عدم‌نظارت بر فروش اینترنتی گیاهان دارویی

شماره روزنامه: ۵۴۸۶ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۸۷۷۴۵۴ بازارچه

رئیس اتحادیه عطاران و فروشندگان گیاهان دارویی از نبود نظارت بر فروش اینترنتی این محصولات ابراز گلایه کرد.مرتضی جعفری در یک نشست خبری پیشینه عطاری را به دوره صفویه نسبت داد و افزود: «در دوره صفویه انجمنی مانند اتحادیه امروزی وجود داشت و این اتحادیه بر عملکرد فعالان این حوزه نظارت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کرد.‌»

عدم‌نظارت بر فروش اینترنتی گیاهان دارویی

وی با بیان اینکه اتحادیه ۱۳۰۰ مجوز صادر کرده است، افزود: «حدود ۱۶۱۰ تقاضا برای دریافت پروانه کسب در دست بررسی است و بیش از ۱۵۰۰‌عطاری بدون‌مجوز در تهران فعال هستند.‌»

این فعال صنفی فروش قرص‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های لاغری، چاقی و برنج از سوی عطارنماها را غیرقانونی دانست و خاطرنشان کرد: «اقدامات این افراد به خوشنامی عطاران که در گذشته حکیم نامیده می‌شدند، ضربه می‌زند.‌»

جعفری بر نحوه بسته‌بندی و چیدمان قفسه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در عطاری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها انتقاد  و تصریح کرد: اتحادیه تلاش دارد با تامین‌کنندگان و اعضا ارتباط مستقیم برقرار کند تا محصولات با کیفیت مطلوب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تری در دسترس مردم قرار بگیرد. تلاش داریم که دانش علمی عطاران در زمینه تشخیص کیفیت گیاهان دارویی و چگونگی ترکیب آنها را آموزش بدهیم.‌»

به گفته وی، عطاران دخل و تصرفی در طبابت ندارند و اقدام به فروش گیاهان دارویی می‌کنند.

جعفری با بیان اینکه اتحادیه از سازمان امور مالیاتی انتظار دارد که فروشندگان گیاهان دارویی مانند باغداران و تولیدکنندگان این محصولات مشمول برخی معافیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مالیاتی شوند، تاکید کرد: «وزارت میراث‌فرهنگی ترکیه تلاش دارد که عطاران را به‌نام خود در یونسکو ثبت کند، این در حالیست که این صنف با تاریخ ایران گره خورده است.‌»

رئیس اتحادیه عطاران و فروشندگان گیاهان دارویی در پاسخ به پرسشی در مورد فروش گیاهان دارویی در فضای‌مجازی تصریح کرد: «هیچ‌گونه نظارتی بر فروش این افراد از سوی اتحادیه اعمال نمی‌شود و منابع تامین‌کننده محصولات این افراد مشخص نیست و با هر قیمتی که بخواهند محصول را عرضه می‌کنند، اما اتحادیه پیگیر این موضوع هست و به‌دنبال راهی برای اعمال نظارت بر فروش این واحدها است. اتحادیه بر روند فعالیت اعضا در تهران نظارت دارد و اتحادیه سراسری کشوری می‌تواند در این زمینه ورود کند. در حال‌حاضر انجمن گیاهان دارویی در کشور فعال است.‌»

این فعال اقتصادی بخش‌خصوصی گفت: «گیاهان دارویی در کشور چندین متولی متفاوت دارند. این نهاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها عبارتند از: دفتر گیاهان دارویی و طب سنتی ریاست‌جمهوری، سازمان جنگل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، دفتر مجری طرح گیاهان دارویی وزارت کشاورزی. این نهاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها تلاش دارند که این حوزه را به هلدینگ شخصی برای نهاد و مجموعه خود تبدیل کنند، این در حالیست که عطاران از قدیم به‌عنوان متولیان فروش گیاهان دارویی شناخته شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند و هیچ بخش دولتی نباید به تنهایی برای فروش گیاهان دارویی تصمیم بگیرد.‌»

جعفری در پایان گفت: «گیاهان دارویی به سمت خصولتی‌شدن می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روند و این موضوع به این صنعت آسیب وارد کرده است اما ما توان مدیریت تولید و صادرات در این بخش را داریم؛ البته بر نحوه فرآوری گیاهان دارویی انتقاد وارد است. گیاهان دارویی به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌صورت فله و غیراصولی برداشت می‌شوند اما ظرفیت تولید گیاهان دارویی بعد از چین در کشور ما فراهم است و از ۱۷ اقلیم تولید گیاهان دارویی ۱۳ اقلیم آن در ایران وجود دارد از این‌رو لازم است که جدی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر این مهم را دنبال کنیم.‌»

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن