تخمین جدید از خالص ارزش دارایی‌های «ومعادن»

به گزارش شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، همچنین ۸۰‌درصد دارایی‌‌‌های شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، مرکب از سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و بیشترین سرمایه‌گذاری شرکت، در زنجیره سنگ آهن و فولاد متمرکز است.

 این شرکت از سهامداران عمده مجموعه‌‌‌های بزرگ معدنی و فولادی ایران از قبیل شرکت‌های؛ معدنی و صنعتی گل‌گهر، معدنی و صنعتی چادرملو، سنگ آهن گهرزمین، شرکت ملی مس، معدنی و صنعتی صبانور، مجتمع فولاد خراسان، آهن و فولاد ارفع، پویا انرژی، کارخانه‌ها کابل‌سازی شهید قندی، تجلی توسعه معادن و فلزات، گسترش کاتالیست ایرانیان، پرتو تابان معادن و فلزات و شرکت کک طبس است. این مجموعه یک هلدینگ توسعه‌محور با هدف ارتقای معدن و صنایع معدنی در کشور به شمار می‌رود.بهای تمام شده پرتفوی شرکت ۱۷۴,۸۹۶,۹۳۷‌میلیون ریال است که ۷۲‌درصد پرتفوی بورسی و مابقی پرتفوی غیر‌بورسی است.

ارزش روز پرتفوی بورسی ۱,۴۶۳,۵۸۹,۳۲۰‌میلیون ریال است، با توجه به شکل زیر وزن شرکت‌های کگل، کچاد، کگهر و کنور به ترتیب ۳۸، ۲۰، ۱۴ و ۱۲‌درصد است که در مجموع حدود ۸۵‌درصد از ارزش بازار پرتفوی بورسی شرکت در صنعت استخراج کانه‌های فلزی است و مابقی آن به ترتیب شرکت‌های فولاد خراسان، ملی صنایع مس ایران و تجلی توسعه معادن و فلزات است. از نکات مهم در رابطه با پرتفوی بورسی، حفظ ارزش بازار پرتفوی بورسی در روز‌های منفی بازار است.

بهای تمام‌شده پرتفوی غیر‌بورسی ۴۸,۵۶۸,۹۸۶‌میلیون‌ریال است، از مهم‌ترین شرکت‌های غیربورسی شرکت تولید و توسعه پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه (معدنی دفینه ثمین پویا) با مالکیت ۱۰۰‌درصدی که مالک دو نیروگاه شهید باکری سمنان با ظرفیت ۱۶۵ مگاوات و نیروگاه شهید بسطامی شاهرود با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات است. و در حال حاضر با اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی (فتوولتائیک) ۱۰ مگاواتی سمنان قصد دارد تا به بازار تولید انرژی پاک وارد شود، شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر با مالکیت ۱۰‌درصدی که ایجاد ظرفیت ۳‌میلیون تن ورق در یک مرحله از ویژگی‌‌‌های منحصر به فرد این کارخانه است. شارژ آهن اسفنجی به روش گرم در کوره‌‌‌های EAF و همچنین به دلیل استفاده از فناوری Endless شرکت پریمتالز، مصرف انرژی و مواد به مقدار قابل‌توجهی کاهش می‌‌‌یابد که در ایران بی‌نظیر است.

از پروژه‌‌‌های مهم شرکت می‌توان به طرح احداث واحد تولید بیلت فولادی به ظرفیت ۴۰۰‌هزار تن در سال در اندیمشک خوزستان در شرکت کاوند نهان زمین، تولید و احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۶/ ۱میلیون تن در شهرستان بیجار و کارخانه ذوب و فولاد‌سازی با ظرفیت یک‌میلیون تن در شهرستان قروه در شرکت صنایع فولاد کردستان، شرکت صبانور با‌درصد مالکیت ۷۰‌درصد و شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با‌درصد مالکیت ۳۰‌درصد سهامداران شرکت صبا امید هستند. کارخانه مذکور با ظرفیت تولید یک‌میلیون تن گندله در سال در مجاورت کارخانه یک‌میلیون تنی کنسانتره شهرک جهت تامین خوراک لازم زنجیره فولاد کردستان احداث می‌شود و چند طرح دیگر که در سال‌های آتی باعث افزایش سود‌آوری در شرکت خواهد شد.

ارزش روز پرتفوی غیربورسی محافظه‌کارانه در نظر گرفته شده است و با توجه به پروژه‌های متعدد انتظار می‌رود با بهره‌برداری در سال‌های آتی ارزش پرتفوی غیربورسی افزایش داشته باشد. نکته مهم در رابطه با ومعادن سود انباشته حدود ۱۱۷۰۰‌میلیارد تومان در این شرکت است که با توجه به توسعه‌‌‌محور بودن زیرمجموعه‌‌‌های این شرکت، استفاده احتمالی در افزایش سرمایه از محل مطالبات است.