وی با اشاره به شرایط خشکسالی که امسال وجود داشت، افزود: شدت شاخص خشکسالی که در سال ۹۷ تعریف شده، سه‌برابر بیشتر از خشکسالی بود که در سال ۸۸ تجربه کردیم. همچنین در این زمینه در کمیت و کیفیت آب نیز با مشکلات متعددی مواجه بودیم. مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع‌جانبی با بیان اینکه با توجه به شرایط خشکسالی پیش‌آمده، پیش‌بینی می‌کردیم که نتوانیم محصول مناسبی را برداشت کنیم، تصریح کرد: تلاش‌های بسیاری در مجموعه انجام گرفت که نتیجه آن، افزایش تولید نیشکر در واحد سطح در مقایسه با دوره خشکسالی قبلی بود. شمیلی ادامه داد: در این زمینه عملکرد در واحد سطح در سال ۸۸ حدود ۴۰ تن بود که این عدد امسال به ۶۰ تا ۶۵ تن نیشکر در هکتار رسید و بر اساس برآوردهای انجام‌گرفته تولید نیشکر در واحد سطح امسال ۲۰ تن بیشتر از سال ۸۸ است. وی خاطرنشان کرد: به‌رغم اینکه امسال با سه شاخص شدید خشکسالی، بی‌آبی و کاهش شدید کیفیت آب مواجه بودیم اما موفق شدیم تولید نیشکر در واحد سطح را تا ۲۰ تن افزایش دهیم.

شورورزی در کانون‌های ریزگرد

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با بیان اینکه طرح شورورزی به‌زودی در کانون‌های ریزگرد جاده اهواز به سمت خرمشهر اجرایی خواهد شد، گفت: به دنبال آن هستیم تا علاوه بر تثبیت کانون‌های ریزگرد از آنها برای تولید نیز استفاده کنیم. شمیلی اظهار کرد: تا مقطع کنونی در شرکت به دنبال این موضوع بودیم که سطح زیرکشت شرکت را به میزان تعریف‌شده برسانیم و خوشبختانه با توان و تخصص مجموعه به سطح زیرکشت موردنظر دست پیدا کردیم. وی افزود: سال گذشته به برنامه تعریف‌شده در تولید شکر جامه‌عمل پوشاندیم و به بالاترین میزان تولید شکر که حدود ۶۲۰ هزار تن شکر بود دست پیدا کردیم. مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع‌جانبی تصریح کرد: در شرکت برنامه‌هایی تعریف شده بود تا علاوه بر تولید شکر محصولات دیگر نیز مانند الکل و نئوپان را اجرایی کنیم و در این زمینه گام‌های بسیار خوبی را نیز برداشته‌ایم. شمیلی اظهار کرد: عرصه بسیار فراتر از چیزی است که وجود دارد و به این دلیل به سوی فعالیت‌های غیرصنعتی مانند پرورش ماهی و میگو با استفاده از زه‌آب نیشکر رفتیم.

وی ادامه داد: طرح‌های پرورش ماهی و میگو که شاهد اجرا شدن آنها در کشت و صنعت‌ها هستیم، طرح‌های پایلوتی هستند که قطعا در آینده در سطح وسیعی اجرایی خواهند شد. مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع‌جانبی گفت: یکی از رسالت‌های شرکت نگاه محیطی‌زیستی به منطقه است و در این زمینه به دنبال آن هستیم تا علاوه بر بحث تثبیت کانون‌های ریزگردها، از آنها برای تولید نیز استفاده کنیم. شمیلی اظهار کرد: قرار است طرح شورورزی را در کانون‌های ریزگرد در جاده اهواز به سمت خرمشهر اجرایی کنیم. بر اساس مطالعاتی که انجام گرفته، در برنامه است که کار را از اواخر امسال آغاز کنیم.

پساب‌ها ظرفیت‌های خوب برای آبزی‌پروری‌

مدیرکل شیلات خوزستان نیز گفت: پساب‌ها در خوزستان یکی از تهدیدهای جدی به‌شمار می‌روند اما در همین پساب‌ها، ظرفیت‌های خوبی برای اجرای طرح‌های آبزی‌پروری وجود دارد. نبی‌الله خون‌میرزایی اظهار کرد: در شرکت کشت و صنعت دهخدا پرورش میگو در استخرهای بتنی و سیستم گرم‌کننده آب انجام می‌شود که برای نخستین‌بار در کشور انجام شده است. وی افزود: پساب‌ها در خوزستان یکی از تهدیدهای جدی به‌شمار می‌روند اما در همین پساب‌ها، ظرفیت‌های خوبی برای اجرای طرح‌های آبزی‌پروری وجود دارد.‌ خون‌میرزایی ادامه داد: اکنون شرکت توسعه نیشکر در این زمینه دو گام موثر در جهت پرورش ماهیان گرمابی و میگو با استفاده از پساب نیشکر برداشته است. وی اظهار کرد: در شرکت کشت و صنعت دهخدا پرورش میگو در استخرهای بتنی و سیستم گرم‌کننده آب انجام می‌شود که برای نخستین‌بار در کشور انجام شده است.

خون‌میرزایی تصریح کرد: در خوزستان می‌توان یک دوره پرورش میگو در سال داشته باشیم اما سیستمی که با استفاده از استخر آب‌گرم در کشت و صنعت دهخدا طراحی شده است، این امکان را فراهم می‌کند که پرورش میگو بیش از دو دوره در سال انجام شود. مدیرکل شیلات خوزستان تصریح کرد: عملکرد توسعه نیشکر در استفاده از زه‌آب مصداق تبدیل یک تهدید در استان به یک فرصت برای اشتغال و تولید و خودکفایی و رونق صادرات است. وی اظهار کرد: این طرح‌ها حاصل جلسات فنی و تخصصی نیشکر با اداره‌کل شیلات است که اکنون به‌صورت گام به گام در حال اجراست. خون‌میرزایی افزود: این طرح‌ها به‌صورت کاملا علمی و کارشناسی شده است و محصولات حاصل از آن کاملا سالم هستند.