شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

ویژه نامه خراسان

  • هیچ نازیبایی جاودانه نمی‌شود

    دنیای اقتصاد وهید عرفانیان جدی با همکارم توی دفتر نشسته بودیم و قرار بود درباره یادداشتی صحبت کنیـم کـه باید برای روزنامه می‌نوشتم. دبیر صفحه فرهنگ و هنر «دنیای اقتصاد» از من خواسته بود به مناسبت روز جهانی گرافیک (هفت اردیبهشت) مطلبی بنویسم. دوست آهنگسازی هم آمده بود و آلبوم در آستانه انتشارش را آورده بود تا با هم بشنویم. از ما خواسته بود برایش جلد و دفترچه آلبوم را طراحی کنیم. گوش می‌کردیم و بعد از شنیدن هر قطعه گپ کوتاهی می‌زدیم. درست یادم نیست کجای صحبت رسیدیم به «پل سلان» (شاعر رومانیایی) که دوستم شعری از او خواند: «دیگر وقت آن رسیده که سنگ بکوشد تا که گل دهد/ دیگر وقت آن رسیده که وقتش برسد».
  • عملکرد مطلوب پارلمان محلی مشهد؟

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- نهم اردیبهشت ماه در تقویم رسمی کشور با عنوان «روز شوراهای اسلامی شهر و روستا» نامگذاری شده است؛ روزی که به نوعی آغازگر مشارکت غیرمستقیم شهروندان در اداره شهرهاست. نهاد شورا به دلایل مختلف در ۲۰ سال اول پس از پیروزی انقلاب چندان مورد توجه قرار نداشت و اولین انتخابات رسمی شوراها در چارچوب اجرای قانون اساسی روز هفتم اسفند ۱۳۷۷ برگزار شد و در روز نهم اردیبهشت ۱۳۷۸ شوراهای شهر و روستا به طور رسمی دوره چهار ساله مسئولیت خویش را برای تحقق بخشی از حاکمیت مردم که عملی شدن آن در گرو فعالیت این نهاد است، آغاز کردند.
  • مراسم گرامیداشت روز «شیخ بهایی» در مشهد برگزار شد

    ایرنا- مراسم گرامیداشت روز شیخ بهایی و روز معمار، با حضور جمعی از دانشجویان و اساتید دانشگاه ها در دانشگاه خیام مشهد برگزار شد یکی از اساتید معماری دانشگاه تهران در این مراسم با گرامیداشت یاد شیخ بهایی گفت: ویژگی های اصلی معماری ایرانی در جهان تجلی یافته است. ابوالفتح سپانلو افزود: متاسفانه معماران ایرانی در سال های بعد از انقلاب نتوانسته اند از این گنجینه ارزشمند به درستی استفاده کنند.
    وی با اشاره به اینکه تاریخ گذشته معماری ایران باید مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد، اظهار کرد: آثار تاریخی ایران در طول سال های گذشته بارها توسط اقوام نابود شد اما مهندسان این مرز و بوم بناها و اثرهای تاریخی بسیار خلق کردند.
  • اعتدال یک روش مملکت داری است

    دنیای اقتصاد- دکتر محمدحسین غیاثی، مدیر هماهنگی طرح‌های سازمان ملی جوانان در دولت هشتم، عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت، رئیس تشکیلات شورای مرکزی انجمن‌های اسلامی دانشجویان و از فعالان دانشجویی دهه ۷۰ است که مدت‌ها خبری از وی در رسانه‌ها نبود و حالا در گفت‌وگویی تفصیلی با خبرگزاری ایسنا از حوادث سال ۸۸ می‌گوید و از وضعیت اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در انتخابات آتی مجلس؛ انتقاداتی هم به دولت تدبیر و امید دارد و توسعه سیاسی را در دولت روحانی طنزی بزرگ می‌داند. بخش‌هایی از این گفت‌وگو به شرح زیر است: غیاثی اظهار کرد: این ادعا که اصلاح طلبان ممکن است حاضر به عبور از روحانی شوند بسیار اشتباه است.
  • استقبال زائران از مکان‌های اقامتی غیرمجاز مشهد

