شماره روزنامه ۵۹۸۷
|

  • ترس بازار از افزایش دامنه ‌نوسان؟

    دنیای اقتصاد -علی عبدالمحمدی: روند کج‌دار و مریز در بورس تهران همچنان ادامه‌دار است و در روز گذشته، مجددا نماگرهای سهامی در مسیر نزولی قرار گرفتند. در روزی که گذشت، شاخص‌کل بورس تهران افت ۰.۲۳‌درصدی را تجربه کرد و در سطح ۲‌میلیون و ۲۰۱‌هزار واحد به‌کار خود خاتمه داد. شاخص هموزن نیز در جریان دادوستدهای روز سه‏‏‏‏‏‌شنبه، ۰.۳۹‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد. در فرابورس نیز شاخص‌کل این بازار، افت ۰.۴۳‌درصدی را تجربه کرد. بازار در واپسین دقایق معاملات با موجی از تقاضا همراه شد و قیمت‌های آخرین معامله صندوق‌های اهرمی از قیمت پایانی فراتر رفت.
  • تامین مالی تولید از مسیر بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: روز گذشته نخستین نشست مشترک خبری سخنگوی اقتصادی دولت با رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد. در این نشست سخنگوی اقتصادی دولت بر لزوم توجه به بازار سرمایه به عنوان محلی برای تامین نقدینگی موردنیاز بنگاه‌های تولیدی تاکید کرد. خاندوزی در ادامه نشست، اقدامات دولت پیرامون بازار سرمایه در سال گذشته را قابل توجه ارزیابی کرد و نسبت به تاکید مقام معظم رهبری بر مشارکت مردمی در اقتصاد، از سال گذشته به عنوان سال فعال‌سازی ابزارهای بازار سرمایه در تامین مالی تولید یاد کرد.
  • عملکرد ضعیف بورس‌های نوظهور

    محدثه علیزاده: شاخص بازارهای سهام نوظهور (MSCI Emerging Markets) تمام صعود خود از ابتدای ۲۰۲۴ را پس‌گرفت، همچنین شاخص ارزهای این کشورها (MSCI gauge of currencies) به پایین‌ترین سطح خود در سال ‌رسید. به گفته تحلیلگران بلومبرگ، سیگنال‌های بانک‌های جهانی درخصوص تعویق کاهش نرخ بهره و بهبود ضعیف اقتصاد چین دو علت عمده این نزول بوده‌اند. شاخص بازارهای نوظهور MSCI با نزول ۱.۷‌درصدی مواجه شد که بزرگ‌ترین افت این شاخص از ۱۷ژانویه بوده‌است.
  • بورس در پی جبران سریع

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: بازار سهام سومین روز با دامنه‌نوسان محدود را در حالی پشت‌سر گذاشت که بیش از ۸۰‌درصد نمادهای تابلوی معاملاتی در محدوده منفی خرید و فروش شدند. یکشنبه و در راستای تنش‌های موجود و شدت‌گرفتن ریسک‌های سیستماتیک سازمان بورس تغییرات دامنه‌نوسان را برای سه روز به مثبت و منفی یک محدود ساخت که این تصمیم در روزهای ابتدایی منجر به جبران ریزش‌های صورت‌گرفته، شد اما در روز اخیر و با احتمال باز‌شدن مجدد دامنه‌نوسان شاهد قوت‌گرفتن صف‌های فروش بودیم.
  • بورس بر مدار سردرگمی

    دنیای اقتصاد: در حالی شاهد رفتار بی‌ثبات شاخص کل بورس در دو هفته اخیر بودیم که روز گذشته با چرخش نسبی در روند معاملات و ایجاد شرایط متزلزل‌تر، کاهش همه نماگرهای بازار به ثبت رسید و شاخص کل بورس در سطح ۲میلیون و ۲۰۱ هزار واحدی متوقف شد. در بازار دیروز مهم‌ترین‌ نکته افزایش مجدد نرخ دلار بود. با نزدیک شدن دلار به سطوح بالاتر، مجددا نگاه‌ها به بازارهای رقیب بورس جلب شد، بازارهایی که ناشی از شرایط سیاسی جدید، وضعیت مهمی را تجربه می‌کنند و در کانون توجه معامله‌گران قرار گرفته‌اند. در این شرایط دیروز بازار سهام عقبگرد کرد و نتوانست قدرتمند ظاهر شود.
  • روز سبز بورس تهران

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در روز گذشته در مدار صعودی قرار گرفت و کانال ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحدی را پس گرفت. کاهش دامنه نوسان بازار به مثبت و منفی یک‌درصد توسط سازمان بورس، موجب شد تا بازار زودتر به وضعیت باثباتی برسد. چابکی سیاستگذار در تصمیم‏گیری سبب شد تا سازمان در ایفای وظیفه خود در راستای حمایت از منافع سهامداران به خوبی نقش‏آفرینی کند. از سویی دیگر برخی کارشناسان می‏گویند محدودبودن دامنه نوسان به‌عنوان یک مانع در برابر نقدشوندگی عمل می‏کند و باید هر چه زودتر به روال سابق برگردد.
  • رونق آهسته و پیوسته مشتقات

    دنیای‌اقتصاد: رکودهای طولانی در بازار سهام، فعالان این بازار را خسته می‌کند؛ به‌خصوص آنکه یک‌طرفه بودن معاملات در بازار سرمایه، فقط موقعیت خرید را برای سهامداران فراهم کرده است و در نوسانات بازار برای فعالان این بازار سودی ندارد. رونق بازار مشتقات سهام طی هفت‌سال اخیر با راه‌‌‌اندازی اختیار معاملات و رشد ارزش و حجم معاملات این بازار، موقعیت‌‌‌هایی را به صورت محدود برای سودسازی در کاهش قیمت‌ها و پوشش ریسک پرتفوی سهامداران فراهم کرده است. از سال گذشته نیز راه‌‌‌اندازی بازار آتی تک‌سهم توسط بورس تهران، نشان داد که سیاستگذار به رونق بازار مشتقه و دوطرفه شدن بازار نگاه ویژه‌‌‌ای دارد. اما این سوال مطرح می‌شود که با توجه به اقدامات مثبت در بازار اختیار معامله و چالش‌هایی که در این بازار ایجاد شده، آیا در زمینه آتی تک‌سهم نیز تحولات مثبتی صورت گرفته است یا خیر و اینکه چرا آتی تک‌سهم رونق خاصی را تجربه نکرده است؟ در این گزارش، فرنوش دوات‌‌‌گرزاده، کارشناس بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی، در پاسخ به سوالات فوق، علل اصلی نداشتن ‌رونق را فقدان سابقه طولانی معاملات این بازار، هماهنگ نبودن OMSهای این بازار، نبود فرهنگ‌‌‌سازی و آموزش و همچنین نوسانات شدید بازار سهام و اوضاع متشنج بورس، عنوان کرد.
  • تمرکز بورس بر صعود؟

    دنیای اقتصاد: برای قضاوت وضعیت بازار سهام نیاز است وضعیت و عملکرد بازارهای رقیب مورد بررسی قرار گیرد. بازارهای ارز و سکه، به‌عنوان بازارهای موازی سهام، از زمستان ۱۴۰۲ در مدار بی‌ثباتی و افزایشی حرکت کرده‌اند. در این میان نگاهی به عملکرد بازارهای مذکور طی ماه‌های اخیر تاکنون نشان می‌دهد که این بازارها با اثرگذاری بر انتظارات تورمی، تاثیرات شگرفی بر همه بازارها داشته‌اند. از این‌رو سرمایه‌گذاران با رصد روند بازارها، تغییرات مهمی را در استراتژی معاملاتی خود اعمال کرده‌اند.
  • سناریوی تمایلات صعودی شاخص‌کل

    محمدفاضل نوربخش: با بررسی روند تکنیکال شاخص‌کل بورس اوراق‌بهادار تهران از تاریخ ۷ خرداد ۱۳۹۹ تاکنون می‌توان دریافت که برآیند کلی روند تغییرات این نماگر تالار شیشه‌ای بر مدار بلندمدت صعودی با شیبی ملایم قرار دارد. با وجود تمامی افت و خیزها و جهش‌های زیاد و هیجانی در طول این بازه زمانی یادشده، حال دیده می‌شود که از روزهای پایانی تیر۱۴۰۲ تاکنون این دماسنج ۷‌مرتبه محدوده میانگین کانال صعودی بلندمدتی خود را لمس کرده‌است.
  • محدودیت نجات بخش

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: بازار سهام روز گذشته توانست منفی‌‌‌‌‌‌های دو روز ابتدایی هفته را جبران کرده و مجددا کانال ۲.۲‌میلیون واحد را پس‌بگیرد، اما از نگاه تحلیلگران این پایان مشکلات بورس در سال‌۱۴۰۳ نخواهد بود. تالار شیشه‌ای که در نتیجه ریسک‌های ژئوپولیتیک اخیر روزهای پرنوسانی را پشت‌سر گذاشته بود، روز گذشته توانست منفی‌‌‌‌‌‌ها را جبران کرده و نماگر اصلی بورس با ارتفاع بیش از ۱۰هزار‌واحدی مجددا کانال ۲.۲‌میلیون واحد را پس‌گرفت. گرچه ارزش معاملات به دلیل محدودیت ایجادشده در دامنه‌نوسان همچنان پایین و در محدوده دوهزار و ۴۱۲‌میلیارد‌تومان بود، اما صف‌‌‌‌‌‌های فروش تا حد زیادی جمع‌‌‌‌‌‌‌شد و ۱۳۴‌میلیارد‌تومان نقدینگی نیز به بازار وارد شد. تحلیلگران اما این نقطه از بازار را نقطه برگشت نمی‌دانند و معتقدند امسال در صورت پافشاری سیاستگذار بر مسائل موجود سال‌سختی برای بورس و صنایع بورسی خواهد بود.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر