در بازار پررقابت امروز، ادامه دار بودن عرضه خودرو و خدمات پس از فروش مناسب، به معیارهای کلیدی خریداران خودرو تبدیل شده و این خدمات نه تنها بر میزان رضایت مشتریان تاثیر مستقیم دارد، بلکه به اعتبار برندهای خودروسازی و شرکتهای عرضهکننده نیز کمک شایانی میکند.
اخبار
شرکت ها
دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
آیا با ظهور لندتکها دسترسی مردم به خدمات اعتباری افزایش یافت؟
لندتک (LendTech) به کسب و کارهایی اشاره دارد که با استفاده از فناوریهای نوین فرآیندهای اعطای وام و تسهیلات مالی را سادهتر، سریعتر و کارآمدتر میکنند. لندتکها زیرمجموعهای از فینتک (FinTech) هستند و بر دیجیتالسازی و نوآوری در زمینه اعطای اعتبار و وام تمرکز دارند. «دنیایاقتصاد» در مصاحبهای با علیرضا هوشمند، عضو هیاتمدیره انجمن فینتک ایران روند رشد لندتکها و مزایای آنها در کشور را مورد بررسی قرار داد. او اشاره کرد که سهم تسهیلات اعطایی لندتکها از کل تسهیلات مالی کشور به حدود ۱ تا ۱.۵درصد رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با میانگین جهانی ۱۵ درصدی همچنان پایین به نظر میرسد. او لندتکها را مکملی برای بانکداری خرد دانست که میتوانند با تسریع و تسهیل فرآیند وامدهی، نقشی موثر در بهبود دسترسی به خدمات مالی ایفا کنند.
تحول دیجیتال، اقتصادها را بهصورت بنیادی تغییر شکل داده است؛ زیرا بنگاهها از تولید محصولات فیزیکی به ارائه اطلاعات و خدمات شیفت کردهاند. ساختار ترازنامه آنها نیز دستخوش تغییر شده است. این تغییر در افزایش ۵ برابری داراییهای ناملموس شرکتهای بورسی (داراییهای معنوی، تحقیق و توسعه، دانش فنی، نرمافزار، سرمایه انسانی و ...) از ۱۴هزار میلیارد دلار در سال ۲۰۰۲ به ۷۶هزار میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ نمود پیدا کرده است. در این دوره، نسبت داراییهای ناملموس به تولید ناخالص داخلی جهان از ۴۱ درصد به ۷۹ درصد افزایش یافته است.
بیمه تجارتنو در ۸ ماه سال ۱۴۰۳ توانسته است با جهشی قابلتوجه، جایگاه خود را در صنعت بیمه کشور ارتقا دهد. گزارش بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد این شرکت در بخشهای مختلف، از رشد حق بیمه تولیدی گرفته تا بهبود شاخصهای عملکردی، روندی مثبت و امیدبخش را طی کرده است. در ادامه، به بررسی ابعاد مختلف این عملکرد و تحلیل دلایل موفقیت بیمه تجارتنو پرداختهایم.
افایکس برقی دارای موتور الکتریکی قدرتمند، باتری با ظرفیت بالا و سازگاری فوقالعاده با محیطزیست، به بازارهای جهانی راه یافته و به زودی به ایران میآید.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: در هنگام ناترازی انرژی، بیشترین محدودیت بر صنعت فولاد اعمال میشود که برطرف شدن این مانع، نیازمند حضور رئیسجمهور در برنامهریزیها و حمایت از زیرساختهاست.
بیشک طی دو دهه اخیر صنعت پتروشیمی به عنوان پیشران توسعه پایدار کشور جایگاه ویژهای در اقتصاد ایران داشته و به طور عملی محور پیشرفت در تمامی زمینههای موجود بوده است. بنابراین رشد و بالندگی کشور در گرو رشد هدفمند این صنعت است. ازآنجا که سرمایه انسانی موتور محرک و مغز متفکر در رشد و توسعه صنعت پتروشیمی محسوب میشود از جایگاه و اهمیت قابل ملاحظهای در این صنعت برخوردار است.
با پیچیدهتر شدن شرایط دریافت وام در نظام بانکی ایران به وسیله چالشهایی چون مدارک متعدد، ضامنهای مختلف و وثیقههای سنگین، برخی افراد به سمت گزینههای جایگزین مانند وامهای مرتبط با خرید کالا روی آوردهاند. این نوع وامها، که از طریق پلتفرمهای جدید آنلاین ارائه میشوند، بهدلیل فرآیندهای سادهتر و سرعت بیشتر در دسترسی، توجه بسیاری از خانوارها را جلب کردهاند.
