چرا دولتها بهدنبال محدودکردن ارزهای دیجیتال هستند؟
به گزارش کریپتو اسلیت، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، هفته گذشته سندی را با عنوان «تفاهمنامه امنیت ملی» امضا کرد که در آن به بحث قانونگذاری ارزهای دیجیتال اشاره شده بود. کابینه او گفته است که صنعت ارزهای دیجیتال را با هدف طراحی یک چارچوب قانونی، بهطور کامل بررسی خواهد کرد.
نگرانی از اعمال مقررات سختگیرانهتر برای ارزهای دیجیتال، دیگر چیز تازهای نیست. اینبار اما با توجه به بیشترشدن اهمیت ارزهای دیجیتال ملی (CBDC)، عدهای بر این باورند که قوانین جدید میتواند زمینه لازم را برای برخورد با پلتفرمهای غیرمتمرکز فراهم کند. با درنظرگرفتن تحولات اخیر، تاثیر مقررات سختگیرانهتر، زیر ذرهبین رفتن پلتفرمها و مالیاتبستن برای معاملات ارزهای دیجیتال، چه پیامدهایی برای فعالان این حوزه خواهد داشت؟
چه با قانونگذاری ارزهای دیجیتال موافق و چه با آن مخالف باشید، قرار است مقررات جدیدی برای این حوزه در نظر گرفته شود. از نظر قانونگذاران آمریکایی، کنترل ارزهای دیجیتال برای مقابله با مجرمان فضای سایبری، بهشدت ضروری است. در همین حال، چیزی که همهگیری ویروس کرونا در سراسر جهان سبب شد تا مردم به آن پی ببرند، این است که جنبههای پنهان یک اتفاق میتواند بیشتر از چیزی باشد که برای عموم به نمایش گذاشته میشود. همین موضوع باعث شده است عدهای اینطور برداشت کنند که مقامات آمریکا بهسمت از بین بردن ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز سوق پیدا کردهاند. به این فکر کنید که چرا صندوق بینالمللی پول اینقدر نگران قانونیشدن بیتکوین در السالوادور است. این نهاد بینالمللی پیشتر ضمن تاکید بر این مساله که بیتکوین ثبات و اعتبار مالی السالوادور را تهدید میکند، گفته بود: استفاده از بیتکوین خطرات زیادی برای بحث ثبات، اعتبار مالی و حمایت از حقوق مصرفکنندگان دارد. علاوه بر این، میتواند احتمال افزایش بدهی را برای این کشور بیشتر کند. افراد آزاداندیش میگویند بیتکوین تهدیدی برای صندوق بینالمللی پول است؛ چراکه با برنامههای این نهاد برای اعمال فشار بر کشورهای در حال توسعه از طریق افزایش بدهی، مقابله میکند.