تصویر جنجالی از لحظه سوختن و نابودی ماهواره استارلینک+عکس
عکس جدیدی که توسط یک ستارهشناس در کالیفرنیا ثبت شده است، لحظه سوختن یکی از ماهوارههای «استارلینک» را در جو زمین نشان میدهد.
لحظهای که یکی از ماهوارههای اینترنتی جدید «استارلینک»(Starlink) متعلق به «ایلان ماسک»(Elon Musk) از مدار خارج میشود، به سمت زمین سقوط میکند و در جو میسوزد، توسط یک ستارهشناس در کالیفرنیا ثبت شد.
این ماهواره، یکی از جدیدترین ماهوارههای گروه «V۲Mini» شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) است که به گفته ماسک، مشکلاتی را تجربه میکند.
«جاناتان مکداول»(Jonathan McDowellan)، ستارهشناس و اخترفیزیکدان «مرکز اخترفیزیک اسمیتسونین»(SAO) گفت: این ماهواره، ماه گذشته به مدار زمین پرتاب شد. ۲۱ ماهواره در ۲۷ فوریه پرتاب شدند و دستهای از آنها مشکل داشتند اما تنها یکی از آنها سرنگون شد و بقیه در برزخ مداری ماندهاند تا اسپیسایکس تصمیم بگیرد که میتوان آنها را تعمیر کرد یا خیر.
مکداول خاطرنشان کرد که حداقل ۱۴ استارلینک دیگر پرتاب خواهند شد اما ماهوارههای کنونی آماده بازنشستگی هستند. وی افزود: ۳۹۱۲ ماهواره استارلینک در مدار وجود دارد که ۳۰۵ مورد از آنها بازگشته و سوختهاند. ماهوارههای از بین رفته نیز در حال سقوط کردن هستند زیرا آماده بازنشستگی شدهاند و راه را برای ماهوارههای V۲Minis جدید باز میکنند.
اگرچه V۲Minis جدید است اما ماسک پیشتر فاش کرده بود که مدلهای جدید این گروه، مشکلاتی را تجربه میکنند که ممکن است اسپیسایکس را وادار کنند تا آنها را از مدار بیرون بیاورد.
ماسک در ۲۲ مارس توییت کرد: بسیاری از فناوریهای جدید در استارلینک V۲، همان طور که انتظار میرفت، با مشکلاتی روبهرو هستند. برخی از ماهوارهها از مدار خارج میشوند و برخی دیگر پیش از رفتن به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی، به طور کامل آزمایش خواهند شد.
مکداول در مصاحبه با دیلیمیل گفت: موتورهای استارلینک آن قدر قوی نیستند که بتوانند ماهوارهها را تا انتها پایین بیاورند. بنابراین، ماهوارهها در جو بالایی زمین رها میشوند، دوباره به زمین میآیند و در یک نقطه تصادفی میسوزند. نمیتوان دقیقا زمان و مکان سقوط آنها روی زمین را پیشبینی کرد.
ماهواره مورد نظر، «استارلینک-۳۰۰۶۲»(Starlink-۳۰۰۶۲) نام دارد و یکی از ۲۱ ماهوارهای است که روز ۲۷ فوریه از «پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال»(CCSFS) در فلوریدا پرتاب شد.
اسپیسایکس ادعا میکند که ماهوارههای جدید V۲ Minis در مقایسه با مدلهای پیشین، حدود چهار برابر ظرفیت شبکه را در بر دارند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.