طرح گواهی اعتبار مولد (گام) با هدف رفع موانع پولی رونق تولید، هدایت منابع مالی به فعالیت‌‌های مولد اقتصادی و تامین سرمایه درگردش سالم و پایدار برای واحدهای تولیدی ازطریق صدور اوراق گام اجرا می‌‌شود. تغییرات دستورالعمل مذکور در یک‌هزار و سیصدوسی‌ودومین جلسه مورخ ۱۶فروردین ماه۱۴۰۱ شورای پول و اعتبار تصویب شده است و برای اجرا به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد. تغییرات دستورالعمل گام به شرح زیر است: 

۱-تعریف بنگاه متقاضی: برای توسعه کاربرد اوراق، در دستورالعمل اصلاحی عنوان «بنگاه متقاضی» به «متقاضی» اصلاح شده است؛ به‌طوری‌که رکن متقاضی اوراق می‌‌تواند اشخاص حقیقی را نیز شامل شود. 

۲- افزایش سررسید گام از حداقل یک ماه تا 12 ماه: با توجه به استفاده از اوراق مذکور در تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و نیاز به افزایش زمان سررسید، حداکثر زمان سررسید اوراق از ۹ماه به ۱۲ماه افزایش یافته است. 

۳- اختیاری شدن امکان نگهداری یا انتقال اوراق از زمان صدور تا سررسید در شبکه بانکی یا بازار سرمایه: با عنایت به هدف اصلی طراحی این ابزار برای تامین مالی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و لزوم گردش حداکثری اوراق گام در زنجیره تولید، موضوع انتقال اوراق به بازار سرمایه امری اختیاری تلقی می‌شود و متقاضی بین الف) امکان نگهداری تا سررسید ب) انتقال در شبکه بانکی با قیمت اسمی تا سررسید ج) انتقال به بازار سرمایه مخیر است و محدودیت یک‌ششم برای انتقال اوراق به بازار سرمایه حذف شده است. 

۴- اصلاح سقف اعتباری بنگاه متعهد: برای تشویق بنگاه‌ها به استفاده از اوراق یاد‌‌شده، سقف اعتباری هر بنگاه متعهد معادل ۱۲۰درصد از فروش سال آخر آن بنگاه برمبنای صورت‌‌های مالی حسابرسی‌شده پس از کسر مانده تسهیلات مرتبط با تامین مالی سرمایه در گردش بنگاه مربوطه و تعهدات ناشی از اوراق گام قبلی منتشره نزد شبکه بانکی تعیین شده است. 

۵- افزایش انعطاف‌‌پذیری اوراق در تامین مالی زنجیره‌ها: برای افزایش انعطاف‌‌پذیری اوراق در تامین مالی زنجیره‌ها، محدودیت کلی صدور اوراق گام حداقل ۶۵درصد برای بنگاه‌های کوچک و متوسط و مابقی برای بنگاه‌های بزرگ، حذف شد. طی ۱۴ ماه گذشته در مجموع بیش از ۸/۸هزار میلیارد تومان اوراق گام توسط بانک‌‌های منتخب از طریق سامانه گام بانک مرکزی صادر شده و مورد استفاده در تامین مالی زنجیره‌های تولید قرار گرفته است. انتظار می‌‌رود با اصلاحات انجام‌شده در دستورالعمل گام، این ابزار سهم بیشتری در تامین مالی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی داشته باشد.