایران از جمله نکاتی بود که در نشست اخیر کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران مورد تاکید قرارگرفت.
  • مشکلات برنج‏‏‏‏‏‌کاران

    دنیای‌اقتصاد: ۲عضو مجمع نمایندگان استان مازندران در تذکری خواستار رفع مشکل برنج‏‏‏‏‏‌کاران شدند. به گزارش «ایسنا» حمیدرضا حاجی‏‏‏‏‏‌پور؛ نماینده آمل در جلسه علنی مجلس شورای‌اسلامی در تذکری گفت: دو ماه از فصل برداشت برنج می‌گذرد و اکنون انبار کشاورزان و شالی‏‏‏‏‏‌کوبی‏‏‏‏‏‌ها پر از برنج است و کسی نیست که آن را بخرد. وی ادامه‌داد: لازم است دولت نسبت به حل مشکل برنج‏‏‏‏‏‌کاران اقدام کند.
  • کشاورزی در حصار اقلیم و دولت

    دنیای اقتصاد: تغییرات اقلیمی، گسترش خشکسالی، تخریب منابع، بی‌‌‌‌‌توجهی به روش‌های صنعتی و بی‌‌‌‌‌بهرگی از تکنولوژی‌های نوین را باید از مهم‌ترین چالش‌های فراروی کشاورزی ایران محسوب کرد. در چنین فضایی تراز تجاری حوزه کشاورزی نیز منفی است. نبود برنامه‌‌‌‌‌ریزی هدفمند برای رفع مشکلات، رشد پایدار بخش کشاورزی ایران را به مخاطره خواهد انداخت. کمبودهای یادشده در شرایطی هستند که در برنامه هفتم توسعه رشد ۵.۵‌درصدی در حوزه کشاورزی، هدف‌گذاری شده‌است. با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در رشد اقتصادی و به‌طور خاص در مقوله امنیت غذایی، تحقق این هدف نیازمند بازگشت از مسیر نادرست و اصلاح سیاست‌های کلان حاکم بر این بخش، جذب سرمایه ‌برای بهبود و توسعه فعالیت‌های کشاورزی، تخصیص بهینه‌‌‌‌‌ منابع مالی داخلی و خارجی و همچنین بهینه‌سازی مصرف آب است.
  • مطالبات شرکت‌های ایرانی از دولت عراق تعیین‌تکلیف می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق ایران بعد از بازگشت از سفر عراق که همراه با رئیس‌‌‌‌جمهور انجام‌شده بود، از تعیین‌تکلیف بازپرداخت مطالبات شرکت‌های ایرانی از دولت عراق که سال‌هاست باقی‌مانده‌است، خبر داد. صمد حسن‌‌‌‌زاده با اشاره به‌دستاوردهای سفر به عراق با همراهی رئیس‌‌‌‌جمهور، گفت: برای تعیین‌تکلیف بازپرداخت مطالبات شرکت‌های ایرانی از دولت عراق که سال‌ها پیش به دلیل ناامنی داعش این کشور را ترک کرده‌بودند رایزنی شد و قرار است در چارچوب کارگروهی با حضور نمایندگان دو طرف زمینه بازپرداخت این مطالبات فراهم‌شود.
  • شعارهای اقتصادی تنها روی سربرگ‌‌‌‌‌‌ها می‌ماند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران ضمن انتقاد به مصوبه تعطیلی پنج‌‌‌‌‌‌شنبه‌‌‌‌‌‌ها توسط نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی گفت: در جلسه مجلس هرچه استدلال کردیم در نهایت تصویب کردند که پنج‌شنبه‌‌‌‌‌‌ها تعطیل شود، گویا شعار اقتصادی سال‌تنها روی سربرگ‌‌‌‌‌‌ها قرارگرفته‌است. محمود نجفی‌‌‌‌‌‌عرب افزود: ۸‌درصد رشد اقتصادی در برنامه پنج‌‌‌‌‌‌ساله هفتم توسعه مصوب و ابلاغ شده که ۵.۲‌درصد آن محل رشد سرمایه و ۲.۸‌درصد آن از محل بهره‌‌‌‌‌‌وری پیش‌بینی شده‌است، اما آیا با توجه به شرایط موجود کشور، دستیابی به این رشد مقدور است؟
  • رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران منصوب شد

    دنیای‌اقتصاد: طی حکمی از سوی سید‌محمد اتابک؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمدعلی دهقان‌دهنوی به‌عنوان معاون وزیر و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران منصوب شد. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، مراسم تکریم مهدی ضیغمی و معارفه محمدعلی دهقان‌دهنوی به‌عنوان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران، در تاریخ بیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌وششم شهریور ماه با حضور سید‌محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت چهاردهم برگزار شد. محمدعلی دهقان‌دهنوی؛ عضویت در هیات‌علمی گروه مالی و بانکداری دانشگاه علامه طباطبایی و معاونت آموزشی موسسه عالی آموزش بانکداری ایران را در سوابق کاری خود دارد. وی رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار از ۷ بهمن ۱۳۹۹ تا ۲۱ مهر۱۴۰۰ بود. دهقان‌دهنوی معاون اقتصادی فرهاد دژپسند بود که پس از استعفای حسن قالیباف اصل‌ریاست این سازمان را به عهده گرفت. محمدعلی دهقان‌دهنوی دارای دکترای علوم اقتصادی از دانشگاه تربیت‌مدرس است.
  • وجوه حاصل از گران‌فروشی «جوجه یک‌روزه» به مرغداران بازگردانده می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: در صورتی‌که مرغداران گران‌فروشی واحدهای تولیدکننده «جوجه یک‌روزه» را گزارش کنند، وجوه حاصل از گران‌فروشی به آنها عودت داده خواهد شد. مسعود امراللهی با بیان برخورد قاطع با هر نوع تخلف گران‌فروشی جوجه یک‌روزه گفت: طبق گزارش‌هایی که به‌دست ما رسیده، کاهش عرضه و افزایش بی‌‌‌‌‌رویه قیمت جوجه یک‌روزه ظرف هفته‌های اخیر، منجر به افزایش قیمت نهایی مرغ و اجحاف در حق مصرف‌کننده نهایی شده که ریشه آن تخلف برخی از واحدهای تولیدکننده جوجه یک‌روزه است.
  • تیغ دولبه قیمت‌گذاری و ناترازی

    دنیای اقتصاد: شانزدهمین نشست از دوره دهم هیات‌نمایندگان اتاق ایران با حضور نمایندگان بخش‌خصوصی برگزار شد و سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان‌برنامه‏‏‏‌وبودجه به‌عنوان میهمان ویژه در این نشست حضور داشت. نمایندگان بخش‌خصوصی با حضور در شانزدهمین نشست از دوره دهم هیات‌نمایندگان اتاق ایران، به بحث و تبادل‏‏‏‌نظر در مورد مسائل روز اقتصاد کشور پرداختند. در ابتدای این نشست و در بخش سخنان پیش از دستور، علی‏‏‏‌محمد ابویی، عضو هیات‌نمایندگان اتاق ایران، با انتقاد از برخی رویه‏‏‏‌ها در اتاق، گفت: اتاق ایران باید مشکلات تولید و صادرات فعالان اقتصادی را به‌جد پیگیری‌ و از دولت مطالبه کند.
  • بیش از ۲۵درصد از محصولات کشاورزی در ایران ضایع می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی(تات) با اشاره به اینکه سالانه بین ۲۵ تا ۳۰‌درصد از محصولات کشاورزی در ایران در طول زنجیره تولید و توزیع از بین می‌رود، گفت: اتلاف ۳۰‌میلیون‌تن محصولات کشاورزی در ایران نیاز به فناوری و داده‌کاوی برای کاهش ضایعات دارد.
  • امکان توسعه کشاورزی منطبق با برنامه هفتم

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی، برنامه هفتم توسعه را در عین نیاز به اصلاح، بهترین روش برای پیشبرد امور اجرایی از جمله در توسعه کشاورزی عنوان کرد و گفت: اجماع حاکمیتی هموارترین مسیر برای پیاده‌‌‌‌‌‌‌‌کردن راهبردهای امنیت غذایی پایدار است. به گزارش وزارت جهادکشاورزی، «غلامرضا نوری» در شورای معاونان این وزارتخانه پس از ارائه گزارش مسوولان ستاد، معاونت‌ها و سازمان‌های تابعه افزود: درک مشترک همه ارکان وزارت جهادکشاورزی از ستاد تا صف در مورد راهبردهای جدید توسعه کشاورزی دولت چهاردهم، نخستین گام برای اقدام همه‌‌‌‌‌‌‌جانبه، قوی و منتج به نتیجه است.
  • صادرات مرغ متوقف شد

    دنیای‌اقتصاد: علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور، اظهار کرد: سال‌گذشته در شورای نرخ‌گذاری کالاهای اساسی قیمت حمایتی برای هر کیلوگرم مرغ زنده ۵۸‌هزار‌تومان تعیین شد تا شرکت بازرگانی پشتیبانی امور دام در مواقعی که قیمت‌ها کاهش می‌یابد، برای خرید این محصول اقدام کند. به گزارش تسنیم وی افزود: با وجود کاهش قیمت مرغ زنده تا ۵۳‌هزار‌تومان، اما برای خرید محصول اقدام نشد تا اینکه خود مرغداران اقدام به صادرات مرغ مازاد خود کردند تا بازار به تعادل برسد.
  • برنامه‌‌‌‌‌‌‌ریزی برای عبور از دوره اوج مصرف برق سال‌۱۴۰۴

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توانیر در جلسه هفتگی گذر از اوج‌بار تابستان با شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای از برنامه‌‌‌‌‌‌‌ریزی برای عبور از دوره اوج مصرف سال‌۱۴۰۴ خبر داد. به گزارش «ایلنا» از وزارت نیرو، مصطفی رجبی‌مشهدی در این جلسه از آغاز برنامه‌های شرکت توانیر برای گذر از اوج ‌بار تابستان سال‌آینده خبر داد و افزود: با توجه به اینکه فصل تعمیرات نیروگاه‌های کشور آغاز شده و تعدادی از نیروگاه‌ها برای این منظور از مدار خارج شده‌اند، بخشی از ظرفیت تولید برق کاهش‌ یافته‌است.
  • یک اصلاح مثبت اما ناکافی

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: سازمان توسعه‌تجارت طی نامه‏‏‏‏‌ای تصمیمات جلسه اخیر کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات را اعلام کرد؛ طی این نامه صادرکنندگان زنجیره فولاد و فلزات رنگین اساسی، دیگر ملزم به ارائه ارز صادراتی خود در سامانه نیما نیستند. این صادرکنندگان می‌توانند ۱۰۰‌درصد ارز صادراتی خود را برای واردات مواد اولیه، طرح‌های توسعه‏‏‏‏‌ای، پروژه‌های تولید انرژی و... مصرف کنند. این بخشنامه قدمی مثبت در راستای اصلاح سیاست‌های ارزی حاکم بر حوزه معدن و صنایع معدنی است. با این‏‏‏‏‌وجود فعالان عرصه تولید و تجارت این بخشنامه را غیرشفاف و ناکافی می‌دانند. میزان ارزآوری در اغلب صنایع معدنی به‏‏‏‏‌مراتب بالاتر از نیاز آنها به واردات است و همین موضوع به پاشنه آشیل این مصوبه جدید، بدل خواهد شد.
  • کارنامه شورای گفت‌وگو

    دنیای اقتصاد: بررسی عملکرد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی حاکی از آن است که مسائل مربوط به بازار پول و سرمایه، بهبود محیط کسب‌وکار، امور مالیاتی و تجارت خارجی به‌ترتیب در صدر حوزه‌های مصوبات اخذشده در نشست‌های این شورا قرار دارد. بررسی گزارش‌های آماری نیز نشان می‌دهد از سال‌۱۳۹۰ تا پایان مرداد ۱۴۰۳، ۱۲۳جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی برگزارشده که منتج به۳۵۵ صورت‌جلسه و ۳۱۴ مصوبه شده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر