شماره روزنامه ۶۰۲۱
|

  • غایب تولید در شهرک‌های صنعتی

    دنیای اقتصاد: شهرک‌های صنعتی از دو طرف عرضه و تقاضا تحت فشار هستند. زیرساخت‌های ضعیف، تامین مالی و مشکل تامین انرژی و زمین از مهم‌ترین چالش‌های سمت عرضه این واحدهای صنعتی است؛ اما در طرف تقاضا سهم کوچک بازار داخلی و خارجی مانع از رسیدن این صنایع به مقیاس تولید می‌شود.
  • مزایای بالقوه کریدورها برای ایران

    دنیای اقتصاد: مسیرهای تجارت‌جهانی‌‌‌‌ و کریدورهای اقتصادی که‌‌‌‌ میان اروپا، آسیا و آفریقا واقع‌‌‌‌ شده‌اند، برخی‌‌‌‌ از مهم‌ترین‌‌‌‌ و پویاترین‌‌‌‌ بازارهای جهان را به‌‌‌‌ هم‌‌‌‌ متصل‌‌‌‌ می‌کنند. کشورهای حوزه خلیج‌فارس، طی‌‌‌‌ دهه‌های اخیر مزیت‌های ژئوپلیتیک‌‌‌‌ خود را برای تبدیل‌‌‌‌‌شدن به‌‌‌‌ قطب‌‌‌‌های منطقه‌ای در حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری به‌کار گرفته و توانسته‌‌‌‌اند به‌‌‌‌ واسطه‌‌‌‌ دیپلماسی‌‌‌‌ اقتصادی و جذب سرمایه‌‌‌‌ در حوزه زیرساخت‌های حمل‌ونقل‌‌‌‌، شبکه‌ای از کریدورهای تجاری چندوجهی‌‌‌‌ شامل‌‌‌‌ بنادر و راه‌آهن را‌‌‌‌ ایجاد کنند. این شبکه جریان کالا و سرمایه‌‌‌‌ را در سراسر جهان تسهیل‌‌‌‌ و این‌‌‌‌ منطقه‌‌‌‌ را به‌‌‌‌ یک‌‌‌‌ حلقه‌‌‌‌ ضروری در زنجیره ارزش جهانی‌‌‌‌ و شبکه‌‌‌‌های تامین تبدیل‌‌‌‌ کرده‌است.
  • حمایت اتاق‌های سه‌‌‌‌‌‌‌گانه از مصوبه مجلس برای تعطیلی روز شنبه

    دنیای‌اقتصاد: روسای اتاق‌های تعاون، اصناف و بازرگانی ایران در بیانیه‌ای مشترک، از مصوبه مجلس شورای‌اسلامی مبنی‌بر تعطیلی روز شنبه در راستای افزایش تعاملات اقتصادی حمایت کردند. در این بیانیه روسای سه اتاق تاکید کردند تعیین روز دوم تعطیلات پایان هفته، موجبات نگرانی فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی را فراهم کرده‌است.
  • تجارت ۵‌میلیارد دلاری ایران و چین در ۴ ماه

    دنیای‌اقتصاد: گمرک چین از مبادلات ۵‌میلیارد و ۵۷‌میلیون دلاری این کشور با ایران در ۴ماهه نخست سال‌جاری میلادی خبر داد.
  • خودکفایی در تولید بذرهای کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی گفت: هم‌اکنون بالغ بر ۹۸‌درصد بذر مورد‌نیاز بخش کشاورزی در داخل تولید و کمتر از ۲‌درصد به دلایل حفظ مراودات علمی وارد می‌شود. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی در مراسم روز مزرعه و در جمع محققان مراکز اصلاح بذر سراسر کشور با بیان اینکه هم‌اکنون بالغ بر ۹۸‌درصد بذر مورد‌نیاز بخش کشاورزی در داخل کشور تولید و کمتر از ۲‌درصد به دلایل حفظ مراودات علمی وارد می‌شود، گفت: با استفاده از نتایج تحقیقات، امسال خودکفایی در تولید گندم محقق می‌شود و هیچ دلیل و توجیهی برای واردات وجود ندارد. وی تاکید کرد: اگر امروز مدعی هستیم به خودکفایی در تولید گندم می‌رسیم، به دلیل افزایش امیدواری کشاورزان نسبت به پرداخت به‌موقع بهای گندم خریداری‌شده در سال‌های گذشته است که ضروری است بهای گندم خریداری‌شده سال‌جاری هم زودتر پرداخت شود. معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: نتیجه امیدواری کشاورزان در خودکفایی تولید گندم و جو و تداوم خودکفایی، صرفه‌جویی ‌میلیاردها دلار ارز سالانه و تامین امنیت غذایی است.
  • موتور توسعه، رقابت در فضای تعامل با جهان است

    بیژن زنگنه بهره‌‌‌وری را از الزامات ماندگاری در چرخه توسعه دانست، اما گفت: ما هنوز درگیر ابتدایی‌ترین مبانی بهره‌‌‌وری هستیم و هنوز بحث داریم که توسعه خوب است یا بد. هنوز وارد چرخه توسعه نشده‌‌‌ایم و کماکان در تعامل با دنیا مشکل داریم و در این زمینه علاوه بر دولت، بخشی از نخبگان ما که به جای رویکرد واقعی، نگاه ژورنالیستی به اقتصاد دارند نیز مقصرند.
  • کنترل قیمت‌ها با ابزار واردات

    دنیای اقتصاد-گروه بازرگانی: گمرک ایران آخرین آمار واردات کالاهای اساسی را منتشر کرده‌است. بر اساس این آمارها، در دو ماه نخست سال‌جاری، بیش از ۴‌میلیون ‌تن کالای اساسی به ارزش ۲‌میلیارد و ۳۷۴‌میلیون دلار وارد کشور شده‌است. رقمی که نسبت به مدت مشابه در سال‌۱۴۰۲، بیش از ۲۶‌درصد از نظر وزن و ۱۷‌درصد از نظر ارزش رشد داشته‌است. بر اساس گزارش گمرک، بیشترین افزایش وزنی و ارزشی در بین واردات کالاهای اساسی در این مدت مربوط به واردات گوشت قرمز سبک گرم، کنجاله سویا و شکر و بیشترین کاهش در ارزش، مربوط به واردات گندم، جو و روغن‌های خوراکی بوده‌است.
  • ستون پیمان تجاری نفتا

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی مشترک ایالات‌متحده-مکزیک (The United States-Mexico Chamber of Commerce) یک سازمان تجارت دوجانبه برجسته‌‌‌‌‌ در آمریکای‌شمالی است که در راستای خلق روابط تجاری و سرمایه‌گذاری متقابل در دو کشور کوشش می‌کند. ماموریت این سازمان، کمک به ترویج کسب‌وکارها در ایالات‌متحده و مکزیک است. روابط بازرگانی بین مکزیک و آمریکا، به دلیل همسایگی دو کشور و تامین بخش مهمی از کالاهای واسطه تولید ایالات‌متحده، یکی از مهم‌ترین روابط دوجانبه در صحنه بین‌المللی است.
  • تعطیلی شنبه منطبق بر مصالح عمومی و منافع ملی است

    دنیای‌اقتصاد: مجلس در هفته‌های گذشته قانون افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز را مورد تصویب قرار داد. پارلمان برای تعیین دومین روز تعطیل، با بخش‌خصوصی مشورت کرده و در نهایت روز شنبه را برای این منظور انتخاب کرد؛ نتیجه‌ای که مورد استقبال بخش‌خصوصی قرارگرفت. حالا قرار است مصوبه مجلس، در روزهای آتی در شورای‌نگهبان مورد بررسی قرار گیرد.
  • رشد ۲۸‌درصدی صادرات محصولات کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌کل گمرک ایران از رشد در ارزش دلاری صادرات محصولات کشاورزی در سال‌جاری خبر داد. به گزارش «ایرنا» محمد رضوانی‌فر، با اشاره به رشد امیدوارکننده صادرات محصولات کشاورزی در سال‌جاری، گفت: بررسی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نشان می‌دهد در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳، در مجموع یک‌میلیون و ۵۶۲‌هزار‌تن محصولات کشاورزی به ارزش ۶۸۴‌میلیون دلار از کشور صادرشده که نسبت به مدت مشابه سال‌قبل رشد ۲۴‌درصدی در وزن و ۲۸‌درصدی در ارزش داشته‌است.
  • اثر منفی افزایش نرخ تامین مالی بر تولید

    دنیای‌اقتصاد: نشست تخصصی کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران با ریاست فرج‌‌‌‌‌الله معماری برگزار شد. اعضای کمیسیون در این نشست گزارشی از انتشار اوراق گواهی‌سپرده ۳۰‌درصدی و افزایش نرخ تامین مالی تولید ارائه کردند.
  • آغاز طرح احیای پخت نان کامل در کشور

    دنیای‌اقتصاد: به گفته‌‌‌‌‌‌‌ مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی، طرح نهضت احیای نان کامل در کشور آغاز شده و نانوایی‌های کشور از آرد کامل برای پخت نان استفاده می‌کنند.
  • مخالفت بخش خصوصی با تغییر معافیت‌های مالیاتی بخش کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: علیرضا خامه‌زر با اشاره به اینکه کشاورزی و دام‌‌‌‌‌‌پروری طیف گسترده‌ای از مردم این استان را دربر می‌گیرد، تغییر مبنای معافیت‌های مالیاتی در لایحه دولت را زیان‌بار و مغایر با شعار جهش تولید دانست. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: بخش‌خصوصی با تغییر معافیت‌های مالیاتی فعالیت‌های کشاورزی در بند‌۱۰ لایحه اصلاح قانون مالیات‌‌‌‌‌‌های مستقیم مخالف است.
  • تصمیم‌گیری در اختلافات معدنی به استان‌ها تفویض شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق شیراز با اشاره به اینکه هدف از ارجاع اختلافات میان دارندگان پروانه معدن به داوری، تسهیل فعالیت‌های حوزه معدن است، پیشنهاد کرد برای جلوگیری از اتلاف وقت، تصمیم‌گیری درباره این اختلافات به استان‌ها واگذار شود. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز گفت: بر اساس بند‌(الف) تبصره‌۳ الحاقی به ماده‌۱۲ اصلاحی قانون معادن، صلاحیت داوری برای رفع اختلاف بین دارندگان پروانه فعالیت معدنی به شورای‌عالی معادن اعطا شده‌ که تفویض این اختیارات به استان، مورد تقاضاست.
  • بهره‏‏‌وری یا گسترش بازار؟

    دنیای اقتصاد: در مراحل اولیه توسعه، هدف اصلی سیاست‏‏‌های صنعتی لزوما افزایش بهره‏‏‌وری نیست، بلکه هدف اصلی چنین سیاست‏‏‌هایی در مرحله اول، افزایش قابلیت‏‏‌ها برای گسترش سهم بازار و حداکثرسازی صرفه‏‏‌های مقیاس است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر