شماره روزنامه ۶۲۱۰
|
    پنجشنبه، ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
  • معاون شهردار تهران در مراسم «به‏‏‌‌روز‌رسانی یک میلیون دلاری تجهیزات مراکز معاینه فنی خودرو» اعلام کرد

    عقب‏‏‌ماندگی جدی در حمل‏‏‌ونقل عمومی

    تمامی تجهیزات مراکز معاینه‌‌‌فنی پایتخت با صرف هزینه یک میلیون دلاری به‌‌‌روزرسانی شد؛ از این پس مراکز معاینه فنی شهر تهران میزان خروجی گازهای آلاینده خودروهای سواری را با دقت بیشتری می‌‌‌سنجند و امکان سنجش آلاینده اکسید‌های نیتروژن به‌‌‌عنوان عامل بروز آلودگی ثانویه ازن نیز فراهم شده است. با این وجود کارآیی این به‌روزرسانی در کاهش آلودگی هوا نیازمند آن است که تمامی خودروهایی که به طور مستمر در شهر تهران تردد دارند اعم از خودروهای پلاک تهران و خودروهای پلاک شهرستان ملزم به آن شوند که معاینه فنی خود را از شهر تهران دریافت کنند.
  • «دنیای‌اقتصاد» دسترسی به کهنه‏‌آپارتمان در مناطق ۲۲گانه را سنجش کرد؛

    بهای گران وام مسکن

    ۲۳‌درصد از مبلغ اسمی وام خرید مسکن در تهران قبل از رسیدن تسهیلات به دست متقاضی، «تبخیر» می‌شود. متوسط قیمت اوراق تسهیلات مسکن طی ۱۰ ماه اول امسال ۱۱۵ هزار تومان بوده که به معنای «هزینه ۹۲ میلیون تومانی» دسترسی به وام ۴۰۰ میلیون تومانی است. «دنیای‌اقتصاد» با سنجش قیمت «واحدهای مسکونی کهنسال کوچک» قدرت وام را محک زد.
    چهارشنبه، ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
  • آیا مسکن با دلار حرکت می‌کند؟

    سناریوهای «با ترامپ» برای بازار

    دنیای‌اقتصاد: برنامه «خانه اول» پنج‌شنبه شب ساعت ۸ از سایت روزنامه «دنیای‌اقتصاد» و همچنین شبکه‌های اجتماعی این روزنامه منتشر می‌شود.
  • هزینه خرید خانه غیرمصرفی افزایش می‌یابد؛

    مالیات بر خانه تعطیلات

    اسپانیا در نظر دارد مالیات ۱۰۰ درصدی بر خریداران ملک از کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا مانند بریتانیا وضع کند تا با کاهش خرید ملک توسط خارجی‏‏‌ها، به بهبود استطاعت‏‏‌پذیری مسکن کمک کند. پدرو سانچز نخست‌وزیر اسپانیا این طرح مالیات بازدارنده املاک را که شامل شهروندان غیر اتحادیه اروپا که مقیم این بلوک نیستند می‏‏‌شود، به عنوان بخشی از مجموعه‏‏‌ای از اقدامات با هدف مقابله با بحران «حاد» مسکن اعلام کرده است.
  • طراح الزام شهرداری به انتشار شفاف اطلاعات؛

    عوارض‌‌«فروش تراکم» مرئی می‌شود؟

    دنیای‌اقتصاد: طرح الزام شهرداری به انتشار شفاف و عمومی اطلاعات حوزه شهرسازی در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران رای نیاورد و این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع شد. این درحالی است که تصویب این طرح می‌تواند نقش موثری در بازدارندگی صدور مجوزهای ساختمانی غیرمجاز داشته باشد. با این وجود مخالفان بر این عقیده هستند که تصویب این طرح و اعلام شفاف اطلاعات ازسویی مشکلات احتمالی را برای مالکان به همراه دارد و از سوی دیگر بر درآمد شهرداری اثر منفی برجای می‌‌گذارد. در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران طرح الحاق یک ماده به مصوبه الزام شهرداری تهران به انتشار عمومی اطلاعات شهرسازی مورد بررسی قرار گرفت؛ متن این ماده به این شرح بود:
    سه‌شنبه، ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • رئیس انجمن صنعت ساختمان خواستار ورود وزارت راه و شهرسازی به تفاهم نامه فاقد پشتوانه قانونی شد

