شماره روزنامه ۶۲۱۳
|
    دوشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
  • آیا سرمایه‌گذاری در تهران ۱۴۰۴ منتفی است؟

    نشست ملکی بودجه پایتخت

    لایحه بودجه۱۴۰۴ شهرداری تهران به‌دلیل چشم‌انداز رکودی «مهم‌ترین منبع مالی اداره شهر»، در حد «پوشش هزینه‌های جاری» رشد کرده است. روز گذشته این لایحه توسط شهردار تحویل شورای شهر شد که البته برخلاف «محفظه شیشه‌ای کتاب بودجه» و برخلاف رویه‌های گذشته، «ریز درآمدهای سال آینده» در صحن اعلام نشد. با این حال بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، بودجه اداره پایتخت به لحاظ رشد واقعی، حدود ۲درصد افت کرده است و اعتبار واقعی در نظر گرفته‌شده برای «پروژه‌های سرمایه‌ای» نیز بیش از ۱۰درصد کوچک شده است. عمده منابع بودجه، «عوارض ساخت‌وساز و فروش ملک» است.
  • طرح «اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور» تصویب شد؛ تبعات آن چیست؟

    امتیاز ۶ ماهه به شهرداران

    دنیای‌اقتصاد: تصویب تمدید ۶ ماهه دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا توسط نمایندگان مجلس در روز گذشته، با دادن امتیازی ۶ ماهه به شهرداران بعضا ناکارآمد، با تبعاتی در مدیریت شهری همراه خواهد بود.
    یکشنبه، ۰۷ بهمن ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    کاهش پروانه ساختمانی رکود ساخت را تایید کرد

    دنیای اقتصاد: بررسی نتایج طرح «گرد‌آوری اطلاعات پروانه‌های ساختمانی صادر شده توسط شهرداری‌های کشور» در فصل بهار سال ۱۴۰۳ نشان از کاهش فعالیت ساخت‌وساز در کشور دارد.
  • «دنیای‌اقتصاد» سه پیام لایحه دخل‌‌‌ و خرج شهرداری را بررسی می‌کند؛

    آیا سرمایه‌گذاری‌‌‌ در تهران ۱۴۰۴ منتفی است؟

    دنیای اقتصاد: شهردار تهران امروز بودجه پیشنهادی شهرداری برای سال ۱۴۰۴ را با رشد اسمی ۲۸ درصدی نسبت به سال قبل و برابر ۲۳۷.۹ همت تقدیم شورای شهر تهران کرد؛ این در حالی است که نهادهای رسمی، متوسط تورم عمومی برای سال آینده را ۳۰‌درصد برآورد کرده‌‌‌اند و بنابراین درصورت تصویب بودجه پیشنهادی، رشد واقعی بودجه شهرداری برای سال آینده منفی ۲‌درصد خواهد بود.
  • عضو شورای شهر تهران درباره «تسلط تهدیدآمیز تاکسی‌های پلاک‌ شهرستان در پایتخت» هشدار داد:

    «تاکسی‌دارهای تهرانی» بزودی مهاجرت اجباری می‌کنند

    دنیای‌اقتصاد:صبح امروز، قبل از ورود شهردار تهران به صحن علنی شورای شهر، یک عضو موثر شورا که سابقه حضور در مدیریت شهری پایتخت را هم دارد، درباره «تهدید بزرگ تاکسی‌های پلاک شهرستان» در سطح شهر هشدار داد.
  • سطح جدید شاخص اجاره‏‏‌ مسکن چه پیامی از «محاسبات موجرها» مخابره می‌کند؟

    لیدر تورم اجاره مسکن

    سرعت رشد اجاره‌بها در کشور نسبت به پارسال کاهش یافت. ماه گذشته میانگین هزینه اجاره‌ در قراردادها ۳۷.۹درصد افزایش یافت که پایین‌ترین رشد نقطه‌ای در سال۱۴۰۳ است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد این کاهش نرخ به‌دلیل «ثبات نسبی قیمت» و «گذار از سقف دستوری» است. تورم اجاره فعلا یک لیدر اصلی دارد.
  • ترافیک شهر شدت گرفته است

