شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه نامه

  • همایش ملی لیزینگ،‌کارآفرینی و توسعه اقتصادی برگزار می‌شود

  • سهم لیزینگ در تولید ناخالص ملی

    دکتر فریدون رهنمای رودپشتی - دبیر علمی همایش اگرچه صنعت لیزینگ به عنوان صنعتی جوان و نوظهور در اقتصاد، نامیده میشود ولی اثرات کارکردی آن عمیق و بالنده است. آنچه در این مقاله توجه به آن ضرورت دارد، عدم شناخت آن بین شهروندان و بنگاه های اقتصادی است. به طور سنتی اگر بخواهیم به یکی از موثرترین نقش های این صنعت در کشورمان اشاره نمایم میتوانم به لیزینگ خودرو، لیزینگ املاک یعنی همان اجاره به شرط تملیک اشاره کنم که توانست به پدیده‌ای فراگیر مبدل گردد. عدم شناخت این صنعت، آفت های زیادی داشته است از جمله شکل‌گیری نهادهای غیرمسئول و غیرحرفه‌ای با هدف سوداگری غیراخلاقی.
  • همایش لیزینگ، کارآفرینی و توسعه اقتصادی برگزار می شود

    نخستین «همایش لیزینگ، کارآفرینی و توسعه اقتصادی» ۲۶ خردادماه امسال در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار خواهد شد. به گزارش روابط عمومی کانون شرکت های لیزینگ ایران، حمید شیروانی دبیرکل کانون شرکت‌های لیزینگ ایران، با اعلام این خبر از "چارچوب فقهی و حقوقی صنعت لیزینگ"، "تامین مالی، مدیریت دارایی، بدهی و ریسک در صنعت لیزینگ"، "صنعت لیزینگ و رفاه اجتماعی" و " نقش صنعت لیزینگ در تامین مالی بنگاه ها" به عنوان مهمترین محورهای همایش فوق نام برد.
    وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۸ شرکت بزرگ لیزینگ دارای مجوز بانک مرکزی، عضو کانون شرکت های لیزینگ هستند، افزود: صنعت لیزینگ از ظرفیت های بسیار بالایی برای فعال شدن اقتصاد کشور برخوردار است و با توجه به اینکه تاکنون در بین بنگاه های اقتصادی موضوع لیزینگ جایگاه درخوری پیدا نکرده می توان زمینه فعال شدن این شرکت ها را فراهم کرد.
  • موانع توسعه لیزینگ در کشور

    علی زارعی - عضو هیات مدیره کانون شرکت‌های لیزینگ ایران صنعت لیزینگ در ایران قدمتی قریب به چهار دهه دارد . این صنعت در اواسط دهه ۱۳۵۰ و مقارن با اشاعه آن در اقتصاد کشورهای آسیائی و آمریکای لاتین، با تاسیس شرکت های لیزینگ ایران و آریا لیزینگ (لیزینگ صنعت و معدن) با مشارکت بانکهای خارجی در کشور ما پدیدار شد . این صنعت عملاً از سال ۱۳۸۱ بود که توانست بصورت جدّی و تأثیر‌گذار در بازار پول و سرمایه کشور شروع به رشد و نمو نماید. این مساله باعث شد تا نیاز به یک تشکل صنفی برای صنعت نوپای لیزینگ احساس شود و به این ترتیب انجمن شرکت های لیزینگ ایران به عنوان یک تشکل صنفی غیرانتفاعی در سال ۱۳۸۱ تاسیس شد.
  • ضرورت برگزاری همایش ملی لیزینگ

    دکتر عبدالله رحیم‌لو - مدیرعامل لیزینگ امید و عضو کمیته علمی همایش امروزه گسترش و توسعه صنعت لیزینگ (Leasing) به عنوان یک ضرورت عمومى در سراسر جهان بر کسى پوشیده نیست. نقش عملیات لیزینگ در چرخه اقتصادى کشورها و اثرات مثبت و اجتناب ناپذیرى که در ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا و سرانجام توازن منطقى در موازنه پرداخت هاى جوامع صنعتى و رو به توسعه به جاى گذاشته، موجب گردیده است که این شیوه اعتبارى امروز،با تکیه بر تخصص ها و ویژگى هاى نوین اجرایى بتواند موقعیت خود را به عنوان یکى از مهمترین مراحل تامین اعتبار در سطح اقتصاد داخلى و بین المللى تثبیت نماید.
  • اشتغال برای همه

    دکتر علی رحمانی - عضو کمیته علمی همایش انجمن لیزینگ اروپا مطالعه جامعی درخصوص اثرات اقتصادی لیزینگ انجام داده است و رابطه ضریب نفوذ لیزینگ با تولید ملی، ایجاد شغل و سایر متغیرهای کلان اقتصادی را تخمین زده است. این گزارش شواهد تجربی درخصوص اثرات مثبت لیزینگ را مستند نموده است.
    حوزه عمل شرکت های لیزینگ هم نیازهای خانوار و هم نیازهای بنگاه های اقتصادی و دولت را دربر می‌گیرد. چند مثال واقعی که مبتنی بر تجربه این جانب است موضوع را می تواند بهتر تبیین کند. ما در سال‌های ۷۲ و ۷۳ در شرکت پی خرید ایران (لیزینگ صنعت و معدن) از طریق خرید یک دستگاه تراش و یا سری تراش به قیمت تقریبی شش میلیون ریال(که حدود ۸۰درصد توسط لیزینگ تامین می شد) می‌توانستیم یک شغل ایجاد کنیم و این ها عمدتاً در کارگاه های خود قطعات خودرو تولید می کردند و اقساط قراردادها را به موقع پرداخت می کردند.
  • محدودیت‌های شرکت‌های لیزینگ

    دکتر سیدعباس موسویان - عضو کمیته علمی همایش استفاده از روش معاملاتی اجاره به شرط تملیک ساده و شیوه محاسباتی متعارف بانکی در شرکت‌های لیزینگ ایران محدودیت‌های بسیاری برای شرکت‌ها پدید می‌آورد که در موارد فراوانی به از دست‌رفتن مشتریان شرکت منتهی می‌شود، این در حالی است که شرکت‌های لیزینگ در کشورهای پیشرفته با طراحی روش‌های معاملاتی و محاسباتی کاملا انعطاف‌پذیر به انواع تقاضاهای مشتریان جواب مثبت داده، روز به روز به توسعه فعالیت‌های شرکت‌های لیزینگ کمک می‌کنند. برخی از محدودیت‌های شرکت‌های لیزینگ ایران به شرح ذیل است.
  • لیزینگ‌ مسکن، تکرار موفقیت لیزینگ‌ها

    حمید ابدلی - رییس هیات مدیره کانون شرکت‌های لیزینگ ایران تأمین مالی مسکن از مؤلفه‌های اساسی بازار مسکن به شمار می‌رود. این متغیر از ابعاد اقتصادی و اجتماعی مهم برخوردار است. به لحاظ اجتماعی موضوع مسکن خانوارهای کم‌درآمد و نحوۀ تأمین مالی آنها با توجه به عدم استطاعت مالی در تدارک و خرید واحدهای مسکونی از چالش‌های اساسی دولت‌ها در بخش مسکن محسوب می‌شود. از بعد اقتصادی نرخ‌های بازار رهن و حجم اعتبارات و تسهیلات اختصاص‌یافته به این بخش به طور مستقیم بر عرضه و تقاضای مسکن تأثیر گذار است. علاوه بر این نحوۀ تأمین مالی مسکن و حجم سرمایه‌گذاری در این بخش روی قیمت مسکن و متغیرهای اقتصاد کلان به ویژه مصرف اثر قابل توجهی دارد و از طرف دیگر شرایط اقتصاد کلان و شرایط مالی نیز بر قیمت‌ها و تأمین مالی مسکن مؤثر می‌باشد.
  • واکنش مسئولان بلندپایه اقتصادی کشور به طرح لیزینگ مسکن

    نشست خبری دبیرکل و اعضای هیأت مدیره کانون شرکتهای لیزینگ ایران و بیان نظرات آنها در باب صنعت لیزینگ و مزیت‌های این صنعت در اقتصاد کشور و در صدر آن، اعلام آمادگی کانون شرکتهای لیزینگ ایران جهت ارائه خدمات مالی به طرف تقاضا در بازار مسکن واکنش گسترده مسئولان بلندپایه اقتصادی کشور را به همراه داشت. وزیر راه و شهرسازی در مصاحبه با صدای جمهوری اسلامی ایران، با استقبال از طرح پیشنهادی کانون شرکتهای لیزینگ ایران برای تأمین مالی خریداران مسکن، ورود صنعت لیزینگ به باب مسکن را اثرگذار خواند و گفت در شرایطی که سقف کنونی وام خرید قدرت لازم را برای پوشش قیمت مسکن ندارد، طرح لیزینگ مسکن میتواند ابزار کمکی قابل‌قبولی برای تجهیز مالی متقاضیان مصرفی در بازار ملک به حساب بیاید.
  • رسالت صنعت لیزینگ

    حسن رضوانفر - رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای لیزینگ ایران و مدیرعامل لیزینگ کارآفرین در شرایط کنونی اقتصاد کشور و ضرورت گسترش فعالیتهای تولیدی و تجاری ودر راستای کاهش بیکاری و جلوگیری از راکد ماندن سرمایه‌های مادی و معنوی و تقویت بنگاههای اقتصادی ،قطعا شرکتهای لیزینگ نیز بیش از پیش به رسالت خطیر خود آگاهی یافته اند. به همین دلیل با حمایتهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ،اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و اتفاق نظر انجمن و کانون شرکتهای لیزینگ ایران ،در آستانه یک رویکرد متحول و خلاق در حوزه لیزینگ قرار داریم و آن تشکیل جامعه لیزینگ ایران است.
  • تهدیدها و فرصت‌های لیزینگ

    مهندس علی شیدایی -مدیر عامل شرکت لیزینگ جامع سینا و عضو کمیته علمی همایش در حال حاضر در ایران نسبت به صنعت لیزینگ در جهان و ایران شناخت کافی وجود ندارد و همچنان مردم جامعه ، لیزینگ را بعنوان خودرو می شناسند. در صورتی که فقط یکی از رشته فعالیت لیزینگ خودرو است و لیزینگ های دنیا و تعدادی از لیزینگ‌های ایران از جمله لیزینگ صنعت و معدن ، پارسیان ، جامع سینا ، اقتصاد نوین ، سپهر صادرات و پاسارگاد ، در سایر رشته فعالیت های لیزینگ اقدامات فراوانی داشته اند که از این نمونه رشته فعالیت ها می توان به تجهیزات صنعتی ، تجهیزات تولیدی ، تجهیزات پیمانکاری ، تجهیزات ساختمانی ، تجهیزات راهسازی، تجهیزات معدنی ، تجهیزات کالا ، تجهیزات انفورماتیک ، مستغلات تجاری و اداری اشاره نمود .
  • لیزینگ طرح دولت برای رونق مسکن

    پس از طرحهای مسکنی دولت احمدی نژاد که بیشتر در زمینه افزایش عرضه بود،حالا دولت یازدهم بر افزایش قدرت خرید مردم تاکید دارد. در حالی که دولت قبلی بانکها وشرکتهای زیر مجموعه شان از ارائه تسهیلات خرید مسکن منع کرده بود اما به نظرمی رسد ،دولت روحانی قصد دارد تا راه خرید را از طریق بانکها بازکند. در اولین گام بانک مسکن با چراغ سبز وزارت راه وشهرسازی ، وام خرید مسکن را به ۳۵ میلیون تومان (به اضافه ۱۰ میلیون تومان وام جعاله) افزایش داد، طرحی که چندین سال در بایگانی بانک مرکزی خاک خورد. دومین گام افزایش قدرت خرید مردم ،لیزینگ مسکن است.
  • لواسانی: کانون در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه حضور پررنگ خواهد داشت

    کانون در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه کانون شرکت‌های لیزینگ به عنوان نماد صنفی شرکت‌های لیزینگ در هشتمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه حضور پررنگی خواهد داشت. به گفته علی حاج کاظم لواسانی، عضو هیات مدیره کانون با توجه به نقش موثر و سازنده‌ی شرکت‌های لیزینگ در بازار غیرمتشکل پولی و تاثیری که می‌توانند در تامین سرمایه شرکت‌ها داشته باشند، مقرر شد تا این کانون در نمایشگاه فوق حضور داشته تا برای مسوولان امر و فعالان بخش اقتصادی شرح مفصلی از اهداف، چشم‌انداز و ظرفیت‌های صنعت لیزینگ ارائه شود. در این نمایشگاه کانون در غرفه ۶۲۲ و در سالن شماره ۶ به ارائه خدمات خود خواهد پرداخت.
  • مدیریت ریسک در شرکتهای لیزینگ

    دکتر سلیمی - مدیرعامل لیزینگ انصار ریسک ها می توانند به طور جدی حیات یک سازمان را به مخاطره بیندازند . این ریسک ها نه فقط شامل ریسک های تجاری مثل تصمیم به اجرای یک استراتژی سرمایه گذاری مهم، بازاریابی یا حتی تولید محصول و ارائه خدمت جدید هستند بلکه ریسک ها و مخاطرات واقعی مثل وقوع سوانح مهم در سازمان و آلودگی محیط زیست را نیز در بر می گیرند که از طریق اعمال مدیریت صحیح می‌توان وقوع سوانح و خطرات احتمالی و ریسک های وابسته به آنها را طوری کنترل کرد که هم احتمال وقوع و هم در مواقع لزوم اثرات واقعی خرابی ها و ضررهای ناشی از آن را کاهش داد.
  • صنعت لیزینگ در میانه راه

    حمید شیروانی - دبیرکل کانون شرکتهای لیزینگ ایران اگر به پیشینه صنعت لیزینگ در دنیا نگاه اجمالی بیاندازیم این صنعت از سابقه چند هزارساله برخوردار است. برخی از سنگ نوشته ها از زمان ایرانیان باستان حاکی از وجود عملیات اجاره در آن زمان است. اما از اوایل دهه ۱۹۵۰ میلادی لیزینگ به صورت رسمی و مدرن در آمریکا فعالیت خود را آغاز نموده است. در ایران نیز این صنعت از سال ۱۳۵۴ با تأسیس اولین شرکت لیزینگ با مشارکت فرانسوی ها به نام شرکت لیزینگ ایران آغاز به کار نمود. بخش عظیمی از عملیات مالی، سرمایه گذاری و تأمین اعتبار درجهان با استفاده از روشهای نوین لیزینگ انجام می‌پذیرد به طوریکه براساس مطالعات و موسسات مالی واقتصادی معتبر در دنیا روش تأمین اعتبار از سوی لیزینگ در بین مکانیزم های گوناگون اعتباری بعد از وامهای مستقیم بانکی در مرتبه دوم قرار دارد.
  • لیزینگ، فرصت طلایی اقتصاد

    بهاران که می رسد، رستاخیز جهانی طبیعت روح تمامی آدمیان را نوازش کرده و سبزی و طراوت و شادابی را به انسان‌ها ارزانی می‌دارد. گویی با رسیدن بهار، خون تازه ای در رگ‌های‌مان جاری می‌شود و انگیزه‌ها و آرزوها رنگ تازه‌ای به خود می‌گیرند. هر‌انسانی همواره درحال تغییر‌و‌تحول است و نو‌شدن خصلت ذاتی آدمی است. این نوزایی زمانی بر قامت مسئولان اجرایی کشورمان نمود می یابد که سیاستها و عملکردها نوید بخش توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی هرچه بیشتر باشد، خواسته ای که اگر تحقق یابد خود سرچشمه تحولات عظیم در آحاد جامعه خواهد بود.
  • از امروز تا همایش

    صنعت لیزینگ هرچند از دهه ۱۳۵۰ در ایران پایه گذاری شده، اما در مجموع یک صنعت نوپا به حساب می آید. این که تصمیم برگزاری همایش، چرا به دغدغه مهم ما بدل شد را می بایست از همین زاویه مورد بررسی قرار داد.
    برای به دست آوردن هر حقی ابتدا لازم است تا اثبات حق صورت پذیرد. این یک اصل عمومی و کلی است. آنچه که تاکنون در کشور ما در مورد این صنعت اتفاق افتاده بسیار کم تر از آن چیزی است که حق این صنعت می باشد. به عقیده بنده علت عمده این امر نیز به معرفی بد این صنعت و یا عدم اثبات کارکردهای مفید آن توسط صاحبان لیزینگ به مردم برمیگردد.
  • چالشهای لیزینگ در ایران

    دکتر کلهر- مدیر عامل لیزینگ شید نظر به ینکه صنعت لیزینگ، نه به اراده و تصمیم مقامات اقتصادی و بانکی، بلکه در بستر نیاز طبیعی نظام بازار (بازار عرضه کالا، بازار تقاضای کالا، بازار عرضه پولِ آزاد) بصورت خودجوش و غیر متشکل نضج گرفت، لذا برغم گذشت یک دهه از دوران رشد آن، ساز و کارها و ملزومات قانونی، اجرایی، اعتباری، مالی، حقوقی و. . . آن (جز تصویب یک دستورالعمل ناکافی، ناقص و مبهم که رویکردی عمدتا" نظارتی دارد)، فراهم نگردیده است.
    اساسی ترین چالشهای توسعه صنعت لیزینگ ایران بشرح زیر میباشد:
    الف) چالشهای بنیادی:
    ۱ - عدم انجام مطالعات بنیادی و تدارکِ سازوکارهای سیستمی در مورد صنعت لیزینگ و بومی سازی این صنعت در ایران
    ۲ - عدم برخورداری این صنعت از حمایت ها و هدایت‌های بلندنظرانه متولیان نظام پولی و اقتصادی کشور
    ۳ - عدم بهره مندی صنعت از یک "قانون مستقل و جامع الابعاد لیزینگ" و به تبع آن تدوین آئین نامه ها، استانداردها و دستورالعمل های اجرایی متضمن و مبیّن نظامهای اعتباری، حقوقی، قضایی، حسابداری، مالیاتی، گمرکی، ارزی، بین المللی لیزینگ
    ۴ - عدم اقتباس دانش فنی (k.
بیشتر