مردمی شدن صنعت بیمه، اولویت بیمه مرکزی است
مجید بهزادپور دیروز چهارشنبه ۹شهریورماه به مناسبت هفته دولت، درنشست با اصحاب رسانه توضیح داد: در دورههای گذشته برای صنعت بیمه کشور اسناد بالادستی تدوین شده بود؛ اما آخرین سند تحول که اینک در رأس برنامههای بیمه مرکزی قراردارد، به جزئیات بیشتری توجه شده و هدفگیریها در آن دقیقتر است. بهزادپور با اشاره به ضرورت استفاده صنعت بیمه از ابزارهای نوین مالی از انتشار اوراق بیمهای در آیندهای نزدیک خبرداد و افزود: در هماهنگیهای بیمه مرکزی ایران با بورس اوراق بهادار، درگام اول شرکتهای بیمه بازرگانی برای انتشار اوراق مبنا قرار میگیرند.
عملکرد ۴ماهه۱۴۰۱ صنعت بیمه کشور
رئیس کل، جایگاه ایران در بازار بینالمللی بیمه بهعنوان یکی از اصلیترین عملکرد دولتها را به تصویر کشید و گفت: حق بیمه تولیدی در کل دنیا حدود ۶هزارمیلیارد دلار است که سهم کشورهای توسعهیافته از آن ٨١درصد با حق بیمه سرانه حدود ۵هزار دلار است. بهزادپور ضریب نفوذ در کشورهای پیشرفته را ۷/ ۹ اعلام کرد و افزود: سهم کشورهای نوظهور به اضافه کشور چین تولید ۱۳۰۰میلیارد دلار حق بیمه و سهم ۱۹درصدی از کل بازار و ضریب نفوذ ۳درصد است. او سهم منطقه منا را که ایران هم جزو این منطقه است، با تولید ٩۵میلیون دلار ۱/ ۴درصد اعلام کرد و گفت: حق بیمه سرانه این منطقه ۱۶۳دلار و ضریب نفوذ ۷/ ۱درصد است. بهزادپور یادآور شد: حق بیمه تولیدی ایران ۲۷/ ۴میلیارد دلار و سهم ما از کل بازار دنیا چهار دهم ۴/ ۰درصد با ضریب نفوذ ۲/ ۴ است. او ادامه داد: در سال١۴٠٠ حق بیمه تولیدی صنعت بیمه ایران با صدور ۳/ ۷۱میلیون فقره بیمهنامه مبلغ ١١۵همت (هزار میلیارد تومان) بود که نسبت به سال گذشته ۴٠درصد رشد داشت و در این دوره بابت۵۲/ ۵میلیون فقره پرونده حدود ۶۵هزارمیلیارد تومان خسارت پرداخت شد.
رئیس کل بیمه مرکزی تصریح کرد: نسبت خسارت در سال گذشته ۴/ ۵۶درصد بوده که سهم رشته شخص ثالث و مازاد ۳۸درصد، سهم بیمههای درمان ۱۸درصد و سهم زندگی ١۶درصد و در چهار ماه ابتدایی امسال ۸/ ۱۲درصد است. او اظهار کرد: بحث ضریب نفوذ صنعت بیمه بهعنوان یک هدف اصلی که توسط سازمان برنامه برای ما تعیین شد، جهتگیری را برای ما تعیین میکند که اگر قرار است به سمت توسعه صنعت حرکت کنیم، راه زیادی پیش رو داریم. بهزادپور رشد حق بیمه سرانه ایران را از ۴٢٠هزار تومان در سال۱۳۹۶ به یک میلیون تومان در سال۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: در سهمبندی شرکتها هم حدود ٧٠درصد هم از تولید و هم جبران خسارات به شرکتهای غیردولتی تعلق دارد. رئیس کل بیمه مرکزی گفت: در ۴ماه امسال ۲۱میلیون فقره بیمهنامه صادر شده است که نسبت به مشابه سال قبل ۸/ ۲درصد رشد نشان میدهد.
تثبیت حق بیمه اربعین نسبت به ۲ سال قبل
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: حق بیمه اربعین در مقایسه با دو سال قبل، افزایش نداشت؛ اما ارائه خدمات ۳۰ تا ۸۰درصد بیشتر شده است. بهزادپور افزود: با توجه به سخنان رئیسجمهور مبنی بر تسهیل سفر اربعین برای زائران، بیمه مرکزی تصمیم گرفت افزایش قیمت نداشته باشد.
سند همکاری با قوه قضائیه
بهزادپور از امضای سند تفاهمنامهای با معاونت پیشگیری قوه قضائیه خبرداد و اظهار کرد: این تفاهمنامه در راستای مطالعه و پیشبینی عوامل مختلف در تصادفات و کاهش خسارات جانی و مالی است؛ چراکه آمار تصادفات در کشور ما بالاست که باید این آمار کاهش یابد. او ادامه داد: این تفاهمنامه کار دقیقی با مشارکت قوه قضائیه و پلیس بوده و مطالعاتی و اجرایی است و در یکی از استانهای کشور بهطور پایلوت اجرا خواهد شد.
اواین محصول تکافل
رئیس شورای عالی بیمه طرح موضوع اجرای تکافل درصنعت بیمه ایران را به ۱۰ سال گذشته نسبت داد و گفت: بنابر دلایلی اجرای آن به تعویق افتاد و تکافل اجرایی نشد؛ اما در دورهای که به بیمه مرکزی آمدم با تشکیل کارگروهی در پژوهشکده بیمه مقدمات بررسی جوانب و چگونگی اجرای آن فراهم شد و عاقبت اولین محصول تکافل پس از تصویب به شرکتهای بیمه ابلاغ شده است. او ادامه داد: تکافل جذابیت خاص خود را دارد و بازار خاصی است که تشکیل صندوقهای تکافل میتوانند اولین محصول آن را به بازار عرضه کنند.