شماره روزنامه ۶۰۲۳
|

  • شکست دولت جدا از بخش خصوصی

    دنیای اقتصاد-امیررضا انگجی: باوجود چند دهه‌تلاش مستمر برای توسعه صنعتی، هرگز معجزه‌ای همانند معجزه آسیای‌شرقی در ترکیه تکرار نشد. این کشور اگرچه در طول چند دهه‌گذشته پیشرفت‌های بسیاری داشته اما در یک جمله می‌توان گفت تا زمانی‌که الزامات «خودمختاری» و «همکاری» میان بوروکراسی مرکزی و بخش‌خصوصی برآورده نشود، تلاش برای اجرای سیاست‌های صنعتی به سبک آسیای‌شرقی چندان سازنده نخواهد بود. از نظر ظرفیت دولتی و اقتصاد سیاسی ترکیه تفاوت‌های بزرگی با آسیای‌شرقی دارد.
  • یک صدایی برای اصلاح سیاست‌های ارزی

    دنیای اقتصاد: بخشنامه‏‏‏‏‌های متناقض و ابلاغ دستورالعمل‌های متعدد در حوزه ارز و تجارت که به مانع جدی برای فعالان اقتصادی تبدیل شده‌است، نمایندگان بخش‌خصوصی را بر آن داشت تا کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران را با هدف ایجاد یک‏‏‏‏‌صدایی درباره موضوع ارز احیا کنند. فعالان اقتصادی امیدوارند با احیای این کمیته و تعامل با سیاستگذار، بتوانند مانع وضع و صدور قوانین و بخشنامه‎های خلق‌الساعه و دستورالعمل‌های مخل در حوزه تجارت شوند. کارشناسان در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» می‌گویند سیاستگذاری نادرست در حوزه ارزی و تجاری علاوه‌بر خانه‏‏‏‏‌نشین‌کردن فعالان اقتصادی باتجربه و تهدید بازارهای صادراتی، با مختل‌کردن فرآیند تجارت، منجر به کاهش درآمدهای صادراتی و ایجاد مانع در تامین ملزومات مورد‌نیاز تولیدشده‌است. فعالان اقتصادی امیدوارند با احیای کمیته ارزی اتاق ایران، این کمیته بتواند به‌صورت کارشناسی و با صدای رسا و به‌صورت مستمر مسائل و موضوعات را به سیاستگذار منعکس کند تا به تسهیل فرآیند تولید و تجارت منجر شود.
  • ظرفیت تولید ۵‌میلیون ‌تن کود کشاورزی در کشور

    عضو هیات‌‌‌‌‌مدیره انجمن تولیدکنندگان کودهای کشاورزی گفت: بخش زیادی از کودهای مورد‌نیاز کشور یعنی کودهای اوره و نیتراته به مقدارحدود ۵.۲میلیون‌تن از سوی بخش دولتی تولید می‌شود و بقیه کودها از جمله کودهای مورد‌نیاز را بخش‌خصوصی تولید می‌کند.
  • گسترش شرکت‌های پخش کالا

    دنیای‌اقتصاد: سادات‌تهرانی توانایی‌های ویژه‌ای داشت. از ویژگی‌های برجسته او توانایی در شناخت ملک مناسب و ارزیابی افزایش قیمت آن در آینده نزدیک (بعد از بازسازی و احداث ساختمان جدید) یا تغییراتی در تاسیسات و فروش آن با قیمت بیشتر بود. وی در سه دهه‌توانست از همین راه و سرمایه‌گذاری در زمینه ساخت‌وساز به ایجاد سرمایه بپردازد و در کنار تجارت کالاهای مختلف فعالیت صنعتی خود را گسترش دهد. در همین سال‌ها مهمانخانه‌ای را به ارزش چهارصد‌هزار‌تومان از دو شریک در خیابان استانبول خرید و پس از چند سال‌آن را بیش از دومیلیون و سیصد‌هزار‌تومان فروخت.
  • نظرات فعالان اقتصادی برای بازنگری آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی اعلام شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس کمیسیون گمرک اتاق ایران با اشاره به اینکه بازنگری آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی در دستور کار این کمیسیون قرار دارد، از فعالان اقتصادی خواست در راستای اهمیت این موضوع، نظرات خود را در اختیار کمیسیون قرار دهند. رئیس کمیسیون گمرک اتاق ایران که ریاست اتحادیه ملی کارگزاران گمرکی ایران را نیز به عهده دارد، ضمن تاکید بر اهمیت بازنگری و اصلاح آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی با هدف تسهیل شرایط و به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روز‌کردن مقررات، از فعالان اقتصادی خواست تا دیدگاه‌های مشورتی خود را در این رابطه با کمیسیون درمیان بگذارند. محمدرضا فاروقی، رئیس کمیسیون گمرک اتاق ایران درباره ضرورت اصلاح آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی پیرو فراخوان و انتشار متن اصلاحات پیشنهادی توسط گمرک ایران، گفت: بازنگری قوانین و مقررات ملی کشور به‌ویژه قوانین و مقررات تجاری، اهمیت بسزایی در رشد و توسعه اقتصادی داشته و به بهبود محیط کسب‌وکار و رتبه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندی بین‌المللی فعالیت‌های اقتصادی کمک می‌کند.
  • تشکیل شوراهای مشورتی، هم‌‌‌‌‌‌‌افزایی را تقویت می‌کند

    دنیای‌اقتصاد: در نشست رئیس و هیات‌نمایندگان اتاق ارومیه با سرپرست جدید اداره صمت استان آذربایجان‌غربی، بر لزوم هم‌‌‌‌‌‌‌افزایی ذی‌نفعان بخش صنعت، معدن و تجارت برای تقویت توسعه استان تاکید شد.
  • رشد نمایی واردات

    دنیای اقتصاد: رئیس‌کل گمرک ایران با اعلام اینکه ارزش تجارت خارجی کشور در سال‌جاری به ۲۵‌میلیارد و ۲۸۰‌میلیون‌دلار رسیده‌است، از افزایش ۳.۸درصدی صادرات غیرنفتی کشور در دو ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته خبر داد. به گزارش گمرک، محمد رضوانی‌‌‌‌‌‌فر با اعلام اینکه میزان صادرات غیرنفتی کشور در دو ماهه امسال با افزایش ۳.۸درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته، به ۸‌میلیارد‌دلار رسیده‌است، گفت: میزان وزنی صادرات غیرنفتی در دو ماهه امسال ۲۳.۵‌میلیون‌تن بوده که از افزایش ۸.۵درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌قبل برخوردار است. همچنین در این مدت ۵‌میلیون و ۸۴۸‌هزار‌تن کالا به ارزش ۹.۱میلیارد‌دلار وارد کشور شده‌است.
  • معجزه بخش خدمات در چین

    امیررضا انگجی
    در اثر رشد مستمر درآمد و به واسطه انقلاب هوش مصنوعی، بخش خدمات در چین در حال رشد سریع بهره‌وری است. کشورها در مسیر توسعه، با گذار معمول از بخش صنعت به بخش خدمات، بزرگ‌شدن طبقه متوسط و حرکت از صادرات به مصرف داخلی مواجه می‌شوند، بااین‌حال این گذار معمول باعث کاهش رشد اقتصادی می‌شود زیرا بهره‌وری در بخش خدمات کندتر از بخش صنعت است (بیماری بامول.) داده‌ها و گزارش‌های جدید نشان می‌دهند که در چین رشد بهره‌وری خدمات سریع‌تر از صنعت بوده‌است، بنابراین به‌نظر می‌رسد بیماری بامول در نتیجه نوآوری‌های جدیدی همانند هوش‌مصنوعی در حال از بین رفتن است.
  • لزوم ایجاد تنوع در مقاصد صادرات محصولات کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی در جلسه قرارگاه امنیت غذایی از اختصاص منابع مالی بانک عامل و خط اعتباری برای توسعه صنعت دامپروری کشور خبر داد.به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، محمدعلی نیکبخت، وزیر جهادکشاورزی در جلسه قرارگاه امنیت غذایی از اختصاص منابع مالی بانک عامل و خط اعتباری برای توسعه صنعت دامپروری کشور خبر داد و گفت: تکمیل زنجیره ارزش و بازسازی گله مولد در افزایش تولید گوشت قرمز، برنامه در دست اجرای معاونت امور تولیدات دامی است.
  • رشد ۱۶‌درصدی صادرات به ترکیه

    دنیای‌اقتصاد: اداره آمار ترکیه اعلام کرد مبادلات تجاری این کشور با ایران در ۴ ماهه نخست سال‌جاری میلادی با رشد ۲‌درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌قبل به یک‌میلیارد و ۷۵۰‌میلیون دلار رسیده‌است.
  • سرمایه‌گذاری ۳۰۰‌هزار ‌ میلیاردی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

