شماره روزنامه ۶۱۵۹
|

ویژه نامه خراسان

  • زنده باد صادرات غیر نفتی

    دنیای اقتصاد، نجمه موسوی زاده، داود حاجیان-یکی از موضوعات و مسائلی که در حوزه اقتصاد کشور همواره مطرح می‌شود صادرات به کشورهای مختلف منطقه است و در این راستا پنج کشور چین، امارات، عراق، افغانستان و هند هدف اول صادرات ایران هستند. در این میان کشورهای افغانستان و عراق در اولویت قرار دارند؛ اما موضوعی که در این بین وجود دارد توان بالای صادراتی کشور است که از آن به درستی استفاده نمی‌شود. در حقیقت هم اکنون ظرفیت‌های صادراتی کشور و به ویژه استان خراسان رضوی به گونه‌ای مغفول واقع شده است، به طوری که هدف صادراتی ما تنها به بازارهای منطقه‌ای باز می‌گردد؛ البته مسائلی هم‌چون تحریم ها و تصمیمات خلق‌الساعه و غیرکارشناسی در سال‌های اخیر سبب محدود شدن بازارهای صادراتی کشور شد.
  • تجلیل از صادرکنندگان نمونه در روز ملی صادرات خراسان رضوی

    گروه صنعت-همزمان با روز ملی صادرات خراسان رضوی آئین تجلیل از صادرکنندگان نمونه با تقدیر از ۳۳ واحد صادراتی نمونه ملی و برگزیده استان برگزار شد. آئین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی امسال در حالی برگزار شد که استقبال از این برنامه نسبت به دوره گذشته چشمگیرتر بود و در برگزاری برنامه تفاوتهایی نسبت به سال گذشته مشاهده می شد که از جمله این تفاوت ها می توان به حضور میهمانانی همچون اکبر ترکان، رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و مشاور رئیس جمهور و غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران اشاره کرد.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه - ۷

    هادی پژوهش در سال ۱۲۴۷ ه. ق عباس میرزا نایب‌السلطنه از سوی فتح‌علی شاه قاجار به‌عنوان سرپرست استانداری خراسان منصوب شد. از آنجا که عباس میرزا در مقایسه با دیگر حاکمان و شاهزادگان دوران قاجاریه چهره‌ای ارزشمند، لایق و مدیر و مدبر بوده است و تلاش‌های زیادی برای رفع عقب‌ماندگی تاریخی کشور و باز نمودن باب علم و دانش در کشور و مجهز نمودن ایران به تجهیزات جدید و رفع آثارخود کامگی‌ها و مظالم با قانونمند نمودن برخی امور کرده است وسعی در انجام برخی از تغییرات در رویه های غلط حاکم بر دربار داشت از این رو به جهت اهمیت افکار، نقش و اقدامات و حوادثی که در دوران کوتاه عمر وی در ایران و خراسان به وقوع پیوست فراتر از یاداشت‌های پیشین به ذکر احوالاتش در دو بخش می‌پردازیم.
  • اشتغال بیش از ۳ هزار نفر در مجموعه داروسازی ثامن

    دنیای اقتصاد- مدیرعامل هلدینگ دارویی آستان قدس رضوی گفت: بیش از سه هزار نفر از طریق مجموعه داروسازی ثامن که وابسته به موسسه اقتصادی رضوی است، مشغول به کار هستند. عبدالله کثیری اظهار کرد: مجموعه داروسازی ثامن با ایجاد اشتغال بیش از سه هزار نفر به‌طور مستقیم و غیر مستقیم، به عنوان یکی از برترین شرکت‌های تخصصی سطح کشور فعالیت می‌کند و موظف به ایفای مسئولیت اجتماعی در حوزه سلامت جامعه و اعمال حاکمیت بر شرکت‌های تابعه و نظارت بر فعالیت‌های آن‌ها است. وی افزود: افرادی که از طریق مجموعه داروسازی ثامن به شکل غیرمستقیم اشتغال دارند، در صنعت حمل و نقل، پخش دارو، شرکت‌های خدماتی پشتیبانی، خدمات فنی و تاسیساتی، سخت افزاری و نرم‌افزاری فعال هستند.
  • بازدید سالانه یک و نیم میلیون گردشگرخارجی از مشهد

    دنیای اقتصاد-مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه پایتخت معنوی ایران ظرفیت پذیرش سالانه میلیون‌ها زائر و گردشگر داخلی و خارجی را دارد، گفت: بر اساس آمار ارائه شده سالانه بیش از ۲۵ میلیون گردشگر داخلی و یک میلیون و ۵۰۰ هزار گردشگر خارجی وارد مشهد مقدس می‌شوند. رجبعلی لباف خانیکی گفت: اگر هر گردشگر خارجی در طول اقامت خود در مشهد مقدس ۵ هزار دلار هزینه کند، گردش مالی ناشی از حضور گردشگران خارجی در مشهد هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است. وی گفت: اعتقاد ما بر این است که دفاتر خدمات گردشگری در حقیقت نمایندگی‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستند و تمامی اقداماتی که توسط این سازمان باید انجام گیرد در دفاتر خدمات گردشگری در اندازه‌ای کوچکتر می‌تواند صورت گیرد.
  • بازتاب - ۵ آذر ۹۳

    افزایش قیمت زعفران غیرمنطقی است ایسنا: رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی گفت: افزایش قیمت زعفران زمانی که هنوز فصل برداشت به پایان نرسیده، غیرمنطقی است. غلامرضا میری بیان کرد: قطعا افزایش قیمت زعفران ربطی به کاهش این محصول در بازار ندارد، چرا که صادرکنندگان هنوز شروع به خریداری نکرده‌اند و مقصر نوسانات اخیر، دلالان هستند. وی ادامه داد: قیمت زعفران در بازار را فقط میزان عرضه و تقاضا مشخص می‌کند و در حال حاضر نیز وضعیت بازار غیرقابل پیش‌بینی است. میری بیان کرد: طبیعتا در فصل برداشت نباید به دلیل کاهش محصول، قیمت‌ها افزایش یابد، چرا که هنوز مقدار زیادی از محصول جدید به بازار نیامده و آنچه که اکنون فروخته می‌شود نیز محصول سال‌های گذشته است.
  • حاشیه نشینی؛ معضل اساسی شهر و شورا

    دنیای اقتصاد، مهرداد امیرکلالی- موضوع حاشیه شهر یکی از مسائل پیش روی کلان‌شهر مشهد است که غلامحسین صاحبی به‌سازی و توجه به آن را وجه تمایز دوره چهارم شورای شهر با دوره‌های قبلی می‌داند. او که در شورای شهر مشهد رئیس دو کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط‌زیست و کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر است، سابقه مدیریت اداره جهاد کشاورزی سه شهرستان شیروان، چناران و طرقبه-شاندیز را در کارنامه اجرایی خود دارد. پیش از این، کاندیدای انتخابات دوره های هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی از حوزه مشهد بوده است که با شعار حاشیه شهر پا به این عرصه گذاشته بود.
  • مشکلات تولید و صادرات

    هادی صرافیان* همانطورکه می‌دانید حدود یک‌سال و اندی از عمر دولت تدبیر و امید می‌گذرد و خوشبختانه دولت محترم در باز نمودن عرصه مناسبات بین‌المللی موفق بوده و این موفقیت مرهون توجه به ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در خصوص الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت ایران در افق سال ۱۴۰۴ بوده است. مسلما برای رسیدن به الگوی یاد شده، استراتژی مورد نیاز است و این استراتژی باید بر پایه تولید صادرات محور باشد. لذا ابتدا باید بررسی نماییم برای تولید صادرات محور، کشور ما در چه بخش، دارای پتانسیل و استعداد است که به طور تخصصی و ویژه به آن بپردازیم.
  • فرصت‌ها و تهدیدها - ۵ آذر ۹۳

    امیرشهلا به همت تشکل‌های اقتصادی بخش‌خصوصی استان، جشن روز ملی صادرات، در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد. این روزها اگرچه همه نگاه‌ها به توافقات ایران با قدرت‌های بزرگ جهانی دوخته شده؛ اما فارغ از فرجام این همه تقلای دیپلماتیک، آن چه باید دستور کار متولیان بخش اقتصادی کشور باشد، ساختن فرصت از تهدید تحریم‌ها و بهره بردن از فضای محدودیتی است که غرب برایمان پیش آورده است. تحریم‌ها بیشتر از هر جا، صنعت نفت و پتروشیمی ما را هدف قرار داده است. پس استراتژی ما باید انتخاب کالای جایگزین نفت برای حضور در بازارهای جهانی باشد.
بیشتر