طرح تکمیل زنجیره صنایع معدنی در سال جاری
به گزارش «شاتا» رضا رحمانی با بیان این مطلب عنوان کرد: نقاط مختلف ایران دارای ذخایر متنوع معدنی است و امسال اجرای طرح زنجیره صنایع معدنی در بخش فلزات اساسی مانند فولاد، مس و تا حدودی آلومینیوم از برنامههای اساسی وزارت صنعت و معدن است. وی بیان کرد: زنجیره صنایع معدنی در برخی نقاط کشور حلقه مفقوده داشت یا دچار ناهمگونی بود، به همین دلیل معاونت معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان ایمیدرو و سازمان زمینشناسی ماموریت پیدا کردند تا پیگیری کنند و نقاط ضعف و قوت زنجیره صنایع معدنی را شناسایی کنند.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در این زنجیره از اکتشاف تا محصول نهایی برنامه ریزی میشود، تصریح کرد: کشور در حوزه معادن کوچک دارای ظرفیت مطلوبی است ولی در نقاط مختلف ذخایر به حدی است که ایجاد واحد فرآوری برای تمام معادن صرفه اقتصادی ندارد، بهعنوان نمونه واحد ذوب مس داریم ولی خوراک این صنعت که کنسانتره مس است نداریم و به همین دلیل امسال حمایت جدی میشود که بهصورت قراردادهای بلندمدت این حوزه ساماندهی شود. رحمانی در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۹۶ ایجاد ۴۵۰ هزار شغل در بخشهای مختلف صنعت، معدن و تجارت هدفگذاری شده بود که در همه حوزهها بیش از ۹۰ درصد محقق شده است، افزود: در سال ۹۷ تولید ناخالص ۵۷۰ هزار شغل در سه بخش وزارتخانه هدفگذاری شده است، سال گذشته هدفگذاری ایجاد شغل در بخش اصناف نیز ۲۵۰ هزار مورد بود که امسال ۲۸۰ هزار مورد است و در بخش صنایع توسعهای و جدید سال گذشته هدفگذاری ۱۲۰ هزار و امسال ۱۳۰ هزار شغل است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: در حوزههای جدیدی مانند استارت آپها در وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامههایی در سال ۹۷ داریم که برای اولین بار لحاظ شده است. رحمانی همچنین عنوان کرد: ۱۸۴ برنامه و اقدام اساسی در وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سال ۱۳۹۷ تعریف شده در حوزههایی مانند فناوری، صادرات، تولید داخلی، معادن، بازار داخلی و نوسازی صنایع است و ۱۰ طرح ویژه در دل این موارد دارای برنامه علمیاتی است. معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به اینکه نوسازی ناوگان تجاری و نوسازی صنایع بخشی از این ۱۰ طرح است، اضافه کرد: تولید با فناوریهای قدیمی مشکلاتی در حوزه زیست محیطی، قیمت تمام شده و کیفیت کالا دارد که باید با نوسازی صنایع این مشکلات برطرف شود. به گفته رحمانی، سال گذشته ۲۰۰ هزار میلیارد ریال برای تامین نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای کوچک و متوسط هدفگذاری شد که حدود ۲۴۰ هزار میلیارد ریال پرداخت شد و یکصد هزار میلیارد ریال برای نوسازی درنظر گرفته شده بود.
ارسال نظر