    دنیای‌اقتصاد: مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: در کمتر از ۳ سال ‌و فعالیت دولت سیزدهم؛ سرمایه‌گذاری محقق شده در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور حدود ۳۰۰‌هزار‌ میلیارد‌تومان؛ معادل۴۵۰‌میلیون یورو بوده‌است.
  • مزایای بالقوه کریدورها برای ایران

    دنیای اقتصاد: مسیرهای تجارت‌جهانی‌‌‌‌ و کریدورهای اقتصادی که‌‌‌‌ میان اروپا، آسیا و آفریقا واقع‌‌‌‌ شده‌اند، برخی‌‌‌‌ از مهم‌ترین‌‌‌‌ و پویاترین‌‌‌‌ بازارهای جهان را به‌‌‌‌ هم‌‌‌‌ متصل‌‌‌‌ می‌کنند. کشورهای حوزه خلیج‌فارس، طی‌‌‌‌ دهه‌های اخیر مزیت‌های ژئوپلیتیک‌‌‌‌ خود را برای تبدیل‌‌‌‌‌شدن به‌‌‌‌ قطب‌‌‌‌های منطقه‌ای در حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری به‌کار گرفته و توانسته‌‌‌‌اند به‌‌‌‌ واسطه‌‌‌‌ دیپلماسی‌‌‌‌ اقتصادی و جذب سرمایه‌‌‌‌ در حوزه زیرساخت‌های حمل‌ونقل‌‌‌‌، شبکه‌ای از کریدورهای تجاری چندوجهی‌‌‌‌ شامل‌‌‌‌ بنادر و راه‌آهن را‌‌‌‌ ایجاد کنند. این شبکه جریان کالا و سرمایه‌‌‌‌ را در سراسر جهان تسهیل‌‌‌‌ و این‌‌‌‌ منطقه‌‌‌‌ را به‌‌‌‌ یک‌‌‌‌ حلقه‌‌‌‌ ضروری در زنجیره ارزش جهانی‌‌‌‌ و شبکه‌‌‌‌های تامین تبدیل‌‌‌‌ کرده‌است.
  • حمایت اتاق‌های سه‌‌‌‌‌‌‌گانه از مصوبه مجلس برای تعطیلی روز شنبه

    دنیای‌اقتصاد: روسای اتاق‌های تعاون، اصناف و بازرگانی ایران در بیانیه‌ای مشترک، از مصوبه مجلس شورای‌اسلامی مبنی‌بر تعطیلی روز شنبه در راستای افزایش تعاملات اقتصادی حمایت کردند. در این بیانیه روسای سه اتاق تاکید کردند تعیین روز دوم تعطیلات پایان هفته، موجبات نگرانی فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی را فراهم کرده‌است.
  • تجارت ۵‌میلیارد دلاری ایران و چین در ۴ ماه

    دنیای‌اقتصاد: گمرک چین از مبادلات ۵‌میلیارد و ۵۷‌میلیون دلاری این کشور با ایران در ۴ماهه نخست سال‌جاری میلادی خبر داد.
  • خودکفایی در تولید بذرهای کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی گفت: هم‌اکنون بالغ بر ۹۸‌درصد بذر مورد‌نیاز بخش کشاورزی در داخل تولید و کمتر از ۲‌درصد به دلایل حفظ مراودات علمی وارد می‌شود. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی در مراسم روز مزرعه و در جمع محققان مراکز اصلاح بذر سراسر کشور با بیان اینکه هم‌اکنون بالغ بر ۹۸‌درصد بذر مورد‌نیاز بخش کشاورزی در داخل کشور تولید و کمتر از ۲‌درصد به دلایل حفظ مراودات علمی وارد می‌شود، گفت: با استفاده از نتایج تحقیقات، امسال خودکفایی در تولید گندم محقق می‌شود و هیچ دلیل و توجیهی برای واردات وجود ندارد. وی تاکید کرد: اگر امروز مدعی هستیم به خودکفایی در تولید گندم می‌رسیم، به دلیل افزایش امیدواری کشاورزان نسبت به پرداخت به‌موقع بهای گندم خریداری‌شده در سال‌های گذشته است که ضروری است بهای گندم خریداری‌شده سال‌جاری هم زودتر پرداخت شود. معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: نتیجه امیدواری کشاورزان در خودکفایی تولید گندم و جو و تداوم خودکفایی، صرفه‌جویی ‌میلیاردها دلار ارز سالانه و تامین امنیت غذایی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر