شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه نامه

  • سرمایه گذاران داخلی مقدم بر جذب سرمایه گذارخارجی

    معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران گفت: فرش قرمز را در ابتدا باید جلو سرمایه گذاران داخلی پهن کرد زیرا موفقیت سرمایه گذاران داخلی، جذب سرمایه گذاران خارجی را به همراه دارد. وی تصریح کرد: ۹۵ درصد سرمایه گذاران خارجی ما، شریک داخلی دارند لذا چنانچه سرمایه گذار داخلی ما موفق نباشد، سرمایه گذار خارجی نیز برای سرمایه گذاری در ایران رغبت ندارد. .


    دنیای اقتصاد:
    معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران گفت: فرش قرمز را در ابتدا باید جلو سرمایه گذاران داخلی پهن کرد زیرا موفقیت سرمایه گذاران داخلی، جذب سرمایه گذاران خارجی را به همراه دارد.
  • باروری ناخواسته!

    کمند چوبینه- انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی هفتم اسفند ماه در سراسر کشور برگزار می شود.
    انتخاباتی که از دیدگاه تحلیلگران سیاسی برای آینده سیاسی کشور بسیار حائز اهمیت است. دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب از ماه ها پیش خود را برای این کارزار آماده می کنند. در شرایطی که کشور با شرایط پیچیده اقتصادی مواجه است هیچ جناح و گروهی نمی تواند بدون برنامه مشخص اقتصادی وارد کارزار انتخابات مجلس شود. سهم احزاب در این انتخابات سرنوشت ساز چه قدر است؟ آیا احزاب کشور توانسته اند در زمینه اقتصادی موجب رشد و توسعه پایدار در کشور شوند؟ محسن کوهکن نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، دبیر کل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار مجلس و نایب رئیس جبهه پیروان خط امام(ره) و رهبری در گفتگو با دنیای اقتصاد از نقش احزاب در کشور می گوید.
  • اکوسیستم اقتصادی اصفهان ارزیابی بین‌المللی شود

    دنیای اقتصاد: نایب رییس کمیسیون آموزش اتاق اصفهان گفت: با ارزیابی اکوسیستم اصفهان از سوی نهادهای بین المللی، نقاط ضعف و قوت کسب و کار برای فعالان اقتصادی مشخص می شود.
    کوروش خسروی در سومین جلسه کمیسیون آموزش اتاق اصفهان، خواستار ارزیابی اکوسیستم اقتصادی استان از سوی نهادهای بین المللی مرتبط شد و گفت: مشخص شدن جایگاه کسب و کار استان اصفهان می تواند نقاط مثبت و ضعف این فضا را برای فعالان اقتصادی و مسئولین استان مشخص کند.

    وی تصریح کرد: وقتی چالش ها و مشکلات فضای کسب و کار از دیدگاه بین المللی مشخص شود، بهتر می توان اقدام موثر در این زمینه انجام داد.
  • سقف های چوبی فرو می ریزند

    دنیای اقتصاد، علیرضا پویانسب: میدان جلفا بی شک یکی از شاهکارهای سازه در عصر صفویه جایی در جنوب رودخانه زاینده رود که سالها اقلیت های ارمنی اصفهان در محله های اطراف این میدان ساکن بوده اند، شاید به لحاظ اسم، رسم و ابعاد به آوازه میدان نقش جهان نرسد، اما قطعا از لحاظ قدمت چیزی از نقش جهان کم ندارد.
    جلفا میدانی زیبا که یکی از جاذبه های گردشگری اصفهان محسوب می شود و از معدود میدانهایی که به سه کلیسای بزرگ وانک، بیت الحم و مریم ختم می شود و شباهنگام از داخل میدان گنبد سه کلیسا کاملا رصد می شود.
  • میدان امام علی، جایزه جهانی خشت طلایی تهران را کسب کرد

    دنیای اقتصاد: مدیر روابط عمومی شهرداری اصفهان گفت: پروژه میدان امام علی (ع) به عنوان یکی از طرح‌های جامع، علمی و غیر انتفاعی کشور، جایزه جهانی خشت طلایی تهران را به خود اختصاص داد.
    به گزارش اداره ارتباطات رسانه‌ای شهرداری اصفهان، هادی نباتی‌ن‍ژاد با بیان اینکه جایزه جهانی خشت طلایی تهران به شهردار اصفهان اهدا شد، اظهار داشت: این جایزه به دلیل بهره‌برداری از پروژه میدان امام علی (ع) اهدا شده است. وی با بیان اینکه خشت طلایی تهران، به بهترین پروژه‌ها و تجربیات در شهرها، مناطق و جوامع محلی در سراسر جهان تعلق می‌گیرد، اضافه کرد: هدف از اهدای این جایزه به رسمیت شناختن اهمیت دولت‌های محلی و مدیریت شهری در ترویج محیط زیست اجتماعی و اقتصادی و پایداری شهرها و مناطق و پیشبرد زیست شهروندان است.
  • وضعیت اقتصادی بنگاه های اقتصادی در روزهای پسا تحریم

    رضا اخلاق پور *
    هر چند که انتظار در خصوص ارایه بسته رونق اقتصادی و اجرای سیاست های جدید اعتباری بانک مرکزی و اجرایی شدن قریب الوقوع لغو تحریم های هسته ای وبانکی، باعث افزایش انگیزه فعالان بازار سرمایه در روز های گذشته شد و باعث شد تا شاخص کل چند روزی را با رشد سپری کند، اما انتشار گزارش های نا مناسب فصلی وشش ماهه توسط برخی از شرکت های بازار سرمایه، باعث کاهش انگیزه در بین فعالان بازار سرمایه شد.

    این در حالی است که به نظر می رسد تا زمانی که وجود ابهام های موجود در بازار سرمایه، از جمله ابهام در گروه نفت و پالایشی ها، نرخ خوراک گاز مجتمع های پتروشیمی، نرخ حقوق و عوارض معادن، تداوم سیاست های انقباضی دولت و به تبع آن کاهش مخارج عمومی دولت و کاهش پروژه های عمرانی در بودجه عمومی کشور و تداوم رکود اقتصادی در بخش های مختلف اقتصادی،حجم کم ارزش نقدینگی و حجم معاملات پایین در بورس و فرابورس وهمچنین ابهام در خصوص نرخ سود سپرده های بانکی و.
  • کشاورزی، بهانه ای برای جریان دوباره زاینده رود

    ریحانه سجادی: زاینده رود، قلب تپنده اصفهان و پر آب ترین رودخانه فلات مرکزی ایران، روزگاری نه چندان دور نقش مهمی در تامین آب آشامیدنی، صنعت و کشاورزی مناطق مرکزی ایران داشت اما در اواخر دهه ۱۳۷۰ جریان زیبا و حیات بخش زاینده رود که مایه حیات را از ستیغ کوه های بختیاری به تالاب گاوخونی در شرقی ترین نقطه اصفهان می برد به ناگاه پس از هزاران سال در نیمه راه، از حرکت بازماند و موجب تعجب همگان شد.
    شاید کمتر کسی فکر می کرد رودی که همه را سیراب می کند امروز بیش از همه تشنه آب شود حتی در برهه ای از زمان توان تامین آب شرب مردمش را از دست دهد و این بحران همه را به تکاپو انداخت تا برای آن تصمیمات مختلفی بگیرند.
  • اثرمحافظتی سیب قرمز توسط محققان اصفهانی اثبات شد

    دنیای اقتصاد: رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: پژوهشگران اصفهانی اثر محافظتی سیب قرمز بر گلبول های سفید خون را به اثبات رساندند.
    محسن مینائیان اظهار داشت: نتایج یک تحقیق در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان داد که سیب قرمز از آثار مخرب عوامل الکلیله کننده (مخرب) در بدن انسان پیشگیری می‌کند. رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اثر پیشگیری کننده سیب قرمز، ادامه داد: سیب قرمز به عنوان یک فرآورده مکمل برای پیشگیری از آثار مخرب مواد الکلیله کننده است.
  • حل مشکلات در گرو افزایش صادرات

    دنیای اقتصاد: دهمین نمایشگاه صنعت در حالی گشایش یافت که به گفته مسئولان امر، صنایع استان در رکود به سر می برند. با تعطیلی برخی کارخانجات امسال ۱۰ هزار کارگر در اصفهان بیکار شده اند.
    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در حاشیه افتتاح دهمین نمایشگاه صنعت و اولین نمایشگاه تخصصی ابزارآلات، خدمات و نظافت صنعتی و کارگاهی در جمع خبرنگاران، گفت: متاسفانه صنعت کشور با رکود جدی روبروست و مشکلات زیادی دامنگیر تولیدکنندگان ماشین آلات صنعتی، قطعات خودرو، مصالح ساختمانی و . . . در استان اصفهان شده است.
    سید ناصر موسوی لارگانی با بیان اینکه اصفهان قطب صنعتی کشور است، افزود: متاسفانه ذوب آهن اصفهان به عنوان یکی از صنایع مادر کشور با سابقه ۴۵ سال، مدت زیادی است که تولیداتش در انبارها ذخیره شده است.
  • هر توریست معادل ۴۰ بشکه نفت در کشور هزینه می کند

    دنیای اقتصاد: مدیرکل برنامه ریزی و حمایت از توسعه گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معتقد است برای جذب ۲۵ میلیون توریست ظرف پنج سال آینده باید بالغ بر ۳۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری انجام شود.
    سیدکاظم خلدی‌نسب در خصوص توافق ایران و کشورهای ۵+۱ در خصوص مسائل هسته‌ای و تاثیرات آن بر حوزه گردشگری، اظهار کرد: توسعه گردشگری یکی از اولویت‌های جدی دولت تدبیر و امید است و با رویکردی که این دولت در پیش گرفته اقبال جامعه جهانی نسبت به برنامه‌ها و سیاست های ایران در خصوص گردشگری مطلوب بوده است.
  • معضلات شهری با خلاقیت حل می شوند

    دنیای اقتصاد: عبور از تصمیم‌گیری‌های شخصی و رسیدن به تفکر خلاق و پژوهش محور در شهر نیازمند زیربنا و زیرساخت‌های لازم است. ورود علم و پژوهش به مدیریت شهری نه‌تنها اشتباهات را به حداقل می‌رساند بلکه پیشرفت شهر را دوچندان می‌کند.
    مرکز خلاقیت و نوآوری در شهرداری اصفهان به همین دلیل تأسیس شده تا از این به بعد رویکرد پژوهشی و خلاقانه‌ای که از خرد جمعی برآمده، شهر را مدیریت کند. گفتگو با محمدعلی ایزدخواستی که مدیریت این مرکز را بر عهده دارد از این رویکرد سرچشمه گرفته است.
    ایزدخواستی می گوید: مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان برای اولین بار در سطح کشور در حوزه شهرداری شکل گرفته تا به عنوان بازوی نرم افزاری کمک کننده امور باشد.
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف چوک های پشتیبان نورد گرم

    دنیای اقتصاد: با کاهش ۵۰ درصدی خرابی چوک های پشتیبان نورد گرم و رسیدن به میزان مصرف استانداد، ۳۰ میلیارد ریال صرفه جویی اقتصادی حاصل شد.
    این خبر را مهران شمس مدیر ناحیه نورد گرم فولاد مبارکه اعلام کرد و در خصوص عملکرد چوک های پشتیبان نورد گرم گفت: این تجهیزات یکی از قطعات حساس و پرکار در نورد محسوب می گردد که سیستم روانکاری درون این تجهیز از نوع Oil Film Bearing می باشد و یکی از قطعات حساس این سیستم روانکاری بوش هائی هستند که دارای پوشش بابیت می باشد و شرکتهای معدودی در دنیا قادر به ساخت این قطعات حساس می باشند .
  • قدمت ۵۰ هزار ساله استان اصفهان

