شماره روزنامه ۶۱۳۲
|

ویژه نامه سراسری بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی «نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی»

  • سهم ۷/ ۱درصدی بانک دی از نقدینگی کشور

    بانک دی که در هجدهم اردیبهشت ماه امسال هفتمین سالروز فعالیت خود را آغاز می‏کند، توانسته است طی این مدت کوتاه نقش خود را در اقتصاد کشور به اثبات برساند و با برخوردار شدن از سهم حدود ۷/ ۱درصدی از نقدینگی کشور در سال ۹۴ گامی بلند در مسیر ارزش‏آفرینی برای مشتریان خود بردارد. در ادامه این گزارش نگاهی به عملکرد بانک در حوزه‏های مختلف می‏شود که به خوبی نمایانگر رشد صعودی شاخص‏هاست. این روند مثبت که به ویژه در دو سال اخیر نمود بیشتری دارد حاصل تلاش تیمی و گروهی کارکنان جوان این مجموعه است.

    بانک دی بر اساس ارائه تسهیلات و دیگر خدمات مالی به کسب درآمد‏های مشاع و غیر مشاع پرداخته است.

  • رابطه دو سویه نفت و اقتصاد ملی

    دکتر فریدون برکشلی

    کارشناس ارشد انرژی

    شوک‌های قیمت نفت روی متغیرهای کلان اقتصادی ‌به خصوص رشد اقتصادی تاثیرگذار است و این در حالی است که کارشناسان معتقدند این اثر به‌گونه‌ای نامتقارن خود را نشان می‌دهد. به این ترتیب که شوک منفی قیمت نفت منجر به کاهش رشد اقتصادی در ایران می‏شود، ولی شوک مثبت قیمت نفت لزوما باعث افزایش رشد اقتصادی نمی‏شود و از طرف دیگر به همان میزان شوک منفی اثر نمی‏گذارد. در این خصوص باید گفت قیمت نفت معلول عوامل و دلایل مختلفی است و از طرف دیگر، خود، به‌عنوان عاملی تاثیرگذار در فعل و انفعالات اقتصادی کشورهای صادر‌کننده و واردکننده نفت تلقی می‌شود.

  • دست‌اندازهای تامین مالی نفت ایران

    عارفه مشایخی: با عبور کشور از سد تحریم‌های بین‌المللی در حال حاضر یکی از موضوعاتی که مورد توجه همگان قرار گرفته جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است. این در حالی است که در کنار جذب منابع مالی مستقیم، تکنولوژی و مدیریت پروژه مهم‌ترین‌ نیازهای صنعت نفت ایران در دوران پس از تحریم خواهد بود. در شرایطی که تحریم‌های اقتصادی ورود سرمایه‌های خارجی را به کشور با مشکلات جدی روبه‌رو‌ ‌کرده بود متاسفانه کشور نتوانست سرمایه‌گذاری‌های داخلی را تقویت کند و شاهد رشد منفی در سرمایه‌گذاری‌ها بودیم به‌طوری‌که نرخ تشکیل سرمایه در کشور در سال‌های ۹۰ تا ۹۲ حتی منفی شد.

  • اقتصاد مقاومتی باید به گفتمان ملی تبدیل شود

    مدیرعامل بانک دی ضمن درخواست از نظام بانکی برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، بر مسئولیت بانک دی در این زمینه تاکید و اظهار کرد: اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی عملیاتی بشود باید کیفیت محصولات را بالا ببریم و خود را مخاطب قرار دهیم و بهره‏وری مجموعه خود را افزایش دهیم. دکتر احمد شفیع‏زاده با اشاره به نام‏گذاری سال ۹۵ به نام "اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل" یکی از اهداف مهم بانک دی را افزایش بهره‏وری دانست و گفت: ما باید به سمت استفاده از فناوری و دانش‏افزایی و سایر ویژگی‏هایی که در اقتصاد مقاومتی است پیش برویم و باید از خود بخواهیم که مناسب با نیاز مشتری حرکت کنیم.

  • دولت به دنبال تقویت بخش‌خصوصی نیست

    رییس اتحادیه صادر‌کنندگان فرآورده‌های نفت،گاز و پتروشیمی گفت: عزم لازم برای تقویت بخش خصوصی در بخش دولتی دیده نمی‌شود. فرزان گلچین در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد با ابراز تاسف از حل نشدن مشکلات بخش صادرات در کشور، افزود: متاسفانه در سال‌های گذشته بسیاری از معضلات و مشکلات صادرکنندگان را به گوش دولت رسانده‌ایم اما به اعتقاد من عزم لازم برای تقویت بخش خصوصی در دیدگاه‌های بخش دولتی وجود ندارد.

    وی اظهار کرد: متاسفانه در چند سال گذشته صادرکنندگان همواره با مشکلاتی در زمینه قوانین گمرکی مشکلات حمل بار از طریق کشتی، بیمه بار، عدم امکان نقل و انتقالات مالی از طریق بانک، تعهدات زیاد و دست و پاگیر برای صادرکنندگان، قواعد و قوانین مالیاتی متعدد و همچنین انواع و اقسام قانون‌های زائد مواجه بوده‌اند که هیچ‌یک از این موضوع مرتفع نشده است.

  • فرهنگ سازمانی، زمینه‏ساز تحول سازمانی

    ابراهیم صفرلکی

    مدیرکل روابط‏عمومی بانک دی

    کارکنان یک سازمان پیش از پیوستن به آن، از نهادهای فرهنگی متعددی مانند خانواده، اجتماع و نظام‏های آموزشی تأثیر پذیرفته و این نهادها نگرش‏ها، هویت و رفتار آن‏ها را شکل می‏دهند. زمانی که کارکنان به سازمانی می‏پیوندند، این تأثیرات را با خود به سازمان می‏آورند. به همین دلیل، جداکردن فرهنگ سازمان از فرآیندهای فرهنگی کلان‏تر و فرهنگ عمومی حاکم بر جامعه، دشوار است. با این حال، دانش مدیریت این تفکیک را ضروری می‏داند و بر آن است که با محدود کردن موضوع فرهنگ در سازمان، آن را مانند سایر مؤلفه‏ها مدیریت کند.

  • بانکداری دیجیتال، توسعه سرمایه انسانی متخصص

    عظیم نوید تهرانی، معاون طرح و توسعه بانک دی

    در دنیای رقابتی امروز هر سازمان با هر اندازه‌ و ماهیت عملکردی، با تغییرات و تحولات سریعی روبرو است و باید فعالیت‌های خود را به گونه‌ای برنامه‌ریزی و مدیریت کند که در محیط پرتلاطم و بازار به شدت رقابتی، موفقیت کسب کرده و تداوم حیات داشته باشد. با توجه به مفهوم برنامه‌ریزی استراتژیک، این امر مستلزم بهره گیری از این نوع برنامه‌ریزی است؛ چرا که برنامه‌ریزی استراتژیک از یک طرف آینده‌نگر بوده و از طریق پیش‌بینی تحولات آتی اقدامات مناسب را تنظیم می‌کند.

  • سهم کوچک «خصوصی ها» در صنعت نفت

    دنیای اقتصاد: بخش خصوصی صنعت نفت ایران در حالی پس از گذشت سال‌ها هنوز نتوانسته است به جایگاه واقعی خود در این صنعت دست پیدا کند که قسمت اعظمی از درآمدهای کشور از طریق فروش مواد نفتی و فرآورده‌های آن تامین می‌شود. سهم ناچیز فعالان خصوصی ایرانی از صنعت نفت پس از گذشته چند دهه حضور در این عرصه و به‌رغم توانمندی‌های آنها، ناچیز و دور از انتظار است. فعالان صنعت نفت در بخش خصوصی معتقدند وجود موانع عریض و طویل دولتی در کشور موجب شده آنها نتوانند از چابکی لازم بهره بگیرند و در رقابت با همتایان خارجی خود در منطقه، کمتر از فرصت‌های ایجاد شده بهره‌مند شوند.

  • همبانک دی راه‏اندازی شد

    سامانه همبانک (USSD) بانک دی با کد #۷۶۶* در راستای توسعه خدمات نوین بانکداری الکترونیک توسط کارشناسان معاونت فناوری اطلاعات این بانک راه اندازی شد. تمامی دارندگان کارت‏های بانکی عضو شتاب می‏توانند از طریق شماره‏گیری کد #۷۶۶* تلفن همراه (خطوط همراه اول و ایرانسل) از خدمات همبانک دی نظیر پرداخت قبوض خدماتی، خرید شارژ تلفن همراه و پرداخت قبوض جرایم رانندگی استفاده کنند. مشتریان بانک دی می‏توانند با استفاده از «شماره دی کارت و رمز دوم» و یا «رمز همبانک» از خدمات گسترده‏تر همبانک دی نظیر اعلام موجودی و انتقال وجه بهره‏مند شوند.

  • «پتروشیمی مکران» مقصد جدید سرمایه‏گذاران

    سایت پتروشیمی مکران که قرار است در ۱۰ سال آینده به یکی از هاب‏های اصلی پتروشیمی کشور که با توان بخش‏خصوصی راه‏‏اندازی شده بدل شود. این روزها به پروژه جذابی برای سرمایه‏گذاران داخلی و خارجی تبدیل شده است. انواع معافیت‏ها در این سایت پتروشیمی موجب شده تا سرمایه‏گذاران داخلی و خارجی آن را به عنوان هدف اولویت‏دار خود برای سرمایه‏گذاری تعیین کنند. معافیت‏هایی همچون «معافیت ۲۰ تا ۲۵ درصدی نرخ خوراک به دلیل قرارگیری در منطقه آزاد و منطقه محروم»، «معافیت ۲۰ ساله مالیاتی به دلیل قرارگیری در منطقه آزاد» و در تازه‏ترین معافیت نیز «معافیت ۳۰ درصدی نرخ خوراک مجتمع‏های GTPP».

  • چشم‌انداز روشن «شیران» با اجرای طرح‌های توسعه - ۱۸ اردیبهشت ۹۵

    شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران پس از گذشت حدود سه دهه از فعالیت خود اکنون با ۴ هزار و ۶۲۸ میلیارد و ۹۸۸ میلیون ریال سرمایه، طرح‌های توسعه جدیدی را در دست اجرا دارد. تولید اصلی این شرکت نرمال پارافین و الکیل بنزن خطی (LAB) است. ماده اولیه اصلی نفت سفید است که بعد از چند مرحله فرآیند، تبدیل به برشی از نفت سفید C۱۰-C۱۴ می‌شود که خالص‌سازی شده و شامل هیدروکربورهای خطی به نام نرمال پارافین است. این شرکت در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد مصرف LAB داخل کشور را تامین می‌کند و تنها تولیدکننده در ایران است که علاوه بر تامین نیاز داخلی نرمال پارافین، نسبت به صدور این محصول به خارج هم اقدام می‌کند.

  • بازتعریف صنعت نفت بر مدار دانش روز

    دکتر علیرضا سلطانی

    عضو هیات‌علمی دانشگاه و کارشناس اقتصاد انرژی

    دانش امروزین بشر، بخش قابل‌توجهی از پیشرفت و تعالی خود را مدیون صنعت نفت و تحولات آن در بیش از یک و نیم قرن اخیر است. به حقیقت تلاش در جهت بهره‌گیری از همه ظرفیت منابع هیدروکربوری به خصوص نفت، زمینه ورود به بخش‌های ناشناخته و پیچیده علم و دانش را موجب شد، از سوی دیگر با بهره‌گیری از دستاوردهای علمی در بخش‌های مختلف، موجبات استفاده بهینه از ظرفیت‌های مختلف منابع هیدروکربوری شده است.

  • اقتصاد مقاومتی الگوی بانک دی قرار گیرد

    بانک ارزش‏آفرین دی باید نسبت به دیگر بانک‏ها عملکردی متفاوت داشته باشد، همان‏گونه که در مدت فعالیت خود توانسته در جامعه جا باز کند و خود را به جمع بانک‏های خوب برساند. چندی پیش وقتی رییس‏کل بانک مرکزی گفت این بانک روزبه‏روز در حال رشد است، بر عملکرد مناسب این بانک واقف شدم. الگو قرار دادن سیاست اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، شکل دادن و تداوم آن، قرار دادن منافع بانک در مسیر تقویت تولید و سیاست‏های اصولی، رعایت معیارهای اسلامی و بانکداری اسلامی، رعایت ضوابط بانک مرکزی و اجرایی کردن آن‏ها، اهتمام بیشتر بر بانکداری الکترونیکی، ارتقای دانش بانکداری کارکنان توأم با تقوی و ایمان از طریق برگزاری کلاس‏های حضوری و یا به‏صورت مکاتبه‏ای، پرورش روحیه جهادی و مسئولیت‏پذیری کارکنان و تکریم ارباب‏رجوع ازجمله نکاتی است که کارکنان این بانک ارزش‏آفرین باید نسبت به آنها اهتمام ویژه داشته باشند.

  • پتروشیمی در سالی که گذشت

    دنیای اقتصاد: شاید بتوان صنعت پتروشیمی را یکی از مهم‌ترین صنایع کشور قلمداد کرد. احداث مجتمع‌های مختلف در سطح کشور و بهره‌برداری از این مجتمع‌ها همزمان با سهم‌گیری در بازار جهانی موجب شد تا احداث این پروژه‌ها مورد توجه خاص قرار گیرد و کشور برای رسیدن به هدف پرهیز از خام‌فروشی، سرمایه‌گذاری بیشتری را در این مورد انجام دهد. موضوعی که به خوبی در تعدد مجتمع‌های پتروشیمی قابل ملاحظه است. این سیاست به‌طور جدی و با وجود تحریم‌های اقتصادی در سال ۹۴ دنبال شد. در این میان تعیین قیمت خوراک پتروشیمی و تولید بنزین استاندارد و مرغوب از مجتمع‌های پتروشیمی و همچنین تلاش برای بازاریابی مجدد محصولات پتروشیمی از مهم‌ترین اقدامات شرکت ملی پتروشیمی در سال ۹۴ به شمار می‌آید.

  • ارزش آفرینی مستمر برای تامین منافع ذی‏نفعان

    بانک دی آخرین روزهای ششمین سال فعالیت خود را سپری کرده است. این بانک به استناد ماده ۹۸ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب فروردین ۷۹ و در چارچوب قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال ۵۱ قانون عملیات بانکی بدون ربا و بر اساس ماده واحده قانون تأسیس بانک‏های غیردولتی مصوب ۲۱/ ۱/ ۱۳۷۹ و ضوابط مربوط، طبق مقررات بانک مرکزی و قانون تجارت تشکیل و اداره شد و براساس قوانین و مقررات جاری کشور و بخشنامه‏ها و دستورالعمل‏های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اساسنامة مصوب شورای پول و اعتبار بانکی، هجدهم اردیبهشت ۸۹ فعالیت خود را آغاز کرد.

  • دورخیز برای تصاحب بازار تجهیزات صنعت نفت خاورمیانه

    رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ورود شرکت‌های خارجی را عامل رشد سازندگان داخلی عنوان کرد و گفت: سازندگان ایرانی از طریق مشارکت با شرکت‌های خارجی می توانند بازار منطقه را در اختیار بگیرند. رضا خیامیان در جمع اصحاب رسانه گفت: سازندگان داخلی به دنبال رانت و انحصار نیستند، بلکه خواهان برخورداری شرایط برابر با شرکت‌های خارجی هستند. وی با اشاره به مشکلات متعدد سازندگان تجهیزات نفت در ایران اظهارکرد: شرکت‌های ایرانی در رقابت با همتایان خارجی خود برای باز کردن «ال سی» و ضمانتنامه بسیار مشکل دارند این در حالیست که این موضوعی است که در تمام دنیا حل شده است.

  • اهداف و ظرفیت‌ها در معماری قراردادهای نفتی

    رضا پاکدامن

    کارشناس قراردادهای بین‌المللی و مولف کتاب حقوق نفت ایران

    در دوره اوج رکود بازار نفت ناشی از سقوط قیمت‌ها، تنها طی سه ماه اول ۲۰۱۶ حدود ۴۹ قرارداد جمعا به ارزش ۵/ ۱۸ میلیارد دلار در بخش بالادستی نفت در جهان به امضا رسیده است. این در حالی است که طی دوره مشابه در سال ۲۰۱۵، ارزش قراردادهای منعقده به شکل چشمگیری بالا بوده، به طوری که طی دوره مزبور به‌غیر از شرکت‌های نفتی خصوصی، فقط شرکت‌های ملی نفت کشورهای نفت‌خیز برای اجرای پروژه‌های بالادستی، قراردادهایی جمعا به ارزش بالغ بر ۹۰ میلیارد دلار منعقد کرده بودند.

  • چالش‌های بین‌المللی شدن در بازار فرآورده

    دکتر حمید حسینی

    کارشناس ارشد حوزه انرژی

    چالش‌های کشور در زمینه صدور فرآورده‌های نفتی را می‌توان به دو دسته داخلی و بین‌المللی تقسیم کرد. در زمینه فرآورده‌های نفتی ما با ظرفیت پالایشی در حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز، ۲ درصد ظرفیت پالایشی جهان را در اختیار داریم و با توجه به منابع غنی گازی که در اختیار داریم برای سوخت منازل، خودروها و بسیاری از واحد‌های صنعتی در شرایطی قرار گرفته‌ایم که می‌توانیم صادرکننده فرآورده‌های نفتی باشیم.

  • صنایع متوسط و خرد در اولویت ارائه تسهیلات بانک دی

    معاون اعتبارات و بازاریابی بانک دی ضمن تشریح خط مشی اعتباری بانک در سال ۹۵ از اولویت ارائه تسهیلات به صنایع متوسط و خرد درسال جاری خبر داد. علیرضا عاطفی‌فر اظهار کرد: سیاست ما در سال ۹۵ این است که به صنایع متوسط و خرد بیشتر بپردازیم. امیدواریم با این سیاست بتوانیم تسهیلات بیشتری در اختیار اقشار مختلف مردم بگذاریم. وی با اشاره به دستاوردهای بانک دی در سال گذشته، تصریح کرد: موفقیت‌های شعب در سال گذشته سبب رشد ۱۱۰ درصدی در منابع بانک دی شد که در سیستم بانکی چنین اتفاقی بی‌سابقه است. البته این موضوع مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند و باید در سال جاری با قدرت بیشتر مسیر را ادامه دهیم.

  • بخش خصوصى را باید توانمند کرد

    مسئله اقتصاد مهم است؛ اقتصاد مقاومتى مهم است. البته اقتصاد مقاومتى الزاماتى دارد. مردمى کردن اقتصاد، جزو الزامات اقتصاد مقاومتى است. این سیاست‏هاى اصل ۴۴ که اعلام شد، می‏تواند یک تحول به وجود بیاورد؛ و این کار باید انجام بگیرد. البته کارهایى انجام گرفته و تلاش‏هاى بیشترى باید بشود. بخش خصوصى را باید توانمند کرد؛ هم به فعالیت اقتصادى تشویق بشوند، هم سیستم بانکى کشور، دستگاه‏هاى دولتى کشور و دستگاه‏هایى که می‏توانند کمک کنند - مثل قوه‏ مقننه و قوه‏ قضائیه - کمک کنند که مردم وارد میدان اقتصاد شوند.

  • تحولات ایران در سالی که گذشت

    اقتصاد جهان در سالی که گذشت تحت تاثیر نوسانات بازارهای ارز، بسته‏های محرک اقتصادی در اروپا و ژاپن، دوشنبه سیاه در چین، افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا و سقوط قیمت نفت عملکرد چندان درخشانی نداشت و جمع بندی ارقام نشان می‏دهد که یک سال مأیوس کننده دیگر را از نظر رشد جهانی پشت سر گذاشته است. اقتصاد جهانی در یک سال گذشته شاهد عملکردهای متفاوتی بود. آمریکا که بزرگترین اقتصاد جهان است توانست پس از بحرانهای سالهای اخیر دوباره خود را جمع و جور کرده و در مسیر رشد گام بردارد، در حالی که چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان است آهسته‏ترین نرخ رشد اقتصادی ۲۰ سال اخیر را شاهد بود.

  • کارکنان؛ مهمترین مزیت رقابتی بانک دی

    مجتبی حیدری

    معاون سرمایه انسانی و توسعه مدیریت

    در نگرش‌های نوین مدیریت، از منابع انسانی به عنوان یکی از منابع حیاتی سازمان یاد می‌شود که می‌تواند دستیابی به قابلیت‌ها و توانمندی‌های مورد نیاز سازمان، خلق مزیت رقابتی ودستیابی به اهداف استراتژیک کمک کند. به همین دلیل است که سازمان‌ها از منابع انسانی به عنوان کلیدی‌ترین منبع برای رشد، توسعه و موفقیت خود نام می‌برند. با توجه به اهمیت سرمایه‌های انسانی در طراحی استراتژی بانک، معاونت سرمایه انسانی و توسعه مدیریت بانک دی باید به طور منطقی، به عنوان بخشی از عوامل توسعه و اجرای فرایندهای استراتژیک ایفای نقش کند.

  • راهکارهای رفع دغدغه‏های مراجع تقلید درباره معاملات بانکی

    حجت الاسلام دکتر سیدعباس موسویان که به عنوان مهمان ویژه در هشتمین همایش «تحول در نگاه دی» حضور یافته بود، در سخنرانی علمی خود ضمن تشریح دغدغه مراجع درباره معاملات بانکی درباره مباحث اخیری که به نقل از برخی مراجع منتشر شده بود، توضیحاتی ارائه کرد. عضو شورای فقهی بانک مرکزی ابتدا با تقدیر از مدیران بانک دی که اهتمام ویژه‏ای نسبت به مسائل شرعی دارند، اظهار کرد: فلسفه وجودی بانک دی که از یک نهاد مقدس سرچشمه گرفته و افراد نیک و شایسته‏ای در آن حضور دارند و انشاءالله با برکت هم باشد، جلوگیری از فساد در معاملات و گسترش معاملات صحیح بوده است.

  • نیاز به تزریق سرمایه جدید

    دکتر علی مروی

    رئیس کمیسیون انرژی مجلس

    بازار جهانی نفت و گاز جهان همواره صحنه رقابت بین کشورهای مختلف دارنده ذخایر نفتی است تا بیشترین سرمایه را برای توسعه میادین نفت و گاز به خود اختصاص دهند. البته رقابت اصلی بین کشورهای درحال توسعه است؛ چراکه به دلیل کمبود منابع مالی و فن‌آوری در داخل این کشورها، نیاز بیشتری به سرمایه و تکنولوژی دارند. کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست. یعنی از یکسو ذخایر عظیم نفت و گازی که در کشور ما وجود دارد ظرفیت بالقوه‌ای است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و از سویی برای به فعلیت درآمدن این ظرفیت نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان و استفاده از فن‌آوری‌های روز وجود دارد.

  • جامانده بزرگ بورس

    سلیمان کرمی: شاخص کل بورس تهران از ابتدای زمستان ۹۴ تاکنون رشد بیش از ۲۷ درصدی را تجربه کرده است. در این میان، گروه شیمیایی بورس با سهم از بازار بیش از ۲۳ درصدی بورس تهران، با رشد کمتر از ۸ درصدی مواجه شده است. سایر صنایع بورسی با وجود مشکلات عدیده‌ای که در ساخت سودهای با کیفیت دارند، رشدهای با شتاب‌های بیشتری را تجربه کرده‌اند. در این میان، نمادهای پتروشیمی با توجه به ارزش بالای بازار آنها و همچنین نبود مجال برای رشدهای هیجانی رشدهای اندکی را تجربه کردند. در سایر گروه‌ها مانند خودرو امیدواری به بهبود وضعیت این صنعت در پی انعقاد قراردادهای خارجی با سوخت هیجانی که خریداران سهام داشتند، رشدهای خارج از عادتی را در مدت زمان کوتاهی برای این صنعت ثبت شد.

بیشتر