شماره روزنامه ۶۱۵۲
|

ویژه‌نامه سراسری «پانزدهمین همایش ملی تعالی‌سازمانی»

  • سازمان‌های سرآمد ایرانی پیشرو اقتصاد جامعه هستند

    به گزارش دنیای اقتصاد، پانزدهمین همایش ملی تعالی سازمانی با حضور مقامات، مدیران ارشد سازمان‌ها و متخصصان این حوزه و مدیران سازمان مدیریت صنعتی، ۷ اسفند ماه ۹۶ در مرکز همایشهای بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد. در این همایش نتایج یکسال تلاش مرکز تعالی سازمانی سازمان مدیریت صنعتی ارائه و جایزه ملی تعالی سازمانی به سازمان‌ها و شرکت‌های سرآمد کشور اعطا شد.
  • ارزیابی از وضعیت فعلی، نقطه سرآغاز

    آنچه امروزه به عنوان موضوعی بدیهی برای همگان مشخص شده، این است که پایه‌های اساسی و ارکان اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی هر جامعه ای، سازمان‌های حرفه‌ای و تشکل‌های موجود در آن کشور هستند. این مدیران سازمان‌ها هستند که آینده تشکیلات خود را معماری می‌کنند و به نوعی پشتوانه‌ای برای جامعه خود محسوب می‌شوند؛ در واقع دستاوردهای این افراد است که موجب افزایش امنیت در فضای اقتصادی می‌شود.
  • سرمایه خارجی برای توسعه ظرفیت داخلی

    اگر بخواهیم در سال ۹۷ تحولی را در رشد اقتصادی کشور ایجاد کنیم، به طور کلی باید در دو حوزه روابط بین‌الملل و بهره‌وری در داخل تغییراتی را ایجاد کنیم. این دو حوزه به مواردی همچون نظام بانکی، رفتار بودجه‌ای دولت، سیاست‌های ارزی، روابط بین‌الملل و شوک‌های بیرونی اقتصاد تقسیم می‌شوند. در راستای ایجاد تحول باید از ظرفیت‌های موجود بهره گرفته شود. یکی از آنها ظرفیت برجام است و دیگری ظرفیت‌های اقتصاد داخلی.
  • حرکت بر مدار معمول؟

    اگر بخواهیم تحلیلی نسبت به چشم‌انداز اقتصادی کشور در سال ۹۷ ارائه دهیم، بیراه نخواهد بود تا نیم نگاهی نیز به روند رشد بلندمدت اقتصاد ایران در سال‌های گذشته داشته باشیم. از سال ۶۸ به این سو، میانگین رشد اقتصادی ایران عددی حدود ۳.۹ درصد بوده است. رشدی که از پتانسیل اقتصادی کشور و همچنین به صورت مقایسه‌ای با کشورهایی دارای وضعیت مشابه کمتر بوده است. اما با این وجود آن چیزی که در این زمینه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، نوسانات رشد است که در طول این سال‌ها حوالی این عدد به وقوع پوسته است، علی الخصوص بعد سال ۹۰ که بر اساس گزارش‌های آماری رسمی‌کشور در بازه‌ای ۵ ساله شاهد یک رکود بسیار شدید و عین حال یک رشد بزرگ در سال ۹۵ بوده‌ایم.
  • مدل مبتنی بر تجارب موفق سازمان‌ها

    لازمه توسعه اقتصادی عملکرد مناسب اجزای مختلف بنگاه‌ها و سازمان‌های اقتصادی و حتی نهادهای آموزشی و تصمیم‌ساز دولتی است. همه بخش‌های مختلف باید با بهبود سطح عملکرد خود و فرآیندهای موجود، به حداکثر کارایی و بهره‌وری ممکن برسند. بدون شک قرار گرفتن اجزای مختلف سیستم اقتصادی در جایگاه بهینه خود نوید بخش توسعه اقتصادی و حضور پرقدرت در بازارهای جهانی خواهد بود. چهارچوب در نظر گرفته شده در جایزه تعالی ملی یک مدل مبتنی بر تجارب موفق سازمان‌ها و قابل‌استفاده برای همه بنگاه‌ها است. در خدمت آقای منوچهر نجمی عضوکمیته علمی جایزه ملی تعالی سازمانی هستیم تا به کالبدشکافی وضعیت تعالی سازمانی در کشور و بررسی چالش‌ها و فرصت‌های موجود در آن بپردازیم. نجمی اعتقاد دارد کارکرد مناسب سازمان‌ها در حقیقت داشتن باور و اعتقاد به مدل‌های موفق و حرکت در جهت تحقق آن‌ها است. او موانع اصلی در تحقق تعالی سازمانی در کشور را به موانع درون‌سازمانی و موانع محیطی در فضای کسب‌وکار کشور تقسیم‌بندی می‌کند.
  • لزوم توجه به تعالی سازمانی برای ارتقا عملکرد

    پانزدهمین همایش تعالی سازمانی ۷ اسفندماه جاری با حضور مدیران و مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان مدیریت صنعتی و جمعی از مدیران عامل بنگاه‌های پیشرو تعالی کشور در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما در تهران برگزار شد. در حاشیه این همایش یک پنل تخصصی نیز با هدف شناخت بیشتر مسیر پیشرفت و تعالی شرکت‌ها و سازمان‌های سرآمد کشور با حضور مدیران سازمان‌های برگزیده تشکیل شد.
  • نقش مهم عوامل محیطی

    تعالی سازمانی منحصر به بنگاه‌ها و کسب‌وکارهای اقتصادی نیست بلکه بخش عمومی نظیر حوزه سلامت و آموزش را نیز شامل می‌‌شود. تعالی سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف در سیستم اقتصادی و اجتماعی کشور بسترساز توسعه ملی و بهبود بهره‌وری در عرصه‌های مختلف خواهد بود. برگزاری جایزه تعالی ملی یکی از مجاری اصلی در تحقق چنین اهدافی است. به دیدار آقای سید مسعود همایون‌فر عضوکمیته علمی و داوری جایزه ملی تعالی سازمانی رفتیم تا در حضور ایشان به بررسی تاثیر این جایزه بر تعالی سازمانی کشور بپردازیم. همایون فر اعتقاد دارد اگرچه بخش سلامت تحرکی مناسب در زمینه تعالی داشته است، اما آموزش کشور در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است که به‌عنوان بخش مهم در تامین سرمایه انسانی کشور باید در این زمینه تغییر نگرش اساسی دهد. او همچنین علاوه بر تائید حرکت درونی سازمان‌ها در جهت تحقق اهداف تعالی، بیان می‌کند که نقش قوانین و مقررات محیطی درحرکت سازمان‌ها به سمت تعالی سازمانی بسیار حائز اهمیت است.
  • نگاه دریافت کنندگان تندیس سیمین

  • نتایج ارزیابی‌های جایزه‌ ملی تعالی سازمانی در سال۱۳۹۶

بیشتر