    یک کتاب امضا برای پایان کار

    دنیای اقتصاد: پژمان جوزی رئیس انجمن صنعت ساختمان‎ در برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ از وضع قوانین و آیین‌نامه‌های خلق‌الساعه در بخش صنعت ساختمان انتقاد کرد و خواستار آن شد که وزارت راه و شهرسازی مانع تک‌روی و تصویب آیین‌نامه ها و قوانین خلق الساعه شود.
  • «خانه‌اول»؛ محصول جدید سایت و شبکه‌های اجتماعی روزنامه «دنیای‌اقتصاد»

    «خانه اول» محصول جدید روزنامه «دنیای‌اقتصاد» است که با همکاری مشترک گروه مسکن و گروه آنلاین روزنامه به صورت برنامه ویدئویی تهیه و منتشر می‌شود. ما در مجموعه‌های برنامه‌های «خانه اول» سه ماموریت را دنبال می‌کنیم تا به یک هدف دست یابیم.
  • نبض بازار مسکن؛

    قیمت مسکن در مناطق ۲۲گانه تهران

    دنیای اقتصاد: در این گزارش به بررسی قیمت مسکن در مناطق ۲۲گانه تهران پرداخته‌ایم.
  • چرا معاملات خرید آپارتمان از کما خارج شد؛ پس‏‏‌لرزه دلاری یا پیش‏‏‌لرزه ترامپی؟

    ماه چرخش نبض مسکن

    شاخص مسکن «دنیای‌اقتصاد» که تغییرات قیمت پیشنهادی فروش آپارتمان در تهران را سنجش می‌کند، برای ماه دی با «بیشترین رشد ماهانه» از ابتدای سال مواجه شد. نتایج تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از آنچه در بازار معاملات مسکن دی ماه گذشت، نشان می‌دهد تحرک محسوس در خرید سرمایه‌ای اتفاق افتاده است. این می‌تواند پس‌لرزه ارزی یا پیش‌لرزه ترامپی باشد.
    دوشنبه، ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • مدیرکل وزارت راه‌وشهرسازی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»: تفاهم‌نامه مرتبط با احداث پنل خورشیدی رسمیت ندارد

    واکنش رسمی به تکلیف خورشیدی سازندگان مسکن

    دنیای اقتصاد: دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان، نهاد اصلی و مستقیم تصویب و ابلاغ قوانین ساخت‌وساز در کشور است؛ با این وجود هفته گذشته خبری مبنی بر انعقاد تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان نظام مهندسی و شرکت توانیر منتشر شد که در آن سازندگان آپارتمان‌های ۴ طبقه و بیشتر را ملزم به نصب پنل خورشیدی کرده بود. درحالی سازمان نظام مهندسی این تفاهم نامه را منعقد و ابلاغ کرده است که طبق قانون، این وظیفه در اختیار این سازمان‌ نبوده و سازمان نظام مهندسی تنها موظف به اجرا و پیگیری قوانین ابلاغی از سوی دفتر مقررات ملی ساختمان است.
  • آیا «شرط احداث نیروگاه برای صدور پایان‌کار» قابل اجرا است؟ «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

    شوک خورشیدی به ساخت‌وساز

    بازار رکودزده ساخت‌وساز که همزمان با «تورم ساختمانی» نیز دست و پنجه نرم می‌کند، از آخر هفته گذشته با یک «شوک تازه» روبه‌رو شد. تفاهم‌نامه‌ای بیرون از وزارت راه و شهرسازی به‌عنوان تنها مرجع تصویب مقررات ساختمان در دولت، منعقد شده است که می‌گوید «ساختمان‌های جدید مسکونی باید به نیروگاه خورشیدی مجهز شوند.» برداشت‌ها در بازار مسکن از محتوای تفاهم‌نامه آن است که «سازندگان ساختمان ۴طبقه و بیشتر اگر تکلیف اجباری نصب پنل خورشیدی روی پشت‌بام را انجام ندهند، تاییدیه فنی مهندس ناظر و همچنین انشعاب و پایان‌کار را دریافت نخواهند کرد.» با این حال بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، روند کار مهندسان ناظر در چارچوب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و براساس مباحث مقررات ملی ساختمان، از قبل تعریف شده است و نظارت فنی بر ساخت‌وساز با «سلیقه مدیران» قابل جمع نیست، مگر آنکه وزارتخانه مسوول حسن اجرای این قانون، «غفلت» کند. البته قصد اولیه آن تفاهم‌نامه، «فرهنگ‌سازی» و «تشویق مالکان» برای «تجهیز ساختمان‌ها به برق خورشیدی» بوده است. در این بررسی قیمت تمام‌شده نیروگاه در محل سکونت و «محدودیت‌های مالکان» برآورد و شناسایی شده است.
  • دو عضو شورای شهر درخصوص مدیریت حمل‌ونقل عمومی در دقیقه ۹۰ به «دنیای‌اقتصاد» توضیح دادند

    بار دلاری ترافیک تهران؟

    بودجه بخش حمل‌‌‌ونقل در متمم بودجه شهرداری برای امسال تقریبا ۲.۵ برابر شد؛ این رشد بودجه قرار است صرف خرید اتوبوس، ون، تاکسی، خرید تجهیزات هوشمند شهری و توسعه خطوط متروی تهران شود.
    یکشنبه، ۳۰ دی ۱۴۰۳
  • خانه های جنوب تهران چند؟ با سه میلیارد کجا خانه بخریم؟

    دنیای اقتصاد: در این گزارش متوسط قیمت‌های پیشنهادی فروشندگان در بازار مسکن مناطق ۱۵ تا ۱۹ مورد بررسی قرار گرفته است.
  • ساخت فیلم‌‌سینمایی با بودجه تهرانی‌ها

    دنیای‌ اقتصاد: صبح امروز رسیدگی به لیست‌ هزینه‌ها در متمم ۱۴۰۳ بودجه شهرداری تهران در صحن شورای شهر آغاز شد.
  • اعتبار حمل‏‏‌ونقل عمومی تهران در قالب متمم بودجه ۲.۵ برابر می‌شود

    مدیریت ترافیک در دقیقه۹۰

    بودجه حمل‌ونقل عمومی تهران در هفته‌های پایانی سال، ناگهان ۲.۵برابر شد. مدیران شهرداری در قالب متمم بودجه۱۴۰۳ تصمیم گرفته‌اند، «مقداری از عطش اعتباری مترو و اتوبوسرانی و سایر حوزه‌های ترافیکی» را رفع کنند. این مدل رسیدگی به ترافیک تهران به‌عنوان «ابرمشکل اول شهر»، ریشه تشدید ترافیک و آلودگی‌ هوا را نشان می‌دهد.
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    انتقال پایتخت؛ دویدن روی تردمیل

    انتقال پایتخت یکی از موضوعاتی است که طی چند دهه اخیر در نظام جمهوری اسلامی ایران بارها مطرح ‌‌‌شده و همچنان در زمره مباحث چالش‌‌‌برانگیز قرار دارد. این نوشتار با هدف تحلیل این ایده و ارائه راهکارهایی جایگزین، تلاش می‌کند مساله را در چارچوب مفهومی عمیق‌‌‌تری مانند «فضا» و توسعه پایدار مورد واکاوی قرار دهد. در ادبیات شهرسازی و علوم میان‌‌‌رشته‌‌‌ای، «فضا» مفهومی پیچیده و چندبعدی است که در تعاریف متأخر آن، بر تعامل میان مناسبات اجتماعی، اقتصادی و کالبدی تاکید می‌شود. از این منظر، فضا دیگر محدود به ابعاد زیرساختی یا کالبدی نیست، بلکه برآیند کنش‌‌‌های متقابل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است که در بستر کالبدی متجلی می‌شود. این نگرش نوین بر این واقعیت دلالت دارد که مسائل کلان‌‌‌شهری، ازجمله پایتخت‌‌‌ها، باید با رویکردهایی جامع‌‌‌نگر و چندبعدی مدیریت شوند؛ چراکه کیفیت زندگی، توزیع عادلانه منابع و خدمات و ظرفیت‌‌‌های زیستی، به‌‌‌اندازه توسعه زیرساخت‌‌‌های فیزیکی حائز اهمیت‌‌‌اند.
  • قیمت فروش آپارتمان در جنوب تهران

    متوسط قیمت فروشنده‌‌‌ها در بازار مسکن مناطق ۱۵ تا ۱۹ سنجش شد. به گزارش خبرنگار گروه مسکن روزنامه «دنیای‌‌‌اقتصاد»، میانگین قیمت پیشنهادی در فایل‌‌‌های فروش آپارتمان در این مناطق طی هفته‌‌‌های گذشته رقمی معادل ۵۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است که در مقایسه با سطح قیمت فروشنده‌‌‌ها در ماه قبل تغییر محسوسی نداشته است.
    شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳
  • نبض بازار مسکن؛

    زمین و آپارتمان در مکران چند؟

    دنیای اقتصاد: در این گزارش به بررسی قیمت پیشنهادی زمین و آپارتمان در منطقه مکران پرداخته‌ایم.
  • قیمت خانه و زمین در مکران افزایش یافت؟

    دنیای اقتصاد: چند روز پس از آنکه یک مقام دولتی از طرح انتقال پایتخت به مکران گفت، خبرهایی در شبکه‌‌‌های مجازی مبنی بر «رشد سنگین قیمت املاک در آن منطقه» منتشر شد بدون آنکه «واقعیت‌‌‌سنجی» نسبت به تغییر قیمت‌‌‌ها صورت بگیرد.
  • آیا «قیمت زمین و مسکن» در منطقه «نامزد پایتخت» تغییر کرد؟ «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد

    زلزله خیالی در املاک مکران

    شایعه «تغییر صعودی قیمت املاک در مکران» راستی‌آزمایی شد. نتایج بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره «مکران بعد از حرف انتقال پایتخت از تهران» نشان می‌دهد، برخلاف خبرهای مجازی هفته‌های اخیر، بازار زمین و مسکن در «۵شهرستان ساحلی جنوب شرق ایران» طی ۱۸روز گذشته، تقریبا هیچ واکنشی به طرح دولت نداشته است. این ۵شهرستان، منطقه ساحلی مکران را تشکیل می‌دهند که کاربری‌های مصوب آن در اواخر دهه۹۰، «پایتخت‌شدن» نبوده است. میانگین قیمت سه دسته املاک و ۱۲ ریسک مقابل توسعه این منطقه سنجش شده است.
  • از قطار متروی چینی چه خبر؟

    مدیرکل حمل‌ونقل عمومی و ترافیک سازمان شهرداری‌‌‌ها و دهیاری‌‌‌های کشور اعلام کرد، وزارت کشور تمام هزینه‌‌‌های اصلی و جانبی واگن‌‌‌های متروی چینی برای تهران را تاکنون بر عهده گرفته است و همیشه سیاستش سکوت بوده تا این پروژه‌‌‌ها مسیر قانونی خود را طی کند و چنین پروژه‌‌‌هایی که قراردادهای فاینانس دارد دارای محرمانگی است و سعی کرده‌‌‌ایم منطقی و به قاعده کار رسانه‌‌‌ای انجام دهیم تا به اصل پروژه که قرار است منفعتی برای مردم داشته باشد، آسیبی وارد نشود.
  • رقم وام مسکن در حال مصرف

    دنیای‌‌‌اقتصاد: بانک پرداخت‌‌‌کننده وام خرید مسکن اعلام کرد، در یک‌سال گذشته نزدیک به ۲۷همت تسهیلات در این حوزه پرداخت کرده است. به گزارش «دنیای‌‌‌اقتصاد»، این رقم که در قالب ۵۰‌هزار فقره وام مسکن پرداخت شده به معنای آن است که در حال حاضر «به صورت متوسط ۵۰۰میلیون تومان وام خرید مسکن» به هر یک از متقاضیان، این تسهیلات داده می‌شود. رقم وام خرید مسکن در تهران ۴۰۰ میلیون تومان است و اگر زوجین درخواست این وام را داشته باشند، رقم وام ۸۰۰ میلیون تومان می‌شود.
    پنجشنبه، ۲۷ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» مدل مالی دولت ترکیه در تامین مسکن فقرا را بررسی می‌کند؛

