شماره روزنامه ۶۱۹۴
|

چرا پیشرفت این پروژه کند بوده است؟

با وجود اینکه دولت پروژه‌ توسعه فیبر نوری را به برخی شرکت‌های خصوصی واگذار کرده است، شواهد حاکی از آن است که چالش‌های این مسیر منجر به کندی توسعه این شبکه در کشور شده است. این شرکت‌ها معتقدند که علاوه بر انحصار شهرداری‌ها بر خیابان‌ها و تاخیر آنها در صدور مجوزهای لازم، شرکت‌ مخابرات نیز با توجه به…

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات:

دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات دولت چهاردهم در برنامه زنده تلویزیون گفت: ناترازی انرژی باعث شده است که در مقاطعی و در مناطقی، با اختلالاتی در حوزه ارتباطاتی هم مواجه باشیم.

    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • «ماسک» رکورد ثروتمندترین فرد تاریخ را شکست؛

    ثروت ایلان ماسک از کجاست؟

    دنیای اقتصاد: ارزش‌گذاری فزاینده شرکت‌های تسلا، اسپیس ایکس و xAI ثروت ایلان ماسک را تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ به ۴۲۱٫۲ میلیارد دلار افزایش داد، درحالی‌که در ابتدای سال ۲۰۲۴ ثروت او برابر ۲۵۱ میلیارد دلار بود.
  • چرا پیشرفت این پروژه کند بوده است؟

    مسیر ناهموار توسعه فیبر نوری

    با وجود اینکه دولت پروژه‌ توسعه فیبر نوری را به برخی شرکت‌های خصوصی واگذار کرده است، شواهد حاکی از آن است که چالش‌های این مسیر منجر به کندی توسعه این شبکه در کشور شده است. این شرکت‌ها معتقدند که علاوه بر انحصار شهرداری‌ها بر خیابان‌ها و تاخیر آنها در صدور مجوزهای لازم، شرکت‌ مخابرات نیز با توجه به حدود اختیارات خود در برخی موارد در این زمینه سنگ‌اندازی‌هایی انجام می‌دهد که مسیر آنها را با چالش‌های بیشتری مواجه می‌کند.
  • توافق بانک مرکزی و معاونت علمی برای حمایت از فناوری‌های دیجیتال

    مهر: در جلسه‌ای که هفته گذشته با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور و رئیس‌کل بانک مرکزی برگزار شد، موضوعات کلیدی مرتبط با حمایت از زیست‌‌بوم فناوری‌های دیجیتال به ویژه مدیریت کارگزاران رمزپول مورد بررسی گرفت. به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، این جلسه که با هدف هماهنگی و تقویت نقش‌آفرینی موثر حوزه علم و فناوری در سامان‌دهی و توسعه فناوری‌های دیجیتال برگزار شد، با دستیابی به توافقات مهم و راهبردی به پایان رسید. طرفین در این جلسه سازنده، بر ضرورت هم‌افزایی بیشتر در حوزه فناوری‌های دیجیتال تاکید کردند.
  • «سیری» ۹۵ میلیارد خسارت روی دست اپل گذاشت

    مهر: اپل توافق کرده ۹۵میلیون دلار برای تسویه شکایت دسته‌جمعی مربوط به نقض حریم خصوصی کاربران به وسیله دستیار صوتی «سیری» بپردازد. به نقل از رویترز، تسویه اولیه سه‌شنبه شب در دادگاه فدرال ایالت کالیفرنیا ثبت شد و نیازمند تاییدیه قاضی است. مالکان موبایل‌ها شکایت داشتند پس از فعال‌سازی ناخواسته سیری، اپل به‌طور مرتب مکالمات خصوصی آنها را ضبط و این محتواها را در اختیار طرف‌های ثالث مانند آگهی‌دهندگان قرار می‌دهد.
  • تاثیر شگفت‌انگیز هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۵

    سیتنا: اگر ۲۰۲۴ ، سال مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) بود، سال ۲۰۲۵ به نظر سال ایجنت‌های هوش مصنوعی خواهد بود؛ سیستم‌های شبه هوشمندی که با استفاده از LLMها فراتر از ترفندهای معمول تولید متن قابل‌قبول یا پاسخ به درخواست‌ها عمل می‌کنند. ایده کلی این است که می‌توان به یک ایجنت، هدفی سطح بالا و حتی مبهم ارائه کرده و آن را به یک‌سری مراحل عملی تقسیم کرد. وقتی ایجنت هدف را درک کند، می‌تواند همان‌طور که انسان می‌خواهد، برنامه‌ای برای رسیدن به آن هدف طراحی کند.
  • مالزی به تیک‌تاک و ویچت مجوز داد

    ایسنا: سازمان تنظیم مقررات ارتباطات مالزی، به اپلیکیشن ویچت شرکت تنسنت و تیک‌تاک شرکت بایت‌دنس، برای فعالیت در این کشور تحت قانون جدید شبکه اجتماعی، مجوز داد. این قانون که هدف آن، مقابله با جرایم سایبری رو به رشد است، پلتفرم‌های شبکه اجتماعی و سرویس‌های پیام‌رسان با بیش از هشت میلیون کاربر در مالزی را ملزم می‌کند مجوز فعالیت دریافت کنند یا با اقدام قانونی روبه‌رو شوند.
  • دبیر مرکز فضای مجازی:

    چارچوب تبادل داده در نظام سلامت تدوین می‌شود

    مهر: دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور گفت: «درباره داده‌های سلامت که جزو داده‌های بسیار حساس است، در حال تصمیم‌گیری هستیم تا برای تبادل این داده‌ها، چارچوب مشخصی تصویب کنیم. به گزارش مرکز ملی فضای مجازی، دکتر سید‌ محمد‌امین آقامیری در کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در سلامت در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی ایران گفت: «با توسعه اینترنت و فضای مجازی در دنیا، محدودیت زمان و مکان حذف و ارتباطات و خدمات گسترش‌یافته و این فضای جدید شرایط تحقق دولت الکترونیک و دسترسی به خدمات را بدون محدودیت فراهم کرد.»
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ همه پلتفرم‌ها در دستور کار قرار دارد

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «رفع فیلترینگ همه پلتفرم‌ها در دستور کار قرار دارد.» ستار هاشمی با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه در خصوص رفع فیلترینگ دیگر پلتفرم‌ها بیان کرد: «در طرحی با محوریت مرکز ملی فضای مجازی و با نگاه فعالانه‌ای که از ابتدا قول داده بودیم، این موضوع در وزارت ارتباطات و فناوری پیگیری شده است. در این طرح، کارگروهی پیش‌بینی شده است تا ادامه مسیر را دنبال کند.»
    جمعه، ۱۴ دی ۱۴۰۳
  • ستار هاشمی، وزیر ارتباطات:

    پیگیری دیپلماسی فناوری، نقشه راه جدید دولت

    دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات دولت چهاردهم در برنامه زنده تلویزیون گفت: ناترازی انرژی باعث شده است که در مقاطعی و در مناطقی، با اختلالاتی در حوزه ارتباطاتی هم مواجه باشیم.
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • با وجود تعریف شناسه در سامانه جامع تجارت؛

    رویه تجاری واردات آی‌فون هنوز فعال نشده است 

    بالاخره با گذشت بیش از دو ماه از آزادسازی واردات آی‌فون و بلاتکلیفی در رویه تجاری این گوشی‌ها، شناسه ثبت آی‌فون در سامانه جامع تجارت تعریف شد. بر این اساس تجار می‌توانند نسبت به ۳۰ درصد از ظرفیت واردات خود ثبت سفارش آی‌فون را انجام دهند.
  • اجرای قانون پورت یکسان شارژرها در اتحادیه اروپا

    سیتنا: سرانجام پس از سال‌ها بی‌نظمی که بخشی از آن مربوط به مقاومت شرکت اپل در برابر پورت‌های معمول بود، به‌تازگی تمام دستگاه‌های موبایل، تبلت، دوربین‌ها و سایر تجهیزات الکترونیکی در محدوده اتحادیه اروپا باید با پورت یواس بی- ‌سی عرضه شوند.
  • توسعه هوش مصنوعی در ۲۰۲۵ به بن‌بست می‌رسد؟

    ایسنا: هرچند پیش‌بینی‌های اخیر حاکی از این است که در سال ۲۰۲۵ سرعت پیشرفت هوش مصنوعی کُندتر خواهد شد، اما سرمایه‌گذاری‌ها در این حوزه ادامه خواهد داشت و شرکت‌هایی مانند انویدیا همچنان پیشتاز خواهند ماند و بازار با نوسانات قابل‌توجهی روبه‌رو خواهد بود.
  • ضرورت حکمرانی داده برای رفع انواع ناترازی‌ها

    ایسنا: محمدمحسن صدر، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک با شورای عالی مناطق آزاد اظهار کرد: «شکی نیست مسیر توسعه از شاهراه فناوری می‌گذرد. حال اگر مجموعه‌ای قصد توسعه داشته باشد حتما باید بر مبنای فناوری گام بردارد. همواره پیشنهاد ما این است که برای اجرای پایلوت طرح‌های ملی و طرح‌های توسعه‌ای پیشران در حوزه فاوا، کار از مناطق آزاد آغاز شود و در گام بعدی به سایر نقاط کشور تعمیم داده شود.»
  • شرکت ارتباطات زیرساخت با بدهی ارزی مواجه شد

    مهر: بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، گزارش کوتاهی درباره وضعیت این شرکت، چالش‌ها و راهکارهای برون‌رفت از کاهش درآمد ارائه کرد و گفت: «به دلیل ایجاد محدودیت‌ها در دو سال گذشته شرکت ارتباطات زیرساخت با بدهی‌های ارزی مواجه شد که مشکلاتی را پیش روی شرکت قرارداد، اما با تحولاتی که در دولت چهاردهم صورت گرفته و همچنین گشایش‌های انجام‌شده روند ترافیک رو به رشد است و همچنان تلاش می‌کنیم این روند ادامه یابد.»
  • پیام پایان سال تلگرام، سانسور محتوا در اروپا را فاش کرد

    مهر: پاول دوروف، بنیان‌گذار تلگرام در پایان سال میلادی پیام‌های جدیدی در کانال خود منتشر کرده است. او در یکی از این پیام‌ها نوشته است: «دسترسی به برخی رسانه‌های روسی تحت قانون تحریم‌های بازارهای دیجیتال (DSA) محدود شده است. در این میان دسترسی به کانال تلگرام تمام رسانه‌های غربی به‌طور آزاد در روسیه فراهم است. چه کسی فکر می‌کرد در ۲۰۲۵ کاربران روسی تلگرام از آزادی بیشتری نسبت به کاربران اروپایی برخوردار باشند.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

    خرید محبوب‌ترین اپل‌واچ‌های بازار چقدر آب می‌خورد؟

    دنیای اقتصاد: شرکت اپل مدل‌های مختلفی از ساعت‌های هوشمند را به بازار عرضه کرده است.
  • کف و سقف سرمایه دانش‌بنیان‌ها برای ورود به بورس چقدر است؟

    پذیرش ۲۱ شرکت استارت‌آپی در بازار نوآفرین

    در اوایل هفته حسین افشین، معاون علمی ریاست‌جمهوری از پذیرش ۱۵ شرکت استارت‌آپی در فرابورس خبر داد و حالا مدیرعامل فرابورس، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام می‌کند که تعداد این شرکت‌ها تا کنون به ۲۱ واحد رسیده و همچنین بیش از ۱۰ شرکت نیز در صف بررسی این بازار برای پذیرش قرار دارند. کارشناسان معتقدند تسریع روند پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی از انتهای آذر ماه نویدبخش هموار شدن مسیر برای این‌گونه کسب‌و‌کارها است و شرایط را برای آنها بهبود می‌بخشد.
  • بررسی قابلیت جدید Chat with Us واتس‌اپ

    سیتنا: قابلیت جدید واتس‌اپ به نام Chat with Us با هدف افزایش اثربخشی خدمات پشتیبانی برای کاربران، به آنها این امکان را می‌دهد که به‌صورت سریع با تیم پشتیبانی از طریق نسخه وب اپلیکیشن واتس‌اپ ارتباط برقرار کنند. قابلیت جدید واتس‌اپ به نام Chat with Us به کاربران این امکان را می‌دهد که به‌صورت سریع و آسان با تیم پشتیبانی از طریق نسخه وب اپلیکیشن واتس‌اپ ارتباط برقرار کنند.
  • همکاری تلگرام در فیلتر کانال‌های رسانه‌های روسی

    ایسنا: اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام، دسترسی به کانال‌های متعلق به رسانه‌های دولتی روسیه را در کشورهای متعدد عضو اتحادیه اروپا شامل لهستان، بلژیک، فرانسه، هلند، یونان، ایتالیا و لتونی، مسدود کرد. کاربران در این کشورهای اروپایی، دیگر به این کانال‌ها دسترسی ندارند و این اعلان را مشاهده می‌کنند که محتوا به دلیل نقض قوانین محلی، غیرقابل دسترس است.
  • وزیر ارتباطات:

    طرح مدیریت مصرف هوشمند به زودی عملیاتی می‌شود

    ایلنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «امیدواریم که در همین هفته‌های پیش‌رو بتوانیم جلسه‌ای با وزرای مربوطه برگزار کنیم و ان‌شاءالله طرح مدیریت مصرف هوشمند را به‌صورت عملیاتی کلید بزنیم. این طرح عمدتا مبتنی بر رویکردها و نگاه‌های نرم‌افزاری است و هدف آن ایجاد پروفایل انرژی برای مردم عزیزمان است تا بتوانند در جریان مصرف انرژی خود قرار گیرند.»
  • دستگاه‌های دولتی از برچسب‌زنی محرمانگی بر داده‌ها بپرهیزند

    ایسنا: معاون توانمندسازی سازمان ملی هوش مصنوعی مزیت رقابتی ایران در توسعه این حوزه را دسترسی به داده‌های منحصر‌به‌فرد فارسی دانست و گفت: «این داده‌های فارسی می‌تواند مزیت رقابتی برای ما ایجاد کند و اگر درست مدیریت شود، می‌تواند منجر به توسعه مدل‌های ارزش افزوده شود.»
  • تیک‌تاک در ونزوئلا برای چالش‌های مرگبار جریمه شد

    ایسنا: دادگاه عالی ونزوئلا، تیک‌تاک را برای چالش‌هایی که منجر به مرگ سه کودک و صدمه دیدن ده‌ها نفر در ماه‌های اخیر شده است، ۱۰ میلیون دلار جریمه کرد. دادگاه عالی ونزوئلا، روز دوشنبه، اعلام کرد این شرکت شبکه اجتماعی باید ظرف مدت ۱۰ روز، این جریمه را به سازمان مخابرات این کشور پرداخت کند. این دادگاه همچنین به تیک‌تاک دستور داد یک دفتر در ونزوئلا تاسیس کند.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

    تبلت های پرفروش با قیمت مناسب برای دانش آموزان

    دنیای اقتصاد: تبلت‌ها ابزارهای مفیدی هستند که برای کار، سرگرمی و آموزش استفاده می شوند؛ اما ممکن است به اندازه لپ تاپ ها قدرتمند نباشند. در این گزارش با انواع تبلت های اقتصادی بازار ایران آشنا می شوید.
  • در «نشست خبری سکوهای تبادل رمزارز پیرو مسدودی خدمات پرداخت» مطرح شد؛

    رمزارزها در تنگنا

    دنیای اقتصاد: فعالان حوزه رمزارز با انتقاد از مسدود سازی درگاه‌های پرداخت سکوهای تبادل رمزارز، خواستار شفافیت و تعامل بیشتر نهادهای مسوول شدند. آنها معتقدند این تصمیمات علاوه بر آسیب به کسب‌وکارهای رسمی، موجب تقویت بازارهای غیررسمی و افزایش ریسک در معاملات رمزارزی می‌شود.
  • اینترنت ماهواره‌ای جایگزین مناسبی برای سرویس‌های ثابت است؟

    انحصار دولت؛ مانع توسعه فیبر نوری در کشور

    اساس‌نامه توسعه شبکه فیبر نوری پس از چند سال تعلیق از زمان مطرح شدن، در نهایت روز یکشنبه به تایید شورای نگهبان رسید. پیش از این ستار هاشمی، وزیر ارتباطات اعلام کرده بود که اپراتورهای مخابراتی با استفاده از منابع این صندوق سرمایه‌گذاری سالانه حداقل پنج‌ میلیون امکان برقراری اشتراک اینترنت پهن‌باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری در کشور ایجاد می‌کنند. با وجود اینکه دولت‌های سیزدهم و چهاردهم اهداف بسیاری را درباره فیبر نوری دنبال کرده‌اند، آمارها حاکی از آن است که عملکرد آنها طی سال‌های گذشته چندان قوی نبوده و در عمل توسعه فیبر نوری در کشور همچنان به کندی پیش ‌می‌رود و موضوع اتصال نیز همچنین چالشی اساسی در این حوزه شناخته می‌شود. حتی گفته‌های برخی کارشناسان نشان می‌دهد که کاربران از کیفیت و سرعت شبکه فیبر نوری نیز در حال حاضر راضی نیستند و ترجیح می‌دهند تا بهبود شرایط از اینترنت همراه یا دیگر سرویس‌ها استفاده کنند.
  • نقض قوانین آنتی‌تراست توسط مایکروسافت در آمریکا

    مهر: کمیسیون فدرال تجارت آمریکا تحقیقاتی درباره نقض قوانین آنتی‌تراست توسط شرکت مایکروسافت را آغاز کرده است. به نقل از اندروید اتوریتی، این اقدام پس از انتشار گزارش نشریه ProPublica انجام شد که در آن جزئیاتی درباره چگونگی سوءاستفاده شرکت از سهم بازار خود برای دستیابی به مزیت ناعادلانه در قراردادهای دولتی، فاش شد. تحقیق درباره مایکروسافت روی استراتژی ترکیب نرم‌افزارهای محبوب شرکت مانند «آفیس» با سرویس‌های امنیت سایبری و ابررایانشی متمرکز است. در گزارش نشریه ProPublica ادعا شده مایکروسافت پس از زنجیره‌ای از حملات سایبری گسترده به‌طور موقت این مجموعه سرویس‌ها را به‌طور رایگان در اختیار آژانس‌های دولت قرار داد. اما این آژانس‌ها پس از پایان یافتن دوره آزمایش رایگان سرویس‌ها، متوجه شدند به سرویس‌ها دسترسی ندارند و به این ترتیب به محصولات مایکروسافت وابسته شدند. منتقدان معتقدند استراتژی مایکروسافت نه تنها منجر به حاشیه رانده شدن دیگر تهیه‌کنندگان سرویس‌های امنیتی در بازار شده، بلکه دولت را وادار کرده تا حتی زمانی‌که مایکروسافت خود مسوول بخشی از حملات سایبری گسترده بود، همکاری نزدیکی با پلتفرم «آزور» (ابر رایانشی مایکروسافت) داشته باشد. در ۲۰۲۰ میلادی حمله سایبری «سولار ویندز» که توسط هکرهای روسی انجام شد، به دلیل شکافی در یک محصول مایکروسافت رخ داد. دیگر گزارش نشریه مذکور نشان داده بود یک مهندس مایکروسافت قبل از حمله شکافی را رصد کرده بوده، اما به آن توجه نشده تا فرآیند ورود به سیستم خسته‌کننده نشود. از سوی دیگر مایکروسافت از اقدامات خود دفاع کرده و مدعی شده بسته‌بندی کردن محصولاتش با هدف برطرف کردن نیازهای اضطراری امنیت سایبری در آژانس‌های دولت انجام شده است. اما تحقیق کمیسیون فدرال تجارت آمریکا این امر را بررسی می‌کند که آیا اقدامات مذکور ضدرقابتی بوده‌اند و آیا این شرکت از سلطه خود بر بازار سوءاستفاده کرده است یا خیر.
  • اتصال مستقیم اینترنت ماهواره‌ای به موبایل در اوکراین

    مهر: «کیف استار» (Kyivstar) اپراتور موبایل اوکراین توافق‌نامه‌ای با ایلان ماسک امضا کرده تا قابلیت ارتباط ماهواره‌ای direct-to-cell را فراهم کند. به نقل از رویترز، این دستگاه‌ها که از سرویس direct-to-cell بهره می‌برند به ماهوار‌ه‌ای مجهز به مودم تجهیز می‌شوند که مانند برج مخابراتی عمل می‌کنند و سیگنال‌های موبایل را از فضا به تلفن‌های هوشمند می‌فرستند. پیش‌بینی می‌شود «کیف استار» سرویس‌های مذکور را با قابلیت ارسال پیام در سه ماهه آخر ۲۰۲۵ عرضه کند. این اپراتور سرویس‌های انتقال صوت و داده را در مراحل بعدی برای مشترکان عرضه خواهد کرد. البته اطلاعات مالی این توافق‌نامه نیز فاش نشده است. استارلینک که به شرکت اسپیس ایکس تعلق دارد، ارتباط اینترنتی را برای ارتش این کشور فراهم می‌کند و نخستین مجموعه از ماهواره‌ها با قابلیت direct-to-cell را در اوایل سال جاری (۲۰۲۴) به مدار زمین فرستاد. این شرکت با تهیه‌کنندگان سرویس‌های مخابراتی در آمریکا و ۷ کشور دیگر از جمله ژاپن و نیوزیلند قراردادهایی امضا کرده است. قابلیت‌Direct to Cell، یکی از ویژگی‌های جدیدی است که استارلینک در نظر دارد ارائه دهد. با استفاده از این ویژگی، کاربران می‌توانند بدون نیاز به تجهیزات خاصی مانند آنتن یا دیش، مستقیما از طریق گوشی‌های همراه خود به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک متصل شوند.
  • آزمایش یک ویژگی جدید در اینستاگرام

    سیتنا: شبکه اجتماعی اینستاگرام در حال آزمایش ویژگی جدیدی است که کاربران مدت‌ها منتظر آن بودند؛ امکانی که به کاربران اجازه می‌دهد پست‌‌های دوستان خود را که ممکن است از چشمشان دور مانده باشد، مشاهده کنند. اینستاگرام نمایش برترین داستان‌ها را که توسط دنبال‌کنندگان مشترک کاربر منتشر شده‌اند، در پایین بخش استوری‌ها آغاز کرده است. این بخش در بالای لیست نمایش پست‌ها قرار دارد و کاربر در آن داستان‌های دوستان خود را مشاهده می‌کند.
  • رمزگذاری داده‌ها؛ ضرورت اجتناب‌ناپذیر سازمان‌ها

    در دنیای امروز، اطلاعات یکی از با ارزش‌ترین دارایی‌های هر سازمان محسوب می‌شود. حفاظت از این اطلاعات در برابر دسترسی‌های غیرمجاز و حملات سایبری، به‌ویژه با توجه ‌به افزایش تهدیدات امنیتی، اهمیتی حیاتی دارد. یکی از موثرترین روش‌ها برای تامین امنیت اطلاعات رمزگذاری داده‌ها است. رمزگذاری داده‌ها روشی برای تغییر شکل داده‌ها است؛ به‌طوری‌که تنها افراد مجاز قادر به درک آن اطلاعات هستند.
  • رئیس سازمان توسعه تجارت:

    به زودی دستورالعمل رویه تجاری واردات آی‌فون ابلاغ می‌شود

    ایسنا: محمدعلی دهقان‌دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: «در حال حاضر مشکل خاصی در خصوص واردات با رویه تجاری چه به لحاظ ثبت سفارش و چه به لحاظ ارزی وجود ندارد. در حقیقت دستورالعمل آن در حال آماده‌سازی است و به زودی ابلاغ می‌شود و یک سهمیه تخصیص به واردکنندگان که بتوانند بخشی از کالاهای وارداتی خود را به گوشی‌های آی‌فون اختصاص دهند. سهم در نظر گرفته شده هم مطابق همان مکانیزم‌های سهمیه‌بندی که برای همه وجود دارد، عمل خواهد شد.» او در مورد تعیین‌تکلیف آی‌فون‌های وارداتی گذشته نیز تصریح کرد: «در مورد آی‌فون‌هایی که از قبل وجود داشتند، مقداری ابهامات مقرراتی پیرامون آن ایجاد شده، اما از نظر ما آن ابهامات وارد نیست و قابل حل است. تلاش می‌کنیم که بتوانیم در واقع این موضوع را رفع کنیم.»