وزیر ارتباطات:
بقای کسبوکارها در گرو توجه به نوآوری است
هاشمی به ماموریت خرده بانکداری از گذشته تاکنون اشاره کرد و گفت: «امروزه بیشترین روستاها و مناطق دورافتاده از نعمت ارتباطات قابل قبول برخوردار هستند و بانکهای دیگر تلاش میکنند که خدمات خود را به صورت غیرحضوری در بستر ارتباطات ارائه کنند که اگر در این حوزه پرچمدار این جریان نباشیم، نمیتوانیم بقا داشته باشیم.» وی به تکلیف برنامه برای زیرساختهای ارتباطی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار اشاره کرد و افزود: «هماکنون سرویسها و خدمات بر بستر سکوهای دیجیتال شکل گرفته است و باید به این سوال پاسخ دهیم که جای ما در این حوزه کجاست و اگر پاسخ درستی برای این سوال نداشته باشیم نمیتوانیم در ادامه مسیر رقابت کنیم. فناوری بیرحم است و از نگاه منفعل عبور میکند. این اتفاق بارها در کشور ما رقم خورده و فناوری از ما عبور کرده و ما نتوانستیم از فرصتهای آن استفاده کنیم.»
هاشمی با تاکید بر اینکه تحولات و نرخ تحولات بهشدت سریع است، به پیشرفتهای هوشمصنوعی اشاره کرد و گفت: «امروزه بلاکچین و زنجیره بلوکی نظامات بانکی را به هم میریزد و کلا نهاد واسط را کنار میگذارد و از این بابت بسیاری از کسبوکارها آسیب میبینند. اگر صحبت از خدمات غیرحضوری یا امضای دیجیتال یا برنامه کاربردی بزرگ(سوپراپلیکیشن) میکنیم و قرار است به تمام مردم ایران خدمت ارائه کنیم باید این مسیر را با قدرت به پیش ببریم.»
وزیر ارتباطات دیپلماسی فناوری را به عنوان یک اصل محوری در وزارت ارتباطات اعلام کرد و گفت: «اگر درباره توسعه اقتصاد دیجیتال صحبت میکنیم نباید از ظرفیتهای بینالمللی غافل شویم. یکی از چالشهای کسبوکارها و استارتآپها موضوع تبادل مالی است. استفاده از ظرفیتهایی مانند بریکس، اوراسیا و شانگهای موضوع بسیار حائز اهمیتی است و پست بانک باید به صورت ویژه در این حوزه نقش محوری ایفا کند.»