شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه نامه خراسان

  • افزایش جمعیت چگونه و به چه قیمت؟

    اگرچه در ایران، از سال ۱۳۳۷ مباحث کنترل جمعیت و تنظیم خانواده آغاز شد، اما پس از رشد سریع جمعیت در اواخر دهه ۵۰ و اوایل دهه ۶۰ سعی شد به هر نحوی که شده شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» برای خانواده‌های ایرانی تبدیل به نوعی سبک زندگی شود. اما امروز پس از گذشت چندین سال از اتخاذ این رویکرد، کارشناسان و مسئولان نسبت به ادامه این روند و کاهش جمعیت در آینده‌ای نزدیک هشدار داده و خواستار به‌کارگیری سیاست‌هایی برای افزایش جمعیت شده‌اند. به گفته آنها، جمعیت ایران به سمت پیر شدن پیش می‌رود و اگر میزان فرزندآوری خانواده‌ها به روال سال‌های اخیر ادامه یابد، در آینده با کاهش شدید و نگران‌‌کننده جمعیت روبرو می‌شویم.
  • وجود معلولان محکی برای کمک به همنوعان است

    دنیای اقتصاد-مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: یارانه دولتی ما در سال ۹۰ میلیون تومان است، در حالی که میزان کمک‌های خیران به این موسسه ۵ برابر این مبلغ است. تهمینه شکیب، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در بازدید از آسایشگاه فتح‌المبین درخصوص سایت خیران گفت: راه‌اندازی این سایت در جهت شفاف‌سازی فعالیت‌های خیران است. وی خاطرنشان کرد: آدرس اینترنتی این مجموعهHamdam-rc. org است که به عنوان اولین سایت اینترنتی خیران شناخته می‌شود.


    معلولان، محک انسان بودن ما هستند
    علیرضا رشیدیان در بخشی از این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: وجود معلولان و افراد ناتوان، محکی است که از طریق آن انسان بودن ما مورد آزمایش قرار می گیرد.
  • بازار مسکن همچنان در رکود

    هومن افشار مدت زمان زیادی از رکود بازار مسکن می‌گذرد همین چند ماه پیش بود که برخی از فعالان بازار مسکن وعده رونق را به خریداران می‌دانند و معتقد بودند فصل گرما، تنور معاملات مسکن را روشن خواهد کرد. اما پیش‌بینی‌ها اشتباه از آب درآمد به نحوی که آمارها نشان می‌دهد که در خرداد ماه امسال نسبت به ماه قبل از آن حجم معاملات ۱۱ درصد کاهش داشته است، با این حال همچنان برخی عقیده دارند که این رکود مطلق صرفا یک جریان گذرا است که در اثر شایعات و تعلل خریداران صورت گرفته است. اما اقتصاددانان اذعان می‌کنندتنها در صورتی که قدرت خرید مردم افزایش یابد این شرایط تغییر می‌کند.
  • بررسی سیره امام رضا (ع) در جشنواره بین المللی کتاب سال رضوی

    رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از انتشار فراخوان هفتمین جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی در سطح بین‌المللی خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی، محمد هادی زاهدی با بیان اینکه این جشنواره دارای ۹ محور و۳ برگزیده در هر بخش است، گفت: کتاب برتر از آثار ارسالی از سایر نقاط کشورهای جهان در حوزه‌های کتاب دیجیتال برتر، پایان‌نامه برتر، ناشر و آثار شایسته برتر انتخاب می‌شود.
    وی در مورد کشورهای خارجی شرکت کننده در این جشنواره افزود: از کشورهایی چون لبنان، سوریه، کویت، بحرین، پاکستان، هند، ترکمنستان و عمان آثار ارزشمندی به دبیرخانه این جشنواره ارسال
    شده است.
  • برنامه‌ریزی برای توسعه منطقه‌ای کشور

    دکتر جعفر خیرخواهان از جمله اهداف اصلی هر دولتی، دستیابی به رشد اقتصادی معقول و البته تسهیم شده میان همه مناطق است، به نحوی که حداکثر منافع همگانی از منابع محدود کشور حاصل شود. معمولا کشورها برای رسیدن به توسعه اقتصادی و اجتماعی، نهادهایی تحت عنوان سازمان برنامه‌ریزی یا توسعه و همکاری اقتصادی بنا می‌کنند تا این وظیفه مهم را بر عهده گیرند. وظیفه چنین سازمان‌هایی شناسایی اولویت‌ها و بررسی تنگناهای بر سر راه رشد اقتصادی و نیز رفع موانع و ایجاد هماهنگی برای اجرای طرح‌های عمرانی است. این سازمان‌ها با القای دید و چشم‌انداز جامع به آحاد جامعه، مسیر توسعه اقتصادی را روشن می‌سازند و دفاتر استانی این سازمان‌ها، راهبرد منطقه‌ای برای رسیدن به آن چشم‌انداز را تهیه می‌کنند.
  • «ایران کام» جایگزین «اله سیت»

    مدیر اجرایی برگزاری دومین نمایشگاه بین‌المللی «ایران‌کام» در مشهد گفت: پیش‌بینی می‌کنیم ایران‌کام، امسال، رشدی ۱۰۰ درصدی نسبت به نمایشگاه گذشته داشته باشد، چراکه به‌طور قطعی جایگزین نمایشگاه اله‌سیت ایران شده و دولت الکترونیک در این دوره بیش از پیش حضوری جدی خواهد داشت. عباسعلی خاکسار در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری نمایشگاه‌های ایران، با اشاره به اینکه نمایشگاه بین‌المللی کامپیوتر، تجارت الکترونیک، اینترنت و ماشین‌های اداری مشهد هم‌زمان با نمایشگاه بین‌المللی صنایع مخابرات برگزار می‌شود، درباره رویکرد این دوره از ایران‌کام اظهار کرد: در این دوره شاهد ارائه محصولات جدید در زمینه سخت‌افزار، نرم‌افزار، ماشین‌های اداری، فناوری اطلاعات و همچنین ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی خواهیم بود و در بخش مخابرات غیر از تجهیزات مخابراتی، اپراتورهای مختلف نیز به ارائه و معرفی خدمات نوین خود خواهند پرداخت.
  • تشکیل کارگروه تخصصی میراث فرهنگی و شهرداری

    مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در دیدار با شهردار منطقه ثامن مشهد با اشاره به اهمیت بافت تاریخی اطراف حرم مطهر رضوی(ع) و ضرورت حفاظت از آثار و بناهای تاریخی موجود در این بافت گفت: پیشنهاد من این است که یک کارگروه تخصصی بین میراث فرهنگی و شهرداری تشکیل شود. .
  • حمایت از تولید باید همه جانبه باشد

    دنیای اقتصاد- محمد اسماعیل نیا در گفتگو با خبرنگار دنیای اقتصاد اظهار کرد: در کنار حمایت‌هایی همچون ارز و اعتبارات ترجیحی، یکی از بزرگ‌ترین حمایت‌هایی که دولت می تواند از بخش تولید انجام ‌دهد کنترل تعرفه گمرکی است و بنابراین وقتی صحبت از کنار گذاشتن حمایت‌ها می‌شود باید تعرفه‌های گمرکی منطقی شود تا در قبال آن دولت در قیمت‌گذاری دخالت نکند. وقتی از حمایت صحبت می‌کنیم تولیدکنندگان حمایت‌های تعرفه‌ای را لحاظ نمی‌کنند، در حالی‌که وقتی صحبت از حمایت است همه انواع حمایت مدنظر است. لذا باید دید آیا تولیدکنندگان مایل هستند دولت تعرفه‌های گمرکی را کاهش دهد؟
    نماینده مردم کاشمر با بیان اینکه به نظر من اجرای سیاست کاهش تعرفه های گمرکی عملا به ضرر بخش تولید تمام خواهد شد، تصریح کرد: گریزی از حمایت دولت از بخش تولید و صنعت وجود ندارد، اما این حمایت‌ها باید مشروط، هدفمند و زمانمند باشد.
  • مکتب مشهد در پی هویت گمشده

    سعید خدیوی* دیر زمانی از سخنرانی دکتر یدا. . . دادگر در دانشگاه فردوسی مشهد نمی‌گذرد که در آن با اشاره به ضرورت تنوع در نگرش‌های اقتصاد اسلامی، بر آرزوی ظهور مکتب‌های اقتصاد اسلامی با استفاده از سنت نیک حوزوی که سابق بر این، مکاتب با نام شهرهای مختلف همچون نجف، قم، مشهد و. . . شناخته می‌شدند، تأکید نمود. یک اما گویا این آرزو کم کم دارد به واقعیت تبدیل می شود. اگرچه آنچه که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، بیشتر بر اساس مشاهدات نگارنده است، اما شاید در چند سال آینده در فضای آکادمیک و حوزوی بتوانیم سخن از مکاتب اقتصاد اسلامی در ایران به میان بیاوریم.
  • بهتر است بگوییم اقتصاد مسلمانان

    دنیای اقتصاد،صدرا میردامادی- از سال‌های ابتدای انقلاب موضوع اسلامی کردن علوم انسانی و در راس آنها علم اقتصاد یکی از دلمشغولی‌های اصلی متفکران نظام نوپای جمهوری اسلامی بوده و هست. شهید آیت‌ا. . . سید محمد باقر صدر به جرات مهمترین تئوری‌پرداز معاصر اقتصاد اسلامی در جهان اسلام به شمار می‌رود. تاثیرات تئوریک شهید صدر بر تدوین قوانین اقتصادی در جمهوری اسلامی و خصوصا قانون بانکداری اسلامی بر کسی پوشیده نیست، اگرچه خود شهید صدر هم از اقتصاد اسلامی چیزی بیش از گزاره‌های مکتبی در اقتصاد مراد نمی‌کرد و بیشتر آن را به مثابه روش می‌دانست تا دانش.
  • برزخی بودن شرایط مدیران سیاسی استان،یک آفت بزرگ است

    توزیع کنندگان سی دی علیه دولت یازدهم همچنان بر مصدر کار هستند. رئیس مجمع مشورتی اصلاح‌طلبان در خراسان رضوی گفت: برزخی بودن شرایط مدیران سیاسی استان یک آفت بزرگ است. هادی پژوهش در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه در حوزه سیاسی اگر مدیر لایق و شایسته‌ای وجود داشته باشد باید تثبیت شود، اما به اعتقاد من مدیران دولت گذشته فاقد این ویژگی هستند، اظهار کرد: برزخی بودن شرایط یک آفت بزرگ است، فارغ از حب و بغض‌ها و گرایش‌های سیاسی، مدیر در چنین شرایطی نمی‌تواند کار کند، اما اینکه این شایستگی چه شاخص‌هایی دارد بحث دیگری است.
  • گنجینه‌های خورشید؛ میراثی برای ماندگاری

    گنجینه سلاح در گالری سلاح موزه مرکزی آستان قدس رضوی، سلاح‌ها و ادوات جنگی دفاعی بعد از اسلام در ایران به چشم می‌خورد. از آثار نفیس گنجینه مذکور، می‌توان به شمشیر فولادی با کتیبه طلاکوب با نام فتح‌علی شاه قاجار و پیراهن طلسماتی(متعلق به دوره زندیه) یا پیراهن آیه‌الکرسی که در هنگام رزم مورد استفاده سرداران جنگی بوده‌است، اشاره کرد که بر روی این پیراهن مجموعه‌ای از سوره‌های قرآن، دعاهای جوشن کبیر و صغیر و ادعیه حرز و حجاب امامان معصوم(علیهم السلام) و جداول طلسماتی نقش بسته است. طپانچه دولول، خنجر متعلق به آسیای جنوب شرقی، تیر و کمان مزین به نقوش اسلیمی، چاقو مزین به نقوش زرکوب و .
  • نمایشگاه اختصاصی ایران در قرقیزستان با محوریت خراسان رضوی

    رئیس اداره بازاریابی و توسعه صادرات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران، در بیشکک قرقیزستان، ۱۲ شهریور سال جاری با محوریت خراسان رضوی برگزار خواهد شد. به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، ناصر بهزاد با اشاره به نقش فعال و مؤثر استان خراسان رضوی در صادرات کالا به قرقیزستان اظهار کرد: بخش عمده صادرات ایران به قرقیزستان از استان خراسان رضوی انجام می‌شود و این کشور یکی از ۱۰ بازار اصلی هدف تجاری استان است.
  • برپایی نمایشگاه پیشگیری و ارتقای سلامت در پارک وحدت

    شهردار منطقه ۵ گفت: نمایشگاه پیشگیری و ارتقای سلامت با هدف ایجاد حساسیت و افزایش آکاهی نسبت به شناخت مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد برای گروه‌های مخاطب در ماه مبارک رمضان و در پارک وحدت برگزار می‌شود. به گزارش روابط عمومی منطقه ۵،حسن هدایتی با بیان این موضوع که این نمایشگاه با ۷غرفه آماده خدمت رسانی به همشهریان عزیز است خاطر نشان کرد: زمان برگزاری نمایشگاه از ۳۱خرداد ماه تا ۶تیرماه به مدت یک هفته از ساعت ۱۸ الی ۲۲ می‌باشد. لازم به ذکر است این نمایشگاه در بازه زمانی یک هفته از ساعت ۱۸ الی ۲۲ با استقبال روزانه ۵۰۰ الی ۷۰۰ شهروند در پارک وحدت برگزار گردید .
  • حضور اعضای کمیسیون صنعت مجلس در اتاق مشهد

    رئیس اتاق ایران و مشهد در جلسه هیئت نمایندگان اتاق مشهد، از برگزاری جلسه مشترک با هیئت رئیسه کمیسیون صنعت مجلس شورای اسلامی در پایان ماه مبارک رمضان برای بررسی و کمک به حل مسائل و بخش مشکلات تولید و صنعت استان در اتاق مشهد خبر داد. pic۱
    به گزارش روابط عمومی اتاق مشهد، «غلامحسین شافعی» با بیان اینکه اکنون لایحه قانون تجارت براساس تصویب مجلس به شورای نگهبان فرستاده شده و شورا در حال بررسی آن است، از کمیسیون تجارت اتاق مشهد درخواست کرد نقطه نظرات اعضای کمیسیون تجارت را به منظور بررسی و کارشناسی این قانون ارائه دهند.
  • لزوم توجه ویژه به فرش دستباف در سال اقتصاد و فرهنگ

    سرپرست مرکز ملی فرش ایران بر ضرورت توجه به فرش دستباف به‌ویژه در حوزه فرهنگ‌سازی تولید و مصرف در سال اقتصاد و فرهنگ، تاکید کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی،حمید کارگر در حاشیه جلسه تشکیل کمیته فرش مشهد در محل این سازمان با تاکید بر پیشینه درخور توجه خراسان در تولید فرش، جای استاندار و دیگر نهادهای استانی مرتبط با موضوع را در کمیته فرش خالی دانست و گفت: اگر معتقدیم که فرش وجوه گوناگون فرهنگی، هنری، اشتغال‌زایی و ارزآوری را دارد و اگر خراسان را دارای قابلیت خوبی در هنر - صنعت فرش می‌دانیم، باید نهادهای محلی به یاری این حوزه بیایند .
بیشتر