قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده خوزستان تشکیل شد
دو اولویت بازسازی در پساسیل
مهدی جمالی نژاد با بیان اینکه کشور همیشه در معرض بحرانها و بلایای طبیعی بوده و هست افزود: از ابتدای امسال تاکنون درگیر پدیده سیلاب هستیم ولی تاکنون تجربه چنین بحرانی همزمان در ۲۵ استان را نداشتهایم. وی درگیر بودن بیش از پنج هزار روستا و ۲۱۳شهر کشور با سیل را تجربه سختی دانست و گفت: تشکیل قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده کشور و راه اندازی قرارگاههای متناظر آن در استانها باعث ایجاد یک شبکه منسجم در کل کشور شده است. وی ادامه داد: با وجود وضعیت سخت اقتصادی و کمبود اعتبارات اما کارها در حال انجام است و بازسازی مناطق آسیب دیده رو به جلو در حرکت است. معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور همچنین درخصوص ارزیابی خسارت وارده به واحدهای مسکونی در استانهای درگیر سیل، اظهار کرد: از برآورد صورت گرفته در ۲۱ استان تاکنون ۱۶۲ هزار و ۳۷۷ واحد مسکونی مورد ارزیابی خسارت قرار گرفتهاند.
وی افزود: در شهرها تعداد ۱۱ هزار ۸۴۶ واحد مسکونی و در روستاها ۵۶ هزار و ۴۶۹ واحد مسکونی تخریب شده از سیل باید مجدد احداث شوند که با زمانبندی صورت گرفته باید این اقدام تا پایان امسال با حمایت دولت و با مسوولیت بنیاد مسکن انجام شود. جمالینژاد با بیان اینکه در خوزستان ۱۰۱ هزار و ۶۲ واحد مسکونی شهری و روستایی نیاز به تعمیر دارند، ادامه داد: در بخش خسارت معیشتی ۱۰۹هزار ۸۳۳ مورد ثبت شده و کل کمکهای معیشتی بدون عوض پرداخت شده به متقاضیان ۴۶۱ میلیارد ریال است در حالی که تاکنون برای ۵۶هزار و ۴۲۶ نفر پرونده تشکیل شده است. معاون عمرانی وزیر کشور افزود: متقاضیانی که برای دریافت تسهیلات احداثی و تعمیری به بانکها معرفی شدهاند ۲۷ هزار و ۶۲۴نفر هستند که تاکنون یک هزار ۳۵۵ واحد عقد قرارداد منعقد شده است.
وی با اشاره به اینکه ممکن است در برخی از مناطق سیل زده بانکهای عامل حضور نداشته باشند، گفت: در جلسه مشترکی که بین بانکها و وزیر کشور برگزار شد قرار بر این است که دفاتری از بانکها در این مناطق مستقر شوند تا مردم بتوانند تقاضای خود را پیگیری کنند. جمالینژاد اولویت نخست قرارگاه ملی بازسازی مناطق سیل زده را مسکن مردم اعلام کرد و افزود: بازسازی زیرساختهای دستگاههایی همچون وزارتخانههای راه و شهرسازی، نیرو و کشور دیگر اولویت این قرارگاه است. وی ادامه داد: در اولویت نخست و همزمان با بازسازی سرپناه مردم رسیدگی به موضوع زمینهای کشاورزی آسیبدیده مورد توجه قرار گرفته است. وی با اشاره به مصوبه ابلاغی ۲۳ اردیبهشت هیات دولت مبنی بر اختصاص ۲۹هزار و ۱۳۷ میلیارد ریال برای بازسازی و جبران خسارت استانهای سیلزده اظهار کرد: چند پیشنهاد دیگر در این خصوص برای طرح و تصویب در هیات وزیران در حال طی کردن مراحل لازم است. جمالینژاد یکی از ایرادات در استانهای سیلزده را که در خوزستان هم مشاهده میشود بلاتکلیفی استانهای معین در انجام فعالیتها دانست و گفت: بهعنوان مثال استان کرمان معین شهرستان حمیدیه است و با وجود اینکه آمادگی لازم برای شروع بازسازی را دارد اما از این ظرفیت هنوز کاملا استفاده نشده است.
وی با تاکید بر اینکه این شرایط را استانهای اصفهان و البرز نیز دارند، اظهار کرد: یکی از اقداماتی که باید در دوره بازسازی انجام شود استفاده از ظرفیت استانهای معین بوده به این دلیل که اعتبارات در نظر گرفته شده هیات دولت نمیتواند جوابگوی همه نیازها باشد. وی در ادامه به مراحل بازسازی زیرساختهای شهری و روستایی در مناطق آسیب دیده از سیل اشاره کرد و گفت: هم شهرها و هم روستاها در کنار واحدهای مسکونی و سرپناه مردم دچار آسیب شدند که در سازمان شهرداری و دهیاریهای وزارت کشور مبلغی تعیین شده تا به آنها کمک شود. جمالینژاد اضافه کرد: اگر شهرداریهای استان مطالباتی همچون بحث آلایندگی وزارتخانههای مختلف دارند اکنون بهترین فرصت برای اخذ آن است.
ارسال نظر