مدیرعامل بانک صادرات ایران با قدردانی از حمایت سهامداران، حسن اعتماد مشتریان و تلاش همکاران، در ۱۰ محور به تبیین مهمترین دستاوردها و برنامههای این بانک در سال مالی جاری پرداخت.
هشتمین رکورد شرکت سپ در سال ۱۴۰۳ با پیشتازی در تعداد و مبلغ کل تراکنشهای ثبتشده در آبان ماه، به ثبت رسید.در یکصد و سیزدهمین گزارش شاپرک، وضعیت شبکه پرداخت ایران در آبان امسال مورد بررسی قرار گرفته است و بر مبنای آن، پرداخت الکترونیک سامان کیش (سپ) از منظر تعداد و مبلغ کل تراکنشهای آبان ماه جایگاه نخست را در میان شرکتهای ارائهکننده خدمات پرداخت به خود اختصاص داده است.
شرکت فولاد هرمزگان در آمارهای ۸ ماهه فروش خود رشد ۹ درصدی را به ثبت رسانده است که بخشی از رشد از محل صادرات محقق شده است. صادرات اسلب یکی از شاخصهای اثرگذار بر این رشد درآمدی است که فولاد هرمزگان با تمرکز بر صادرات آن و افزایش تولید موفق به تحقق آن شده است. فولاد هرمزگان با استفاده از ظرفیتهای تولید و همچنین موقعیت جغرافیایی خود در تلاش است تا میزان صادرات خود را افزایش دهد. افزایش صادرات برای این مجموعه دستاوردهای زیادی به همراه دارد. بیشک افزایش درآمدهای ارزی میتواند روند اجرای طرحهای توسعهای را افزایش دهد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند در دومین همایش سالانه پژوهش و فناوری گفت: بیش از ۹۵درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز پالایشگاه شازند بومیسازی شده است و انتظار داریم در سایه همکاری شایسته با سازندگان و شرکتهای تولیدکننده داخلی این توان امسال ۱۰۰ درصدی شود.
در سالهای اخیر میزان سرمایهگذاری شرکتهای صنعتی بزرگ کشور در اکوسیستم استارتآپی ایران هم از منظر تعداد و هم از نظر میزان سرمایهگذاری رشد فزایندهای داشته است و کمکم مشاهده میکنیم که شرکتهای بزرگ و گروههای صنعتی بزرگ متعلق به بخش خصوصی کشور تمایل و اشتهای ریسک بیشتری نسبت به ورود به بخشهای نوآورانه و فناورانه و به نوعی اقتصاد دانشبنیان یا اقتصاد دیجیتال نشان میدهند. این امر در ذات خود بسیار ارزشمند است و باعث رشد سهم دیجیتال و اقتصاد نوآوری در تولید ناخالص داخلی کشور شده و از طرفی باعث کاهش نرخ خروج سرمایههای انسانی فناور و نوآور از کشور در قالب پدیده مهاجرت خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی در سخنرانی اخیر خود با اشاره به وضعیت کفایت سرمایه بانکها تاکید کرد که بانکهایی که کفایت سرمایه پایین یا حتی منفی دارند به زودی در بازه استاندارد قرار خواهند گرفت. بر این اساس «دنیایاقتصاد» در گفتوگو با دو کارشناس و تحلیلگر حوزه بانکی به بررسی ابعاد این موضوع پرداخت. به عقیده کارشناسان افزایش حد کفایت سرمایه برای کلیه بانکهای کشور به صورت فوری امکانپذیر نیست و این موضوع نیازمند زمان خواهد بود. از طرفی توجه به تخمین صحیح از میزان سرمایه موردنیاز هر بانک ضروری است.
دولت وعده داده که در بودجه ۱۴۰۴ مطالبات بر زمین مانده حوزه بهداشت و درمان را پرداخت کند. این را حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» میگوید، آن هم در شرایطی که حوزه سلامت در کشور با چالشهای متعددی مواجه است که هر یک میتوانند نارضایتیهایی را در میان اقشار مختلف مردم ایجاد کنند. از متمرکزبودن مراکز درمانی و متخصصان در چند استان گرفته تا فرسودگی تجهیزات پزشکی و حتی کمبود برخی اقلام دارویی، همگی چالشهایی است که بودجه ۱۴۰۴ باید در سال آینده برای آنها چارهای بیندیشد.
