کمبود برق در کشور معضلی است که به ویژه در سالهای اخیر چالش برانگیز بوده است و این کمبود در تابستان ۱۴۰۰ و پیک مصرف به اوج خود رسید و وزارت نیرو را ناچار به سمت اعمال خاموشیهای خانگی و واحدهای صنعتی سوق داد. اقدامی که سبب اعتراض گسترده صاحبان واحدهای تولیدی شده است؛ آنان معتقدند با آن که سهم کارخانجات از مصرف برق کشور کمتر از ۳۰ درصد است اما تمام بار کمبودها بر دوش کارخانجات گذاشته شده است و این اقدام به نوعی ضد بهرهوری محسوب میشود. در تابستان ۱۴۰۱ هم خاموشیها اگر چه به برق خانگی نرسید، اما صنایع همچنان با تعدیلاتی نسبت به سال گذشته، با قطعی برق مواجه بودند. رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد، کمبود برق در کشور را واقعیتی میداند که در نتیجه کاستیها و بیتوجهی به صنعت برق در ۱۰ سال اخیر به وجود آمده است. محسن شادمان معتقد است مشکل اساسی، در نوع نگاه ما به برق است، برق یک خدمت به شمار نمیرود که دولت برای مردم انجام میدهد. بلکه برق در واقع یک صنعت است و باید یک اقتصاد داشته باشد و تا زمانی که اقتصاد این صنعت بهبود نیابد، وضعیت به همین منوال خواهد بود.
مدیر مرکز رتبهبندی اتاق ایران در نشست با اعضای تشکلهای اقتصادی تحت پوشش اتاق مشهد، به تشریح نحوه ارزیابی عملکرد و رتبه بندی تشکلهای اقتصادی استانها پرداخت. در این نشست، اعضای تشکلها از دغدغههای مجموعه خود و انتظاراتشان از اتاق بازرگانی به عنوان تشکل مادر سخن گفتند.
خراسان رضوی ۸ درصد از جمعیت کل کشور را در خود جای داده، با بیش از ۶ میلیون نفر جمعیت دومین استان پرجمعیت ایران است و سالانه میزبان حدود ۳۰ میلیون زائر داخلی و خارجی است، اما جایگاه اقتصادی این استان در کشور تناسبی با ظرفیتهای آن ندارد.
گواه این ادعا نیز ثابت ماندن نرخ تولید ناخالص داخلی خراسان رضوی طی ۱۰ سال اخیر بوده و مهمتر از آن، پایین بودن نرخ درآمد سرانه در استان موجبشده است که خراسان رضوی در رتبه ۲۲ کشور قرار گیرد. موضوعی که برخی کارشناسان اقتصادی آن را ناشی از غیبت سرمایهگذاریهای دولتی یا خصولتی در این استان برمیشمارند، آنان معتقدند اگر استانهایی همچون اصفهان، خوزستان و بوشهر دارای سهم بالایی از تولید ناخالص داخلی در کشور هستند و درآمدهای زیادی را جذب میکنند به دلیل وجود صنایعی است که دولت سرمایهگذار اصلی آنها بوده در حالی که در خراسان رضوی چنین اتفاقی نیافتاده است.
در مساله توسعه اقتصادی ما دو روش متفاوت عملکردی را در دنیا شاهد هستیم، یک روش این است که اقتصاد، آزاد و مترتب بر انتظارات تولیدکننده و مصرف کننده بنا شده باشد که به آن اقتصاد باز جهانی گفته میشود و ارتباطات در این نوع اقتصاد نقش تعیین کنندهای دارد.
خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی گفت: اینکه قول دهیم هیچ اتفاقی رخ نمیدهد، چنین چیزی وجود ندارد و طبیعی است که با حجم گسترده زائران امام رضا(ع) روبهرو خواهیم بود؛ البته بدیهی است که اشکالاتی نیز وجود خواهد داشت.
رسانه ها با مطالبه گری باید تلاش کنند سهم خراسان رضوی از اعتبارات کشور کامل گرفته شود تا اقتصاد خرد و متوسط استان که بیشتر بر مبنای روستا ، کشاورزی، دام و طیور، معدن و صنایع کوچک و متوسط و از همه مهم تر خدمات و تجارت پایه ریزی شده و از بنگاه های بزرگ خصولتی و دولتی در خراسان بزرگ خبری نیست ، بیش از این آسیب نبیند ، رسانه ها باید سوال کنند چرا دولت ها از سرمایه گذاری در خراسانها خودداری کرده اند ؟ میگویند همه مسوولان کشور خراسانی و مشهدی هستند ،اگر اینگونه است ،چرا خراسان ها باید فقط ۳۰ کیلو متر بزرگراه داشته باشند ؟ چرا باید درآمد سرانه مردم خراسان ها از متوسط کشوری بسیار کمتر باشد ؟ وزارت راه و شهرسازی و شهرداری مشهد با دوری از تفکر ضد توسعه در مشهد به ویژه بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، گزارش دهند بعد ۲۵ سال طرح هایی که بارها توسط آنان مصوب شده چقدر پیشرفت فیزیکی به ارمغان آورده است؟
در بیستوسومین جلسه دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال جاری، نتایج مصوبات سیوچهارمین جلسه دبیرخانه در سال گذشته در خصوص لزوم توسعه محورهای ارتباطی شرکتهای صنعتی به ایستگاههای ریلی، بررسی شد.
خراسان رضوی شهردار مشهد گفت: چرا باید برای توسعه مشهد به سمت شرق مقاومت کنیم؟بیش از ۴۰ سال است که توسعه شهر مشهد به سمت غرب است که اگر این روند ادامه پیدا کند شهر مذهبی با رویکرد حرم نخواهد بود.