«اورند در سال ۱۳۷۶ به دنیا آمد و امروز ۱۹ ساله است. اورند با یک هدف عالی و با عشق پا به عرصه حضور نهاد . اورند بخش بزرگی از من، تلاش من، باورهایم و آرزوهایم است. برای رسیدن به جایی که امروز اورند در آن ایستاده، دیروزم را نثارش کردم؛ دیروزی که تا امروز، تکیهاش بر تقدس کار بوده است و آثارش را در فرهنگ کاری اش، وجدان کارکنانش، بهره وری بالا، کیفیت و ایمنی محصول اش میتوان جست و جو کرد. » اینها بخشی از گفتههای دکتر حمیدرضا صمدی مدیرعامل شرکت اورند پیشرو است. او که علاقه عجیبی به کار و گسترش فعالیتهای شرکت خود دارد، در گفت وگو با دنیای اقتصاد از دغدغههای اورند برای نوآوری، توسعه و پیشرو بودن در صنعت سخن میگوید، به پیوستن اورند به شرکتهای دوستدار و حامی محیط زیست اشاره کرده و از برنامه ها و تصمیمهای تازه شرکت یاد میکند.
سهم عمدهای از آلودگی هوای تهران بهخاطر انتشار گازهای آلاینده خودروهای سواری است، و کیست که نداند آلودگی هوا در تهران و شهرهای بزرگ ایران یکی از مهمترین دغدغههای تمامی شهروندان از طبقات اجتماعی و اقتصادی گوناگون است. یکی از وظایف مهم سازمان حفاظت محیط زیست در ایران کنترل و کاهش حداکثری آلودگی هوا است، و نیز سعی دارد با سختگیرانهتر کردن استانداردهای تولید و نظارت بر خودروهایی که در حال تردد هستند، نقش خودروها در تولید آلایندههای محیطی را تا آنجا که میتواند کاهش دهد. در این راستا خودروسازها ملزم به رعایت استانداردهای روز دنیا میشوند و مراکز معاینه فنی نیز هر سال خودروهای موجود را بررسی میکنند تا از کیفیتشان در گذر زمان مطمئن شوند.
مهدی پاکدامن/ معاونت مهندسی شرکت اورند پیشرو
مسوولیت اجتماعی گروه صنعتی سایپا مبنی بر ارتقای سطح ایمنی، کیفی و زیست محیطی محصولات، موجب شد شرکت اورند ظرفیتهای تکنولوژیکی لازم را متناسب با برنامههای راهبردی این گروه به کار گیرد. شناسایی مشکلات کیفی و آسیبهای اجتماعی خودروهای تولیدی کشور در قالب پروژههای مشترک، طراحی محصولات جدید و انتقال فناوری توسط گروه صنعتی سایپا و شرکت اورند پیشرو در پروژه مجموعه باک پلیمری X۲۰۰ برنامه ریزی و اجرا شده است. در این مقاله ارزشهای خلق شده پروژه مشترک طراحی باک پلیمری X۲۰۰ از منظر ملی و اجتماعی مورد بررسی قرار میگیرد.
در بسیاری از کشورهای جهان اقدامات مختلف برای کاهش آثار آلودگی هوا بر روی انسان و محیط زیست انجام شده و در حال انجام است. درحالی که دانشمندان آثار زیانبار آلودگی هوا را بر گیاهان، حیوانات و زندگی انسانها مطالعه میکنند، قانونگذاران قوانینی برای کنترل کاهش آلایندهها تصویب و آموزگاران در مدارس و استادان در دانشگاهها آثار آلودگی هوا را برای نسل جوان تشریح میکنند. نخستین گام برای حل مشکل آلودگی هوا، ارزیابی است. محققان آلودگی هوا را بررسی کرده و استانداردهایی را برای اندازهگیری نوع و مقدار آلایندههای خطرناک تعیین میکنند.
پدیده الکترو استاتیک
مطالعه بارهای الکتریکی و نیروهای وارد بین آنها را در علم فیزیک، پدیده الکترواستاتیک مینامند. این پدیده از نیروهایی ایجاد میشود که بارهای الکتریکی بر هم وارد میکنند. نیروهای الکترواستاتیکی نیروهای غالب در بر هم کنش ذرات در ابعاد متوسط بین اتمی هستند. از منظر دیگر، عدم تعادل در بار سطحی اشیا، نیروهای جاذبه یا دافعه از خود نشان میدهند. عدم تعادل بار سطحی که الکتریسته ساکن تولید میکند، میتواند به وسیله تماس و سپس جدایی دو سطح با جنس مختلف، بر اثر پدیده باردار شدن الکتریکی تماسی و اثر تریبوالکتریک تولید شود.
علیرضا اصلانی/ معاون بازرگانی شرکت اورند پیشرو
آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران یکی از معضلات اساسی کشور برای مردم و دولتها است که هزینههای فراوانی را نیز برای جامعه به دنبال داشته و خواهد داشت. اگر بخواهیم به برخی آمارهای کلی از پیامدهای آلودگی هوا اشاره کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱) بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی سالانه حدود ۴ میلیون نفر در دنیا جان خود را به خاطر آلودگی هوا از دست میدهند که حدود ۴هزار نفر از این تعداد مربوط به تهران است.