    معابر تهران در بیشتر ساعات پرترافیک است و ترافیک تهران از شش و نیم صبح آغاز می‌شود و تا دیروقت ادامه دارد؛ این اعتقاد پلیس راهور تهران است. اما مدیران شهرداری می‌‌‌گویند رصدهای ترافیکی تهران نشان می‌دهد که تهران همان دو قله ترافیکی سابق را دارد و تنها یک قله ترافیکی در محدوده مرکزی شهر به دلیل تغییر ساعت کاری ایجاد شده است.
  • اتوبوس‌‌‌های داخلی وارد ناوگان پایتخت می‌‌‌شوند؟

    معاون حمل‌ونقل شهرداری تهران در مورد آخرین وضعیت ورود اتوبوس‌‌‌های دو‌کابین به ناوگان حمل‌ونقل پایتخت توضیحاتی ارائه کرد. محسن هرمزی در گفت‌وگو با «ایسنا»، در مورد آخرین وضعیت تولید اتوبوس‌‌‌های دو‌کابین با تاکید بر اینکه شهرداری تهران قرارداد خرید ۴۰۰ اتوبوس دوکابین تولید داخل را منعقد کرده است، گفت: اخیرا جلسه‌ای را با دو شرکت تولیدکننده اتوبوس برگزار کردیم. وی با بیان اینکه شیوه تامین اعتبار خرید این ۴۰۰ اتوبوس به صورت پیش پرداخت نقدی و مابقی به صورت واگذاری املاک است، افزود: با این دو شرکت در مورد نحوه پرداخت و میزان پیش‌پرداخت صحبت کرده و امید است ظرف مدت ۱۰ روز آینده انجام شود؛ چراکه یکی از شرکت‌های طرف قرارداد هفته گذشته ضمانت‌نامه خود را به شهرداری ارائه کرد و شرکت دیگر نیز مقرر شده است در هفته جاری ضمانت‌نامه خود را بیاورد که با تکمیل این روند، پیش‌پرداخت با هماهنگی بانک شهر انجام خواهد شد. معاون حمل‌ونقل شهرداری تهران در مورد زمان‌بندی ورود این اتوبوس‌‌‌ها به ناوگان حمل‌ونقل عمومی نیز گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته سه ماه بعد از واریز پیش‌پرداخت، اولین سری اتوبوس‌‌‌های دوکابین وارد ناوگان می‌شود و در خطوط بی‌آرتی به کار گرفته می‌شوند.
  • امروز زاکانی به شورای شهر می‌رود

    ارائه بودجه سال آینده تهران

    علیرضا زاکانی شهردار تهران چهارمین بودجه پیشنهادی خود را برای سال ۱۴۰۴ برای بررسی به شورای شهر می‌‌برد. به گزارش اکوایران، شنیده‌‌ها حاکی از آن است که رقم پیشنهادی برای بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تهران با رشد بیش از ۲۵درصدی به حدود ۲۳۳ همت می‌رسد .
    شنبه، ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» در یک گزارش ویدئویی پاسخ می‌دهد؛

    آیا نصب پنل خورشیدی در ساختمان‌ها الزامی است؟

    دنیای اقتصاد: تفاهم‌نامه اخیر بین متولی تامین برق و نظام مهندسی مقرر کرده که سازندگان ساختمان‌های چهار طبقه و بالاتر یا ساختمان‌هایی با زیربنای بیش از هزار متر مربع باید نیروگاه خورشیدی در پشت بام نصب کنند تا اجازه انشعاب برق و صدور پایان کار از شهرداری ها را دریافت کنند.
  • با درامد یک سال تنها میتوان ۳متر خانه خرید!

    دنیای اقتصاد: با درآمد سالانه در سال ۹۷ می شد ۶ مترمربع آپارتمان در تهران خرید،‌ الان اما قدرت خرید ۳ مترمربع شده است.
  • میانگین قیمت دلاری مسکن در ایران؛ کاهش یا افزایش؟

    بررسی‌‌های گروه مسکن «دنیای‌اقتصاد» درباره سطح جدید دماسنج دلاری مسکن که در «خانه‌‌اول» نیز به آن پرداخته شد، نشان می‌دهد: بر اساس شاخص مسکن «دنیای‌اقتصاد» و لحاظ متوسط «قیمت پیشنهادی» آپارتمان در دی ماه ۱۴۰۳ از روی این شاخص، در حال حاضر قیمت دلاری هر مترمربع واحد مسکونی در تهران ۱۱۲۳ دلار برآورد می‌شود.
  • «دنیای‌اقتصاد» در برنامه آنلاین «خانه‏‌اول» بررسی کرد

    معمای سقوط دلاری مسکن

    سطح جدید قیمت دلاری مسکن در برنامه «خانه اول» سنجش و بررسی شد. این برنامه که پنج‌شنبه گذشته از سایت و شبکه‌های اجتماعی روزنامه «دنیای‌اقتصاد» پخش شد، به موضوع «آینده بازار مسکن از لنز دلار» پرداخته است. سطح فعلی «قیمت یک مترمربع آپارتمان به دلار» از کف نرمال پایین آمده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد این اتفاق به‌دلیل «کاهش سرعت نسبی رشد قیمت مسکن» است که دو علت دارد؛ «نگرانی از تنش‌های نظامی در ماه‌های اخیر» و «افت قدرت خرید در مقایسه با سال ۹۷». قدرت خرید «درآمد سالانه خانوارها» برحسب مترمربع برآورد شد.
  • وزارت راه و شهرسازی تفاهم‏‏‌نامه توانیر و نظام‏‏‌مهندسی را «غیر الزامی» اعلام کرد؛

    ساختمان خورشیدی بعد از «تصویب قانون»

    دنیای اقتصاد- گروه مسکن و شهری: تفاهم‌‍‌‌‌نامه سازمان نظام مهندسی و وزارت نیرو در خصوص الزام واحدهای ساختمانی ۴ طبقه و بالاتر برای نصب سامانه خورشیدی در پشت‌‌‌بام‌‌‌ها بدون پشتوانه قانونی است و هرگونه مقررات جدید برای ساختمان‌‌‌ها باید از سوی دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام شود. البته ویرایش پنجم مبحث ۱۹مقررات ملی ساختمان در حال بررسی از سوی وزارت راه و شهرسازی است و موضوع تجهیز ساختمان‌‌‌ها به پنل‌‌‌های خورشیدی در آن مدنظر قرار دارد. وزیر راه حدود دو ماه قبل در مکاتبه‌‌‌ای با وزیر نیرو ابراز امیدواری کرده بود که ویرایش و طی کردن مراحل قانونی برای تصویب و اعلام مقررات جدید در خصوص نصب پنل‌‌‌های خورشیدی در بام ساختمان‌‌‌ها تا پایان امسال تکمیل شود، اما به نظر می‌‌‌رسد که وزارت نیرو و شرکت توانیر بی‌‌‌توجه به نظر وزیر راه، درصدد آن برآمده‌‌‌اند تا ساختمان‌‌‌‌‌‌سازها را ملزم به نصب پنل خورشیدی کنند.
    پنجشنبه، ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
  • در برنامه رصدخانه اقتصاد-ویژه بازارها مطرح شد؛

    سرنوشت بازارها با ترامپ چطور رقم خواهد خورد؟

    دنیای اقتصاد: سرنوشت بازارها با ترامپ چه خواهد شد؟ بازار مسکن، خودرو، سرمایه، طلا و ارز و... در دوران ترامپ به کدام سمت و سو خواهند رفت. دنیای اقتصاد در برنامه رصدخانه «ویژه بازارها» با دبیران تحریریه به این سوالات پاسخ می‌دهد.
  • برنامه «خانه اول» بررسی می‌کند؛

    قیمت ساخت مسکن در تهران در حال حاضر چقدر است؟

    دنیای اقتصاد: برنامه «خانه اول» در این قسمت به دو موضوع «قیمت دلاری مسکن» و همچنین «جایگاه فاکتور ترامپ در معادلات بازار مسکن» پرداخته است.
  • برنامه «خانه اول» بررسی می‌کند؛

    آینده مسکن از لنز دلار

    دنیای اقتصاد: برنامه «خانه اول» در این قسمت به دو موضوع «قیمت دلاری مسکن» و همچنین «جایگاه فاکتور ترامپ در معادلات بازار مسکن» پرداخته است.
  • تفاهم‌نامه توانیر الزامی نیست؛

    مخالفت وزیر راه و شهرسازی با تصمیم خارج از مسیر قانونی برای پنل‌های خورشیدی

    دنیای اقتصاد:نصب نیروگاه خورشیدی روی پشت‌بام‌ها «الزامی» نیست
  • قیمت مسکن در مناطق ۲۲گانه تهران؛ یک خانه نقلی در ولنجک چند؟

    دنیای اقتصاد: در این گزارش به بررسی قیمت مسکن در مناطق ۲۲گانه تهران پرداخته‌ایم.
  • برنامه ویدئویی «خانه‌ اول»، نگاهی متفاوت به حوزه املاک در ایران؛

    قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟

    دنیای اقتصاد: ویدئوی کامل سخنان حسین جوشقانی صاحب‌نظر اقتصادی و تحلیلگر اقتصاد مسکن را می‌توانید در برنامه «خانه اول» پنج‌شنبه شب ساعت ۲۰ از سایت روزنامه «دنیای‌اقتصاد» و همچنین شبکه‌های اجتماعی این روزنامه ببینید. موضوع این قسمت از برنامه «خانه اول»، آینده مسکن از لنز دلار است.
  • معاون شهردار تهران در مراسم «به‏‏‌‌روز‌رسانی یک میلیون دلاری تجهیزات مراکز معاینه فنی خودرو» اعلام کرد

    عقب‏‏‌ماندگی جدی در حمل‏‏‌ونقل عمومی

    تمامی تجهیزات مراکز معاینه‌‌‌فنی پایتخت با صرف هزینه یک میلیون دلاری به‌‌‌روزرسانی شد؛ از این پس مراکز معاینه فنی شهر تهران میزان خروجی گازهای آلاینده خودروهای سواری را با دقت بیشتری می‌‌‌سنجند و امکان سنجش آلاینده اکسید‌های نیتروژن به‌‌‌عنوان عامل بروز آلودگی ثانویه ازن نیز فراهم شده است. با این وجود کارآیی این به‌روزرسانی در کاهش آلودگی هوا نیازمند آن است که تمامی خودروهایی که به طور مستمر در شهر تهران تردد دارند اعم از خودروهای پلاک تهران و خودروهای پلاک شهرستان ملزم به آن شوند که معاینه فنی خود را از شهر تهران دریافت کنند.
  • «دنیای‌اقتصاد» دسترسی به کهنه‏‌آپارتمان در مناطق ۲۲گانه را سنجش کرد؛

    بهای گران وام مسکن

    ۲۳‌درصد از مبلغ اسمی وام خرید مسکن در تهران قبل از رسیدن تسهیلات به دست متقاضی، «تبخیر» می‌شود. متوسط قیمت اوراق تسهیلات مسکن طی ۱۰ ماه اول امسال ۱۱۵ هزار تومان بوده که به معنای «هزینه ۹۲ میلیون تومانی» دسترسی به وام ۴۰۰ میلیون تومانی است. «دنیای‌اقتصاد» با سنجش قیمت «واحدهای مسکونی کهنسال کوچک» قدرت وام را محک زد.
    چهارشنبه، ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
  • آیا مسکن با دلار حرکت می‌کند؟

    سناریوهای «با ترامپ» برای بازار

    دنیای‌اقتصاد: برنامه «خانه اول» پنج‌شنبه شب ساعت ۸ از سایت روزنامه «دنیای‌اقتصاد» و همچنین شبکه‌های اجتماعی این روزنامه منتشر می‌شود.
  • هزینه خرید خانه غیرمصرفی افزایش می‌یابد؛

    مالیات بر خانه تعطیلات

    اسپانیا در نظر دارد مالیات ۱۰۰ درصدی بر خریداران ملک از کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا مانند بریتانیا وضع کند تا با کاهش خرید ملک توسط خارجی‏‏‌ها، به بهبود استطاعت‏‏‌پذیری مسکن کمک کند. پدرو سانچز نخست‌وزیر اسپانیا این طرح مالیات بازدارنده املاک را که شامل شهروندان غیر اتحادیه اروپا که مقیم این بلوک نیستند می‏‏‌شود، به عنوان بخشی از مجموعه‏‏‌ای از اقدامات با هدف مقابله با بحران «حاد» مسکن اعلام کرده است.
  • طراح الزام شهرداری به انتشار شفاف اطلاعات؛

