رشد ۱۸درصدی صادرات غیر نفتی در ۵ماه نخست امسال نشان از توجه بیش از پیش به مقوله صادرات دارد . صادرات به عنوان موتور محرکه اقتصاد ،به عنوان ابزاری مطرح می شود که کمترین تاثیر را بر افزایش نرخ تورم داراست وگسترش آن علاوه بر رونق تولید وارزآوری برای کشور،به بهبود اشتغال نیز کمک می کند. با تاکید براهمیت فوق ،۲۹ مهر هرسال را به عنوان روز ملی صادرات نام نهاده اند ودر خلال آن همایشی برای قدردانی از صادرکنندگان نمونه برگزار می شود. در سال جاری نیز این همایش فردا۲۷ مهر ماه برگزار خواهد شد. این همایش که با حضور رییس جمهوری ،وزیر صنعت،معدن وتجارت وسایر مسولان ذیربط برگزار می شود، در سال جاری رنگ وبویی بانکی به خود گرفته است.
معاون ارزی سابق بانک مرکزی که زمانی مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات نیز بوده ؛ معتقد است «صادرات غیر نفتی» نیرو محرکه تولید در کشور است. اما مشکلات در اعطای تسهیلات و حجم کم تامین اعتبار در صادرات کشور، باعث شده که آسیب های قابل توجهی به بنگاه های این بخش وارد شود. به گفته سیدکمال سید علی ،افزایش صادرات غیر نفتی کمک مهمی برای ثبات بخشی به بازار ارز کرده و به یاری افزایش صادرات غیر نفتی، بانک مرکزی توانسته در راستای تحقق اهداف خود، برای یکسان سازی نرخ ارز و کاهش نوسانات در این بازار حرکت کند. او معتقد است :با کاهش مشکلات بخش صادرات می توان از اقتصاد نفتی فاصله گرفت و چالش های تغییرات قیمت نفت را از اقتصاد خارج کرد.
بسته حمایتی بانک دی از صادرکنندگان در حاشیه همایش بانکداری جامع، رویکردی نوین در تامین مالی صادرکنندگان در راستای توسعه صادرات غیرنفتی رونمایی شد. به گزارش اداره کل روابط عمومی بانک دی، این بسته از سوی ولیالله افخمیراد ـ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ـ و دکتر شفیعزاده ـ مدیرعامل بانک دی ـ رونمایی شد که فصل جدیدی برای توسعه صادرات غیرنفتی محسوب میشود.
صادرکنندگان در صورت استفاده از بسته اعتباری ویژه بانک دی، میتوانند خدمات ویژهای از قبیل اخذ تسهیلات ارزی، پذیرش ال. سی(گشایش اعتبار) ریالی، اوراق معاوضه کالا و خدماتی از این دست استفاده کنند.
مدیرعامل بانک دی در نشستی خبری با تشریح بسته اعتباری ویژه حمایت از صادرات غیرنفتی در بانک تاکید کرد: صادرات بدون حمایت سیستم بانکی و پولی توسعه پیدا نمیکند. به گزارش اداره کل روابط عمومی بانک دی دکتر احمد شفیعزاده در این نشست اظهار کرد: موضوع صادرات غیرنفتی یکی از مباحث مهم در حوزه اقتصاد محسوب میشود و با تحلیل آن به این نتیجه میرسیم که یکی از ویژگیهای مهم کشورهای قدرتمند این است که کالاهای خود را در ابعاد مختلف صادر کرده و از منافع آن بهرهمند میشوند.
وی با تأکید بر اینکه توسعه صادرات غیرنفتی یک استراتژی مهم برای دستیابی به رشد مستمر اقتصادی است، افزود: این سیاست علاوه بر خارج کردن اقتصاد کشور از حالت تک محصولی؛ منجر به بهبود تراز پرداختهای ارزی و افزایش قدرت و مزیت نسبی رقابتی کشور ما در بازارهای جهانی میشود.
علی مهبودی- تجهیز منابع مالی شاهرگ حیاتی فعالیتهای اقتصادی است. صادرات از نظر ماهیتی یکی از فعالیتهای اقتصادی است که رشد آن در یک قرن اخیر وابسته به فعالیتهای مالی بوده است. صادرات مترادف رقابت است و اعتبارات بعد از هزینههای تولید و کیفیت، جوهره این رقابت تلقی میشود. بررسیها نشان میدهد که توسعه سیستمهای مالی اقتصاد خود عامل و پیشنیاز توسعه در بخشهای حقیقی اقتصاد است و به عبارت دیگر با توسعه سیستم مالی، میتوان زمینههای جهش صادراتی مورد نظر در برنامه توسعه اقتصادی کشور را فراهم کرد.
تأکید بر توسعه صادرات غیرنفتی به عنوان یک استراتژی مهم، از جمله روشهای دستیابی به رشد مستمر اقتصادی است که همواره به عنوان یکی از راهبردهای محوری اقتصاد کشور ما مورد تاکید قرار گرفته است. این سیاست علاوه بر خارج نمودن اقتصاد کشور از حالت تک محصولی؛ منجر به بهبود تراز پرداختهای ارزی و افزایش قدرت و مزیت نسبی رقابتی کشور ما در بازارهای جهانی میشود. از طرف دیگر، موضوع صادرات از دغدغههایی است که در سالهای گذشته مورد توجه مقام معظم رهبری و سایر دولتمردان بوده و طبیعی است اگر بتوانیم تحریک تقاضا با نگاه به صادرات داشته باشیم نتایج پرثمری عایدمان میشود.
جواد سعیدی-نظام بانکی کشور در چند سال اخیر شاهد تحولات بسیار بوده است. این پوست اندازی نظام بانکی از یک سو به دلیل فشار مشتریان و بازار برای پاسخگویی به نیازهای پیچیدهتر و گستردهتر آنها و از سوی دیگر عزم مدیران نوجو و بهرهگیری از نیروی دانش و جوانی نیروهای کارآزموده برای همسو سازی استراتژیها و ساختارها برای پاسخ به نیاز مشتریان و کسب مزیتهای رقابتی در بازارهای به شدت اشباع شده و سنتی است. یکی از مفاهیم بانکداری که به شدت کانون توجه بانکها قرار گرفته و بانکهای پیشرو به سرعت در حال آمادهسازی و تجهیز خود برای بهرهگیری از قابلیتها و ظرفیتهای آن هستند، بانکداری شرکتی است.
چندی پیش ولیا. . . افخمی راد ،رییس سازمان توسعه تجارت مهمان اتاق بازرگانی تهران بود وبرخی آمارهای صادراتی را برای صادرکنندگان ارایه دادکه در پی می آید:در سال گذشته صادرات غیرنفتی کشور، حدود ۳۲ میلیارد دلار بود که نسبت به سال قبل از آن تقریباً حالت یکسانی را داشت. یکی، دو درصد کاهش داشتهایم. در ۹ماهه ابتدای سال ۹۲، این کاهش خیلی بیشتر از این بود که به تدریج در سهماهه پایانی، صادرات افزایش پیدا کرد. در سال جاری، عددی که در برنامه و به استناد مصوبات دولت مشخص شده برای سال ۹۳، برابر ۴۷ میلیارد دلار است.