شماره روزنامه ۶۱۰۹
|

  • دو چالش اساسی کشاورزی

    دنیای اقتصاد: تغییر اقلیم به‌شدت بر الگوهای بارندگی و دما اثرگذار است و تغییر در الگوهای جوی منجر به وقوع و تشدید پدیده‌های حدی اقلیمی مهم از جمله خشکسالی و سیلاب‌های ناگهانی و دیگر رویدادهای حدی در منطقه می‌شود که این امر به صادرات کشاورزی ایران آسیب رسانده است.
  • ژرمن‌ها در خاور دور

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی و صنعت کره‌جنوبی و آلمان (KGCCI) یک نهاد اقتصادی بین‌المللی است که از سال‌۱۹۸۱ در زمینه تقویت روابط اقتصادی بین دو کشور فعالیت می‌کند. این اتاق بازرگانی به‌عنوان یک پل ارتباطی، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا فرصت‌های تجاری جدید را شناسایی‌کرده و به بازارهای دو کشور آلمان و کره‌جنوبی وارد شوند. اتاق آلمان و کره، با ارائه خدمات مشاوره‏‏‏‏‌ای و اطلاعات بازار و همچنین بر‌‌گزاری رویدادهای مختلف، به رشد و توسعه کسب‌وکارها کمک می‌کند. روابط تجاری بین آلمان و کره‌جنوبی که به‌عنوان دو اقتصاد پیشرفته و نوآور در جهان شناخته می‌شوند، تاریخچه‏‏‏‏‌ای غنی و پربار دارد. این ارتباط تجاری از دهه‌های گذشته به‌صورت مستمر در حال گسترش بوده و در سال‌های اخیر به اوج خود رسیده‌است.
  • استفاده از ابزارهای آموزش باکیفیت

    دنیای‌اقتصاد: نشست هم‌‌‌‌‌اندیشی «آینده آموزش با نوآوری‌های دیجیتال» توسط مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران و سازمان نظام‌صنفی رایانه‌‌‌‌‌ای کشور با حضور فعالان حوزه آموزش و اقتصاد دیجیتال در محل اتاق تهران برگزار شد. در این نشست به موضوعاتی نظیر عدالت آموزشی پرداخته و تاکید شد نمی‌توان از پاسخ‌‌‌‌‌های سنتی برای حل مسائل جدید و فناورانه استفاده کرد و به همین‌دلیل نیاز به تغییرات بنیادی در ساختار آموزشی بیش از پیش وجود دارد.
  • واردات حدود ۱۱.۹میلیون ‌تن کالای اساسی به کشور

    دنیای‌اقتصاد: ۱۱.۹میلیون ‌تن کالای اساسی به ارزش ۷.۳میلیارد دلار در ۶ماهه سال‌جاری از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شد. به گزارش روابط‌عمومی گمرک ایران، این میزان کالای اساسی وارداتی در این مدت نسبت به سال‌گذشته از نظر وزن ۷.۷درصد افزایش و از حیث ارزش ۵‌درصد کاهش داشته‌است.
  • خلق ارزش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌افزوده صادراتی رصد می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن اشاره به فصل تمایز روز ملی صادرات ۱۴۰۳ به مکانیزم انتخاب صادرکننده نمونه در سال‌جاری پرداخت.
  • بررسی تراکنش‌های مالی مردم توسط سازمان امور مالیاتی غیرقانونی است

    دنیای‌اقتصاد: ناصر بیکی، رئیس اتاق اراک با اشاره به مستنداتی که در مورد استعلام تراکنش‌های مالی افراد توسط سازمان امور مالیاتی وجود دارد، این کار را غیرقانونی عنوان کرد و رسیدگی و رفع آن را خواستار شد. رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اراک گفت: یکی از چالش‌هایی که اکنون وجود دارد در حوزه تراکنش‌های بانکی مردم است که به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شدت باعث رنجش بخش‌خصوصی شده‌است.
  • دامداری‌‌‌‌‌های سنتی مشمول دستورالعمل رعایت فواصل واحدها نمی‌شوند

    دنیای‌اقتصاد: استاندار مازندران با اشاره به اینکه دستورالعمل جدید رعایت فواصل میان واحدهای دامداری، فعالیت واحدهای سنتی را مختل می‌کند، از نظر مساعد شورای گفت‌وگوی مازندران برای مشمول‌نشدن دامداری‌های سنتی از این دستورالعمل خبر داد.
  • تحمیل خسارت به تجارت

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: افزایش تعطیلات رسمی کشور به ۲روز در هفته در طول سالیان گذشته بارها موردبحث و بررسی قرارگرفته‌است. این طرح موردتایید اغلب فعالان اقتصادی است، با این‏‏‏‏‏‏‏‏‌وجود اختلاف اصلی بر سر روز تعطیل است. در هفته‌های اخیر و با تصویب روز پنج‌شنبه به‌عنوان روز تعطیل رسمی توسط کمیسیون اجتماعی مجلس شورای‌اسلامی، آثار این اقدام بر اقتصاد و به‌ویژه حوزه تجارت مجددا مورد‌توجه سیاستگذاران قرار گرفت. کاهش روزهای کاری مشترک هفته با دنیا به ۳روز، کاهش ارتباط ایران با شبکه تجارت‌جهانی و همچنین افت تجارت در هر دو حوزه واردات و صادرات و تعمیم عوارض آن به بخش تولید را باید از مهم‌ترین آثار سوء این لایحه برشمرد.
  • بازارسازی نیازمند هزینه است

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر شبه‌قاره هند سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن اشاره به مشکلات و چالش‌های پیش‌روی صادرکنندگان، بر لزوم بازبینی در قوانین صادراتی تاکید کرد. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، هادی طالبیان‌مقدم با اشاره به نبود انگیزه در ورود به بازارهای صادراتی از سوی تولیدکنندگان، گفت: چالش‌هایی چون پیمان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سپاری ارزی و فراهم‌نبودن زیرساخت‌های صادراتی در کشور باعث شد تولیدکنندگان واقعی، رغبت چندانی برای ورود به بازارهای صادراتی از خود نشان ندهند.
  • گمرک زیر سایه آنارشی احکام

    دنیای اقتصاد: اگر قابلیت پیش‌بینی‌پذیری از بین برود، بزرگ‌ترین صدمه به تجارت کشور وارد می‌شود. بی‏نظمی در احکام ابلاغی دستگاه‌های اجرایی باعث صدمات جدی به حوزه پیش‏بینی‏‏پذیری اقتصاد می‌شود و در نتیجه اتفاقی که وقوع می‌پیوندد این است که برند بین‌المللی «ساخت ایران» اعتبار خود را از دست می‌دهد.
  • ابلاغ ضوابط صادرات جو پرک به گمرک

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه‌تجارت ایران در نامه‌‌‌‌‌ای، ضوابط صادرات جو پرک را به گمرک جمهوری‌اسلامی ابلاغ کرد که بر اساس آن، با توجه به شمولیت ارز ترجیحی برای واردات جو به‌عنوان یکی از نهاده‌‌‌‌‌های کشاورزی، صادرات جو پرک با کد تعرفه ۱۱٠۴۱ غیر‌مجاز بوده و تحقق این امر منوط به رعایت حکم مقرر بند‌ب ماده‌۲۳ قانون خواهد بود.
  • امارات؛ بزرگ‌ترین مبدأ واردات کالا به ایران

