سه هدف جذب پول خارجی
به گزارش پایگاه خبری اتاق بازرگانی ایران، رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع احیای جاده ابریشم اشاره و تاکید کرد: آنچه اقتصاددانان از احیای این جاده تا سال ۲۰۲۵ تخمین زدهاند را باید موردتوجه قرار داد. سرمایهگذاران خارجی باید آینده ایران را در این مسیر ببینند.
شافعی گفت: تا امروز ۶۷ کشور به احیای این مسیر پیوستهاند. بهطور حتم موقعیت ویژه ایران در جاده ابریشم میتواند در اقتصاد منطقه اثرگذار باشد. ایران به دنبال تجهیز خود است تا با احیای این مسیر پاسخ مناسبی به این ظرفیت بدهد. در واقع توسعه زیرساختهای حملونقلی میتواند به ایران کمک کند تا از این ظرفیت بهترین بهره را ببرد.
شافعی همچنین در تشریح دیگر مزیتهای سرمایهگذاری در ایران گفت: اندازه بازار و دسترسی به آن، امنیت و آسان بودن دسترسی به بازارهای منطقه، رتبه اول در مورد سرمایه انسانی از نظر تعداد مهندسان و نرخ بالای مشارکت در آموزش عالی از جمله مواردی هستند که باید مورد توجه باشد. از نظر منابع طبیعی نیز میتوان به پهنه و مدت طولانی تابش خورشید توجه کرد. بهطورحتم سرمایهگذاری در تولید انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه در بخش خورشیدی و بادی بسیار جذاب است.
وی تاکید کرد: امنیت سرمایهگذاری از این نظر که سرمایه حفظ شود، وجود دارد اما از این منظر که افراد بتوانند آینده را پیشبینی کنند و بر اساس آن برنامهریزی داشته باشند، شرایط مطلوبی نداریم. در ادامه محمد خزاعی، رئیسکل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران گفت: اولویت ورود منابع مالی خارجی به کشور، سرمایهگذاری در طرحهای انرژی، اشتغالزا و صادرات محور است.
وی تصریح کرد: پس از توافق هستهای، هر روز بیشتر از قبل، شاهد پیشنهادها و مذاکرات و قراردادهای مالی بینالمللی با کشورهای مختلف هستیم و دولت و بخش خصوصی ایران آماده تضمین و استقبال از این سرمایههاست.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه علاوه بر بانکهای ایرانی که آماده صدور ضمانتنامههای بانکی و تضامین لازم هستند، دولت نیز این آمادگی را دارد تا ضمانتنامههای لازم را صادر کند، گفت: بر اساس قوانین، تمام پیشنهاداتی که از خارج کشور برای سرمایهگذاری به وزارت اقتصاد برسد، در کمیتهای متشکل از نمایندگان وزارت امورخارجه، سازمان سرمایهگذاری، بانک مرکزی، اتاقهای بازرگانی و تعاون و سازمان برنامه و حسبمورد دستگاه مربوطه بررسی میشود و در صورت تصویب و تایید این طرح در کمیته سرمایهگذاری، دولت طرح را بهصورت کامل تایید، تضمین و حمایت میکند. این مقام مسوول افزود: در صورت تصویب طرح سرمایهگذاری در این کمیته، ورود و خروج ارز و همکاری بانکهای ایرانی تسهیل میشود و وزارت امورخارجه نیز ویزا و اقامت سرمایهگذاران را تایید میکند.
خزاعی افزود: از نظر دولت و وزارت اقتصاد، ورود منابع مالی بهصورت سرمایهگذاری نسبت به سایر موارد از جمله استقراض و... در اولویت است. وی همچنین به سرمایهگذاران خارجی توصیه کرد با همکاری بخش خصوصی ایران، سرمایهگذاری مشترک در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران و همچنین در کشورهای همسایه را از جمله عراق و افغانستان و کشورهای آسیای میانه مدنظر قرار دهند.
ارسال نظر