شماره روزنامه ۶۱۴۶
|

ویژه نامه خراسان

  • ضرورت حمایت از زعفران ایرانی

    زعفران از دیرباز مهمان سفره ایرانیان بوده و در غم و شادی با آنها شریک بوده است. این محصول که از گذشته تا حال به عنوان یکی از مهمترین و معدود کالاهای صادراتی غیرنفتی و مهمتر از همه انحصاری به شمار می‌آمده است، بنا بر آمار سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دلار ارز آوری دارد. زعفران علاوه بر ارزآوری مطلوب، قدرت اشتغال‌زایی بالایی نیز دارد و هم اکنون حدود ۸۰۰ هزار کشاورز در خراسان بزرگ تنها در بخش کشت و تولید این محصول فعال هستند و افراد بسیار دیگری در ۴۰۰ بنگاه اقتصادی مرتبط با زعفران مشغول به کار می‌باشند.
  • سید صولت مرتضوی، سکان هدایت پایتخت معنوی ایران را تحویل گرفت

    دنیای اقتصاد،فاطمه آرمان-مراسم تودیع ومعارفه شهردار مشهد پنج شنبه گذشته در تالار همایش های صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی برگزار شد و سید صولت مرتضوی رسما کار خود را به عنوان شهردار مشهد آغاز کرد.  اداره مشهد کار ساده ای نیست  در این مراسم سید محمد پژمان شهردار سابق مشهد با بیان اینکه تمام تلاشش این بوده است که خودباوری و اعتماد به نفس را در بین شهروندان زنده کند گفت: هرگزحاضر نشدم در دوران خدمت در شهرداری مشهد منافع و مصلحت مردم را با هیچ چیز دیگرعوض کنم. پژمان با اشاره به سختی هایی که در انجام امور با آن مواجه بوده است، افزود: باید حس تعلق به شهر را در شهروندان بیدار کرد تا به آن ببالند و شهر را از آن خود بدانند.
  • همایش تقدیر از ۲۲ واحد نمونه استاندارد کیفیت خراسان رضوی برگزار شد

    دنیای اقتصاد،مهدی ولی زاده- از ۲۲ واحد نمونه استاندارد کیفیت استان خراسان رضوی در مشهد تقدیر شد. pic۱در این همایش که به مناسبت روز جهانی استاندارد و با حضور رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی و بیش از ۱۲۰۰نفر از مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی، شرکت‌های آموزشی و بازرسی و مدیران کنترل کیفیت واحدهای تولیدی استان برگزار شد از ۲۲ واحد نمونه ، ۱۴ مدیر کنترل کیفیت نمونه و همچنین ۴ شرکت آموزشی و بازرسی و آزمایشگاه همکار استان تجلیل به عمل آمد.
  • رویش گل امید

    محمود سیادت* بیست و نهم مهر ماه هر سال با عنوان «روز ملی صادرات» به تجلیل از فعالان این حوزه، بیان دستاوردها و کاستی‌ها، توسعه فرهنگ عمومی صادرات و از همه مهمتر «دمیدن روح امید» به کالبد خسته از یک سال تلاش عناصر فعال حوزه صادرات، اختصاص یافته است. ضمن عرض تبریک روز ملی صادرات به عاملان و حامیان این بخش تاثیرگذار اقتصاد ملی، تلاش مضاعف و درخور تقدیر صادرکنندگان غیور خراسانی در سال گذشته را که به حق یکی از سخت‌ترین سال‌های تاریخ صادرات غیرنفتی کشورمان بود، می‌ستایم و به نمایندگی از هیئت مدیره و کارکنان اتحادیه صادرکنندگان، بر همت والای آنان درود می فرستم.
  • اعلام برنامه های شهرداری مشهد به‌مناسبت دهه ولایت

    برنامه فعالیت های شهرداری مشهد به مناسبت دهه ولایت اعلام شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهردرای مشهد، جشنواره تفریحی ورزشی غدیریه از سوی مدیریت تربیت بدنی و ورزش‌های همگانی در دهه ولایت و از عید قربان تا غدیر برگزار می‌شود. این جشنواره در بوستان‌ها و مدارس منتخب مناطق ۱۳ گانه شهرداری و باحداقل دو اجرا برای هر منطقه، بین روزهای ۲۴مهر تا ۳ آبان برگزار می‌شود. همچنین افتتاحیه مسابقات کشتی محلات مشهد نیز همزمان با عید سعید قربان، در خانه کشتی واقع در مجموعه شهید بهشتی خواهد بود.
  • شورای ملی زعفران؛ دستاوردها و آسیب ها

    دنیای اقتصاد،مجید مظلومی-اقتصاددانان مالیه عمومی عمدتا برای دولت دو وظیفه قائل هستند: وظیفه حاکمیتی و وظیفه تصدی‌گری. وظیفه حاکمیتی دولت شامل مدیریت ملی، وضع قوانین، ایجاد نظم و عدالت اجتماعی، ساماندهی بازار و . . . می‌باشد. اما دولت در وظیفه تصدی‌گری خود به عنوان یک بنگاه اقتصادی وارد اقتصاد می‌شود و کسب درآمد می‌کند. در واقع بهره‌مندی دولت از این وظیفه، موجب ایجاد محدودیت برای بخش خصوصی می‌شود. به بیانی دیگر تحقق نقش حاکمیتی بر خلاف نقش تصدی‌گری، اقتدار دولت را افزایش داده و محدودیتی برای استفاده بخش خصوصی از منابع اقتصادی ایجاد نمی‌کند.
  • برگزاری ۲۴ همایش ورزشی در سطح محلات منطقه ۸

    شهردار منطقه ۸ مشهد از برگزاری ۲۴ همایش ورزشی در سطح محلات این منطقه خبر داد و گفت : توسعه فرهنگ ورزش همگانی، افزایش نشاط و شادابی و تعامل بین شهروندان از اهداف برپایی همایش ورزشی محلات است. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه هشت ، علیرضا خادم پیر در ادامه گفت:به مناسبت هفته تربیت بدنی و ورزش و نظر به انطباق و همزمانی با دهه ولایت و با هدف ارتقاء حس همدلی و وحدت شهروندان برگزاری ۲۴ همایش ورزشی در سطح بوستان باغ ملی و کوهسنگی در دستور کار این شهرداری قرار گرفته است. خادم پیر با گرامی داشت ایام خجسته اعیاد قربان و غدیر و تاکید بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت های ورزشی محلات و شهروندان ،این مهم را یکی از اهداف اصلی برگزاری این همایش ها دانست و گفت: غنی سازی اوقات فراغت، ایجاد رقابت سالم، ارتقای حس همدلی و وحدت، توسعه فرهنگ ورزش همگانی، افزایش نشاط و شادابی و تعامل بین شهروندان از دیگر اهداف برپایی این همایش هاست.
  • تحلیل قیمت سهام شرکت «رینگ سازی مشهد»

    سهیل روشن * قیمت سهام شرکت رینگ سازی مشهد با نماد خرینگ از فروردین ماه سال نود همراه با اوج گیری قیمت دلار و کاهش تولیدات خودرویی از محدوده ۱۶۰ تومان تا محدوده ۷۴ تومان کاهش زیادی را تجربه کرده است. پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر و با افزایش خوش بینی ها به آینده اقتصادی و سیاسی کشور و جو عمومی به وجود آمده در بازار بورس، سهام شرکت مذکور تا محدوده ۱۵۱ تومان افزایش دو برابری در طی فقط دو ماه را تجربه کرده و سود ۱۰۰ درصدی را نصیب سهامداران خود کرده است. اما پس از آن بازار سهام شرکت رنج شده و نوسانات مثبت و منفی کمی را سپری می کند.
  • دربازدیداعضای شورای شهر مشهد از فرهنگسرا ها و سالن های ورزشی مطرح شد:

    اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در بازید از مجموعه های فرهنگی و ورزشی مناطق کم برخوردار بر مسجد محوری برای حل معضلات و مشکلات فرهنگی و اجتماعی تاکید کردند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر از سالن های ورزشی رجاء واقع در شهرک شهید رجایی، سالن ورزشی گلشن واقع در خیابان شهید آوینی، فرهنگسرای سلامت واقع در بوستان نصرت و فرهنگسرای انقلاب اسلامی واقع در پنج تن بازدید کردند . سید جلال فیاضی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در حاشیه این بازدید با اشاره به مجموعه ورزشی رجا گفت: ایجاد مکان ها ورزشی می تواند در ارتقاء سلامت شهروندان موثر باشد در عین حال ایجاد مکان های ویژه برای بانوان می تواند شرایط را برای ورزش بانوان در پارک ها محیا و نشاط را به جامعه انتقال دهد .
  • فقط هشت هفته نه هشت سال!

    امیر شهلا البته اصرار دولت روحانی برای مکتوم گذاشتن وضعیت کشور در هنگام تحویل گرفتن دولت، بجا و قابل تحسین است، اما گویا دوستان پر و پا قرص دولت گذشته، همچنان اصرار دارند نحوه مدیریت مملکت، براساس روش های دولت قبل صورت گیرد. از همین رو هرجا تغییری در نحوه عمل دولت می بینند، فی الفور زبان به انتقاد می گشایند و دولت را با سنگ اندازی و کفش اندازی های افراطی، به انحراف از مسیر انقلاب متهم می کنند. انگار نه انگار که چهارماه پیش در این کشور، انتخاباتی برگزار شده و مردم با رای شان، به گویاترین زبان ممکن گفته اند با سیاست های فعلی مخالف اند و خواهان بازنگری کلی در روش های اجرایی هستند.
  • « سامانه ایده و خلاقیت» در موسسه مالی و اعتباری میزان راه اندازی می‌شود

    پروژه «سامانه ایده وخلاقیت» در روابط عمومی موسسه مالی و اعتباری میزان به زودی افتتاح خواهد شد. بنا بر اعلام روابط عمومی موسسه مالی و اعتباری میزان، این سامانه جهت جمع‌آوری ایده‌ها و پیشنهادات مختلف مشتریان و دیگر اقشار جامعه طراحی و به زودی رونمایی خواهد شد. صادق عسکری مسئول این پروژه در توضیح چرایی تشکیل این سامانه گفت: ایده‌های جدید و ناب می‌تواند گاهی کاملا شخصی و انفرادی باشد. خلق یک نظر، یک تکنیک یا یک طرح جدید، که برای خالق آن پر معنی و ارزشمند است، نیازمند بستری مناسب برای ارائه و کسب مقبولیت عام می‌باشد.
  • دعوت موسسه خیریه دارالاکرام از بانوان خیر

    موسسه فرهنگی دارالکرام حضرت ابولفضل العباس(ع) که به منظور حمایت از تحصیل کودکان و نوجوانان نیازمند تشکیل شده است در اطلاعیه از بانوان خیر دعوت کرده است تا در مراسمی شاد و متنوع که در جهت کمک به تحصیل دانش آموزان بی سرپرست و در تاریخ ۸/۸/۹۲ برگزار می شود شرکت کنند. لازم به توضیح است موسسه دارالاکرام شعبه مشهد از تاریخ سوم اسفند ماه سال ۹۰ فعالیت خود را با تشکیل کمیته های جذب و شناسایی،فرهنگی،آموزشی و مددکاری در مشهد شروع کرده است و با کمک افراد داوطب اداره می شود. علاقه مندان می توانند جهت شرکت در این کار خیر و تهیه و رزرو بلیط به آدرس مشهد، حد فاصل میدان شهدا و میدان سعدی ، روبروی دانشگاه ۱۳ ، پلاک ۱۴۸ مراجعه و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های ۲۲۹۱۰۷۵ -۲۲۹۱۰۷۶ -۰۹۳۶۷۲۱۹۹۵۳ تماس بگیرند.
  • کشاورزی؛کلید توسعه مالزی

    عبدالله لوشابی* مالزی از جمله کشورهای پرجمعیت آسیا است که بیشتر مردم آن مانند سایر کشورهای این قاره به فعالیت‌های کشاورزی مشغول هستند. تا سال ۱۹۵۷ یعنی تا قبل از استقلال، نابسامانی‌های عمده‌ای در اقتصاد این کشور وجود داشت. عدم توجه به بخش کشاورزی و نقش آن در توسعه اقتصادی یکی از علل عمده بروز این مشکلات بود. در این زمان، بخش زیادی از مردم مالزی در فقر به‌سر می‌بردند، اما پس از برچیده شدن استعمار از مالزی، اقتصاد این کشور تغییرات ساختاری عمده‌ای را طی حدود ۶ دهه تجربه نمود. اجرای چندین برنامه عمده با هدف ریشه‌کن‌سازی فقر، تاکید و توجه به برنامه‌های توسعه روستایی، رونق‌بخشی به کشاورزی و حضور موثرتر دولت در سیاست‌گذاری‌ها، موفقیت‌های چشمگیری را برای این کشور به ارمغان آورد.
بیشتر