    دنیای اقتصاد، سیمین برادران- گسترش گردشگری مذهبی و سفرهای زیارتی در جهان و در ادیان مختلف، جایگاه مقاصد اینگونه از گردشگری را افزایش داده و به تبع بر مسائل و مشکلات آن‌ها در برآورد خدمات اقامتی مورد نیاز گردشگران و زائران افزوده است. شهر مشهد نیز به عنوان یکی از مقاصد گردشگری مذهبی و زیارت در این مجموعه قرار می‌گیرد. به گزارش اقتصاد شرق، تراکم مراکز اقامتی و اسکان زائران و گردشگران در مناطق پیرامونی حرم مطهر امام رضا(ع) سبب شکل‌گیری برخی مشکلات کالبدی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی شده که با توجه به نرخ رشد در حال افزایش تعداد زائران و گردشگران این کلان‌شهر در سال‌های آتی، سبب ضرورت اخذ سیاست‌هایی در پراکندگی مراکز اقامتی در سطح این شهر شده است.
  • علم بهتر است یا ثروت؟

    فرحناز جهانبخش امروزه مسائل و تعاریف گوناگونی پیرامون علم و ثروت وجود دارد که توجه به آن‌ها مارا در رسیدن به نتایج کاربردی یاری می کند. در این نوشتار به دنبال انتخاب گزینه برتر بین علم و ثروت نیستیم، بلکه با مشخص کردن جایگاه علم و ثروت می‌توانیم به بررسی فرآیند تبدیل علم به ثروت بپردازیم . عموم مردم علم را زیربنایی برای رسیدن به ثروت و قدرت می‌دانند که با تعریف این دو مفهوم به سوالاتی پاسخ خواهیم داد.
    علم یک واژه عربی است که از ریشه عَلَم به معنی آموزش مشتق شده است. در اصطلاح عامیانه ، این کلمه در مورد هرنوع آگاهی که فرد از محیط و مسائل خود کسب می‌کند، اطلاق می شود و لذا هرچه میزان آگاهی و معلومات او بیشتر باشد، او را عالم‌تر می‌دانند به همین علت در قدیم به افرادی که در زمینه علوم مذهبی و قرآنی به درجات بالاتری نائل می‌شدند ، علامه می‌گفتند.
  • تخصیص بودجه برای بخش اشتغال

    دنیای اقتصاد- قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل با اشاره به اهتمام دولت برای بهبود فضای کسب و کار و جذب سرمایه‌گذاری، گفت: امسال دولت برای اولین بار بودجه جداگانه به بخش اشتغال تخصیص داده است. به گزارش ایسنا، محمدتقی حسینی در بیست‌وششمین جشنواره امتنان در مشهد، گفت: جایگاه ۱۳۰ در فضای کسب و کار برای کشور ایران به هیچ عنوان زیبنده نیست. ارتقای کیفیت تولید داخلی منوط به استقلال ملی از تولیدات داخلی است و باید طوری عمل کنیم که اقتصاد ما در برابر تکانه‌‎های موجود مصون بماند که به این منظور تدوین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بسیار هوشمندانه بوده است.
  • چهار اصل تحول ساز در مدیریت شوراها

    مهدی ذاکرالحسینی* در تقویم نظام جمهوری اسلامی ایران، روز نهم اردیبهشت به عنوان روز شوراها نام‌گذاری شده است. شورا یک اصل عقلی و مورد تاکید اسلام نیز هست. مشاوره در اسلام آنقدر اهمیت دارد که در قرآن کریم ضرورت مشورت بارها مورد تاکید قرار گرفته است. نام‌گذاری سوره ای به نام شورا میزان اهمیت این موضوع را در دین اسلام تبیین می نماید. در اصول قانون اساسی کشور علاوه بر انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، انتخاب اعضای شوراهای اسلامی نیز به عنوان ابزاری برای تجلی اراده عمومی در نظام پارلمانی بیان شده است.
  • تعطیلی یک نگارخانه در مشهد

    دنیای اقتصاد- رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد گفت: «نگارخانه غیرمجاز در مشهد توسط اداره اماکن پلمب می‌شود. » به گزارش «خبرآنلاین» از خراسان رضوی؛ مهدی امینی در ارتباط با فعالیت یک نگارخانه در مشهد که شائبه توهین و سیاه‌نمایی نسبت به مفاهیم مذهبی و انقلاب اسلامی داشت، اظهار کرد: این نگارخانه به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کرده و از زمانی که متوجه فعالیت این نگارخانه در مشهد شدیم نامه‌ درخواست پلمب را در تاریخ ۱۶ فروردین ماه به نیروی انتظامی ارسال کردیم.
    رئیس اداره فرهنگ و ارشاد مشهد در گفت وگو با فارس با بیان اینکه پلمب اماکن غیرمجاز یک روند کاری را در پی دارد، افزود: در تماسی که با اداره اماکن مشهد برای پیگیری پلمب این نگارخانه داشتم، اعلام شد که این نگارخانه ظرف مدت امروز یا فردا پلمب می‌شود.
  • برای اتاق شفاف و شیشه ای

    محمدحسین روشنک* همراهان و سربازان جبهه تولید و تجارت، پرودگار متعال را سپاس گذارم که خدمتگزاری کوچک در جمع شما هستم، پس از مدت طولانی مشورت با فعالان جبهه ، پنجشنبه سوم اردیبهشت ۹۴ منتخبان شما در اتاق تصمیم گرفتند با حفظ اصول و مواضع ، ضمن هماهنگی با دیگر اعضای منتخب، هیات رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع ، معادن و کشاورزی استان خراسان رضوی از دو ائتلاف با ۱۵ رأی انتخاب شوند، بنده نیز که با بزرگواری و لطف شما عزیزان و سرورانم افتخار کسب قریب به پنجاه درصد آرای فعالان اقتصادی استان را داشتم که باعث شد نفر دوم منتخبین و نیز نفر اول در حوزه تجارت باشم ، به منظور فراهم شدن زمینه تلاش بیشتر در جهت تحقق مطالبات اعضای اتاق به خصوص در حوزه تجارت ، نظر فعالان و منتخبان جبهه را محترم شمرده و به پنج نفر توافق شده رأی دادم، به امید داشتن اتاقی شفاف و شیشه‌ای برای همه به خصوص بازرگانان و تولیدکنندگان صادرات‌محور که از اولین اعضای اتاق بازرگانی بوده و امروز نیز اجبار به عضویت در اتاق دارند .
  • امکان میزبانی مسابقات آسیایی با وجود استادیوم امام رضا(ع)

    دنیای اقتصاد- مدیر امور تربیت بدنی همگانی شهرداری مشهد گفت: با وجود استادیوم ورزشی امام رضا(ع) می‌توانیم میزبان برگزاری مسابقات آسیایی در مشهد باشیم. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، حسین نخعی شریف در حاشیه بازدید جمعی از کارشناسان تربیت بدنی شهرداری مشهد از استادیوم ورزشی امام رضا(ع) اظهار کرد: مشهد برای میزبانی مسابقاتی در کلاس آسیایی نیاز به حداقل دو مجموعه دارد که حالا با همت آستان قدس رضوی و احداث استادیوم ورزشی امام رضا(ع) بعد از مجموعه ثامن‌الائمه، می توان گفت این توانایی وجود دارد تا مسابقات بزرگی در مشهد برگزار شود.
  • تئاتر کشور دچار فقر مزمن است

    ایسنا- معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تئاتر کشور دچار فقر مزمن است، امیدوارم بتوانیم برنامه‌هایمان را به نوعی تنظیم کنیم که قسمت عمده‌ای از بودجه هنری را در سال جاری به تئاتر اختصاص دهیم. علی مرادخانی در مراسم اردیبهشت تئاتر خراسان رضوی در ادامه اظهار کرد: تئاتر حوزه اندیشه، فکر و تمدن و تئاتر خراسان قطب تئاتر ایران است.
    وی خاطرنشان کرد: در دیپلماسی فرهنگی دولت، تئاتر می‌تواند جایگاه بالایی داشته باشد چرا که امکان حضور در عرصه‌های بین‌المللی را دارد و می‌تواند ایران را به جهانیان بشناساند و جایگاه تئاتر خراسان در این کار بسیار حائز اهمیت است.
  • تدابیر تازه برای رفع مشکل ۱۰۰۰ واحد تولیدی

    دنیای اقتصاد- در جلسه مشترک روسای انجمن‌های تخصصی خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با متولیان دولتی بخش صنعت، چالش‌های بخش تولید مورد بررسی قرار گرفت. به گزارش روابط عمومی خانه صنعت خراسان رضوی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در این جلسه خواستار مشارکت فعال انجمن‌های خانه صنعت در برنامه‌ریزی‌ها شد و گفت: انجمن‌های خانه صنعت به عنوان نهادهای تخصصی باید با جمع‌آوری اطلاعات و پالایش آن‌ها سازمان صنعت را در رسیدن به اهداف پیش‌بینی‌شده یاری کنند.
    راضیه علیرضایی با اشاره به کاهش نرخ تورم در کشور تصریح کرد: این کاهش تورم منجر به افزایش رکود شده که یکی از عوارض آن کاهش اشتغال بوده است با این حال صدور ۱۸۷ میلیون یورو برای معافیت واردات ماشین‌آلات در سال ۹۳ نشان می‌دهد با وجود شرایط حاکم بر استان اما امید به سرمایه‌گذاری و اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام بیشتر شده است.
  • از طنز انتقادی استقبال می‌کنیم نه طنز خیالی

    دنیای اقتصاد عماد نصرآبادی، ضحی زردکانلو «در حاشیه» ناکارآمد است،تاثیری نمی‌گذارد و فقط وجه بیرونی آن حاشیه آفریده است که خارج از تصویر است و به عقده گشایی می‌ماند. نمادهای بیرونی اینگونه است که گویی عده ای در گوشه و کنار این مرز و بوم جمع شده اند و بیکار نشسته اند تا به محض کوچکترین اشاره به آن‌ها مزاجشان ترش و خشک و کج شود و شروع به سنگ انداختن کنند. حتما با خودمان می‌گوییم اگر آثاری مثل «سکوت بره‌ها» در ایران ساخته می شد چه اتفاقی رخ می‌داد؟ جواب ساده است. عده‌ای روانشناس اعتراض می‌کردند و می‌گفتند : ما آدمخوار نیستیم و هیچ وجه کانیبالی نداریم.
  • وجود۵۰۰ گونه آبزی در نمایشگاه آبزیان سپاد

