شماره روزنامه ۵۹۹۹
|

ویژه نامه

  • بازار مالی مسکن بزودی راه‌اندازی می‌شود

    در حوزه ساختمان اصلی‌ترین تقاضا، قدرت خرید است و ما باید این استراتژی اصلی را ساماندهی و قدرت خرید متقاضیان را در طبقه متوسط افزایش دهیم وزیر راه و شهرسازی گفت: بزودی بازار مالی مسکن با هدف رفع مشکل تامین مسکن و سرمایه در گردش بانک‌ها در کشور راه‌اندازی می‌شود. عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در خصوص وضعیت تولید و تامین منابع مالی مسکن اظهار داشت: دولت کاملا به موضوع رکود در کشور واقف است. اگر ما در این وضعیت بمانیم آثار آن را در اقتصاد، اقتصاد اجتماعی، فرهنگی و سیاسی می‌بینیم. این مقام مسئول به رکود ساخت وساز اشاره کرد و گفت: در مدل قبل حوزه ساختمان با اتکا و تزریق از سوی بانک مرکزی تامین مالی می‌شد که این موضوع به نتیجه نرسید و هیچ یک از اهدافش محقق نشد و موجب افزایش تورم شد.
  • فرهنگ وتفکر صنعتی سازی باید ترویج شود

    کارشناسان و فعالان صنعت ساخت و ساز در این موضوع هم عقیده اند که موضوع صنعتی سازی در ایران هنوز بطور ساختاری جانیفتاده و فرهنگ سازی لازم در مورد آن انجام نشده است. اجرایی شدن صنعتی سازی بدون ایجاد ساختارهای لازم ، مشکلات عدیده و پیش بینی نشده ای را به دنبال خواهد داشت. مهندس کرملو عضو هیات مدیره انجمن فن آوران صنعتی ساختمان وتولید کننده سیستم ساختمانی سوپرپانل، از فعالان با سابقه ساخت وساز در کشور است. گفت و گوی کوتاه دنیای اقتصاد با او را در خصوص الزامات صنعتی سازی در ایران بخوانید. آقای مهندس، مهم ترین مسائل صنعتی سازی در ایران چیست؟ مهم ترین مسئله صنعتی سازی در ایران عدم تکمیل زیرساخت های مربوط به آن از جمله طرح جامع صنعتی سازی درکشور است .
  • نظام نوین ساخت و ساز؛چرا هیچکس پاسخگو نیست؟

    دکتر مجتبی احمدوند* در حال حاضر ساخت و ساز در داخل شهر خوشبختانه به نظم نوین ساخت و ساز گرایش پیدا کرده است. نظم نوین ساخت و ساز هم، همین به اصطلاح مهندسی سازی است. امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و دوام و بقای ساخت و ساز در ایران طولانی تر و ماندگاری آنها بیشتر شود. اما نه تنها ساختمان های بلند مرتبه که ساختمان های سه چهار طبقه هم به صورت سنتی وتوسط افرادی که اساسا شغل آنها ساخت وساز نیست و فقط سرمایه دارند، ساخته می شوند. این افراد هم، از مصالح ساختمانی استاندارد استفاده نمی کنند و از مصالح امروزی که می تواند مقاومت ساختمان را بالا ببرد، هزینه ها را کمتر کند و به کار ساخت و ساز سرعت ببخشد، خبری نیست.
  • تشریح دستاوردهای «گروه صنعتی صفا» در نشست رهبران کارآفرین کشور

    نشست رهبران کارآفرین با حضور بنیانگذار گروه صنعتی صفا در دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار شد. در این نشست که با حضور اساتید، هیات رییسه ودانشجویان کارآفرینی برگزارشد، محمد رستمی صفا به بیان رموز کارآفرینی پرداخت و تجربه نیم قرن حضور خویش در عرصه تولید وصنعت لوله و پروفیل را برای دانشجویان تشریح نمود. وی مخاطرات و آسیب های حاصل از کارآفرینی را به عنوان بخشی از مسیر پر تلاطم تولید دانست و افزود: هیچ موفقیتی بدون تجربه شکست حاصل نخواهد شد و دانشجویان این رشته باید خود را آماده تصمیمات بزرگ همراه با قدرت ریسک پذیری کنند.
  • طرح جامع توسعه صنعتی متضمن ساماندهی زیرساخت ها باشد

    انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان اگرچه یک تشکیلات صنفی است ولی دغدغه اصلی آن توسعه صنعتی ساختمان است و نگاه میان مدت به این موضوع دارد. به گفته دبیر انجمن، بیش از ۶۰ سال است که بحث صنعتی‌سازی در کشور ما مطرح شده اما هنوز طرح جامع برای این کار عظیم ملی نداریم. مهندس فرید تاکید دارد، از آنجا که حضور ما در سازمان تجارت جهانی با عنوان عضو اصلی با توجه به مواضع دولت جدید نزدیک است، از هم‌اکنون باید بخش ساخت و ساز را که بزرگترین بخش اقتصاد کشور است، برای حضور در این چالش سرنوشت‌ساز آماده کنیم.
  • صنعتی سازی؛ ضرورت ناگزیز صنعت ساخت و ساز

    رضا دهقان* صنعت ساختمان یکی از پرسابقه‌ترین و بزرگترین صنایع دنیا است. در سالهای اخیر با پیشرفت و توسعه علوم و تکنولوژی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه, صنعتی سازی بطور کامل در بخش ساخت و ساز اجرا می‌شود. در کشور ما اگر چه بخش مسکن, سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی دارا است با این حال درصد قابل توجهی از ساخت و سازها به شیوه سنتی انجام می‌شود. به گفته مدیر کل مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی, سهم صنعتی سازی در ساخت و ساز تنها ۳ درصد است در حالی که براساس قانون برنامه‌ چهارم توسعه، سهم صنعتی‌سازی باید به ۲۰ درصد می‌رسیده که متاسفانه این هدف محقق نشده است.
  • ضرورت سرمایه گذاری و انبوه سازی برای بهبود وضعیت مسکن

    شرکت ساختمانی معلم (سهامی خاص) در سال ۱۳۷۱ تأسیس و در سال ۱۳۷۵ به مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان ملحق شد و کانون فعالیت‌های اقتصادی خود را بر سرمایه‌گذاری در بخش ساختمان و تولید انواع کاربری‌های ساختمانی متمرکز نمود. این شرکت در چارچوب برنامه‌های استراتژیک خود، از طریق اجرای پروژه‌های ساختمانی در مقیاس بزرگ و با تکنولوژی روز فنی، مهندسی و اجرایی، رعایت مصالح و منافع خریداران ، تأمین خدمات پس ‌از فروش در حوزه ساخت و ساز به منظور جلب رضایت مندی خریداران و تحصیل منافع و سود متعارف جهت سهامداران مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان که قشر عظیم زحمت‌کش و فرهیخته فرهنگیان کشور می‌باشند فعالیت می‌ کند.
  • سبک سازی ساختمان با فناوری بتن سبک سازه‌ای

    حامد صابر، کارشناس ارشد عمران مدت زیادی است شعار «سبک‌سازی و مقاوم سازی ساختمان‌»ها در چشم انداز و برنامه‌های مدیران ارشد صنعت ساختمان مطرح می شود. با توجه به زلزله خیز بودن کشورمان و وسعت بیش از حد ساختمان سازی در محدوده و پهنه گسل‌های فعال - به خصوص در تهران بزرگ- این موضوع اهمیت و حساسیت ویژه‌ای پیدا کرده است. باید توجه کرد که از دیر باز در کشور ما عمده‌ترین مصالح پایه مصرفی سازه‌ها بتن بوده است. بتن‌های مورد استفاده در سازه‌ها دارای وزن مخصوص حدود ۲. ۴ تن در هر متر مکعب و مقاومت فشار حداقل ۲۱۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع هستند که این مقدار پس از وزن آهن آلات مصرفی سازه بیشترین و سنگین‌ترین مصالح پایه سازه را به خود اختصاص می‌دهد.
  • صنعتی سازی به ساخت و ساز پایدار می انجامد

    تقریبا تمامی متخصصان و دست اندرکاران ساخت و ساز در کشور اذعان دارند که صنعتی سازی در کشور ما سهم قابل توجهی در ساخت وساز ندارد و این در حالی است که هرچه صنعتی سازی گسترش یابد، دوام وبقای ساختمان بیشتر می‌شود و دسترسی به توسعه پایدار محقق می گردد. اما موانع و مشکلات صنعتی سازی در ایران چیست که این امر را با تاخیر روبرو ساخته است؟ دکتر شکرچی‌زاده، رییس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی در گفت و گو با دنیای اقتصاد به موانع و مشکلات پیش روی صنعتی سازی در کشور اشاره می کند. آقای دکتر، الزامات و مشکلات صنعتی‌سازی چیست و این موضوع چقدر در کشور رعایت می‌شود؟ اصولا سهم ساخت و ساز در صنعتی سازی در کشور پایین است.
  • صنعتی سازی انتخاب نیست ، الزام است

    در مقایسه با کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در حال حاضر وضعیت ساخت و ساز در کشور به گونه ای است که بیش از این نمی توان از پرداختن به موضوع صنعتی سازی غفلت کرد و به آن بی توجهی نمود. صنعتی سازی در ایران بیش از هرچیز نیاز به یک طرح و برنامه جامع و مدون دارد که با شناسایی مسائل و مشکلات و ارائه راهکارهای سازنده مسیر تحقق آن را هموار کند ، با آگاه کردن مردم از مزایا و فواید صنعتی سازی، آسایش و رفاه بیشتری را برایشان فراهم آورد و به این ترتیب کشور در زمینه ساخت و ساز در مسیر توسعه قرار گیرد. جعفر قرائتی ستوده دبیر انجمن تولید کنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان در گفت و گو با دنیای اقتصاد بر الزام و ضرورت صنعتی سازی در ایران تاکید می کند و راهکارهای سازنده ای در این خصوص ارائه می دهد.
  • صدور نخستین گواهینامه استاندارد ایزو در تولید اسکلت فلزی

    عضو هیات مدیره سازندگان سازه های فولادی استان تهران ازصدور نخستین گواهینامه استاندارد ایزو در حوزه تولید اسکلت فلزی خبر داد وگفت: پس از سه سال تلاش شبانه روزی نخستین گواهینامه صلاحیت ایزو ۲۰۰۵-۳۸۳۴ (استاندارد ملی ایران) برای شرکت صنایع فلزی تیرناوه در زمینه تولید اسکلت فلزی ساختمانی صادر شد. امین بیدی افزود : این اتفاق نقطه عطفی در صنعت سازه فولادی کشور است و لازم می‌دانم از زحمات بی دریغ مسئولان سازمان ملی استاندارد و به ویژه مرکز تایید صلاحیت استاندارد ایران که کمک فراوانی به وقوع این اتفاق مهم کردند، تشکر کنم.
  • استفاده از اسکلت فولادی کارخانه‌ای در ساخت و ساز ، اجباری شود

    انجمن صنفی تولیدکنندگان سازه‌های فولادی استان تهران در سال ۱۳۸۹ با تلاش جمعی از تولیدکنندگان اسکلت فلزی و سوله ثبت قانونی شد. از ابتدای تاسیس تاکنون همه اعضای این انجمن صنفی مصمم به ارتقای فنی و کیفی سازه‌های فولادی و نیز الزام همه تولیدکنندگان به اجرای استانداردهای رایج در کشور و در نهایت تولید محصولی با کیفیت و استاندارد بوده‌اند. آنها همچنین بر لزوم استفاده از آن نوع اسکلت فلزی تاکید دارند که توسط کارخانه‌ای تولید شود که دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت صنعت است. مهندس اسداله باقرزاده، رییس این انجمن معتقد است که استفاده از سازه فولادی غیراستاندارد به معنای بازی کردن با جان انسان‌هاست ونباید به بهانه صرفه جویی در هزینه‌ها از اسکلت بی کیفیت کنار خیابانی استفاده شود.
  • کنتورهای جدید"افزارآزما" و تامین نیاز انبوه سازان

    مهندس جمشید بردبار، مدیرعامل شرکت الکترونیک افزار آزما در گفت و گو با روزنامه دنیای اقتصاد گفت: شرکت الکترونیک افزارآزما در سال ۱۳۵۹ به همّت جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف با هدف خودکفایی صنعت الکترونیک کشور تاسیس شد و طی ۳۴ سال فعالیّت مداوم برای اولین بار موفق به طراحی و ساخت بیش از ده ها دستگاه الکترونیکی (با کاربردهای متنوع مخابراتی، آموزشی ، اندازه گیری ، آزمایشگاهی و . . . ) در صنعت برق ایران شد. وی ادامه داد: تمامی مراحل طراحی و ساخت محصولات الکترونیک افزارآزما ، توسط متخصصین این شرکت انجام شده و براساس استانداردهای متداول روز دنیا بخصوص استاندارد IEC و منطبق با گروه استانداردهای مربوط به هر محصول است.
بیشتر