تاثیرات هوش مصنوعی بر اقتصاد گستردهتر از همهگیری است
سرعت گرفتن توسعه هوش مصنوعی و نبود حد و مرز مشخص در توسعه قابلیتهای کاربردی آن، باعث شده تا کارشناسان و رهبران فناوری جهان از توسعهدهندگان و حتی کاربران بخواهند تا از خطرات احتمالی این فناوری آگاه باشند. در همین رابطه، اخیرا یک متخصص هوش مصنوعی، پیشبینیها و گمانهزنیهایی را نسبت به تاثیرات آتی هوش مصنوعی بر زندگی بشر مطرح کرده است. عماد مستقع، بنیانگذار شرکت فناوری Stability AI در گفتوگو با «بیبیسی» هشدار داد که هوش مصنوعی میتواند بسیار توانمندتر از انسانها شود و در نهایت، بشریت را کنترل کند.
به اعتقاد وی، اگر روباتها از انسانها توانمندتر و قویتر شوند، ممکن است به تهدیدی برای دموکراسی تبدیل شوند. وی افزود: دولتها باید اقداماتی را انجام دهند و سیاستهایی را برای محدود کردن قدرت هوش مصنوعی اعمال کنند. به گفته این مدیر دنیای فناوری، تاثیر هوش مصنوعی براقتصاد، میتواند بزرگتر بر از تاثیر همهگیری کووید-۱۹ باشد. وی همچنین از مزیتهای هوش مصنوعی نیز سخن گفت و افزود: هوش مصنوعی برای تقریبا هر بخشی از زندگی ما میتواند فواید بالقوهای داشته باشد. مستقع ادامه داد: برخی از مشاغل ممکن است ناپدید شوند و برخی نیز توسط هوش مصنوعی مدیریت شوند، چراکه این فناوری میتواند برخی از کارهای کوچک را بهتر انجام دهد. در این صورت، ما این فرصت را خواهیم داشت تا تمرکز خود را روی چیزهای بهتری معطوف کنیم. وی افزود این بستگی به ما دارد که به چه سمتی آن را هدایت کنیم.
نکته جالب اینکه شرکت Stability AI چندی پیش ابزاری را به نام Stable Diffusion توسعه داده که از طریق فناوری هوش مصنوعی و با تجزیه و تحلیل تصاویر در فضای آنلاین، قادر است از دستورالعملهای متنی، تصویر خلق کند. اخیرا نیز یک دانشمند علوم رایانه که از وی به عنوان «پدرخوانده هوش مصنوعی» یاد میشود، از شغل خود در گوگل کنارهگیری کرد تا درباره خطرات این فناوری صحبت کند. وی گفت که پیشرفتها در این زمینه، خطرات عمیقی برای جامعه و بشریت در پی دارد. در همین رابطه، ایلان ماسک و تعدادی از متخصصان هوش مصنوعی با امضای نامهای خواستار توقف توسعه هوش مصنوعی حداقل برای شش ماه شدند. این نامه که به امضای چهرههای شاخصی چون استیو ووزنیاک، همبنیانگذار اپل و بیش از هزار شخصیت رسیده، به دلیل انتشار GPT-۴ که نسخه بسیار قدرتمندی از این فناوری است، منتشر شد.