رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه اعلام کرد
آمادگی کرمانشاه برای اجرای طرح جهش تولید مسکن
کیوان کاشفی یکی از ویژگیهای مهم طرح جهش تولید مسکن را قابل بررسی بودن میزان تحقق آن دانست و گفت: در نهایت مشخص میشود که طی۴سال چه تعداد واحد مسکونی و کجا ساخته شده است.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران از همراهی مجلس شورای اسلامی برای تحقق این طرح نیز یاد کرد و افزود: به همین منظور قانون جهش تولید مسکن در مجلس تصویب شد که گفته میشود هر آنچه که برای اجرای این طرح در کشور نیاز است در این قانون آمده و اختیارات کامل به دولت داده شده است.
کاشفی با انتقاد از اینکه متاسفانه در این قانون جایگاه بخش خصوصی دیده نشده اظهار امیدواری کرد: بتوان در قالب آییننامههایی جایگاه بخش خصوصی را در طرح جهش تولید مسکن گنجاند.
وی اجرای این طرح را نیازمند مشارکت بخش خصوصی دانست و گفت: جلسات متعددی برای پیگیری این موضوع برگزار شده است.
رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه برای اجرای طرح جهش تولید مسکن یک صندوق پیشبینی شده، افزود: قرار است از منابع مختلف اعتباراتی به این صندوق تزریق شود.
وی الزام بانکها به تخصیص ۲۰ درصد تسهیلات سالانه آنها برای طرح جهش تولید مسکن که رقمی معادل ۳۶۰ هزار میلیارد تومان است را از این موارد دانست و افزود: ۸۰ هزار میلیارد تومان نیز از منابع دیگر برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه باید در استان کرمانشاه آمادگی لازم برای اجرای این طرح را داشته باشیم، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که مسکن و شهرسازی در حال تعیین تکلیف زمینها است و به زودی مناقصهها برگزار خواهد شد. کاشفی بر لزوم استفاده از ظرفیت شرکتهای ساختمانی استان کرمانشاه در اجرای طرح جشن تولید مسکن تاکید کرد و گفت: نباید اجازه دهیم شرکتهای استانهای دیگر کار را دست بگیرند و اشتغال آن عاید نقاط دیگر شود.
وی معتقد است: برای اینکه بتوانیم این طرح را به خوبی پیش ببریم لازم است کنسرسیوم ساختمانی در کرمانشاه برای تجمیع توان مالی فنی و علمی شرکتهای ساختمانی تشکیل شود تا بتوانند به طرحهای بزرگ ۵ تا ۱۰ هزار واحدی ورود کنند.
کاشفی تاکید کرد: لازم است، در این هلدینگ شرکتهای بزرگ تامین مصالح ساختمانی همچون سیمان و فولاد نیز حضور داشته باشند.
در ادامه منصور طاقهای، رئیس انجمن انبوهسازان استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه کرمانشاه از نظر جمعیت یک چهلم جمعیت ایران را داراست، اظهار کرد: بر این اساس سهم کرمانشاه از طرح جهش تولید مسکن باید حدود ۲۵ هزار واحد شود. وی اضافه کرد: البته باید تعداد متقاضیان نیز مدنظر قرار گیرد تا با چالش خانههای بدون متقاضی مواجه نشویم.
وی ضمن موافقت با تشکیل کنسرسیوم شرکتهای ساختمانی از آمادگی انجمن انبوهسازان برای ورود به طرح جهش تولید مسکن خبر داد.
طاقهای تاکید کرد: البته باید چالشهای سد راه ساخت و سازها شامل مسائل بیمه و مالیات نیز مد نظر قرار گیرد.
در ادامه آرش شادفر، رئیس انجمن صنعت ساختمان استان کرمانشاه نیز طرح جهش تولید مسکن را طرحی با هدف جبران کسری مسکن افراد بدون خانه یا بدمسکنها اعلام کرد. وی افزود: اما این طرح با چالشهایی مواجه است که یکی از مهمترین آنها عدم توجه به طرح آمایش سرزمینی است به این معنا که در هر شهر و استان چه تعداد مسکن در کجا باید ساخته شود. شادفر یکی دیگر از مواردی که باید مد نظر قرار گیرد را نقش بخشخصوصی دانست و گفت: دولت باید صرفا بعد نظارت و تسهیلگری داشته باشد.