سامانه قویتر از اس۳۰۰ ساخت داخل رونمایی شد
محافظت از مرزهای هوایی با پدافند ایرانی
براساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، روحانی در این مراسم که با حضور مسوولان عالیرتبه کشوری و لشکری و برخی سفرا و وابستگان نظامی کشورهای خارجی در ایران برگزار شد، با بیان اینکه آمریکا از سال ۹۶ توطئه جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز کرده است، گفت: آنها در ابتدا بهدنبال برنامهریزیهایی برای ایجاد جنگ روانی و سیاسی علیه ملت بودند و سپس به جنگ اقتصادی روی آوردند.
رئیسجمهور ادامه داد: آمریکاییها در سالهای ۹۶ و ۹۷ علامتهایی هم دریافت کردند که شاید مشوق آنان برای ادامه توطئهافکنی در این سالها بوده است اما ملت ایران هیچگاه در برابر توطئههایی که دشمنان علیهشان طراحی کردهاند نه غمناک شده و نه دلشان گرفته است و همواره با روحیه لازم در برابر توطئه دشمنان ایستادهاند. روحانی با اشاره به اینکه آمریکاییها در سال ۹۷ فشار اقتصادی را با خروج از برجام علیه ملت ایران رقم زدند، تصریح کرد: خروج آمریکا از برجام به معنای عهدشکنی، پیمانشکنی، زیرپا گذاشتن قوانین بینالمللی و تروریسم اقتصادی است. رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه آمریکاییها با عهدشکنی، تخلفی سیاسی، حقوقی و اخلاقی انجام داده و قانون بینالمللی را زیرپاگذاشته و مرتکب تخلف از قوانین بینالمللی شدند، گفت: آنها خیال کردند که اگر به شرکتهای خارجی فشار وارد کرده و با تروریسم اقتصادی یک ملت را در تنگنا قرار دهند، حتما ظرف چند ماه موفق خواهند شد، اما اشتباه کردند.
فرصت تحریمها
روحانی با بیان اینکه فشار اقتصادی مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد، گفت: اما تحریمها و فشار اقتصادی دشمن فرصتهای بسیار خوبی برای توسعه و پیشرفت ما فراهم ساخت. رئیسجمهور تاکید کرد: با گذشت یکسال و با تحریمهای سخت دشمنان روشن شد که آمریکا در هیچ برنامهای در منطقه علیه ایران موفق نبوده است و امروز هیچکس در این زمینه تردید ندارد و حتی برخی از همسایههای ما که به آمریکا دل خوش کرده بودند، اعتراف میکنند که در روز خطر اولین فراری از منطقه ما خود آمریکاییها هستند. روحانی با بیان اینکه امروز شاخصهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به ما میگوید که وضع ما نسبت به سال گذشته به مراتب بهتر است و مردم آرامش بیشتر دارند و ثبات اقتصادی بیشتر شده است، گفت: آمارهای مربوط به تورم، افزایش صادرات غیرنفتی و رشد بورس، بیانگر این واقعیت است که شرایط امسال ما بهتر از سال گذشته است.
رئیسجمهور با اشاره به فعالیتهای اقتصادی انجام شده در کشور طی یکسال گذشته گفت: بهرغم همه شرایط سخت و تحریمهای بیسابقه، در یکسال گذشته ۱۱ سد ملی، ۳۰ تصفیهخانه فاضلاب و ۶ تصفیه خانه آب در کشور افتتاح شده و چندین هزار مگاوات به میزان تولید برق کشور افزوده شده و امروز صادرات برق و گاز و فرآوردههای نفتی به کشورهای همسایه به بالاترین سطح خود رسیده است. روحانی افزود: سال گذشته در بنزین قدرت صادرات نداشتیم اما امروز صادرکننده بنزین و گازوئیل هستیم. گاز را به کشورهای مختلف صادر میکنیم و در زمینههای مختلف پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشتهایم. امروز تابستانی را پشت سر میگذاریم که یک روز قطعی برق در کشور نداشتیم و با وجود بارشها و با تقویت فرهنگ صرفهجویی مردم کشور مشکل آب نداشتیم. رئیسجمهور با بیان اینکه در حوزه علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان وضعیت کشور هر روز و هر ماه بهتر از گذشته است، گفت: امروز تعداد شرکتهای دانشبنیان از یکهزار شرکت به ۴ هزار و ۴۰۰ شرکت افزایش یافته و این روند درحال پیشرفت است.