رئیس اداره نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران از آغاز فرآیند تعمیرات اساسی در این شرکت از ۱۷ آذر ماه سال جاری و به مدت ۴۰ روز کاری خبر داد. محمد علی هاشمی با اعلام این خبر گفت: فرآیند تعمیرات اساسی واحد ایزومریزاسیون و تصفیه نفتای سبک طبق هماهنگی با شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از روز شنبه ۱۷ آذر ماه آغاز و برای ۴۰ روز کاری برنامه ریزی شده است. در این فرآیند، ۲۰ روز فعالیتهای اجرایی مرتبط با نگهداری و تعمیرات و ۲۰ روز فرآیندهای مرتبط با بهرهبرداری مشتمل بر بستن واحد، Oiling، احیای جاذب، Acidizing، فعالسازی کاتالیست و راهاندازی واحد در نظر گرفته شده است.
مس پس از آهن و آلومینیوم، سومین فلز مصرفی دنیاست. سالانه تقریبا بیش از ۲۲ میلیون تن مس در جهان مصرف میشود که عمده این فلز معدنی از محل و استخراج معدنکاری تهیه شده، ضمن اینکه بیش از ۳۰درصد تقاضای جهانی مس در یک دهه اخیر، از مسیر بازیافت تامین میشود. نگاهی به روند حاکم بر جهان در این صنعت و تحلیل وضعیت منطقهای و سیاسی کشورهایی که در تامین و عرضه مس دنیا تاثیرگذارند، نشان میدهد شرایط بازار مس در سال ۲۰۲۵ بسیار خاص خواهد بود.
میزان حق بیمه تولیدی و خسارات پرداختی چقدر رشد کرد؟
گزارش آمار عملکرد هشت ماهه بازار بیمه که مطابق با ارقام خوداظهاری توسط شرکتهای بیمه در سامانه سنهاب بارگذاری شده است منتشر شد.
بر اساس این گزارش حق بیمه تولیدی طی هشت ماه اول امسال ۲۸۷.۵ همت و میزان خسارت پرداختی۱۴۷ همت بوده است که به ترتیب ۶۲.۳ و ۵۹.۵درصد رشد داشته است که البته آمار عملکرد از حیث نسبت خسارت در بازه زمانی مورد نظر و مشخص نبودن میزان وصولی حق بیمه نمیتواند مبین ارزیابی کاملی از این بازار باشد.
در بازار پررقابت امروز، ادامه دار بودن عرضه خودرو و خدمات پس از فروش مناسب، به معیارهای کلیدی خریداران خودرو تبدیل شده و این خدمات نه تنها بر میزان رضایت مشتریان تاثیر مستقیم دارد، بلکه به اعتبار برندهای خودروسازی و شرکتهای عرضهکننده نیز کمک شایانی میکند.
پلتفرم معاملاتی میلی با وجود انبار طلا در بانک کارگشایی، به ۳ تن تراکنش طلا در ۹ ماه فعالیت خود رسیده است. نشست خبری شرکت میلی صبح روز گذشته با حضور مدیران این شرکت و اصحاب رسانه برگزار شد. میلی به عنوان یک پلتفرم خرید و فروش طلا، از ۹ ماه پیش راهاندازی شده و بیش از ۲ میلیون کاربر جذب کرده است. حجم بازار این پلتفرم که مجوزهای لازم از نهادهای ذیربط را نیز دارد، در حالی که گردش طلا در بازار سنتی، ۳۰ تن است، در مدت زمان فعالیت خود به ۳ تن رسیده است. نیل به این رقم در حالی رخ داده که ایجاد شفافیت، امنیت و دسترسی آسان برای کاربران توسط میلی، به دامنه نفوذ این پلتفرم میافزاید.
برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع با رویکردی نوین اجرایی میشود. شرکت ارتباطات سیار ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تفاهمنامهای با محوریت دیجیتالیسازی سامانههای سطح یک سلامت حوزه بهداشت و همچنین همکاری در اجرای برنامه ملی پزشک خانواده و نظام ارجاع با رویکردی نوین امضا کردند.
یکی از بزرگترین چالشهای کنونی صنعت هوایی تجاری کشور، زمینگیری ناوگان موجود است؛ به گونهای که حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد از ناوگان هوایی کشور به دلیل تحریمها و کمبود قطعات، از چرخه عملیاتی خارج شدهاند. این هواپیماها بهعنوان سرمایه ملی کشور باید هرچه زودتر به چرخه عملیاتی بازگشته و رفع این مشکل باید از اولویتهای اصلی دولت جدید باشد. بخشی از ناوگان هواپیمایی تجاری کشور به دلیل تحریمها و سایر دلایل زمینگیر هستند و بخشهایی نیز فرسوده بوده و از چرخه عملیاتی خارج شدهاند. بنابراین حتما باید هواپیماهایی که به دلیل کمبود یک یا دو قطعه زمینگیر شدهاند، هر چه زودتر به چرخه عملیاتی بازگردند. اینکه بخشی از ناوگان زمینگیر باشد، زیبنده کشور نبوده و باعث زیان صنعت حملونقل هوایی میشود. از اینرو باید تدابیر لازم برای تامین قطعات مورد نیاز این ناوگان زمینگیر اندیشیده شود.
مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل بانک قرضالحسنه مهر ایران یکشنبه هفته جاری برگزار شد. غلامرضا فتحعلی که تا چندی قبل در بانک سینا به عنوان چهره شناختهشده بانکی حضور داشت این بار جایگزین سیدسعید شمسینژاد شد.
دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
بیبرقی به تولید فولاد خوزستان «شوک» داد؛ به شهرها، «آلودگی»
دنیای اقتصاد: سیاستگذاری غیرکارشناسی در بخش انرژی دو عارضه همزمان را به کشور تحمیل کرده است. در حالی که ارزان بودن سوخت موجب ازدیاد مصرف در بخش حملونقل و شدت گرفتن قاچاق شده، واحدهای صنعتی مهم کشور از دسترسی به سوخت و انرژی محروم ماندهاند حال آنکه دود و آلودگی مهمان شهرها و کلانشهرهای کشور شده است. شواهد موجود از ضربه این سیاست به تولید فولاد خوزستان، یکی از سه فولادساز بزرگ کشور، در نیمه اول سال حکایت دارد.
دنیایاقتصاد: بانک سپه که عنوان نخستین بانک ایرانی و بزرگترین بانک کشور از منظر تعداد شعب را به دنبال میکشد، یکی از مهمترین بانکهای کشور از منظر جایگاه و تاریخچه محسوب میشود. این بانک در سالهای اخیر با ناترازیهای گستردهای روبهرو شده است و مدتهاست که به دلیل عدمانتشار علنی آمارهای مربوط به این بانک، لنز رسانهها کمتر به این بانک توجه کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بانک رفاه کارگران همانگونه که در دوره کرونا با نوآوری در فرآیندها بستری اثربخش برای اعطای تسهیلات غیرحضوری به بازنشستگان فراهم کرد، در این دوره نیز میتواند با تداوم خلاقیتها ارائه خدمات به کارگران و مستمریبگیران را متحول کند.
مالکان خودروهای برند فونیکس و اکستریم در آستانه فصل سرما، از ۱۷ تا ۳۰ آذرماه فرصت دارند در جشنواره یلدایی خدمات پس از فروش فونیکس، از سلامت خودروهای خود اطمینان حاصل کنند. برند فونیکس که همواره با خدمات سریع، تخصصی و ایمن خود در کنار مالکان خودروها و مشتریان است، اقدام به راهاندازی کمپین یلدایی خدمات پس از فروش کرده است.
شرکت فولاد سنگان با رکوردزنی در تولید کنسانتره، خود را به تحقق تولید به میزان ظرفیت اسمی کارخانه نزدیکتر کرده است و همین موضوع اثرگذاری این مجموعه در توسعه زنجیره ارزش فولاد کشور را افزایش میدهد.
سهگانه «چالشهای تولید آهن اسفنجی»، «وضعیت واردات ماشینآلات معدنی» و همچنین بحث «ارز نیمایی واردات»، از مهمترین مسائل این روزهای حوزه معادن و صنایع معدنی محسوب میشود که در ادامه به ترتیب به این سهگانه خواهم پرداخت. مهمترین چالش تولید آهن اسفنجی، موضوع انرژی است. متاسفانه کمبود انرژی بهویژه کمبود گاز در زمستان باعث میشود خریداران خارجی بالقوهای که علاقهمند به خرید آهن اسفنجی ایران بودند کاهش پیدا کنند، در واقع خریداران این بازار و بازار سنتی ایران از قدیم هندوستان، پاکستان و عمان بودند و این محمولهها مرتب صادر میشد، به این دلیل که فاصله جغرافیایی دورتر برای این کشورها به علت مسائل «حملونقل دریایی» توجیه اقتصادی ندارد و ریسک بالایی دارد. به هر حال آهن اسفنجی در برابر اکسیژن هوا قابلیت اشتعال دارد و به همین منظور برای غیرفعالسازی آن از گاز نیتروژن استفاده میکنند و کشتیهایی که حامل آهن اسفنجی هستند، به لولهکشی گاز نیتروژن باید تجهیز شوند که هزینه مضاعفی خواهد داشت.