شماره روزنامه ۶۰۵۱
|

  • گذار به هفته کاری ۴ روزه با هوش مصنوعی

    مترجم: منا اختیاری
    طی چند قرن گذشته میزان زمانی که مردم در «محل کار» صرف می‏‏‌کنند، به شکل قابل‌توجهی تغییر کرده است. رابرت ویپلس، استاد اقتصاد دانشگاه ویک فرست، تاریخچه ساعت کار را در ایالات‌متحده بررسی کرده که نشان‏‏‌ می‏‏‌دهد ساعت کار به صورت تدریجی و از حالت «از صبح خروس‏‏‌خوان تا بوق سگ» (بیش از ۷۰ ساعت در هفته) به تصویب قانون استاندارد کار منصفانه در سال ۱۹۳۸ رسیده و در نهایت هفته کاری ۴۰ ساعته تصویب شده.
  • یک امتیاز کاری برای تقویت روحیه کارکنان

    با آغاز توفانی تابستان و آفتابی که شوخی ندارد و به قصد کباب کردن می‌‌‌تابد، کارکنان رویای فرار به ساحل یا تماشای فیلمی در خنکای مطبوع سینما را در سر می‌‌‌پرورانند. این رویا برای برخی می‌تواند به واقعیت تبدیل شود. صاحبان کسب و کارها دریافته‌‌‌اند که ارائه «ساعت کاری تابستانی» می‌تواند راهی برای تقویت روحیه کارکنان باشد (ساعت کاری تابستانی یعنی پاره وقت کردن روزهای جمعه در کشورهایی که شنبه و یکشنبه تعطیلند).
  • وقتی طرف مقابل، گزینه اشتباه را انتخاب می‏‏‌کند

    نویسندگان: پیتر برگمن، هاوی ژاکوبسن /مترجم: مریم رضایی
    گاهی اوقات با گزینه‌‌‌ای که طرف مقابلتان انتخاب کرده موافق نیستید. در این مواقع احساس اضطرار می‌‌‌کنید که توصیه‌‌‌ای به او داشته باشید یا تفکرش را مورد انتقاد قرار دهید. اما این کار را نکنید. واقعیت این است که شما پیشگو نیستید و به طور قطع نمی‌‌‌دانید چه چیزی کارآیی دارد و چه چیزی ندارد. اگر دغدغه‌‌‌هایی دارید که طرف گفت‌‌‌وگوی شما اصلا به فکرش نرسیده، آنها را مطرح کنید.
  • هنر پرسیدن سوالات هوشمندانه

    مترجم: مریم مرادخانی
    سال‌هاست که در مقالات حوزه کسب و کار، از مزایا و اهمیت «شنیدن» می‏‏‌گویند: چیزی که تبدیل به یک مهارت شده و به باور بسیاری، لازمه رابطه‏‏‌سازی، ایجاد اعتماد و احترام میان رهبر سازمان و کارکنان و جمع‌آوری اطلاعات است. اما حالا یک مهارت دیگر پا به عرصه وجود گذاشته که در جهان امروز، به مراتب مهم‌تر و حیاتی‏‏‌تر است. مهارت پرسیدن سوالات هوشمندانه. در جهان امروز، تحولات با سرعت سرسام‏‏‌آوری رخ می‌دهند. دنیا حالا دارای دو ویژگی اصلی است: سرعت و غیر‌قابل پیش‌بینی بودن. هر روز با پدیده‏‏‌ای مواجه می‏‏‌شویم که دیروز اصلا تصورش را هم نمی‏‏‌کردیم. و این باعث شده سوال پرسیدن بیش از هر زمانی اهمیت یابد؛ به‌ویژه برای سازمان‌ها. اما برخلاف وکلا و پزشکان و روان‏‏‌درمانگران، رهبران حوزه کسب‌و‌کار عادت ندارند سوال بپرسند. در واقع، این‌طور آموزش ندیده‏‏‌اند. برای طرح سوالات هوشمندانه از کجا باید شروع کنیم؟ چه سوالاتی بپرسیم که نقاط پنهان مشکل، آشکار شوند و احتمالات نادیده گرفته شده، به چشم بیایند؟
  • رستگاری در حرفه شغلی

    مترجم: مهدی نیکوئی
    زمانی که «براندن» قفل را باز کرد و کرکره‌‌‌‌‌ها را بالا داد تا خانه سیارش را نشانم دهد، خشکم زد. ژانویه ۲۰۲۲ بود. باورم نمی‌‌‌‌‌شد که مقابل یک کامیون ساده و محقر ایستاده‌‌‌‌‌ام. کم ‌‌‌‌‌و بیش در ۷ سال اخیر به این جعبه قراضه، خانه گفته بود. محال بود بتوان حدس زد که او زمانی یکی از مهندسان گوگل بوده است.
  • چگونه با کمترین چالش هوش مصنوعی را قانونمند کنیم؟

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    هوش مصنوعی چه بخواهیم و چه نخواهیم بخشی جدایی‌‌‌ناپذیر از زندگی تمام ما انسان‌‌‌ها محسوب می‌شود و برای مقابله موثر با تاثیرگذاری منفی آن باید محدودیت‌ها و چارچوب‌‌‌های مستحکمی را در نظر گرفت تا از گسترش و نفوذ اطلاعات نادرست و همچنین ضداطلاعات در زندگی انسان‌‌‌ها جلوگیری کرد.
  • تقویت برند شخصی با چت‏‏‌ جی‏‏‌پی‏‏‌تی

    نویسنده: Jodie Cook/ مترجم: منا اختیاری
    سام آلتمن، یکی از بنیان‌گذاران OpenAI، می‏‏‌گوید چت جی‏‏‌پی‏‏‌تی صد میلیون کاربر هفتگی دارد. بسیاری از این کاربران مدیران و بنیان‌گذارانی هستند که از این چت‏‏‌بات همه‏‏‌چیزدان و رابط کاربری ساده‏‏‌اش برای تقویت برند شخصی خود، کسب نگرش برنده در بازار رقابتی امروز و پیشی گرفتن از رقبا استفاده می‌کنند. اما از کجا می‏‏‌دانید که دارید حداکثر بهره ممکن را از این ابزار می‏‏‌برید؟ چون احتمالا این‌طور نیست. یکسری نکات غیرمعمول تضمین می‌کنند که شما از بالاترین حد مطلوب جا نمانید.
  • چگونه مصاحبه شغلی را عادلانه‏‏‌تر کنیم؟

    مترجم: مرتضی ایراندوست
    طراحی یک فرآیند مصاحبه تاثیرگذار و فراگیر برای افراد دارای معلولیت یا افرادی که سبک یادگیری متفاوتی دارند، هم فضای استعدادیابی را گسترده‏‏‌تر می‌کند و هم محیط کار عادلانه‏‏‌تری ایجاد می‌کند. برای مدیرانی که مسوول استخدام هستند، این کار نیازمند یک رویکرد متفکرانه و وظیفه‏‏‌شناسانه است. حال باید از کجا آغاز کنید؟ چه اقداماتی را می‌توانید برای برآوردن نیازهای داوطلبان انجام دهید؟ چگونه از معیارهای ارزیابی منسجم و یکپارچه حمایت می‏‏‌کنید؟ و چگونه محیطی را ایجاد می‏‏‌کنید که در آن همه داوطلبان فرصت‏‏‌های یکسانی را برای نشان دادن نقاط قوت خود داشته باشند؟ براساس گزارش اداره آمار کار آمریکا، سال گذشته تعداد قابل‌توجهی افراد دارای ناتوانی جسمی در این کشور استخدام شدند. کتی باخ، کارشناس ارشد سابق در موسسه بروکینگز، که بیشتر دوران کاری خود را بر ایجاد اشتغال، دسترسی و کیفیت متمرکز بوده، معتقد است این یک پیشرفت محسوب می‌شود، اما می‌توان کارهای بیشتری انجام داد. این کار با فراهم کردن شرایط یکسان و عادلانه در مصاحبه‏‏‌های شغلی آغاز می‌شود. او می‏‏‌گوید: «ارائه تسهیلات به داوطلبان جزو شروط لازم است. با این حال آنچه من به عنوان گام بعدی می‏‏‌بینم این نیست که فقط از افراد بپرسیم که آیا به امکانات خاصی نیاز دارند یا خیر، بلکه باید به داوطلبان کمک کرد که همه جوانب کار را بسنجند و ببینند ایجاد چه نوع امکاناتی امکان‏‏‌پذیر است.»
  • نوآوری در مدل کسب‌و‌کار با استفاده از پایداری دیجیتال

    دکتر محمد کارگرشورکی پژوهشگر فوق دکترا و عضو موسس مرکز پایداری کسب و کار دانشگاه تهران
    این روزها این موضوع که تداوم زندگی بشر و ادامه حیات نسل آینده در سیاره زمین، در گرو توسعه پایدار است، در کلیه کشورها مورد توجه قرار گرفته است. متاسفانه عصر صنعت طی یکصد سال گذشته آسیب‌‌‌های فراوانی به جامعه و سیاره زمین وارد کرده است. ولی اکنون عصر تحول دیجیتال شروع شده و به نظر بسیاری از اندیشمندان، تحولات مثبت این عصر شاید آخرین فرصت برای تحقق توسعه پایدار در جهت حفظ و بقای زمین باشد.
  • چگونه مهارت‏‏‌های موردنیاز مشاغل سبز را کسب کنیم؟

    مترجم‌: مرتضی ایراندوست
    برخی افراد زیر ۳۰ سال دوست دارند شغل بعدی‌شان روی تغییرات اقلیمی تمرکز داشته باشد. اما یک تحلیل جدید از لینکدین نشان می‌دهد فقط یک نفر از هر ۲۰ نیروی کار نسل زد مهارت‌‌‌های سبز موردنیاز برای این مشاغل را دارد و تعداد کمی از آنها می‌‌‌‌‌‌دانند از کجا شروع کنند.
  • ۶۹‌ درصد مدیران، پایداری را فرصت رشد می‌‌‌دانند

    مترجم: مهدی نیکوئی
    گزارش سال ۲۰۲۴ شرکت مشاوره مدیریت گارتنر (Gartner) نشان می‌‌‌دهد که ۶۹‌درصد مدیران عامل و مدیران اجرایی شرکت‌ها، پایداری را به عنوان یک پیشران اساسی رشد کسب و کار می‌‌‌دانند.
  • غلبه بر موانع طراحی اکوسیستم سازمانی

    مترجم: مهدی نیکوئی
    اکوسیستم‌ها، مجموعه‏‏‌ای از شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف هستند که حول یک هدف خاص شکل گرفته‏‏‌اند و در دهه‏‏‌های اخیر به یکی از مدل‏‏‌های کسب‌و‌کار محبوب شرکت‌های بزرگ بین‌المللی تبدیل شده‏‏‌اند. به عنوان مثال، مجموعه شرکت‌هایی که با مک‏‏‌دونالدز کار می‌کنند یا اپلیکیشن‏‏‌های مختلفی که روی یک بستر واحد عرضه می‏‏‌شوند، یک اکوسیستم را می‏‏‌سازند. طراحی اکوسیستمی امکان استفاده از منابع بیرونی را به شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌دهد ولی برای بهبود عملکرد و نوآوری ناشی از این منابعِ افزایش یافته نیاز به هماهنگی‏‏‌های سطح بالایی است. (در صورت نیاز به آشنایی بیشتر با مفهوم اکوسیستم‌های کسب و کار، انواع آن و استراتژی‏‏‌های متناسب با اهداف گوناگون کسب و کارها، می‌توانید به مطلبی با عنوان «کدام استراتژی اکوسیستمی مناسب شما است؟» که در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در همین صفحه منتشر شده مراجعه کنید). در این قسمت، به پیاده‌سازی اکوسیستم و غلبه بر موانع اجرایی آن می‏‏‌پردازیم.
  • چرا دستمزد عاطفی به اندازه پاداش پولی مهم است؟

    مترجم: مرتضی ایراندوست
    حقوق و دستمزد عاطفی به پاداش‌‌‌ها و مزایای نامشهودی اشاره دارد که نیازهای عاطفی و روانی کارکنان را برآورده و به رضایت شغلی، رفاه و مشارکت کلی آنها کمک می‌کند. درک اهمیت دستمزد عاطفی در کنار پاداش پولی، برای ایجاد یک محیط کار رضایت‌‌‌بخش و حمایتی ضروری است و شامل شناخت، ارج نهادن، انعطاف‌‌‌پذیری، فرصت‌‌‌های رشد، کار معنادار، یا تعادل بین کار و زندگی می‌شود.
  • نیمن؛ کتانی‌‌‌هایی با ردپای کمرنگ کربن

    مترجم: مریم مرادخانی
    این روزها خیلی از «رد پای کربن» صحبت می‌شود. رد پای کربن یعنی میزان گازهای گلخانه‌‌‌ای، از جمله دی اکسید کربن منتشرشده در جریان هر فعالیتی. بسیاری از کسب و کارها در نقاط مختلف دنیا در تلاشند تا این رد پا را کاهش دهند. یکی از صنایعی که دی اکسید کربن قابل‌توجهی تولید می‌کند، صنعت کیف و کفش است. طبق تحقیقاتی در دانشگاه ام‌‌‌آی‌‌‌تی، طی فرآیند تولید یک جفت کفش کتانی رانینگ چیزی معادل ۱۴ کیلوگرم دی اکسید کربن تولید می‌شود. پس می‌توان گفت که کفش‌‌‌ها رد پای پررنگی ایجاد می‌کنند. در این شرایط، کارآفرینانی هستند که تلاش می‌کنند صنعت کفش را پایدارتر کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر