شماره روزنامه ۶۱۹۹
|

ویژه نامه

  • توسعه صنعت فولاد و اصلاح رویکردها

    مهدی کرباسیان معاون وزیرصنعت معدن و تجارت در گفتگوی اختصاصی با ما از برخی تخلفاتی که در ایمیدرو رخ داده پرده برداشته است. او اعلام کرده در دولت گذشته به اسم خصوصی سازی بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان از دارایی های ایمیدرو را به شبه دولتی ها داده اند. کرباسیان در شرایطی از پروژه فساد و سومدیریت در این نهاد بزرگی صنعتی و معدنی کشور پرده برمی دارد که طی تمامی سال های گذشته مدیران ایمیدرو آمارهایی از توسعه فعالیت های این سازمان ارائه می دادند.
    معاون وزیرصنعت معدن و تجارت در مورد جزئیات این اتفاق هم گفته است: این سازمان پولدار و بزرگ از اموال و ثروت تهی شده است.
  • سهم ۶۶ درصدی شرکت فولاد مبارکه اصفهان از شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری

    شرکت فولاد مبارکه اصفهان در راستای تحقق اهداف و برنامه‌های خود براساس سند چشم انداز کشور و به منظورحفظ سهم ۵۰ درصدی تولید فولاد و توسعه و گسترش صنایع و ایجاد اشتغال در استان چهار محال و بختیاری، ۶۶ درصد از سهام شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری را خریداری نمود. دکتر بهرام سبحانی با اعلام این خبر گفت: حضور فولاد مبارکه اصفهان در تکمیل چرخه فولاد در فلات مرکزی ایران، ‌این استان را به بزرگترین تولید کننده ورقهای پوشش دار کشور تبدیل خواهد کرد و این موضوع علاوه بر توسعه صنایع جنبی در این منطقه باعث ایجاد اشتغال هر چه بیشتر خواهد شد.
  • صید قزل آلا در صنعت فولاد!

    نفیسه قانیان می گویند برای صید یک قزل آلا باید یک مگس هزینه کرد. در صنعت فولاد، قزل آلا چیست و مگس کدام است؟ مزایای متعدد صنعت فولاد در ایران حکم می کند که راه توسعه را در این صنعت در پیش گیریم. مزایایی چون منابع معدنی، انرژی و نیروی متخصص؛ در اصفهان که قطب فولاد است و تولید کننده حدود ۷۰ درصد از فولاد کشور، می شود گفت از میان هر چند خانواده یک نفر به طور مستقیم یا غیر مستقیم معیشت خود را از طریق صنعت فولاد یا شرکت های اقماری، خدماتی و پیمانکاری وابسته تأمین می کند.
    اگر معتقد باشیم که مسوولیت اجتماعی صنعتگر، مسوولیتی چندجانبه است نباید لزوماً به بحث اشتغال زایی این صنعت فکر کرد.
  • فولاد مبارکه اصفهان بازوی اصلی توسعه صنعت فولاد کشور

    دکتر کرباسیان معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در گفتگو اختصاصی با خبرنگار ما با اشاره به نقش شرکت فولاد مبارکه اصفهان در تولید فولاد کشور و توسعه‌ی این صنعت گفت: این شرکت با توجه به اینکه بیشترین سهم تولید فولاد کشور را به عهده دارد هم به لحاظ تولید و هم به لحاظ فنی و تکنولوژی و داشتن نیروهای مجرب و خبره، بازوی اصلی ایمیدرو در توسعه و گسترش صنعت فولاد کشور می باشد. ایشان افزود: شرکت فولاد مبارکه اصفهان با توجه به سرمایه‌گذاری‌های بسیار خوبی که در زنجیره تولید فولاد کشور انجام داده است با حضور در نقاط مختلف کشور از جمله سنگان، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری و استان اصفهان، این زنجیره تولید را تکمیل نموده که ماحصل آن گسترش و توسعه‌ی صنایع منطقه و ایجاد اشتغال در کشور می باشد.
  • تولید شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری به ۴۰۰ هزار تن می‌رسد

    وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان بازدید از شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه توان تولید کارخانه ورق خودرو در این منطقه ۴۰۰ هزار تن در سال می باشد، گفت: انشاء‌ا. . . طی یکی دو سال آینده این کارخانه به حداکثر ظرفیت خود یعنی ۴۰۰ هزار تن خواهد رسید. بر اساس این گزارش، مهندس محمدرضا نعمت زاده در بازدید از کلیه مراحل تولید ورق خودرو در این کارخانه اظهار داشت: امیدواریم با اتکاء به توان نیروهای بومی و جوانان این استان و حضور شرکت فولاد مبارکه در استان چهارمحال و بختیاری شاهد رشد روزافزون این کارخانه و تولید محصولات با کیفیت بالا جهت خودروسازان کشور عزیزمان باشیم.
  • چشم اندازی بر توسعه صنعت فولاد درایران و چالش های فراروی آن

    دکتر ابوالفضل جنتی مشکانی Gannaty@yahoo. com برنامه های توسعه کشور هر یک چشم‌اندازی برای صنعت فولاد ترسیم کرده اند. تولید ۵۵ میلیون تن فولاد و صادرات ۱۰ میلیون تنی، تولید ۸۷ میلیون تنی و صادرات ۳۰ میلیون تنی و تولید ۶۶ میلون تنی و نیاز به صادرات ۲۰ میلیون تنی همگی از اهداف و چشم انداز توسعه صنعت فولاد در افق ۱۴۰۴ می باشد. بدیهی است دستیابی به این هدف مستلزم فراهم آوردن زمینه های لازم جهت توسعه صنعت فولاد می باشد. چالش های متعددی وجود دارد که دستیابی به تولید ۵۵ ، ۸۷ و ۶۶ میلیون تنی فولاد در کشور را محدود کرده و می تواند دستیابی به چشم انداز ترسیم شده برای صنعت فولاد را غیر ممکن سازد.
  • برگزاری هفتمین جلسه کارگروه کشوری ارتقاء بهره‌وری ناوگان ریلی در فولاد مبارکه اصفهان

    هفتمین نشست مشترک مدیران و نمایندگان شرکتهای معدنی، فولاد سازیها، راه آهن و شرکتهای حمل و نقل ریلی کشور به میزبانی فولاد مبارکه و با هدف افزایش سهم جابجایی بار توسط راه آهن جمهوری اسلامی ایران، بررسی مباحث مربوط به حمل بار بوسیله ریل و تأمین هزینه‌های مربوط به آن و کاهش هر چه بیشتر قیمت تمام شده جابجایی بار در حوزه معدن و صنایع فولاد در محل کمیته راهبردی فولاد مبارکه برگزار شد. به گزارش روابط عمومی فولاد مبارکه در این نشست که نماینده زیرساخت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران( ایمیدرو)، معاون بهره برداری، مسئولین حمل و نقل و پشتیبانی فولاد مبارکه اصفهان نیز حضور داشتند، حسین آشوری معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران ضمن قدردانی از میزبانی فولاد مبارکه تصریح کرد: ماحصل تلاشهای صورت گرفته در بخش معادن حمل و نقل ریلی و صنایع فولاد سازی کشور باعث رونق هر چه بیشتر اقتصاد کشور می‌شود که در این جلسه پررنگ تر شدن فعالیتهای کارگروههای استانی به منظور برطرف نمودن چالشهای پیش رو، ارایه طرح‌ها و پیشنهادهای مناسب برای اجرای طرحهای توسعه در سامانه حمل ریلی و راهکارهای پرداخت دیون از سوی شرکتها و صنایع، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
  • ریتم کند توسعه صنعت فولاد ایران

    بهرام سبحانی * اگر بخواهم توسعه یک صنعت را در چند کلمه به صورت مختصر تعریف کنم، می‌گویم تولید و صنعتگری بر اساس تکنولوژی روز. در خصوص کیفیت کار کارخانجاتی که در حال حاضر تولید می‌کنند می‌توان گفت طرح‌هایی که فولاد مبارکه می‌سازد در مقایسه با آن محصولی که در آمریکا، ژاپن یا چین تولید می‌شود عقب نمانده‌ایم منتها از نظر کمی از آنها عقب افتاده‌ایم. بالاخره کشوری که انرژی و سنگ‌آهن دارد حق رشد بیشتری را دارد. بنابراین اگر در برنامه‌هایمان در افق سال ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن تولید دست یابیم برنامه‌ای خوش‌بینانه و در عین حال واقعی است.
  • عـــــروج خـــــاک