    دنیای‌اقتصاد: گمرک جمهوری‌اسلامی ایران طی گزارشی، آمار تجارت خارجی پنج ماهه ابتدایی سال‌جاری را منتشر کرد که براساس آن امارات‌متحده‌عربی بزرگ‌ترین مبدا واردات کالا به کشور است. به گزارش «ایسنا» از ابتدای سال‌جاری تا پایان مردادماه، میزان واردات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت‌خام، نفت‌کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۱۵‌هزار و ۶۸۸‌هزار‌تن و به ارزش ۲۶‌هزار و ۳۱۷‌میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه در سال‌قبل از آن، افزایش ۷.۹۳درصدی در وزن و ۵.۵درصدی در ارزش دلاری را نشان می‌دهد. براساس این گزارش، امارات‌متحده‌عربی با اختصاص رقمی بالغ بر هشت‌هزار و ۸۵‌میلیون دلار (۸.۰۸میلیارد دلار) و سهم ۳۰.۷۲درصدی از کل واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله واردات به ایران‌ قرار گرفته‌است. همچنین چین با ۶.۹میلیارد دلار و سهم ۲۶.۶۲درصدی، ترکیه با ۳.۸۷‌میلیارد دلار و سهم ۱۴.۷درصدی، آلمان با یک‌میلیارد و ۲۱‌میلیون دلار و سهم ۳.۸۸درصدی و هند با ۷۳۴‌میلیون دلار و سهم ۲.۷۹‌درصدی از کل ارزش واردات، در جایگاه‌های بعدی کشورهای عمده طرف معامله واردات، قرارگرفته‌‌‌‌‌‌اند.
  • جاماندن از رقابت تجاری

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: نشست بزرگ تجاری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا مهر ماه سال‌جاری در ایروان، جمهوری ارمنستان برگزار می‌شود؛ در این نشست شرکت‌های ایرانی نیز حضور دارند. انتظار می‌رود این نشست فرصت مغتنمی‌برای ارتقای بهره‌مندی فعالان اقتصادی کشورمان از این موافقت‌نامه باشد. به همین مناسبت نیز به بررسی روابط میان ایران و کشورهای اوراسیا و تجارت ایران در این منطقه پرداخته‌ایم. منطقه اوراسیا سالانه بیش از ۳۰۰‌میلیارد دلار واردات از جهان دارد، هرچند سهم ایران از تجارت موردبحث ناچیز است. موانعی در توسعه روابط بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا موثر بوده‌اند که ازجمله آنها باید به عدم‌تطابق نیازهای طرفین، اثرپذیری از تحریم‌ها، ساختار سنتی تولید و صادرات ایران، زیرساخت‌های تجاری و ریلی نامناسب کشور و... اشاره کرد.
  • احداث نیروگاه‌های خود تامین صنایع از اولویت‌های پیگیری وزارت نیرو

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه براساس ماده‌۴ قانون مانع‌‌‌‌‌‌زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع کشور موظف به احداث نیروگاه برای تامین برق مورد‌نیاز خود هستند، تاکید کرد: این موضوع در اولویت برنامه‌های وزارت نیرو قرار دارد که با جدیت پیگیری می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌‌‌‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مصطفی رجبی مشهدی افزود: حدود ۲‌هزار‌مگاوات از حداقل ۱۰‌هزار‌مگاوات نیروگاه تکلیف شده صنایع براساس این قانون به شبکه سراسری متصل شده‌است. وی مجموع نیروگاه‌های برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی شده صنایع در ماده‌۴ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق را ۱۰‌هزار‌مگاوات عنوان کرد که تاکنون حدود ۲‌هزار‌مگاوات آن به بهره‌‌‌‌‌‌برداری رسیده و انتظار می‌رود تا سال‌آینده ظرفیت نیروگاه‌های خود تامین صنایع حداقل به ۳‌هزار‌مگاوات افزایش یابد.
  • بیش از ۶۳۷‌میلیون دلار کالا از مرز مهران به عراق صادر شد

    دنیای‌اقتصاد: سهراب کمری، مدیرکل گمرکات استان ایلام گفت: ۶۳۷‌میلیون و ۱۷۴‌هزار دلار انواع کالا در ۵ ماه منتهی به مردادماه سال‌جاری، از گمرک مرزی مهران به عراق و سایر کشورها صادر شده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر