شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

ویژه‌نامه سراسری تولید ایرانی، افتخار ملی «صنعت مبلمان اداری»

  • مبلمان اداری؛ظرفیت‌ها و چالش‌ها

    مبلمان اداری به عنوان یکی از صنایع پویا در میان صنایع ایرانی، طی نیم قرن اخیر همگام با تولید سایر انواع مبلمان در کشور،پیشرفت چشمگیری داشته است. بنابر اعلام مراجع رسمی،گردش مالی سالانه بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریالی صنعت مبلمان کشور نمایانگر اهمیت و جایگاه این صنعت در بین صنایع ایران و آثار زیان‌بار بی توجهی به آن است. کارشناسان معتقدند، صنعت مبلمان از ابتدا تاکنون به عنوان یکی از اشکال موفق و از مصادیق بارز کسب و کارهای زودبازده، نقش قابل توجهی در رشد و توسعه اقتصادی کشور ایفا کرده است؛به گونه‌ای که اقتصاددانان مطرح دنیا همواره برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی بیشتر،ایجاد و توسعه این صنعت را به کشورهای درحال توسعه پیشنهاد می‌کنند؛چرا که این صنعت می‌تواند با افزایش سهم صادرات غیرنفتی به خصوص در کشور ما،درآمدهای ارزی قابل توجهی برای ایران ایجاد کند که مستقل از درآمدهای نفتی می‌تواند به ایجاد اشتغال گسترده برای طیف وسیعی از صنایع مرتبط با این صنعت منجر شود.

  • نمایشگاه بین‌المللی بدون حضور خارجی ها؟

    سعیده نبی زاده

    ششمین نمایشگاه بین‌المللی مبلمان اداری در حالی از روز پنجم دی ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به مدت چهار روز برپا می‌شود که فعالان این صنعت از زمان برگزاری نمایشگاه گله‌دارند. در واقع برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی در آستانه آغاز سال نو میلادی به انتقاد جمعی فعالان و تولیدکنندگان این صنعت تبدیل شده و معتقدند زمان بندی نامناسب برگزاری این نمایشگاه ماهیت بین‌المللی آن را تحت تاثیر قرار داده است. به گفته تولیدکنندگان مبلمان اداری در کشور،این صنعت تقریبا صددرصد نیاز داخلی ایران به مبلمان اداری را تامین می‌کند.

  • هدف گذاری صادرات ۲۰۰ میلیون دلاری

    حسن احمدیان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران، در گفت وگو با دنیای اقتصاد درباره راه حل مشکل صنعت مبلمان ایران گفت: یک طرح ۵ ساله آماده کرده ایم که هم وزارت صنعت و هم سازمان توسعه آن را تایید کرده و فرایند آن در حال انجام است. به گفته احمدیان، نیاز ایران و کشورهای همسایه به مبلمان حدود ۴۰۰ میلیون مصرف کننده تخمین زده شده است. وی افزود: در این برنامه ۵ ساله می‌خواهیم صادرات صنعت مبلمان را از ۲۰میلیون دلار حداقل به ۲۰۰ میلیون دلار برسانیم. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران همچنین از مشکلات و سختی های صنعت مبلمان سخن به میان آورد.

  • سامانه پذیری در روش ها،پویایی در تصمیم سازی هم افزایی در اجرا و یکپارچگی در ارزش‌ها

    دکتررامین سمیع زاده
    مدیر پروژه تدوین سند چشم انداز و استراتژی صنعت چوب،مبلمان و دکوراسیون
    عضو هیات مدیره و دبیر انجمن مبلمان و دکوراسیون

    امروز اگر تجمیع برنامه‌های صنفیِ هم خانواده، زدودن یا به تأخیر انداختن برنامه‌ها و مأموریت‌های موازی و یکپارچه ساختن اهداف و روش‌های تشکل‌های گوناگون را در یک دستگاه بزرگ صنفی و صنعتی، برپا شدنی ندانیم یا تحقق آن را در گرو فراهم آمدن هزار و یک زمینه و پیش فرض بدانیم، تردیدی نخواهد بود همه عوامل برای این تأخیر تاریخی و پسماندگی تشکیلاتی مهیاست و در این وادی بیش از هر چیز دیگری بهانه و بن بست برای نشدن و نرفتن فراهم است.

  • « خانه ایرانی صادرات» تاسیس می شود

    شرکت پیشگامان صنعت مبلمان پرشیا (فیپکو)،در سال ۸۷ با هدف مشارکت در اجرای طرح‌های توسعه صنعت مبلمان ایران در بازارهای داخلی و خارجی،بازاریابی و صدور مبلمان ایرانی و محصولات مرتبط،ایجاد مشارکت با سرمایه گذاران و خریداران بالقوه،سرمایه گذاری برای افزایش سهم خود در بازارهای بین‌المللی و توسعه و ماندگاری در بازارهای بین‌المللی ایجاد شد. به گفته حسین نوروزی مجری برگزاری نمایشگاه بین‌المللی مبلمان اداری و مدیرعامل شرکت پیشگامان صنعت مبلمان پرشیا (فیپکو)،این شرکت در حال حاضر با طراحی یک برنامه پنج ساله در تلاش است با ایجاد «خانه ایرانی صادرات» زمینه صادرات مبلمان داخلی و سایر اقلام دکوراسیون اعم از فرش،لوستر و وسایل روشنایی و .

  • فراز و نشیب صنایع در تامین مواد اولیه

    رضا جوشقانی مدیرعامل شرکت تولیدی بازرگانی نیلپر که یکی از بزرگترین تولید کنندگان مبلمان اداری و خانگی در ایران است، در گفت و گو با دنیای‌اقتصاد به تشریح مهمترین چالش هایی که تولیدکنندگان مبلمان اداری و خانگی در ایران با آنها روبرو هستند، پرداخت. وی با بیان اینکه هم اکنون موضوع کیفیت مواد اولیه برای تولید مبلمان و بخش عمده‌ای از سایر کالاهای ایرانی به معضلی بزرگ برای صاحبان صنایع و تولیدکنندگان کشور تبدیل شده است، گفت:همین عامل در بسیاری از موارد منجر به تعطیلی کارخانه‌ها و رکود اقتصادی می‌شود.

  • صادرات مبلمان اداری در کما

    در شرایطی که تولیدکنندگان وصادرکنندگان مبلمان اداری در ایران از پوشش نزدیک به صددرصدی نیاز داخلی با استفاده از تولید داخلی صنعت مبلمان اداری خبر می‌دهند، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران در گفت و گو با دنیای اقتصاد، از پابرجا بودن مسائل و مشکلات صادرات صنعت مبلمان اداری ایران انتقاد کرد. محسن ضیایی با اشاره به اینکه حمایت‌های دولتی از صادرات مبلمان اداری و سایر صنایع کوچک و متوسط مقیاس داخلی در پایین ترین حد خود قرار دارد،لازمه رشد و ارتقای این صنعت را برنامه‌ریزی دقیق برای حمایت از صادرات اعلام کرد.

  • سد مالی در مسیر تولید مبلمان اداری

    مدیرعامل شرکت «رض کو» از برخی سازمان‌های دولتی که بدون مطالعات کارشناسی و در اختیار داشتن منابع مالی کافی برای شروع پروژه‌های جدید،مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان ایرانی ایجاد می‌کنند انتقاد کرد. سعید رضایی به دنیای اقتصاد گفت:هم اکنون مهمترین مشکل تولیدکنندگان،به خصوص در حوزه مبلمان اداری،انباشته شدن مطالبات آنها از سازمان‌های دولتی است که بدون در اختیار داشتن منابع مالی کافی اقدام به برگزاری مناقصه و شروع پروژه با تولیدکنندگان می‌کنند. شرکت دکوراسیون و مبلمان سینمایی «رض کو» در سال ۱۳۴۶ به عنوان اولین تولید کننده صندلی سالن‌های سینما در ایران تاسیس شد و از آن زمان تاکنون به یک کمپانی چند منظوره، با داشتن حدود ۱۵۰ نفر کارمند ،عوامل فروش و خدمات پس از فروش در سراسر ایران تبدیل شده است.

  • موانع مالیاتی در برابر تولیدکنندگان مبلمان

    رئیس اتحادیه درودگران وتولیدکنندگان مبلمان کشور از نحوه محاسبه مالیات‌های مربوط به تولید مبلمان و شکاف رسمی بین رقم مالیات و سود مجاز تولیدکنندگان انتقاد کرد. عبدالحسین عباسی در گفت و گو با دنیای اقتصاد با اشاره به چالش‌های کنونی تولید مبلمان درایران،گفت: در شرایطی که هر تولیدکننده باید ۲۵ درصد از درآمد خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کند، تنها مجاز به اعمال ۱۵ درصد سود بر قیمت تمام شده تولید در زمان فروش است که این موضوع به ایجاد تبعیض و بی‌عدالتی برای تولیدکنندگان این صنف منجر شده است.

  • مطالبات تولیدکنندگان مبلمان اداری پرداخت شود

    دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران خواستار پرداخت مطالبات تولیدکنندگان و فعالان صنعت مبلمان اداری از سوی دولت شد. رضا امیدوار تجریش با تأکید بر اینکه به طور قطع دولت یکی از ارکان اصلی حل مشکلات و مسائل موجود در مسیر توسعه فعالیت حرفه‏ای صاحبان صنایع و مشاغل است، گفت:در مقطع زمانی فعلی علاوه بر حمایت‏های مورد نیاز دولت از فعالان و تولیدکنندگان داخلی، پرداخت مطالبات آن‏ها مهمترین کمک دولت به این تولیدکنندگان است. با وی در خصوص تاریخچه و ماهیت خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران و همچنین مشکلات تولید مبلمان اداری در کشور گفت و گو کرده ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

    خانه صنعت معدن و تجارت جوانان ایران از چه زمانی و با چه هدفی تشکیل شد و ماهیت فعالیت این نهاد مشتمل بر چه موضوعاتی است؟

    خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران تشکلی است، مردم‏نهاد که در سال‌های ۱۳۸۱ و ۱۳۸۲ در نتیجه احساس نیاز به تشکلی که بتواند خلاء ارتباط نسل جوان با پیشکسوتان صنعت را پر کند، تاسیس شد؛ زیرا که الحاق تفکر جوان و نسل امروزی با اندیشه‌های موجود می‌تواند راهبردی برای حرکت‌های بزرگ در انجمن‌ها و سندیکاهای صنعتی و صنفی باشد.

  • مزایای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی

    رئیس هیات مدیره شرکت پایا طرح و فرم، مزیت‌های برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی در حوزه‌های تخصصی را تشریح کرد. علی زبردست در گفت وگو با دنیای اقتصاد، با اشاره به اینکه شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی زمینه رقابت تولیدکنندگان و اطلاع از آخرین فناوری‌ها و دستاوردهای روز دنیا در حوزه‌های گوناگون صنعت و اقتصاد را فراهم می‌کند، گفت: توسعه همکاری‌های اقتصادی، ارتقاء سطح صادرات و تولیدات، افزایش درآمد عمومی، ایجاد و فراهم آوری زمینه‌های لازم برای برقراری رقابت‌های سالم داخلی و بین‌المللی، بسترسازی برای انتقال فناوری و دانش روز، اثربخشی در کاهش هزینه‌های تجاری، افزایش بازده سرمایه برای مشارکت‌کنندگان در نمایشگاه‌ها (در مقایسه با سایر ابزارهای بازاریابی) برای حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان داخلی از مهمترین مزیت‌های حضور تولیدکنندگان در نمایشگاه‌های بین‌المللی است.

  • چالش‌های پیدا و پنهان در صنعت مبلمان اداری

    قائم مقام مدیرعامل گروه صنعتی نظری از وجود دو چالش عمده در صنعت مبلمان اداری کشور انتقاد کرد. علیرضا نظری منش در گفت و گو با دنیای اقتصاد اعلام کرد: هم اکنون صنعت مبلمان اداری کشور از دو مشکل عمده یعنی فقدان نیروی متخصص مورد نیاز و عدم امکان دریافت تسهیلات بانکی برای تقویت بنیه مالی تولیدکنندگان رنج می‌برد. به گفته وی، درحال حاضر سود تسهیلات بانکی برای بخش تولید به قدری بالاست که تولیدکنندگان با وجود مشکلات مالی تمایلی به دریافت این وام‌ها ندارند؛چرا که بازپرداخت این تسهیلات به موضوعی دشوار و مسئله ساز برای فعالان صنعت کشور تبدیل شده است.