Untitled-2

  یک هفته با صنایع  بورسی

در هفته‌‌‌ای که گذشت سهامداران خرد تنها 5گروه را در لیست خرید خود قرار دادند. این صنایع شامل تامین آب، برق و گاز، حمل‌ونقل، ماشین‌آلات، محصولات کاغذی و محصولات چرمی می‌شد که جمعا شاهد جابه‌‌‌جایی سهامی به ارزش ۱۱‌میلیارد و 313‌میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در آن‌‌‌سوی بازار اما سهامداران خرد، خالص خروج مثبتی از 34 صنعت داشتند. صنایعی که عمدتا در زمره گروه‌‌‌های بزرگ دلاری و ریالی جای می‌‌‌گرفتند. در این خصوص می‌توان به گروه محصولات شیمیایی اشاره کرد. پتروشیمی‌ها معاملات دومین هفته آذر‌‌‌ماه را با کوچ 213‌میلیارد و 729‌میلیون تومانی حقیقی‌‌‌ها پشت سر گذاشتند. پس از آن نوبت به شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی رسید. در هفته گذشته زیرمجموعه‌‌‌های این گروه شاهد جابه‌‌‌جایی سهامی به ارزش 134‌میلیارد و 191‌میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند. نام زیرمجموعه‌‌‌های پالایشی و فلزی نیز در سبد فروش حقیقی‌‌‌ها به چشم می‌‌‌خورد. این دو گروه جمعا با خالص خرید 225‌میلیارد و 506‌میلیون تومانی موردتوجه حقوقی‌‌‌های بورس قرار گرفتند. معدنی‌‌‌ها نیز در روندی مشابه با خروج 97‌میلیارد و 584‌میلیون تومانی حقیقی‌ها مواجه شدند. در میان صنایع بزرگ ریالی نیز دو گروه بانک و خودرو در رتبه ششم و هشتم رده‌‌‌بندی ورود سرمایه‌‌‌های حقوقی قرار گرفتند. بانکی‌‌‌ها شاهد ورود 80‌میلیارد و 716‌میلیون تومانی سهامداران عمده بوده و خودرویی‌‌‌ها با خالص خرید حدود 50‌میلیارد تومانی این دسته از معامله‌‌‌گران مواجه شدند.

   سهامداران فعال در روزهای هفته

شنبه: معاملات اولین روز کاری هفته گذشته با افت حدود 2‌درصدی شاخص کل استارت خورد و سهامداران خرد نیز خالص فروش 357‌میلیارد و 711 ‌‌‌میلیون تومانی را رقم زدند. طی دادوستدهای این روز شاهد خروج 60 ‌‌‌میلیارد و 371 ‌‌‌میلیون تومانی سرمایه‌‌‌های خرد از زیرمجموعه‌‌‌های گروه محصولات شیمیایی بودیم. پس از آن نوبت به شرکت‌های چندرشته‌‌‌ای صنعتی رسید تا شاهد جابه‌‌‌‌‌‌‌‌‌جایی سهامی به ارزش 47 ‌‌‌میلیارد و 932 ‌‌‌میلیون تومانی در مسیر حقیقی به حقوقی باشند. پالایشی‌‌‌ها نیز با تجربه شرایطی مشابه، شاهد ثبت خالص فروش 44‌میلیارد و 439 ‌‌‌میلیون تومانی از سوی سهامداران حقیقی بورس تهران بودند. دو گروه فلزات اساسی و رایانه نیز در رتبه بعدی جابه‌‌‌جایی سهام در مسیر حقیقی به حقوقی قرار داشتند.

یکشنبه: افت نماگرهای بورسی در دومین روز هفته موقتا متوقف شد و شاخص کل با افزایش اندک 09/ 0‌درصدی همراه شد. این رشد ناچیز اما نتوانست مانع از خروج سرمایه‌های خرد شود. به این ترتیب روز یکشنبه سهامی به ارزش 196 ‌‌‌میلیارد و 763‌میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی جابه‌‌‌‌‌‌‌‌‌جا شد. در این روز بیشترین خالص فروش حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در زیرمجموعه‌‌‌های گروه محصولات شیمیایی به میزان 25‌میلیارد و 693‌میلیون تومان رقم خورد. پس از آن نوبت فلزی‌‌‌ها رسید تا شاهد جابه‌‌‌‌‌‌‌‌‌جایی سهامی به ارزش 24 ‌‌‌میلیارد و 893 ‌‌‌میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی باشند. گروه کانه‌‌‌های فلزی نیز در روندی مشابه شاهد خروج 23‌میلیارد و 36‌میلیون تومانی سهامداران خرد بودند. شرکت‌های چندرشته‌‌‌ای صنعتی و فرآورده‌‌‌های نفتی نیز رتبه‌‌‌های بعدی را در اختیار گرفتند و جمعا انتقال سهامی به ارزش 39‌میلیارد و 740‌میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی را تجربه کردند. در آن‌سوی بازار اما سرمایه‌گذاری‌‌‌ها، ماشین‌‌‌آلات، غذایی‌‌‌ها و چند گروه دیگر ریالی در لیست خرید سهامداران خرد جای گرفتند.

دوشنبه: شاخص کل بورس تهران روز دوشنبه مجددا با چرخش مواجه شد و افت 3/ 0 ‌‌‌درصدی را ثبت کرد. در این روز شاهد خروج 162 ‌‌‌میلیارد و 893‌میلیون تومانی سرمایه این دسته از بورس‌‌‌‌‌‌‌‌‌بازان از گردونه معاملات سهام بودیم. طی دادوستدهای روز دوشنبه لیست خرید حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها معطوف به 7 صنعت شد و در مقابل شاهد ثبت خالص فروش مثبت این دسته از بورس‌‌‌‌‌‌‌‌‌بازان در 32 گروه بودیم. گروه تامین آب، برق و گاز با خالص ورود 8‌میلیارد و 655 ‌‌‌میلیون تومانی سهامداران خرد، صدر لیست خرید این دسته از معامله‌‌‌‌‌‌‌‌‌گران را به خود اختصاص دادند و رتبه بعدی نیز به خودرویی‌‌‌ها اختصاص پیدا کرد. این گروه در حالی موردتوجه حقیقی‌ها قرار گرفت که سه غول خودروساز از میانه آبان‌ماه تاکنون با توقف نماد معاملاتی خود مواجه هستند. به هر روی گروه خودرو و ساخت قطعات با ورود 5‌میلیارد و 554‌میلیون تومانی سرمایه حقیقی همراه شد. در آن سوی بازار اما گروه فلزات اساسی با خالص خروج 21 ‌‌‌میلیارد و 687 ‌‌‌میلیون تومانی حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها مواجه شد و پس از آن پتروشیمی‌ها شاهد جابه‌‌‌‌‌‌‌‌‌جایی 21 ‌‌‌میلیارد و 341‌میلیون تومانی در مسیر حقیقی به حقوقی بودند. سه گروه بانک، نهادهای مالی و کانه‌‌‌های فلزی نیز در شرایطی مشابه کوچ سرمایه‌‌‌ای جمعا به میزان 50‌میلیارد و 909 میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی را ثبت کردند.

سه‌‌‌شنبه: در چهارمین روز کاری هفته، سرخی نماگرهای بورسی ادامه یافت. سه‌‌‌شنبه شاخص کل بورس تهران 5/ 0‌درصد افت کرد و حقیقی‌‌‌ها خالص فروش 176‌میلیارد و 354‌میلیون تومانی را رقم زدند. با این حال لیست خرید این دسته از معامله‌‌‌گران کمی شلوغ‌‌‌تر شد و شاهد جذابیت 11 صنعت برای سهامداران خرد بودیم. در صدر این گروه‌‌‌ها، انبوه‌سازان با جابه‌‌‌جایی سهامی به ارزش 8‌میلیارد و 929‌میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقوقی همراه شدند. پس از آن نوبت به حمل‌ونقل و شرکت‌های دارویی رسید تا جذابیت خود را برای سهامداران خرد به رخ بکشند. در آن‌‌‌سوی بازار شاهد قرار گرفتن 28 گروه در لیست خروج حقیقی‌‌‌ها بودیم. پتروشیمی‌‌‌ها روز سه‌‌‌شنبه با بیشترین خالص فروش حقیقی‌‌‌ها مواجه شدند و خروج 46‌میلیارد و 887‌میلیون تومانی این دسته از معامله‌‌‌گران را تجربه کردند. پس از آن بیشترین خالص فروش حقیقی‌‌‌ها از آن زیرمجموعه‌‌‌های شرکت‌های چند‌رشته‌‌‌ای صنعتی به میزان حدود 20‌میلیارد تومان شد.

چهارشنبه: در آخرین روز کاری هفته گذشته افت شاخص کل بورس به 25/ 1‌درصد رسید و سهامداران خرد نیز با شتاب بیشتری به خروج از تالار شیشه‌‌‌ای ادامه دادند. به این ترتیب آخرین روز کاری هفته در حالی پایان یافت که سهامی به ارزش 306‌میلیارد و 404‌میلیون تومان توسط حقوقی‌‌‌ها جمع‌‌‌آوری شد. لیست خرید این دسته از معامله‌‌‌گران اما در این روز 5 صنعت وارد لیست حقیقی‌‌‌ها شدند. به این ترتیب روز چهارشنبه رایانه‌‌‌ای‌‌‌های بورسی در مجموع خالص ورود 3‌میلیارد و 903 ‌‌‌میلیون تومانی را تجربه کردند. پس از آن غذایی‌‌‌ها با خالص خرید 2‌میلیارد و 529‌میلیون تومانی سهامداران خرد همراه شدند. دارویی‌‌‌ها نیز در روندی مشابه شاهد جذب 646‌میلیون تومان سرمایه حقیقی بودند. در صدر لیست فروش حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها اما گروه محصولات شیمیایی با خالص فروش 59 ‌‌‌میلیارد و 437‌میلیون تومانی قرار گرفت. شرکت‌های چندرشته‌‌‌ای صنعتی نیز طی دادوستدهای این روز با خروج 31‌میلیارد و 515 ‌‌‌میلیون تومانی حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها مواجه شدند. گروه فلزات اساسی نیز در شرایطی مشابه شاهد جابه‌‌‌‌‌‌‌‌‌جایی سهامی به ارزش 29 ‌‌‌میلیارد و 287‌میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بود.