سکه به مسیر افزایشی بازگشت
مقاومت دلار برای شکست نقطه حمایتی
افزایش روز شنبه در حالی رقم خورد که بخش زیادی از معاملهگران در انتظار شکسته شدن کانال ۱۶ هزار تومانی بودند. در واقع ۳ افت پیاپی دلار و نبود تقاضا در بازار چنین انتظاری را در میان آنها ایجاد کرده بود که قیمت این ارز به کانال پایینتر خواهد رفت. روند روز شنبه از این جهت برای آنها غیرمنتظره بود و این نکته را به آنها نشان داد که بازار برای شکست کانال ۱۶ هزار تومانی نیاز به انرژی و توان بیشتری دارد.
در روزی که برخلاف انتظار برخی معاملهگران، دلار رویه کاهشی در پیش نگرفت، سکه تمام بهار آزادی نیز قدم در جاده افزایشی گذاشت. حدود ساعت ۴ بعدازظهر دیروز هر سکه امامی در معاملات عمده با قیمت ۶ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان به فروش میرفت که ۸۰ هزار تومان بالاتر از روز چهارشنبه بود. چنین افزایشی در حالی رقم خورد که در ابتدای روز بیشتر سکهبازان در موقعیت فروش قرار داشتند و خریدار زیادی نیز در بازار وجود نداشت. بر اساس گفتههای بازیگران و اطلاعات سایتهای اطلاعرسانی بهای سکه و طلا، در ابتدای روز ارزش سکه حتی تا کانال ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی نیز پایین رفته بود. از نظر فعالان، افت ابتدای روز ناشی از انتظاری بود که در میان معاملهگران سکه مبنی بر افت قیمت دلار و شکست کانال ۱۶هزار تومانی شکل گرفته بود. با این حال، شاخص ارزی کانال یاد شده را حفظ کرد و در نتیجه انتظارات بازیگران بازار سکه را نیز تغییر داد. سکهبازان به سرعت با شرایط جدید بازار خود را وفق دادند. برخی فعالان بازار سکه اشاره میکردند که حتی پس از ساعت ۴ بعدازظهر قیمت به بالای مرز ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی رفته است.
در حالی که برخی فعالان باور داشتند، افزایش سکه و دلار در روزهای آتی ادامه خواهد یافت، گروه دیگری از معاملهگران عنوان میکردند که افزایش روز ابتدایی هفته موقت بوده و بازار به مسیر کاهشی بازخواهد گشت. این عده اعتقاد دارند، نوسانگیران در روز شنبه سعی کردند با حفظ کانال ۱۶ هزار تومانی زمینه فروش ارز خود در قیمتهای بالاتر را فراهم کنند و در روزهای آتی شاهد برگشت دلار به کانال پایینتر خواهیم بود. از نظر این گروه تقاضای خاصی در بازار وجود ندارد که بتوان انتظار رشد قیمتها را داشت.
سیگنال هرات به تهران
به گفته برخی فعالان، جدا از حساسیت بازار به مرز حمایتی ۱۶ هزار تومانی و مقاومت در این نقطه، دیروز از سوی هرات افغانستان نیز سیگنال قیمتی به بازار داخلی داده شد. از نظر این دسته، روز شنبه در حالی که در بازار داخلی روند قیمت کاهشی بود، در هرات افغانستان قیمت در برابر نزول قیمتی تا حد زیادی مقاومت میکرد و همین عامل موجب شد که برخی بازیگران بازار سبزه و خیابان فردوسی در فروش ارز احتیاط بیشتری کنند. بهطور سنتی ارزش دلار در هرات افغانستان پایینتر از بازار تهران است و زمانی که در اصطلاح معاملهگران داخلی، بازار هرات«سفت» میشود، نشان از احتمال افزایش قیمت در این سوی مرز دارد. علت این موضوع آن است که چنین تصوری در بازار وجود دارد که از طریق هرات بخشی از ارز مورد نیاز بازار ایران تامین میشود. در صورتی که قیمت دلار در ایران پایینتر از هرات قرار بگیرد، جریان ورودی و خروجی ارز عوض میشود و دلار از ایران میتواند راهی هرات شود. حتی اگر دلاری از کشور خارج نشود، همین که زمینه ورود ارز از افغانستان محدودتر شود، سیگنال افزایشی به سفتهبازان میدهد.