    دنیای اقتصاد- مدیر نمایشگاه آبزیان آب شور سپاد از نگهداری ۵۰۰ گونه آبزی در این نمایشگاه خبر داد. به گزارش روابط عمومی منطقه تجاری گردشگری سپاد، محمد مقدم گفت: نمایشگاه آبزیان آب های شور سپاد در سال ۸۸ و با هدف خدمت رسانی به زائران و همشهریان، در مجتمع تجاری گردشگری الماس شرق واقع در منطقه تجاری گردشگری سپاد افتتاح شد و در واقع این نمایشگاه تنها نمایشگاه آبزیان آب شور در شرق کشور است که به طور حرفه ای اداره می شود.
    مقدم افزود: این نمایشگاه نسبت به سال های اولیه تاسیس، بسیار گسترش یافته و گونه های متنوعی از آبزیان در معرض نمایش قرار گرفته است.
  • اجرای طرح آماربرداری در محورهای خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد- مدیرکل حمل و نقل و پایانه های خراسان رضوی گفت: طرح آماربرداری مبدا و مقصد همزمان با سراسر کشور، در محورهای استان خراسان رضوی اجرا می شود. به گزارش روابط عمومی اداره کل حمل و نقل و پایانه های خراسان رضوی، جواد وحدتی فرد افزود: این طرح از شانزدهم تا بیستم اردیبهشت ماه جاری در محورهای خراسان رضوی انجام می شود. وی با اشاره به این‌که آخرین طرح آمارگیری از وضعیت حمل و نقل جاده‌ای در سال ۸۳ انجام شده است، ادامه داد: این آمار و اطلاعات نیازمند بازنگری بود و مقرر شد با اجرای این طرح، آمار و اطلاعات جدید در این حوزه جایگزین شود.
  • صادرات و سرمایه‌گذاری خارجی پس از لغو تحریم‌ها

    جعفر خیرخواهان حال که امید می‌رود تحریم‌های وضع شده بر اقتصاد ایران لغو شود چه اثری بر صادرات کشور خواهد گذاشت و چگونه باید از فرصت پیش‌آمده استفاده کرد؟ به نظر می‌رسد مهمتر از هر چیزی به رفتار و سیاست‌هایی بستگی دارد که دولت در شرایط پساتحریم در پیش می‌گیرد. یعنی اگر دولت کنونی نیز شبیه دولت پیشین بخواهد با گشایش ارزی که پس از لغو تحریم‌ها بوجود می‌آید، اقدام به پایین نگهداشتن نرخ ارز و تشویق به واردات و مصرف‌گرایی کند قطعا صادرات آسیب خواهد دید. متاسفانه نشانه‌هایی از چنین ر ویکرد و تکرار پوپولیسم احمدی‌نژادی دیده می‌شود.
  • تعطیلی تعداد زیادی از معادن سنگ آهن خواف

    ایسنا- رئیس انجمن معدن خراسان رضوی از تعطیلی بسیاری از معادن سنگ آهن خواف خبرداد. حسین حسین‌زاده با بیان اینکه در‌حال حاضر عمده مواد‌معدنی صادر‌شده از استان، سنگ آهن خواف است، تصریح‌کرد: در‌حال ‌حاضر با توجه به کاهش چشمگیر قیمت سنگ آهن در سطح جهانی، صادرات خام این ماده معدنی توجیه اقتصادی ندارد. وی با اشاره به اینکه سنگ آهن در داخل نیز به دلیل عدم وجود صنایع تبدیلی لازم به فروش نمی‌رسد، اظهار‌کرد: به همین دلیل در حال حاضر تعداد زیادی از معادن سنگ آهن خواف تعطیل شده‌است.
    حسین‌زاده در‌ ادامه در خصوص سایر معادن مهم استان اظهار‌کرد: کرومیت از دیگر مواد معدنی صادراتی استان است که البته صادرات آن نسبت به سنگ آهن کمتر است و مقداری از آن توسط کارخانه فروکروم سبزوار خریداری و فرآوری می‌شود.
  • نقش شوراهای اسلامی شهر در توسعه ملی

    دکتر محمد رحیم رهنما* در هزار سوم با چند پدیده عمده در حوزه اسکان بشر مواجه‌ایم، اول شهری شدن جمعیت جهان به طوری‌که از حدود سال‌های دهه ۲۰۱۰ بیش از ۵۰ درصد جمعیت جهان ساکن شهرها شده‌اند، دومین مساله جهانی شدن شهرها در نتیجه انقلاب و تمدن اطلاعاتی و شبکه‌ای شدن شهرها و به تبع آن شکل‌گیری جامعه شبکه‌ای به قول امانوئل کاستلز که مرزهای سیاسی سنتی کشورها را در هم فروریخته و دیپلماسی شهری را جایگزین دیپلماسی سنتی کرده است. سومین مساله افزایش تعداد کلان‌شهرها و نقش‌پذیری آن‌ها در توسعه ملی و بین‌المللی است.
  • محیط‌زیست ومسئولیت انسان‌ها

    انتشار یک ویدئوی کوتاه از سگ‌کشی با اسید در یک شهرک صنعتی در شیراز سبب نو آرایی بیت معروف «گنه کرد در بلخ آهنگری به شوشتر زدند گردن مسگری»، شد. در پی کشتار بی‌رحمانه سگ‌ها با روش‌های غیراصولی و غیراخلاقی در چند شهر ایران و واکنش‌های شدید و مخالفت‌های جدی که بعد از انتشار این تصاویر بروز داده شد، بر آن شدیم که پدیده برخورد با «سگ‌های ولگرد» را به طور ریشه‌ای بررسی کنیم.

    از دیدگاه علم اکولوژی که روابط متقابل بین موجودات زنده و محیط را بررسی می‌کند؛ هر یک ازگونه‌های جانوری در جایگاه خود دارای ارزشی بوده و در ارتباط باهم پیوستگی زنجیره حیات را عهده دار می‌گردند.
  • گونه های کم یاب رو به نایابی

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو - تلف شدن حیوانات، قطع درختان و از بین رفتن یا بهتر بگویم از بین بردن محیط زیست، خشکسالی و . . . از آن دسته اخباری است که به ندرت با حس نگرانی و مسئولیت به یکدیگر منتقل می‌کنیم، چیدن گلها و شکوفه‌ها، آزار و اذیت گربه‌های خیابانی، ترس گنجشکها از آدمها، زباله های ریخته شده در گوشه و کنار شهر، حال چند نفر از ما را بد می‌کند و وادارمان می‌کند به واکنش نشان دادن و مقابله کردن؟ به راستی چرا اهمیت حیات و بقای هرچیز جز خودمان برایمان رنگ باخته است؟ این روزهایی که از سال جدید گذشته، یک روزش با سگ کِشی و سگ کُشی راننده پراید گذشته است، یک روز با تزریق ماده‌ای مهلک به سگهای ولگرد در شیراز، یک روز با تلف شدن پلنگ ایرانی در
    تربت جام، یک روز ایلام، یک روز کرمان، یک روز کازرون، یک روز فارس و حالا در سرخس گذشته است و به جایی هم بر نخورده است.
  • مدیریت شهری در مشهد یکپارچه نیست

    دنیای اقتصاد، سید امیر مهرداد امیرکلالی- توسعه پایدار یکی از جامع‌ترین مفاهیم در همه زمان ها است. در دهه‌های اخیر یکی از ارکان اساسی توسعه پایدار ، دستیابی به توسعه پایدار شهری است. طرفداران توسعه شهری با تاکید بر پروژه‌های منطقی، سعی در توجه به تمام جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و کالبدی طرح‌های شهری دارند و برای نیل به شهر آرمانی بایستی تعمق و تعامل بین بخش‌های مختلف شهری و یکپارچگی سیستم مدیریت شهری صورت پذیرد . از این رو با توجه به اهمیت مقوله پایداری در اهداف توسعه شهرها، دامنه گسترده‌ای از مجموعه نیازهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی برای حرکت به سوی پایداری مورد توجه است.
  • «دنیای اقتصاد» در تقاطع های شلوغ مشهد

  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه – بخش۲۴

    هادی پژوهش غلامرضاخان شهاب‌الملک آصف‌الدوله پسر حسین‌خان نظام‌الدوله شاهسون اینانلو در سال ۱۳۱۲ ه. ق به سمت استانداری خراسان منصوب شد. مدت استانداری او در خراسان زیاد طول نکشید و محمدتقی رکن‌الدوله برای چندمین بار به سمت استانداری خراسان برگزیده شد. رکن‌الدوله در سال ۱۳۱۸ فوت شد و به جای او سلطان حسین‌میرزا نیرالدوله به این سمت انتخاب و راهی خراسان شد.
    یاد شده تا سال ۱۳۲۳ در مشهد این پست را حفظ کرد تا اینکه به علت شورش مردم مشهد و عدم توان در تدبیر مشکل پیش آمده عزل و به تهران احضار شد؛ ضعف و ناتوانی نیرالدوله استاندار به حدی بود که دفاتر نمایندگی انگلیس و روس در مشهد به کرات گزارشاتی از بی‌تدبیری والی و بدی اوضاع مردم و وخامت شرایط بخصوص در رابطه با کمبود ارزاق و احتکار آن به دولت متبوع خود و دولت ایران ارسال کردند؛ شهر مشهد ناآرامی زیادی را پشت سرگذاشت یکی از این ناآرامی‌ها بلوای نان بود که از آن تحت عناوینی چون «اغتشاش مشهد» ، «آشوب مشهد» و «انقلاب مشهد» یاد شده است.
  • اخبار کوتاه - ۷ اردیبهشت ۹۴

    افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی نرخ تاکسی‌های مشهد آغاز شد‌ تسنیم- مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری مشهد گفت: افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی نرخ تاکسی‌های مشهد آغاز شد. علی اصغر نیشابوری اظهار کرد: افزایش کرایه تاکسی‌های درون شهری از روز گذشته در مشهد مقدس آغاز شده و در نخستین گام ۵۰۰ دستگاه تاکسی تغییرات لازم در تاکسیمترهای خود را اعمال کردند.
    نیشابوری با بیان اینکه تغییرات لازم در تاکسیمترهای ۵۰۰ دستگاه دیگر نیز امروز اعمال می‌شود، افزود: این فرآیند حدود ۱۰ روز طول می‌کشد تا تمامی تاکسی‌های مشهد به سیستم جدید متصل شوند، هیچ کدام از تاکسی‌هایی که تغییرات لازم در تاکسی‌مترهای آن‌ها اعمال نشده حق ندارند تا زمان انجام تغییرات به بهانه افزایش بها نرخ بیشتری دریافت کنند و تعرفه از سوی مسافر دقیقا باید براساس عدد تاکسیمتر انجام شود.
  • الگوبرداری از معماری غربی در ساخت‌وسازهای مشهد

    ایرنا- نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: هر الگویی که در ساخت‌و‌ساز های شهری استفاده شده متأسفانه الگوبرداری از معماری غربی است. محمدهادی جاوید در همایش معماری که به مناسبت گرامیداشت روز شیخ بهایی در دانشگاه خیام مشهد برگزار شد، با طرح این سؤال که «چرا در شهر مشهد معماری ایرانی اسلامی مشاهده نمی‌شود؟»، اظهار کرد: هنوز فرصت و زمان کافی برای بهبود معماری ایرانی اسلامی شهر مشهد وجود دارد اما باید مسئولان در این زمینه همت لازم را داشته باشند.
    نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی یادآور شد: معماری در ایران ریشه در سیاست و فرهنگ دارد و از تحولات فرهنگی و اقتصادی روز تاثیر گرفته است.
  • واکنش‌ها در خراسان رضوی به استانی شدن انتخابات مجلس

    دنیای اقتصاد، گروه سیاسی- دوم اردیبهشت بود که نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی به کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس رأی مثبت دادند؛ طرحی که با ۱۴۹ رأی موافق، ۶۹ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید و قرار بر این شد برای بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها ارجاع شود و در نهایت به صورت دو شوری در مجلس مورد بررسی قرار گیرد. بر اساس این طرح حوزه‌های انتخابیه شهرستانی تبدیل به حوزه‌های استانی می‌شود و نامزد یا نامزدهایی که حداقل ۱۵ درصد آراء صحیح مأخوذه حوزه انتخابیه را کسب کنند و بالاترین رأی را در کل استان به دست آورند، نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب می‌شوند.
  • مسیر هموار صادرات

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- در سال‌های گذشته تحریم‌های جامعه بین‌المللی علیه ایران، فشارها و تنگناهای زیادی را برای اقتصاد کشورمان بوجود آورد، کمبود مواد اولیه و اختلال در روند تولیدات از یک سو، محدودیت‌ها در مبادلات پولی بین‌المللی و کاهش توان صادرات در نتیجه از دست دادن بسیاری از بازارهای فروش از سوی دیگر، تنها بخشی از آثار تحریم بر اقتصاد کشور در سال‌های گذشته بوده است. طبیعتا با برداشته شدن تحریم‌ها، کالاهای ایرانی با سهولت و قابلیت رقابتی بیشتر در بازارهای جهانی عرضه می‌شود، هزینه تجارت با توجه به حذف واسطه‌ها، سهولت نقل و انتقال مبادلات بانکی و امکان استفاده از ارتباطات مالی.
  • «انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش دانشگاه فردوسی مشهد» فعالیت خود را آغاز کرد

    دنیای اقتصاد- «انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش دانشگاه فردوسی مشهد» پس از قریب به ۱۰ ماه تلاش موفق به کسب مجوز از هیأت نظارت این دانشگاه شد و فعالیت خود را آغاز کرد. به گزارش ایسنا این تشکل که توسط جمعی از دانشجویان نواندیش و تحول خواه دانشگاه فردوسی مشهد راه اندازی شده است، با گذشت ۱۰ ماه از تاریخ درخواست تأسیس توسط هیأت مؤسس و پس از گذراندن مراحل اداری موفق شد در روز ۲۴ فروردین ماه ۹۴ مجوز خود را کسب و فعالیت خود را آغاز کند.
    هیأت موسس این تشکل درخواست خود را مبنی بر تأسیس «انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش» در خرداد ماه ۹۳ به هیأت نظارت دانشگاه تحویل داده بود و پس از تایید صلاحیت اعضا در تابستان سال گذشته، اساسنامه خود را در مهر ماه ۹۳ به هیأت نظارت دانشگاه تحویل داد.
  • مشهد میزبان مانور تخصصی مدیریت بحران زلزله

    به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: نخستین مانور تخصصی مدیریت بحران زلزله با حضور ۵۰۰ نفر از هشت استان کشور طی اردیبهشت ماه جاری در مشهد برگزار می‌شود. سیدعلیرضا طباطبایی اظهار کرد: برنامه این مانور با حضور استان‌های تهران، سمنان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان و مازندران از سال گذشته مطرح و پس از تأیید توسط وزارت نیرو جهت اجرا، برنامه‌ریزی برای برگزاری آن آغاز شد.
    مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد هدف این مانور را ارتقاء سطح آمادگی شرکت آب و فاضلاب برای اعمال مدیریت بحران در شرایط اضطراری و شناسایی نقاط ضعف و قوت اعلام و تصریح کرد: این برنامه یک مانور تمام عیار در بخش آب است که برای نخستین بار در مشهد اجرا می‌شود.
  • شافعی رئیس ماند

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- انتخابات هیات رئیسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی با حضور ۱۵ عضو هیات نمایندگان برگزار شد و بار دیگر غلامحسین شافعی بر مسند ریاست نشست. جلسه انتخاب هیات رئیسه اتاق بازرگانی استان با حضور تمامی اعضای هیات نمایندگان دوره هشتم اتاق برگزار و غلامحسین شافعی برای دومین دوره متوالی با کسب تمامی ۱۵ رای به عنوان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی انتخاب شد.
    در این جلسه که با به تفاهم رسیدن تمامی اعضای هیات نمایندگان برای انتخاب هیات رئیسه اتاق برگزار شد، هر پنج عضو هیات رئیسه با کسب تمامی آرا انتخاب شدند.