    محل یارانه مسکن حمایتی

    مسکن به عنوان یکی از نیازهای بنیادین انسان، همواره در کانون توجه دولت‏‏‌ها بوده است. از سال ۱۹۴۸ و با تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، مسکن به رسمیت شناخته شد و به عنوان یک حق اساسی انسان مطرح شد. قانون اساسی ترکیه نیز بر اهمیت این حق تاکید کرده است. ماده ۵۶ قانون اساسی تصریح می‌کند که «همه افراد حق دارند در محیطی سالم و متعادل زندگی کنند.» همچنین، ماده ۵۷ این قانون، دولت را مکلف می‏‏‌سازد تا با اتخاذ تدابیری جامع و برنامه‏‏‌ریزی‏‏‌شده، نیازهای مسکنی شهروندان را برآورده سازد و به بهبود شرایط محیطی شهرها کمک کند.
  • مشاور بین‌المللی برای پایتخت جدید

    رئیس امور آمایش و توسعه منطقه‌‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور با تاکید بر اینکه مطالعه امکان‌‌سنجی انتقال پایتخت سیاسی کشور با بهره‌‌مندی از مشاور بین‌المللی با تجربه انجام شود بر ضرورت چاره‌اندیشی برای ظرفیت‌‌های زیستی به اتمام رسیده تهران تاکید کرد.
  • چرا دولت انتقال پایتخت را انتخاب کرد؛

    شبیه‌‌سازی انتقال پایتخت

    تغییر پایتخت ایران یکی از مسائلی است که در برخی مواقع مطرح شده است و دلایل مختلفی برای این پیشنهاد وجود دارد. که در ادامه به برخی از این دلایل خواهیم پرداخت.
    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • چرا زندگی در خانه‌های بزرگ شیوع پیدا کرده است؟

    بازگشت به «خانه پدری» به خاطر هزینه مسکن

    دنیای اقتصاد: سکونت خانوارهای کم‌‌جمعیت در آپارتمان‌‌های کوچک به‌رغم «رشد این نوع خانوار» و «تورم شدید مسکن» کاهش یافته است؛ فرضیه «بازگشت به منزل پدری» محتمل است.
  • «دنیای اقتصاد» بررسی کرد؛

    خداحافظی جوان ها با خانه مستقل

    دنیای اقتصاد: تغییرات سطح رفاه یا فقر با شاخص «تعداد اتاق‌های محل‌سکونت» نشان می‌دهد رشد هزینه مسکن طی ۱۲سال باعث «بازگشت به خانه‌ پدری» شده است. «افزایش سهم خانوارهای ۱و۲نفره» و سبقت «تورم اجاره» از رشد درآمد، این افت‌ کیفیت زندگی را تایید می‌کند.
  • حسین ایمانی جاجرمی به «اتلاف انرژی» در شهر واکنش نشان داد

    روشنایی بیهوده در متروی تهران

    دنیای‌اقتصاد: حسین ایمانی جاجرمی، جامعه شناس و آشنا به مسائل شهر تهران با انتشار یک عکس در صفحه اینستاگرام خود، «اتلاف انرژی» در ایستگاه مترو را به تصویر کشید.
  • فرزانه صادق به پرسش خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» پاسخ داد؛

    واگذاری اختیار تفکیک «وزارت راه‌وشهرسازی» به سازمان امور اداری و استخدامی

    دنیای اقتصاد: صبح امروز، وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه هیات دولت، به پرسش خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» درباره آینده این وزارتخانه با توجه به طرح «تجزیه راه و مسکن» پاسخ داد.
  • «دنیای‌اقتصاد» فاصله کیفیت‌ زندگی ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲ را سنجش کرد

    فقرسنجی با شاخص «اتاق»

    وزن خانوارهای ساکن در واحدهای دارای ۳اتاق نسبت به ساکنان خانه‌های کوچک و متوسط، در فاصله ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲ حدود ۱۰واحد درصد افزایش یافته و به ۵۴درصد رسیده است. ظاهر این جابه‌جایی بزرگ از خانه‌های کوچک، «بهبود دسترسی به مسکن مناسب» است؛ اما واقعیت این نیست. تغییرات سطح رفاه یا فقر با شاخص «تعداد اتاق‌های محل‌سکونت» نشان می‌دهد رشد هزینه مسکن طی ۱۲سال باعث «بازگشت به خانه‌ پدری» شده است. «افزایش سهم خانوارهای ۱و۲نفره» و سبقت «تورم اجاره» از رشد درآمد، این افت‌ کیفیت زندگی را تایید می‌کند.