چرا بانک مرکزی انگلستان در سکوت به سر میبرد
خاموشی انتخاباتی اقتصاد انگلستان
به عقیده بسیاری از تحلیلگران، این سکوت بیلی بیش از آنکه یک حرکت استراتژیک باشد، یک حرکت بچگانه بوده و دلیل آن هم ناراحتی وی از ممنوعیت صحبت پس از جلسه ماه ژوئن است. پس از انتشار دادههای اقتصادی نه چندان خوب و ناپایدار اقتصادی در هفتههای اخیر، از جمله رشد بیش از انتظار تورم، صحبتهای یک مقام سیاستگذار میتواند قدرت پیشبینی مناسبی به عموم سرمایهگذاران ارائه کند. این سردرگمی موجب ایجاد نظرات ضد و نقیضی در بازار شده است. برخی تحلیلگران عقیده دارند که بانک مرکزی انگلستان ناچار است تا نرخ بهره خود را در جلسه ماه اوت کاهش دهد. برخی دیگر نیز بر این عقیدهاند که با توجه به آمارهای اقتصادی، این کاهش نرخ بهره به ماه سپتامبر موکول خواهد شد.
سکوت بیلی برخلاف رفتار همتایان خود در اروپا و آمریکاست. در حالی که کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا و جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا، در ماههای اخیر تلاش کردهاند تا تاریخ دقیق نرخ بهره را اعلام نکنند، اما حداقل تلاش داشتهاند تا با ارائه برخی نظرات، مسیر معاملهگران را تاحدودی روشن کنند. این رفتار بیلی توسط بن برنانکه، رئیس اسبق فدرال رزرو هم مورد تمسخر قرار گرفته است. این سکوت درحالی رخ میدهد که عملکرد بیلی در سیاستگذاری هم چندان قابلتوجه نبوده است. پس از آغاز تورمهای پساکرونایی، بانک مرکزی انگلستان دیرتر از زمان مناسب، نرخ بهره خود را افزایش داد و این موضوع هم موجب شد که در طول دوران بهبود اقتصادی پساکرونا در جهان، انگلستان همچنان درگیر مشکلات اقتصادی بماند که عبور از آن کار سادهای نیست.
جلسه ماه اوت بانک مرکزی انگلستان برای اقتصاد این کشور بسیار مهم خواهد بود. اینکه بیلی مسیر شاهینها را در پیش گرفته و نرخ بهره را کاهش دهد یا اینکه همچنان بر مسیر کبوترها پرواز کند میتواند مسیر کلی اقتصاد را روشنتر کند. در همین حین این تصمیمگیری هم ساده نخواهد بود، چراکه بهرغم اینکه هنوز تورم به کلی کنترل نشده، سرعت رشد اقتصادی هم کاهش داشته است.