    فرزانه احمدی دست هایی سیاه اما روسفید. این شاید اولین تصویری است که با شنیدن واژه معدن در ذهن شکل می گیرد. دست هایی که باید از آهن باشند تا سنگ آهن را از دل زمین بیرون بکشند. دست های هم ارزش با طلا که طلا را از خاک می گیرند و به زندگی آدمی وارد می کنند. بخش مهمی از اقتصاد ما می تواند ارزش خود را بر کارزاری قرار دهد که یکسوی آن این دست ها هستند و سوی دیگرش خاک. این کارزار، سنگ آهن را از دل زمین بیرون می آورد و بخش از آن را به کارخانه ها می سپارد تا کنستانتره و گندله شکل بگیرد و بخش دیگری از آن را هم به مرزها می فرستد تا سنگ، سفری را آن سوی مرزها آغاز کند.
  • رقابت اقتصادی و شفاف سازی

    یزدی‌زاده عضو هیأت مدیره بورس کالای ایران است و یکی از دغدغه‌هایش فعال سازی این بورس می‌باشد. از کار کردهای این بورس می‌گوید و این که برای انتقال به اقتصاد مقاومتی به شدت به تشکیل و فعال شدن این بورس نیازمندیم. در گفتگویی با او موضوع بورس کالا را بیشتر به پرسش گذاشتیم.


    اساسا کارکرد بورس های کالایی در اقتصاد چیست؟
    به طور کلی بورس های کالایی با سه هدف اصلی شفاف سازی، رقابت وکشف قیمت ایجاد می شوند و به حاکمیت رقابت در بازار کمک می کنند. قبل از شکل گیری بورس کالا در ایران عمدتا قیمت های تکلیفی در بازار حاکم بود بود.
  • راه اندازی هفت‌قلوهای فولادی در دستور کار است

    رئیس هیات عامل ایمیدرو آخرین وضعیت هفت طرح فولادی را تشریح کرد. به گفته رئیس هیات عامل ایمیدرو در حال حاضر طرح‌های فولادی استانی با مشارکت بخش خصوصی تعیین تکلیف شده‌اند. بر این اساس در طرح قائنات گشایش اعتبار صورت گرفته است، سپیددشت با گشایش اعتبار انجام‌شده و در حال واگذاری به فولاد مبارکه است. طرح نی‌ریز هم پس از گشایش اعتبار به سرمایه‌گذاری غدیر واگذار خواهد شد. بافت و سبزوار هم در مرحله نهایی گشایش اعتبار قرار گرفته‌اند. طرح شادگان هم پس از گشایش اعتبار قرار شده به فولاد خوزستان واگذار شود.
  • شرکت زغال سنگ البرزشرقی با مدیریت ذوب آهن توسعه می یابد

    دکترسعدمحمدی مدیرعامل و جمعی از مسئولین شرکت در بازدید از شرکت زغال سنگ البرز شرقی ،‌ طی نشستی هیات مدیره جدید این شرکت را معرفی نمودند . بر این اساس مجید طلائی به عنوان رئیس هیات مدیره ، مهندس ربیعی نژاد به عنوان مدیرعامل و نایب رئیس ، مجید بختیاری ،‌ مهندس علیرضا خزائی و مهندس پاک زاد به عنوان اعضاء هیات مدیره معرفی شدند .
    در این نشست که با حضور مسئولین شهرستان های شاهرود و دامغان همراه بود ،‌دکتر جلالی نماینده مردم شاهرود و میامی و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ،‌ ضمن ابراز رضایت از واگذاری شرکت زغال سنگ البرز شرقی به ذوب آهن‌ ،‌ ابراز امیدواری نمود که مشکلات این معدن با مالکیت جدید حل گردد .
  • ساخت محفظه و یاتاقان موتور ۸/۳۵ مگا وات واحد گندله سازی

    به گزارش رسیده با تلاش کارکنان کارگاه برق و دفتر فنی تعمیرگاه مرکزی ساخت محفظه و یاتاقان( Pillow block housing) موتور ۳۵/۸ مگاوات واحد گندله سازی ناحیه آهن سازی، بیش از ۵/۲ میلیارد ریال صرفه جویی برا ی فولاد مبارکه به همراه داشت . حمید رضا جلالی، تکنیسین مکانیک موتورهای الکتریکی با اعلام این خبر افزود : تجهیز فوق از سه بخش یاتاقان بابیتی ومحفظه چدنی ولابیرنتهای فولادی طرفین تشکیل شده است ، که قطعات فوق به صورت دو تکه می باشد، محفظه چدنی داخل آن یاتاقان بابیتی نصب میشود و لابیرنتها در طرفین قرار می گیرد، ضمن اینکه جهت نصب بر روی موتور به دو عدد از این تجهیز جهت طرفین موتور نیاز است .
  • معرفی اعضای جدید هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهار محال و بختیاری

    سبحانی مدیر عامل فولاد مبارکه: امید است با تلاش و کوشش و تعامل هر چه بیشتر فولاد مبارکه و شرکت ورق خودرو چهار محال و بختیاری بتوانیم در ایجاد ارزش افزوده‌ی بیشتر دراین منطقه اقدام و ظرفیت آن را با انجام اصلاحات لازم به حداکثر برسانیم و در ادامه با اجرای طرحهای توسعه، این منطقه را به بزرگترین تولیدکننده ورق‌های پوشش دار کشور تبدیل نماییم. در روز شنبه ۱۱/۵/۹۳ جلسه‌ی هیئت مدیره شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری با حضور دکتر سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه، مهندس طلایی عضو هیئت مدیره فولاد مبارکه و تعدادی از معاونین و مدیران شرکت فولاد مبارکه اصفهان تشکیل و اعضای جدید هیئت مدیره این شرکت معرفی شدند.
  • سرمایه فولاد مبارکه ۵۰,۰۰۰ میلیارد ریالی شد

    اشاره بدنبال برگزاری مجمع عادی سالانه شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مورخ یکشنبه ۲۹/۴/۱۳۹۳ در محل سالن اجتماعات ساختمان نگین نقش جهان با حضور ۷/۹۰ درصد از سهامداران تشکیل شد و تصمیمات مهمی از جمله صورت حسابهای مالی شرکت منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۲ تصویب و تقسیم ۷۷ درصد سود خالص شرکت به مبلغ ۶۶۰ ریال برای هر سهم بر این اساس از کل سود خالص شرکت ۳۰۸۸۷ میلیارد ریال که مبلغ ۷۶۰/۲۳ میلیارد تقسیم شد. در جلسه همچنین مجمع سازمان حسابرسی عنوان بازرسی قانونی و حسابرس مستقل شرکت و روزنامه های دنیای اقتصاد و اطلاعات جهت درج آگهی شرکت در سال ۹۳ انتخاب شد در ادامه جلسه مجمع عمومی عادی سالانه شرکت فولاد مبارکه جلسه فوق العاده مجمع جهت افزایش سرمایه شرکت تشکیل شد.
  • افتتاح فاز نخست فولاد چهارمحال و بختیاری در سال ۹۴

    رئیس جمهوری در جریان بازدید از شرکت فولاد چهارمحال و بختیاری (سفیددشت) از افتتاح فاز اول این شرکت در سال ۹۴ خبرداد و اظهار داشت: انشاء ا. . . فاز دوم و سوم این شرکت در سالهای ۹۵ و ۹۶ انجام و به بهره‌برداری خواهد رسید. به گزارش خبرنگار ما، دکتر حسن روحانی پتانسیل و استعداد کشور در حوزه‌ی فولاد را بسیار خوب توصیف کرد و اظهار داشت: با بهره برداری از شرکت فولاد سفید دشت سالانه یک میلیون تن به ظرفیت تولید فولاد کشور افزوده خواهد شد.
    رئیس شورای عالی اقتصاد با تأکید بر اینکه، صنعت فولاد، صنعتی زیربنایی است و می‌تواند اشتغال و ارزش افزوده بالایی از طریق رشد صنایع پائین دستی و زنجیره‌ای ایجاد کند، افزود: چهارمحال و بختیاری از ظرفیتهای طبیعی خوبی برخوردار است و نباید از مزیت‌های صنعتی این استان غافل شد.
  • تولید ریل ملی در ذوب آهن

    با حضور مهندس محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت ،‌معدن و تجارت ، دکتر ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دکتر عباس آخوندی وزیر راه وشهرسازی ، ۵ تیرماه طی آیین ویژه ای در ذوب آهن اصفهان، پالایشگاه شماره ۲ تصفیه گاز کک و باتری شماره یک کک سازی این شرکت بطور رسمی افتتاح‌شد . همچنین با حضور این سه وزیر ، تفاهنامه تولید ریل بین ذوب آهن اصفهان و راه آهن جمهوری اسلامی ایران به امضاء رسید . ذوب آهن اصفهان پایه گذار صنعت فولاد کشور
    در این آیین که‌ استاندار اصفهان ،‌نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی ، دکتر سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه و دکترمحسن پورسیدآقائی مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشتند ، وزیر صنعت ،‌معدن و تجارت طی سخنانی با اشاره به پیش کسوت بودن ذوب آهن اصفهان در صنعت فولاد کشور گفت : احداث پالایشگاه توسط ذوب آهن کار بزرگی است که سرمایه گذاری ۱۶۰ میلیاردی به صورت ارزی و ریالی برای آن صورت گرفته است .
  • طرح آمایش سرزمین، راهگشای صنعت فولاد است

    دنیای اقتصاد- هشتمین نمایشگاه بین المللی متالورژی، فولاد، معدن و صنایع وابسته و هشتمین نمایشگاه تخصصی اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق ۲۲ مرداد ماه در اصفهان آغاز شد؛ دو نمایشگاه تخصصی که به صورت همزمان و با هدف انتقال بیشتر دانش به بخش صنعت در کنار یکدیگر برگزار شد. در بخش صنعت فولاد شاهد حضور ۹۰ شرکت کننده از میان برندهای برتر و استان های مختلف کشور و در بخش اتوماسیون صنعتی شاهد ارایه خدمات و محصولات ۳۰ شرکت تخصصی از دو استان اصفهان و تهران بودیم. مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور مسوولان و کارشناسان، معاون استاندار اصفهان، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، مدیران و معاونان مجتمع فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان، رییس خانه صنعت و معدن ایران و عضو هیأت مدیره انجمن عالی کارفرمایان کشور، نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، دانشگاهیان و چهره های پیشکسوت صنعت فولاد، رییس انجمن ریخته گری ایران و معاون استانداری خراسان شمالی برگزار شد.
  • ضرورت تدوین استراتژی

    دنیای اقتصاد: شاخص رتبه بندی ما در فولاد به لحاظ جهانی پایین است و در حدود ۱درصد در تولید فولاد جهانی سهم داریم. در چشم انداز ۲۰ ساله چه برنامه ای برای توسعه فولاد داریم و چقدر تا رسیدن به آن فاصله داریم. آیا در دوسال گذشته اتفاق خاصی برای فولاد افتاده، سرمایه گذاری برای فولاد شده و آیا اصفهان باید در این حوزه سرمایه گذاری کند؟ تولید فولاد در کشور یک فاصله ۴۰ میلیون تنی با برنامه چشم انداز دارد و به کلی صنعت فولاد از بی برنامگی رنج می‌برد. میزگردی را با عنوان توسعه نیافتگی فولاد ترتیب دادیم تا ابعاد این میزان از توسعه نیافتگی را بررسی کنیم.
  • کاهش تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان فولاد

    نماینده مردم اصفهان از کم شدن فاصله تاخیر حقوق بازنشستگان فولاد از شش به یک ماه خبر داد. احمد سالک عامل اصلی نگرانی که برای پرداخت حقوق بازنشستگان فولاد و ذوب‌آهن که مجموع آنها ۸۰ هزار نفر در ۳۳ استان است را یک خلا قانونی دانست.
    وی افزود: پرداخت حقوق بازنشستگان ذوب‌آهن و فولاد از رئیس اسبق ذوب‌آهن گرفته تا سایر فولادی‌های سراسر کشور با فاصله پنج یا شش ماه صورت می‌گرفت که با تلاش‌هایی که از سوی مجلس شده، در حال حاضر این تاخیر پنج ماهه به یک ماه رسیده است.
    نماینده مردم اصفهان گفت:در راستای وضعیت نگران‌کننده بازنشستگان فولاد ذوب آهن و پرداخت معوقات آنها از وزیر تعاون و رئیس صندوق خواستیم که به این مساله توجه بیشتری کرده و مشکل را حل کنند، زیرا در حال حاضر صندوق بازنشستگان از وزارت صنعت، معدن و تجارت در اختیار وزارت کار قرار گرفته است.