واکنش سخنگوی دولت به تغییر برنامه توسعه
 

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

ششم دی 1354؛ ایران به 10 منطقه زراعی تقسیم می شود

مرزهای تقسیمات سیاسی و اداری فعلی کشور منطبق با برنامه جامع کشت سالانه کشور خواهد شد و این تغییرات با توجه به وضع و موقعیت آتی کشاورزی ایران انجام خواهد گرفت.

برنامه جامع کشت کشور که با توجه به مسوولیت افزایش تولید در واحد سطح و به زیر کشت گرفتن اراضی تازه مزروعی تهیه شده است و مناطق کشت کشور را با توجه به خصوصیات هواشناسی و کشاورزی یکسان که تقریبا دارای تولید یا تولیدات کشاورزی مشابه می‌باشد، مشخص شد.

مرزهای جدید که در این ارزیابی انطباق داده شد، عبارتند از: منطقه مرکزی، دریای خزر، شمال غربی، زاگرس مرکزی، خوزستان، خشک شمالی، زاگرس جنوبی، ساحلی، خشک جنوبی و خراسان.

ششم دی 1374؛ 650 درخواست برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران

لایحه اعطای تسهیلات بانکی خارجی به مناطق آزاد تجاری و صنعتی ایران تا یک ماه دیگر به تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد رسید.

مرتضی الویری، دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور گفت: با تصویب این لایحه که اخیرا با قید یک فوریت ازسوی هیات دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است بانک‌های خارجی همانند سایر بانک‌های داخل کشور، اجازه خواهد یافت در مناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور شعبه یا دفاتر نمایندگی دایر کنند و به منظور تسریع تبدیل «ریال» به اسعار خارجی، صرافی‌ها اجازه خرید و فروش ارز با نرخ شناور در مناطق آزاد کسب خواهند کرد.

وی افزود: با حضور شعب بانک‌های بین‌المللی در مناطق آزاد سطح خدمات بانکی در این مناطق به بالاترین سطح جهانی ارتقا می‌یابد.

الویری ادامه داد: تاکنون برای انجام فعالیت‌های سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور بیش از 650 درخواست ازسوی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به مناطق آزاد ارائه شده است.

حجم سرمایه‌گذاری درخواستی توسط خارجیان که به صورت مشارکت با سرمایه‌گذاران داخلی صورت می‌گیرد بالغ‌بر 5 میلیارد دلار است، ولی بسیاری از این سرمایه‌گذاران منتظر مشخص شدن وضع سیستم بانکداری و سیاست‌های ارزی در مناطق آزاد هستند.

ششم آبان 1384؛ صنایع بزرگ به صنایع کوچک تبدیل می‌شوند

سخنگوی دولت به تشکیل اولین جلسه شورای اشتغال اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین مساله مطرح‌شده در جلسه کاهش هزینه‌ها بود که باعث افزایش اشتغال خواهد شد و با حفظ حقوق کارکنان به روند تولید کمک خواهد کرد و همچنین شورای عالی رفاه نیز امروز تشکیل جلسه خواهد داد.

غلامحسین الهام تاکید کرد: فعلا تغییر برنامه توسعه در دستور کار دولت نیست، اما اگر برای تحقق عدالت در برنامه‌های دولت نیاز به اصلاح آن باشد به وسیله مجلس این کار را خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد صنایع کشورمان با اشاره به تاکید دولت رشد صنایع گفت: می‌خواهیم صنایع بزرگ به صنایع کوچک تبدیل شود تا امکان سرمایه‌گذاری برای همه قشرهای مردم فراهم گردد و معدود صنایع عظیم باقیمانده فقط در اختیار دولت باشند.

ششم آبان 1394؛ ارائه صورت‌های مالی بانک‌ها در وب‌سایت‌ها

رئیس‌کل بانک مرکزی در همایش انجام اصلاحات ساختاری همچون افزایش شفافیت صورت‌های مالی و لزوم تقویت ساختارهای کنترلی در بانک‌ها را لازمه بازگشت ایران به عرصه بانکداری بین‌المللی در دوران پساتحریم دانست.

ولی‌ا... سیف، انتشار صورت‌های مالی از طریق وب‌سایت‌ها و به‌روزرسانی اطلاعات مالی را از مصادیق پراهمیت این شفافیت ذکر کرد.

سیف با اشاره به تاثیرات اعمال تحریم‌ها در سال‌های گذشته بر عملکرد نظام بانکی کشور گفت: قطع ارتباطات بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی در ایجاد فاصله بین سطح ارائه خدمات بانک‌های ایرانی با استانداردهای بین‌المللی تاثیرگذار بوده است. اینک با توجه به رفع تحریم‌ها و فراهم آمدن شرایط ارتباط بی‌واسطه با بانک‌های خارجی باید بتوانیم با ارتقای استانداردها، بازگشتی قدرتمندانه به عرصه بانکداری بین‌المللی داشته باشیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.