با آمریکا مشکل دیدگاه داریم
روحانی با بیان اینکه دعوای اصلی ما با آمریکا نظامی و اقتصادی نیست، گفت: ما با آمریکاییها مشکل تفکر، دیدگاه و جهانبینی داریم و اختلاف ما استراتژیک است. ما بهعنوان یک ایرانی مسلمان و فرهنگدوست معتقدیم هر ملتی اول باید به فکر منافع خود باشد که حق اوست اما حق تجاوز به دیگران را ندارد و باید به حقوق دیگران احترام بگذارد. اما آمریکاییها میگویند همه دنیا باید فدای آمریکا شود و هر چه ما اراده میکنیم باید همان شود که این غیر قابل قبول است و حتی دوستان آمریکا از جمله آلمان، انگلیس، کانادا و دیگران نیز این حرف نادرست آمریکا را نمیپذیرند و قبول ندارند. رئیسجمهور افزود: تفکر آمریکاییها این است که زمینهای دیگران را بخرند یا به زور بگیرند! در روزهای اخیر هم پیشنهاد خرید جزیرهای از دانمارک را مطرح کردند! اما چنین تفکری در دنیای امروز جایگاهی ندارد.
روحانی تاکید کرد: اعتقاد ما این است که امروز همه ملتها صاحب احترام هستند و باید به حقوق ملتها و مردم در منطقه و خارج از منطقه احترام بگذاریم. از نظر ما مردم حاکم کشور خود هستند. ما در ایران همیشه متکی بر رای مردم بودهایم. او با بیان اینکه مبنای ما رای و نظر مردم و احترام به آرا و افکار مردم در همه جای دنیا است، اظهار کرد: امروز با کشورهایی مواجه هستیم که این مبانی را قبول ندارند. رئیسجمهور گفت: آمریکایی که برای رای مردم احترام قائل نیست و وقتی به افغانستان حمله و این کشور را اشغال میکند از مردم آن اجازه نمیگیرد، برای حمله به عراق و حضور در این کشور از مردم آن اجازه نمیگیرد، برای بمباران سوریه نظر مردم را نمیپرسد و برای کشتارهایش در یمن از مردم آن اجازه نمیگیرد، دموکراسی را قبول ندارد و فقط به منافع خود فکر میکند.
روحانی تصریح کرد: تفکر آمریکاییها این است. آنها میگویند اگر بخواهیم نفت بخریم و آن را از تنگه هرمز عبور دهیم، امنیت تنگه را برقرار میکنیم و اگر منافع ما نباشد، کاری به آن نداریم و دیگران اگر میخواهند نفت ببرند امنیت را خودشان باید تامین کنند. اما ما میگوییم آبراههای بینالمللی باید برای همه امن باشد. در بابالمندب ما منجی کشتیهای عبوری بودیم. رئیسجمهور با بیان اینکه در مبارزه با تروریسم، ما فقط منفعت خود را در نظر نمیگیریم، اظهار کرد: معتقدیم اگر کشور همسایه و دوست ما عراق مورد تجاوز تروریستها قرار گرفته باید به او کمک کنیم. در این راه منطق ما با آمریکاییها همخوان نیست و ما رو در روی هم قرار داریم. اساس جهانبینی ما با یکدیگر متفاوت است.
دیگر میز مذاکره جواب نمیدهد
روحانی با تاکید بر اینکه تا زمانی که دنیا به این منطق برنگردد، امنیت در جهان برقرار نخواهد شد، گفت: کشورها باید به حقوق و منافع دیگر کشورها اهمیت داده و آن را رعایت کنند، اما فعلا این یک آرزوست و ما باید در شرایط امروز که دشمنان منطق را نمیپذیرند، برای تقویت خود بکوشیم. امروز و در چنین شرایطی نمیتوانیم در برابر زور با منطق جواب دهیم، باید خود را قوی کنیم. نمیتوان با سخنرانی با پرتابکننده موشک صحبت کرد. رئیسجمهور تاکید کرد: در برابر زورگویی باید تمام قدرت خود را بهکار بگیریم، اینجا دیگر میز مذاکره جواب نمیدهد. وقتی دشمن از موشک و هواپیما علیه ما استفاده میکند، ما هم باید به دنبال باور قدرت نظامی خود باشیم و اینجاست که به «باور ۳۷۳» نیاز داریم و باید سیستم قدرتمندی بسازیم که حرکت دشمن را رصد کند و سیستم نظامی آن را قفل کنیم و با موشک آن را هدف قرار دهیم و از کار بیندازیم.
مسیر اشتباه آمریکا
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با خطاب قرار دادن آمریکاییها، گفت: بدانید که مسیر اشتباهی را انتخاب کردهاید و این مسیر به ضرر خود شما، کشورهای اروپا، آسیا و همه دوستان شما بوده و از انتخاب این مسیر اشتباه هیچ سودی نبردهاید. دکتر روحانی افزود: اگر شما میخواهید نظام ما را ساقط کنید و دوباره به کشور ما برگردید و اهداف خود را در منطقه ما دنبال کنید، بدانید که این یک خیال واهی است. چرا نمیتوانید واقعیت را درک کنید؟ رئیسجمهور خطاب به آمریکاییها گفت: اگر میخواهید در منطقه ثبات و امنیت برقرار باشد و به قول خودتان کمتر در این منطقه پول خرج کنید، راه دیگری دارد و آن راه منطق، ادب، کرامت مردم و تواضع در برابر انقلاب و مردم ایران است. روحانی تصریح کرد: بیایید تحریمها را بردارید و به راه و اراده ملت ایران احترام بگذارید در این صورت راه فرق میکند. ما ملتی نیستیم که در برابر ظلم و تجاوز شما تسلیم شویم این را به خوبی میدانید. راه را درست انتخاب کنید.
آمادگی مشروط برای رفع سوء تفاهم
روحانی با تاکید بر اینکه بدون ایران امنیت منطقه تضمین نمیشود و امنیتی بهوجود نخواهد آمد، گفت: ایران تامینکننده امنیت منطقه، تنگه هرمز، خلیجفارس است و در صورتی که شما از مسیر اشتباه خود برگردید و دست از تجاوز بردارید، برای تامین امنیت همه منطقه آماده است. رئیسجمهور با بیان اینکه ما آماده مذاکره و رفع سوءتفاهم هستیم، گفت: دست از تجاوز و فشار و تحریم بردارید و دوستان خود را تشویق نکنید که با ایران ارتباط نداشته باشند، منطقه امن به نفع همه است. همزیستی مسالمتآمیز به نفع همه ملتهای منطقه است. آبراههای بینالمللی از تنگههرمز گرفته تا جبلالطارق و اقیانوس هند باید برای همه امن باشد، زیرا شرایط اقتصاد دنیا این را میخواهد. روحانی تاکید کرد ما برای دفاع و دوستی آمادهایم. همچنان که در مقابل هر تجاوزی میایستیم و با قدرت تجاوز را دفع میکنیم.
همکاری صنایع دفاعی و خودروسازی
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بحمدالله امروز در قدرت دفاعی از توانمندی بسیار بالایی برخورداریم گفت: در طول این سالها بارها از وزیران دفاع خواستهام در صنعت دفاعی به هر مقدار که میتوانند برونسپاری کرده و از تمام ظرفیت شرکتهای خصوصی برای تقویت قدرت دفاعی استفاده کنند. رئیسجمهور ادامه داد: همانطوری که در زمان جنگ همه کارخانهها را برای تامین نیازهای نظامی و دفاعی خود بهکار گرفتیم، امروز هم باید هر چقدر میتوانیم در صنعت دفاعی از ظرفیت شرکتهای خصوصی استفاده کرده و برونسپاری کنیم و هر جا که نیاز داریم و میتوانیم از صنایع غیرنظامی کمک بگیریم. روحانی همچنین با اشاره به کمک متقابل صنایع دفاعی به خودروسازی در شرایط تحریم، گفت: امروز صنعت دفاعی ما برای مقابله با تحریمها به کمک صنعت خودرو آمده و قطعههای مورد نیاز خودروسازی را با کیفیت خوب تولید میکند و ضروری است که در جنگ اقتصادی، بخش صنعت و حوزه دفاعی در کنار هم باشند.
مشارکت با همسایگان در زمینه دفاعی
رئیسجمهور در ادامه با تاکید بر اهمیت همکاری با کشورهای دوست و همسایه در حوزه دفاعی، گفت: هر کشوری که با ما دوست است باید با او همکاری کنیم، زیرا این همکاری باعث کاهش هزینهها و آسان شدن کارها میشود. روحانی با بیان اینکه اگر بتوانیم با کشورهای دوست در تمام صنایع دفاعی مشارکت کنیم، هزینههای ما کمتر خواهد شد، گفت: ارتباط با کشورهای دوست باید در عمل مستحکمتر شود و این همکاری میتواند در تقویت روابط کشورها نیز موثر باشد. رئیسجمهور با اشاره به اینکه همکاری و مشارکت با دوستان و همسایگان برای رسیدن به اهداف ضروری و لازم است، گفت: اصل این است که در اقتصاد و سرمایهگذاری با همسایگان و کشورهای دوست مشارکت کرده و بهصورت عملی فعالیت مشترک داشته باشیم.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش گفت: ملت بزرگ ایران در طول ۴۰ سال گذشته با عبور از مسیرهای سخت و پیچیده با قدرت و مقاومت پیروزیها و موفقیتهای بزرگی به دست آورده است، شکی ندارم که ما از این مرحله سخت هم با موفقیت عبور خواهیم کرد.
دفاع وزیر دفاع از سیاست خارجی
پیش از سخنرانی رئیسجمهوری در مراسم رونمایی از سامانه پدافندهوایی «باور ۳۷۳»، امیر حاتمی وزیر دفاع گفت: نیروهای مسلح با ارتقای آمادگی دفاعی خود، قاطعانه از سیاست خارجی کشور در شرایط پرتنش حمایت میکند که اوج آن در دفاع از حریم هوایی کشور با ساقط کردن پهپاد پیشرفته آمریکایی و اعمال قانون برای حفظ ایمنی آبراه مهم تنگه هرمز علیه کشتی نفتکش متخلف و کمکرسانی به نفتکش آسیبدیده در دریای عمان متجلی شد. امیر حاتمی افزود: به اثربخشی موشکها از طریق دقتافزایی، افزایش مانورپذیری، سرعت و قدرت انفجاری متعارف برای غلبه بر سامانههای پدافندی دشمن تمرکز داریم و بحمدالله پیشرفتهای بسیار خوبی هم حاصل شده است. به گفته وزیر دفاع، براساس ارزیابی برخی موسسات غربی قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۸ از رتبه ۲۰ به رتبه ۱۳ جهان با ۷ مرتبه رشد ارتقا پیدا کرد و از طرف دیگر هزینههای نظامی جمهوری اسلامی ایران که براساس همین نوع ارزیابیها در رتبه ۳۳ جهان قرار دارد، صنایع دفاعی موفق به ارتقای قابلتوجه در کمیت، کیفیت و قیمت محصولات تولیدی خود شدهاند که البته ارزیابی ما مبتنی بر شاخصهای واقعی چیز دیگری است.
قرارداد ۲۵۰۰ میلیارد تومانی با خودروسازان
امیر حاتمی افزود: تدبیر رئیسجمهور در حمایت فناورانه از خودروسازی کشور به جای شرکتهای خارجی که در شرایط تروریسم اقتصادی آمریکا کشور را ترک کردند به سرعت اجرایی شد و امروز صنایع دفاعی به پشتوانه شبکه بزرگ خصوصی همراه خود بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان با شرکتهای خودروسازی قرارداد دارند و حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان نیز درحال انعقاد قرارداد هستند.
برتری باور ۳۷۳ از «پاتریوت» آمریکا
از سوی دیگر امیر سرتیپ شاهرخ شهرام، مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک ایران در برنامه «گفتوگوی ویژه خبری» شبکه دو سیما با اشاره به رونمایی از سامانه باور ۳۷۳ اعلام کرد: سامانه موشکی باور ۳۷۳ از سامانه «پاتریوت» آمریکا بسیار برتر است. به گزارش «ایسنا» امیر شهرام افزود: با توجه به افزایش تهدیدات، به سامانهای قویتر از اس۳۰۰ نیاز داشتیم از این رو سامانه باور ۳۷۳ طراحی و ساخته شد؛ سامانهای که در مقایسه با سامانه اس۳۰۰ از برد ردگیری، کشف و برد درگیری و قدرت جنگندگی و کشندگی بیشتری برخوردار است. معاون وزیر دفاع با بیان اینکه این سامانه ابرسامانه است و زیرسامانههایی را همراه خود دارد و متحرک است، گفت: یک رادار جستوجو بیش از ۳۲۰ کیلومتر برد و یک رادار ردگیر بیش از ۲۵۰ کیلومتر برد دارد و با دقت بسیار بالا، هدف را دنبال میکند. این سامانه بیش از ۱۰ هزار المان (چشم مرکب) دارد که هر کدام یک رادار محسوب میشود. او با بیان اینکه این سامانه در مقابله با موشکهای بالستیک کاربرد دارد، افزود: سامانه موشکی «تاد» بیشتر سامانه مراقبتی است و خانواده سامانه باور ۳۷۳ در کلاس بالاتر از آن قرار دارد.
توانایی شناسایی همزمان ۳۰۰ هدف
همچنین سرتیپ علیرضا صباحیفرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش نیز اعلام کرد که سامانه باور ۳۷۳ توانایی شناسایی همزمان ۳۰۰ هدف و اولویتبندی ۱۰۰ هدف را دارد و میتواند بهصورت همزمان با ۶ هدف درگیر شود که این توانایی قابل افزایش است. صباحیفرد تاکید کرد: با دستیابی به فناوری طراحی و تولید این سامانه، امروز پدافند هوایی به هیچ کشوری وابستگی ندارد و نیازهای تجهیزاتی خود را بهصورت کامل در داخل کشور تامین میکند. او بیان کرد: سامانه باور ۳۷۳ قابلیت درگیری با انواع هواپیماهای پنهانکار، موشکهای کروز و بالستیک را دارد و مخصوص شرایط جغرافیایی کشور طراحی شده است و توانایی دارد تا پس از درگیری با دشمن به سرعت جابهجا شود. فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش عنوان کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای این سامانه ایجاد شرایط ابهام برای دشمن است چراکه اطلاعات این سامانه در داخل کشور است و دشمن نمیتواند تصور کند که با چه چیزی مواجه خواهد شد.
ارسال نظر