عدمنظارت بر فروش اینترنتی گیاهان دارویی
وی با بیان اینکه اتحادیه ۱۳۰۰ مجوز صادر کرده است، افزود: «حدود ۱۶۱۰ تقاضا برای دریافت پروانه کسب در دست بررسی است و بیش از ۱۵۰۰عطاری بدونمجوز در تهران فعال هستند.»
این فعال صنفی فروش قرصهای لاغری، چاقی و برنج از سوی عطارنماها را غیرقانونی دانست و خاطرنشان کرد: «اقدامات این افراد به خوشنامی عطاران که در گذشته حکیم نامیده میشدند، ضربه میزند.»
جعفری بر نحوه بستهبندی و چیدمان قفسهها در عطاریها انتقاد و تصریح کرد: اتحادیه تلاش دارد با تامینکنندگان و اعضا ارتباط مستقیم برقرار کند تا محصولات با کیفیت مطلوبتری در دسترس مردم قرار بگیرد. تلاش داریم که دانش علمی عطاران در زمینه تشخیص کیفیت گیاهان دارویی و چگونگی ترکیب آنها را آموزش بدهیم.»
به گفته وی، عطاران دخل و تصرفی در طبابت ندارند و اقدام به فروش گیاهان دارویی میکنند.
جعفری با بیان اینکه اتحادیه از سازمان امور مالیاتی انتظار دارد که فروشندگان گیاهان دارویی مانند باغداران و تولیدکنندگان این محصولات مشمول برخی معافیتهای مالیاتی شوند، تاکید کرد: «وزارت میراثفرهنگی ترکیه تلاش دارد که عطاران را بهنام خود در یونسکو ثبت کند، این در حالیست که این صنف با تاریخ ایران گره خورده است.»
رئیس اتحادیه عطاران و فروشندگان گیاهان دارویی در پاسخ به پرسشی در مورد فروش گیاهان دارویی در فضایمجازی تصریح کرد: «هیچگونه نظارتی بر فروش این افراد از سوی اتحادیه اعمال نمیشود و منابع تامینکننده محصولات این افراد مشخص نیست و با هر قیمتی که بخواهند محصول را عرضه میکنند، اما اتحادیه پیگیر این موضوع هست و بهدنبال راهی برای اعمال نظارت بر فروش این واحدها است. اتحادیه بر روند فعالیت اعضا در تهران نظارت دارد و اتحادیه سراسری کشوری میتواند در این زمینه ورود کند. در حالحاضر انجمن گیاهان دارویی در کشور فعال است.»
این فعال اقتصادی بخشخصوصی گفت: «گیاهان دارویی در کشور چندین متولی متفاوت دارند. این نهادها عبارتند از: دفتر گیاهان دارویی و طب سنتی ریاستجمهوری، سازمان جنگلها، دفتر مجری طرح گیاهان دارویی وزارت کشاورزی. این نهادها تلاش دارند که این حوزه را به هلدینگ شخصی برای نهاد و مجموعه خود تبدیل کنند، این در حالیست که عطاران از قدیم بهعنوان متولیان فروش گیاهان دارویی شناخته شدهاند و هیچ بخش دولتی نباید به تنهایی برای فروش گیاهان دارویی تصمیم بگیرد.»
جعفری در پایان گفت: «گیاهان دارویی به سمت خصولتیشدن میروند و این موضوع به این صنعت آسیب وارد کرده است اما ما توان مدیریت تولید و صادرات در این بخش را داریم؛ البته بر نحوه فرآوری گیاهان دارویی انتقاد وارد است. گیاهان دارویی بهصورت فله و غیراصولی برداشت میشوند اما ظرفیت تولید گیاهان دارویی بعد از چین در کشور ما فراهم است و از ۱۷ اقلیم تولید گیاهان دارویی ۱۳ اقلیم آن در ایران وجود دارد از اینرو لازم است که جدیتر این مهم را دنبال کنیم.»