    عوارض‌‌«فروش تراکم» مرئی می‌شود؟

    دنیای‌اقتصاد: طرح الزام شهرداری به انتشار شفاف و عمومی اطلاعات حوزه شهرسازی در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران رای نیاورد و این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع شد. این درحالی است که تصویب این طرح می‌تواند نقش موثری در بازدارندگی صدور مجوزهای ساختمانی غیرمجاز داشته باشد. با این وجود مخالفان بر این عقیده هستند که تصویب این طرح و اعلام شفاف اطلاعات ازسویی مشکلات احتمالی را برای مالکان به همراه دارد و از سوی دیگر بر درآمد شهرداری اثر منفی برجای می‌‌گذارد. در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران طرح الحاق یک ماده به مصوبه الزام شهرداری تهران به انتشار عمومی اطلاعات شهرسازی مورد بررسی قرار گرفت؛ متن این ماده به این شرح بود:
    سه‌شنبه، ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • رئیس انجمن صنعت ساختمان خواستار ورود وزارت راه و شهرسازی به تفاهم نامه فاقد پشتوانه قانونی شد

    یک کتاب امضا برای پایان کار

    دنیای اقتصاد: پژمان جوزی رئیس انجمن صنعت ساختمان‎ در برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ از وضع قوانین و آیین‌نامه‌های خلق‌الساعه در بخش صنعت ساختمان انتقاد کرد و خواستار آن شد که وزارت راه و شهرسازی مانع تک‌روی و تصویب آیین‌نامه ها و قوانین خلق الساعه شود.
  • «خانه‌اول»؛ محصول جدید سایت و شبکه‌های اجتماعی روزنامه «دنیای‌اقتصاد»

    «خانه اول» محصول جدید روزنامه «دنیای‌اقتصاد» است که با همکاری مشترک گروه مسکن و گروه آنلاین روزنامه به صورت برنامه ویدئویی تهیه و منتشر می‌شود. ما در مجموعه‌های برنامه‌های «خانه اول» سه ماموریت را دنبال می‌کنیم تا به یک هدف دست یابیم.
  • نبض بازار مسکن؛

    قیمت مسکن در مناطق ۲۲گانه تهران

    دنیای اقتصاد: در این گزارش به بررسی قیمت مسکن در مناطق ۲۲گانه تهران پرداخته‌ایم.
  • چرا معاملات خرید آپارتمان از کما خارج شد؛ پس‏‏‌لرزه دلاری یا پیش‏‏‌لرزه ترامپی؟

    ماه چرخش نبض مسکن

    شاخص مسکن «دنیای‌اقتصاد» که تغییرات قیمت پیشنهادی فروش آپارتمان در تهران را سنجش می‌کند، برای ماه دی با «بیشترین رشد ماهانه» از ابتدای سال مواجه شد. نتایج تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از آنچه در بازار معاملات مسکن دی ماه گذشت، نشان می‌دهد تحرک محسوس در خرید سرمایه‌ای اتفاق افتاده است. این می‌تواند پس‌لرزه ارزی یا پیش‌لرزه ترامپی باشد.
    دوشنبه، ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • مدیرکل وزارت راه‌وشهرسازی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»: تفاهم‌نامه مرتبط با احداث پنل خورشیدی رسمیت ندارد

    واکنش رسمی به تکلیف خورشیدی سازندگان مسکن

    دنیای اقتصاد: دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان، نهاد اصلی و مستقیم تصویب و ابلاغ قوانین ساخت‌وساز در کشور است؛ با این وجود هفته گذشته خبری مبنی بر انعقاد تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان نظام مهندسی و شرکت توانیر منتشر شد که در آن سازندگان آپارتمان‌های ۴ طبقه و بیشتر را ملزم به نصب پنل خورشیدی کرده بود. درحالی سازمان نظام مهندسی این تفاهم نامه را منعقد و ابلاغ کرده است که طبق قانون، این وظیفه در اختیار این سازمان‌ نبوده و سازمان نظام مهندسی تنها موظف به اجرا و پیگیری قوانین ابلاغی از سوی دفتر مقررات ملی ساختمان است.