    دنیای اقتصاد: مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان با بیان اینکه با کشف اشیای ابتدایی در تپه‌های قلعه‌بزی قدمت اصفهان به ۵۰ هزارسال پیش برمی‌گردد،گفت:باتوجه به ارزش قلعه‌بزی امکان ایجادسایت موزه در این مکان وجود دارد.
    فریدون الهیاری ، با اشاره به اینکه بر اساس شواهد، قدمت زندگی در استان اصفهان بسیار بیشتر از آن است که در برخی منابع مطرح می‌شود، اظهار داشت: برای نخستین بار حدود ۲۵ تا ۳۰ سال پیش در کنار روستای حسن‌آباد شهرستان مبارکه تپه های قلعه بزی مورد کاوش و مطالعات باستان شناسی قرار گرفت. وی افزود: البته پیش از این مردم محلی وجود اشیایی ابتدایی را در این تپه به پژوهشگران دانشگاه اصفهان انعکاس دادند و بر این اساس گروهی زمین‌شناس برای مطالعه و پیمایش به این منطقه رفتند و در ادامه نیز هیات‌های باستان‌شناسی به کاوش در این منطقه پرداختند.
  • پروژه عظیم عمرانی در اصفهان تعریف نشده است

    دنیای اقتصاد: رئیس بنیاد پیشرفت و مطالعات نصف جهان گفت: طی یک دهه اخیر پروژه بزرگ عمرانی در استان تعریف نشده اما اصفهان به دلیل قرار گرفتن در چهارراه اصلی کشور نیاز به تعریف پروژه های راه سازی و عمرانی دارد.
    حمید رضا فولادگر، در جمع اعضای بنیاد مطالعات و پیشرفت نصف جهان با جمعی از هیات نمایندگان اتاق اصفهان اظهار داشت: پیگیری جریان یافتن آب در رودخانه زاینده رود، اتصال اتوبان رینگ سوم شهری، سرعت یافتن احداث قطار سریع السیر اصفهان - تهران از اهم فعالیت‌های «بنیاد پیشرفت و مطالعات نصف جهان» در چند سال گذشته است.
  • حمل‌ونقل عمومی اصفهان نیاز به سرمایه‌گذاری دارد

    دنیای اقتصاد: ماتی آنتونن معاون وزیر امور خارجه فنلاند در نشست بررسی فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری در اتاق بازرگانی اصفهان، رابطه دو کشور فنلاند و ایران را دیرینه دانست و گفت: در مهروموم‌های اخیر به دلیل تحریم‌های اقتصادی، روابط دو کشور در بخش‌های اقتصادی کاهش محسوسی پیدا کرد. وی در ادامه افزود: امضای توافق‌نامه هسته‌ای‌ ایران با کشورهای ۵+۱، فرصت خوبی برای بازگشت به روابط گذشته و توسعه روابط اقتصادی است.
    معاون وزیر امور خارجه فنلاند خاطر نشان کرد: ۷۵ درصد سرزمین فنلاند را جنگل پوشانده و این کشور در زمینه کشاورزی و انرژی‌های پاک دستاوردهای نوینی داشته است و می‌تواند در زمینه انرژی‌های پاک، حل معضل آب، تولید صنایع غذایی، استخراج از پسماندها و زباله‌های جامد به‌عنوان منبع انرژی با اصفهان همکاری نزدیکی داشته باشد.
  • انقلاب در کشاورزی؛ از ارومیه تا اصفهان

    دنیای اقتصاد: معصومه ابتکار در سفر خود به اصفهان و در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به مصوبه جدید هیات وزیران و اختصاص ۲۰ میلیارد بودجه جهت تحقیقات و ارتقای وضعیت زیست محیطی، راهکار پیشنهادی سازمان محیط زیست جهت جلوگیری از تعطیلی صنعت را تشریح کرد. وی همچنین اظهار داشت: جهت ارتقا وضعیت زیست محیطی کشور مصوبه ای برای پژوهشگران، مبدعان و مخترعان کشور در زمینه مسائل زیست محیطی در واحدهای تولیدی تصویب شده که از حمایت مالی ۵۰ درصدی برخوردار می شوند.

    وی اجرای این روند را بسیار ارزشمند ارزیابی کرد و ادامه داد: بسیاری از معضلات زیست محیطی کشور را می توان از طریق اختراعات جدید برطرف کرد هر چند این کار تنها برای سازمان محیط زیست موثر نیست بلکه با طرح‌های پژوهشی ثمر بخش و کارا می توان در کاهش هزینه های انرژی و بهینه سازی مصرف آب نیز ورود پیدا کرد.
  • راهکارهای توسعه گردشگری در اصفهان در حال بررسی

    دنیای اقتصاد: معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان از بررسی راهکارهای توسعه گردشگری در اصفهان خبر داد.
    به گزارش روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان، فعالان عرصه گردشگری این استان طی نشست‌هایی متعدد، راهکارهای توسعه گردشگری استان در سال ۱۳۹۴ را بررسی کردند.
    محسن یارمحمدیان در این جلسه از توسعه زیرساخت‌های گردشگری اصفهان در نیمه دوم سال ۱۳۹۴ خبر داد و گفت: در هفته جاری در بیش از چهار نشست، فعالان گردشگری استان در نهادهای مختلف که در امر توسعه گردشگری استان مؤثر هستند در زمینه توسعه گردشگری سلامت، گردشگری مذهبی، گردشگری ورزشی و ارائه تسهیلات بانکی در نیمه دوم سال ۱۳۹۴ به گفت‌وگو و تبادل‌نظر پرداختند.
  • گزارش رویترز از آینده صنعت فولاد ایران

    دنیای اقتصاد: خبرگزاری رویترز طی گزارشی اعلام کرد سرمایه گذاری در بخش فولاد ایران طی سال های گذشته به حدی بوده است که این کشور را از یک وارد کننده مطلق به یک مدعی صادرات تبدیل کرده است تولید فولاد ایران تا ۱۰ سال دیگر سه برابر و سالانه به ۵۵ میلیون تن می‌رسد.
    در حالی که شرکت‌های بزرگ تولید فولاد جهان در حال بستن کمربندهای خود برای ورود به بازار ایران هستند، شرایط تولید فولاد در ایران به گونه ای است که به نظر می رسد کشور بیش از اینکه به واردات فولاد فکر کند به رقابت در بازار بین المللی این صنعت می اندیشد.
  • ایران تاریخی است اما تاریخ مند نیست

    دنیای اقتصاد: دولتی کردن آیین ها، تخریب آیین است.
    قدرت و آیین باید فاصله بگیرند و دولت ها خودشان باید از آیین ها فاصله داشته باشند، آیین ها زمانی زنده اند که چند صدایی باشند و اگر یک ویرایش یکسان برای آیین صادر شود حکم مرگ آیین صادر شده است.
    بهمن نامور مطلق در نهمین نشست اسطوره شهر با عنوان آیین ها و مناسبت ها در حمام تاریخی دردشت، اظهار کرد: یکی از ویژگی اسطوره شهر این است که برای شهرهای دیگر الگو باشد که ما با توجه به مدل فرهنگ و منطقه زیستی خود باید الگوی مخصوص به خود را ارائه دهیم.
  • اخذ مالیات از مصرف کننده نهایی

    ریحانه سجادی: کاهش درآمد دولت با افت بهای نفت در بازارهای جهانی، طی چند سال گذشته دولتمردان را وادار کرده که به دنبال راه های جایگزین برای تامین بودجه کشور باشند.
    به طور قطع افزایش درآمدهای مالیاتی برای جبران درآمدهای نفتی می تواند جایگزینی مناسب در بودجه و برنامه توسعه کشور باشد. بنابراین دولت به دنبال شفاف سازی نظام مالیاتی و افزایش درآمدهای آن از طریق شناسایی مودیان مالیاتی است. یکی از مواردی که می تواند موجب شفاف سازی نظام مالیاتی شود نصب صندوق های مکانیزه فروش به طور الزام تدریجی و مرحله ای در اصناف است.
  • پدافند غیر عامل تنها مختص زمان جنگ نیست

    دنیای اقتصاد: همزمان با دومین روز از هفته پدافند غیرعامل، در شرکت فولاد مبارکه اصفهان مانور گسترده ای با شعار «جامعه سالم؛ محور پایداری ملّی» با حضور دکتر سبحانی مدیرعامل و رئیس پدافند غیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان، محمد صفدریان مدیرکل پدافند غیرعامل استان، معاونین، مدیران و کارکنان شرکت فولاد مبارکه برگزار شد.
    به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، در جریان برگزاری این مانور دکتر سبحانی مدیر عامل و رئیس پدافند غیر عامل شرکت فولاد مبارکه اظهار داشت: پدافند غیر عامل تنها مختص زمان جنگ نیست از این رو همواره برای هر نوع تهدیدی باید آمادگی لازم وجود داشته باشد بویژه اینکه این امر با هدف حفظ نیروی انسانی و ماشین آلات و سرمایه های کارخانه می باشد.
  • رشد ۳ درصدی حمل محصولات ریلی در واحد بسته بندی


    دنیای اقتصاد: محسن زارع رییس واحد بسته بندی و بارگیری ناحیه نوردسرد اظهار داشت: در مهر ماه امسال رکورد جدید حمل ریلی محصولات نورد سرد به میزان ۳۰هزار و ۱۱۳ تن به ثبت رسید که نسبت به رکورد قبلی ۳ درصد رشد را نشان می دهد . وی با بیان اینکه رکورد قبلی این واحد در مرداد امسال و به میزان ۲۹ هزار و ۳۱۰ تن به ثبت رسیده بود، افزود : حمل ریلی در جهان دارای مزایای قابل توجهی می باشد که همواره از دید مشتریان محصولات فولادی و تولیدکنندگان مورد توجه قرار گرفته است.

    وی ضمانت بیشتر سلامت محصول تا رسیدن به دست مشتری، کاهش میزان سوخت مصرفی برای حمل محصول، افزایش ایمنی حمل و کاهش ترافیک و حوادث جادهای را بخشی از مزایای حمل ریلی نسبت به حمل جادهای برشمرد.
  • استقبال بازار سرمایه از افزایش سرمایه شرکت

    دنیای اقتصاد: معاون اقتصادی و مالی گفت: استقبال بازار سرمایه از افزایش سرمایه شرکت فولاد مبارکه اصفهان ادامه دارد
    به گزارش روابط عمومی شرکت فولادمبارکه اصفهان، امیرحسین نادری افزود: پس از اینکه افزایش سرمایه فولاد مبارکه در مجمع فوق العاده شرکت درتاریخ بیستم مهر ماه به میزان ۵۰ درصد و به رقم ۷۵۰۰ میلیارد تومان به اتفاق آراء سهامداران تصویب و فولاد مبارکه به بزرگترین شرکت بورس اوراق بهادار به لحاظ سرمایه تبدیل شد، گوی سبقت را از دیگر بزرگان بازار سرمایه همچون بانک صادرات ، مخابرات، ملی مس و هلدینگ خلیج فارس ربود.
  • مشکلات اقتصادی و جامعه ملتهب ما

    دنیای اقتصاد- در دو دهه اخیر توجه به مولفه های اجتماعی به عنوان عوامل مهم تاثیرگذار بر توسعه و اقتصاد، به یکی از موضوعات مهم جامعه شناختی بدل شده است، مطالعه و پژوهش در این زمینه به منظور شناخت بیشتر تاثیرجنبه های غیراقتصادی زندگی و ارائه تحلیل های اجتماعی بر فرایند توسعه و اقتصاد صورت می پذیرد.
    تحلیل های جهانی بیانگر آن است که آسیب های اجتماعی و جرایم مربوط نظیر خشونت درون خانواده، طلاق، اختلافات خانوادگی، کودکان کار، زنان خودسرپرست، شرکت های هرمی، سرقت، بزهکاری، خودکشی، اعتیاد، روان پریشی، مشروبات الکلی، اعتیاد به ماهواره و فضای مجازی مستهجن، ترک تحصیل نوجوانان، دختران فراری، زنان متکدی و بی خانمان، کودکان، سکونتگاه های غیرمجاز، چک های برگشتی، قانون گریزی، ناآرامی های اجتماعی، فساد اداری و مالی و شیوع ارتشا و اختلاس همه می تواند ریشه در بحران های اقتصادی افراد و خانواده ها داشته باشد.
  • جریان دوباره زاینده رود از ۱۵ آبان ماه

    دنیای اقتصاد: معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: مطابق تصمیم کمیته پنج نفره برای کشاورزان شرق اصفهان قرار است از ۱۵ آبان ماه، آب به مدت ۲۸ روز در زاینده رود جاری شود.
    علی بصیرپور، در خصوص زمان دقیق بازگشایی آب زاینده رود، گفت: کمیته پنج نفره شهرستان اصفهان مطابق سال گذشته برگزار و در خصوص چگونگی تحویل آب به کشاورزان شرق اصفهان تصمیم گیری شد. وی افزود: مطابق تصمیم کمیته پنج نفره شهرستان اصفهان قرار است ۳۲ متر مکعب آب در ثانیه برای کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان توزیع شود.
  • موج چهارم فناوری و اقتصاد

    ایران در سال ۹۲ به ارزش حدود یک میلیارد و ۵۰۰ ملیون دلار سنگ آهن صادر کرد. در سال ۹۴ صادرات سنگ آهن تقریبا متوقف شده است .
    علت توقف صادرات سنگ آهن ایران , فناوری موج چهارم است .
    در گذشته صادرات سنگ آهن با کشتی های ۶۰ تا ۷۰ هزار تنی انجام می شد . اکنون استرالیا ۴ کشتی ۶۰۰ هزار تنی خریداری کرده است و هزینه حمل از استرالیا به چین فقط ۴ دلار برای هر تن است . اما هزینه انتقال سنگ آهن از بافق یزد تا بندرعباس با فن آوری موج دوم ایران ۱۷ دلار است . ایران هرگز نمی تواند با فناوری موج دومی با فناوری موج چهارمی استرالیا رقابت کند .
  • جایگزینی موفقیت آمیز فن های بومی سازی شده گندله سازی

    دنیای اقتصاد: مدیر ناحیه آهن سازی گفت: فن های بزرگ بومی سازی شده گندله سازی با موفقیت جایگزین فن های اروپایی شد و ۱۸۰ میلیارد ریال صرفه جویی اقتصادی حاصل کرد.
    رحیم عبدی در این رابطه افزود: درتوقف چهار روزه خردادماه امسال اولین « ابر ایمپلر سانتریفیوژ» بومی سازی شده فن های پروسس واحد گندله سازی که با همکاری کارشناسان فولاد مبارکه و متخصصان شرکت ایرانی منگان ساخته شده بود درموقعیت اگزوز فن V۰۴۰۸ نصب گردید. وی با اشاره به مختصات فنی این تجهیز بسیار بزرگ گفت: این ایمپلر سانتریفیوژ دوطرف مکشه ۲۷.
  • برندهای ناسالم

    دنیای اقتصاد: در ایران ۸۰۰ قلم کالا مشمول استاندارد اجباری است؛ اما غیراستاندارد و آلودگی صنایع غذایی چند سالی است که بلای جان آحاد جامعه شده و روزی نیست که خبری در مورد تقلب و استفاده از مواد غیرمجاز و خطرناک موادغذایی منتشر نشود.
    سبزی، میوه، گوشت، مرغ، روغن، آبلیمو، آب معدنی و. . . همه در این چند وقت به نوعی از سوی مسئولان مشکل‌دار اعلام شده‌اند و این مسأله سبب نگرانی مردم شده که چه بخوریم تا کمتر آسیب ببینیم؟ در حالی ‌که غذا خوردن یکی از لذت‌های زندگی است، اما این روزها با انتشار خبرهای مواد غذایی غیرمجاز و فاقد استاندارد؛ این لذت به قیمت از دست دادن سلامتی و حتی جان مردم تمام می‌شود.
  • خانه صنعت، معدن و تجارت نجف آباد افتتاح شد

    دنیای اقتصاد: خانه صنعت، معدن و تجارت شعبه نجف آباد در مراسمی با حضور رییس خانه صنعت، معدن و تجارت کشور، افتتاح شد.
    رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کشور در آیین افتتاح این مرکز، گفت: در سال های گذشته سرمایه در گردش واحدهای تولیدی یک سوم شد، همزمان طرح هدفمندی یارانه ها هم اجرا شد، در کنار این مسایل تحریم ها و نرخ تورم بالا هم اتفاق افتاد که باعث شد عرصه برای تولید تنگ شود.
    سید عبدالوهاب سهل آبادی با بیان اینکه ما در کنار دولت هستیم، ادامه داد: در این شرایط انتظار داریم که دولت، شرایط ویژه ای برای دیون بخش خصوصی در نظر بگیرد.
  • اصلاحیه - ۱۲ آبان ۹۴


    به اطلاع مخاطبان عزیز می رساند در خبر "کار هست کارگر نیست! " که روز چهارشنبه ۶ آبان ماه در ضمیمه هفتگی اصفهان نقل شده بود، متاسفانه به اشتباه شهرستان خورو بیابانک به جای شهرستان برخوار آمده بود که بدین وسیله اصلاح و پوزش می طلبیم: " . . . . به عنوان مثال اکنون حدود پنج هزار نیرو در سنگبریها و آجرپزی های شهرستان برخوار احتیاج است". .
  • آلمان در تولید انرژی‌ پاک مشارکت می کند

    دنیای اقتصاد: مدیران پنچ شرکت سرمایه‌گذاری آلمانی در بخش تولید انرژی‌های پاک در دیدار با مدیر و قائم‌مقام شهردار اصفهان در امور سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شهرداری اصفهان، تمایل خود را در سرمایه‌گذاری و مشارکت در تولید برق از انرژی‌های خورشیدی اعلام داشتند.
    در این دیدار که معاون بین الملل در امور سرمایه گذاری، کارشناسان برق منطقه ای و کارشناسان معاونت خدمات شهری حضور داشتند، مدیر و قائم‌مقام شهردار اصفهان در امور سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها با اعلام اینکه توانمندیها و ظرفیت های اصفهان در بخشهای مختلف می‌تواند فرصت های خوبی را پیش روی سرمایه گذاران قرار دهد گفت: با توجه به جایگاه جهانی شهر اصفهان هر گونه سرمایه گذاری و مشارکت در این شهر چشم انداز خوبی را برای آنان به دنبال خواهد داشت.
بیشتر