شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه نامه خراسان

  • تلاش برای توسعه متوازن - ۱۳ بهمن ۹۳

    دنیای اقتصاد، گروه سیاسی- نشست استاندار خراسان رضوی و معاونانش با مدیران رسانه برگزار شد و علیرضا رشیدیان پس از تشریح عملکرد استانداری خراسان رضوی در سال جاری، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. فعال شدن کریدور علم و فناوری رضوی در مشهد، کاهش ۵۰ درصدی روزهای آلوده مشهد و لزوم افزایش کیفیت زندگی در روستاها از جمله مسائل مطرح شده از سوی استاندار در این جلسه بود. اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای توسعه کمربند سبز مشهد، کاهش بیکاری در خراسان رضوی، تلاش برای توسعه متوازن، لزوم بی‌طرفی دستگاه‌های دولتی در فعالیت سیاسیون در استان و وضعیت شرکت پدیده از دیگر موضوعاتی بود که رشیدیان درباره آن‌ها به خبرنگاران توضیح داد و مدیران رسانه‌های استان نیز نظرات و خواسته‌های خود را با استاندار در میان گذاشتند.
  • «۲۲ بهمن ۱۳۵۷، نقطه عطف تاریخ ایران »

    حمیدرضا موحدی‌زاده در بیش از ۱۰۰ سال گذشته، جنبش مشروطیت (۱۲۸۵)، نهضت ملی‌شدن نفت (۱۳۲۹) و سپس وقوع و پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷، سرنوشت کشور و مردم ایران را در ابعاد مختلف تحت‌تأثیر خود قرار داده است. در آستانه ورود به سی‌وهفتمین سالگرد انقلاب برآنیم تا از نگاه تحقیقی و منصفانه به ارزیابی و نقد آن بپردازیم. امید است با لطف خدا و بهره‌گیری از تجارب گذشته، راهکارهای مؤثر برای برون‌رفت از وضعیت موجود را ارائه نماییم. ۱) اهداف و آرمان‌های اولیه انقلاب اسلامی چه سرانجامی پیدا کرده است؟
    برخی بر این باورند که علت‌العلل فروپاشی دستگاه شاهنشاهی در ایران، عدم‌پاسخگویی به موقع به مطالبات سیاسی مردم ایران، وابستگی آشکار و در مواردی تحقیرکننده به قدرت‌های خارجی و فراهم شدن شرایط بین‌‎المللی و حقوق بشری کارتر در سال ۱۳۵۵ و ترس از خطر و نفوذ کمونیزم در ایران و .
  • بهبود وضعیت گردشگری با تغییر رویکرد سیاست خارجی

    دنیای اقتصاد- مدیرعامل گروه هتل‌های هما گفت: لبخند دکتر روحانی به جهان وضعیت گردشگری کشور را بهتر کرده و ورود گردشگران خارجی به کشور بهبود یافته است. به گزارش ایسنا، علی رحیم‌پور در نشست خبری آغاز به کار آخرین فاز پروژه بازسازی هتل همای شماره یک مشهد، اظهار کرد: با عوض شدن رویکرد تهاجمی دولت قبل و ایجاد رویکرد تعاملی با جهان شاهد آن هستیم که وضعیت بخش گردشگری کشور بهبود پیدا کرده و می‌توانیم با ارتقاء توانایی‌های این بخش شرایطی برای درآمدزایی قابل توجه بخش گردشگری فراهم کنیم. رحیم‌پور تصریح کرد: گروه هتل‌های هما تنها برند ملی گردشگری کشور است که جایگاه ویژه‌ای داشته و هم‌اکنون با داشتن ۵ هتل پنج‌ستاره در کشور و بهره‌مندی از هزار نفر پرسنل و هزار اتاق به ارائه خدمات استاندارد مشغول است.
  • ورود بخش خصوصی؛ راه‌حل مشکلات فرهنگ و هنر

    ۱۰ سال از آخرین اجرا در مشهد می‌گذرد و ما حدود دو سال است که به سمت اجرای موسیقی در مشهد رفته‌ایم؛  نیروی انتظامی با ما همفکر و همراه است، درحالی‌که در بسیاری از استان‌‎ها بین نیروی انتظامی با مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی و برگزارکنندگان کنسرت‌ها چالش وجود دارد  در نشست‌هایی که با وزیر داشتیم ایشان تاکید کردند که در تغییرات به دنبال سیاسی‌بازی نیستند و انتصاب افراد از جناح خاصی در حوزه فرهنگ پسندیده نیست دنیای اقتصاد، سید مهرداد امیرکلالی- داستان جشنواره فیلم در ایران سابقه‌ای بیش از ۳۳ سال دارد.
  • آرامش پس از طوفان - ۱۳ بهمن ۹۳

    دنیای اقتصاد- گروه بانک و بیمه - در خیابان و کوچه‌ها جا برای پارک اتومبیل نبود. ازدحام مردم و صف کشیدنشان مقابل شعبه مرکزی موسسه، همه را به گمانه‌زنی، سوءظن و واهمه واداشته و علی‌رغم اعلامیه‌ها و بنرهایی که در اطراف شعبه نصب شده بودند و خبر ورشکستگی موسسه را کذب و دروغ می‌دانستند، بازهم مردم برای دریافت پول‌هایشان آرام و قرار نداشتند. پیرزنی که با سختی قدم برمی‌داشت و به ناچار پشت صف باجه‌ها ایستاده بود؛ مردی که می‌‎گفت: چندروز پیش ۲۰ میلیون وام گرفته‌ام و در این موسسه حساب بازکردم و حالا می‌ترسم نه تنها پولم را از دست بدهم که ماهیانه قسط بانک هم بپردازم؛ زن و شوهر جوانی با چهره‌هایی پریشان از قوچان به دنبال زنده‌کردن ۳۰۰ میلیون تومان خود به مشهد آمده بودند و .
  • ورود بخش خصوصی؛ راه‌حل مشکلات فرهنگ و هنر

    دنیای اقتصاد، سید مهرداد امیرکلالی- داستان جشنواره فیلم در ایران سابقه‌ای بیش از ۳۳ سال دارد. شروع جشنواره فیلم تهران در سال ۵۱ باعث شد نامش را به عنوان یک جشنواره بین‌المللی ثبت کند. برخی از فیلم‌سازان فعلی چندان آن را مهم نمی‌دانند؛ اما برخی دیگر آن را جشنواره معتبری می‌دانند که داوران مهمی هم در آن حضور داشته‌اند و فیلم‌های فاخری در آن شرکت کرده‌اند. ر سال‌های پیش این جشنواره در استان‌ها برگزار می‌شد، اما امسال بنا به گفته مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل کمبود اعتبارات در استان‌ها برگزار نمی‌شود.
  • نوسازی تاکسی‌های فرسوده متوقف شد

    فارس: مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری مشهد گفت: به دلیل اختلافات شرکت ایران‌خودرو و ستاد حمل و نقل و سوخت کشور صدور پیش فاکتور توسط شرکت ایران خودرو برای نوسازی تاکسی‌های فرسوده مشهد متوقف شده است. علی‌اصغر نیشابوری در ارتباط با توقف نوسازی تاکسی‌های فرسوده در شهر مشهد اظهار کرد: متاسفانه به دلیل اختلافی که بین شرکت ایران‌خودرو و ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور به وجود آمده شرکت ایران‌ خودرو صدور پیش‌فاکتور را به حالت تعلیق در آورده و هیچ پیش‌فاکتوری در دو ماه اخیر صادر نشده است.
    مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری مشهد افزود: پیگیری‌های زیادی در این مدت داشتیم تا این مشکل برطرف و صدور پیش‌فاکتور از سر گرفته شود؛ اما متاسفانه به نتیجه قابل‌قبولی نرسیدیم و مکاتبات زیادی با شرکت ایران‌ خودرو و ستاد حمل و نقل و سوخت کشور انجام دادیم؛ اما ظاهرا مشکلات شدید مالی بین این دو دستگاه وجود دارد.
  • درآمد ۳ هزار میلیارد تومانی حضور زائران در خراسان

    ایسنا: استاندار خراسان رضوی با اشاره به حضور ۲۸ میلیون زائر در استان افزود: این میزان زائر حاکی از درآمد سه هزار میلیارد تومانی دارد. علیرضا رشیدیان در گردهمایی ائمه جمعه خراسان رضوی اظهار کرد: این امر فرصت‌های خوب شغلی را در اختیار جوانان ما قرار داده است. استان خراسان رضوی مستعد کار است و از طرفی نیروی انسانی و سرمایه لازم را در اختیار دارد. وی افزود: با وجود مشکلات اقتصادی موجود، نرخ بیکاری در کشور ۱۰. ۵ درصد است، در حالی‌که در استان این نرخ به ۸. ۳ درصد کاهش یافته است.
    استاندار خراسان رضوی با اشاره به بحران آب در استان، تصریح کرد: در سال جاری با بیش از ۲۰ میلی‌متر افزایش بارندگی در استان ۱۱۶ درصد افزایش بارندگی داشتیم؛ اما این مساله جبران کسری و کمبود آب را نمی‌کند.
  • اتاق بازرگانی کارآفرین؛ نیاز اقتصاد ملی

    سید حسن حسینی* نگاهی به سخنان این روزهای فعالان اقتصادی حاکی از حساسیت‌ها و اهمیت حضور بخش‌خصوصی در عرصه های مختلف اقتصادی و لزوم فعال‌تر شدن اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی است که مسئولیت خطیر سیاست‌گذاری و شتاب دادن به رشد شاخص‌های توسعه اقتصادی و رونق کسب و کارهای داخلی را برعهده دارند. در حال حاضر بیش از پنج قرن و در کشور ما بیش از یک قرن از عمر اتاق‏های بازرگانی می‏گذرد و امروزه این نام برای بیشتر فعالان اقتصادی نامی آشنا است.
    واقعیت این است ، اهمیت فراوان بخش‌خصوصی در تصمیم‌گیری و مشارکت فعالانه آن در اتاق‌های بازرگانی ، پارلمان بخش‌خصوصی را به موقعیتی رسانده که می‌توانند نقش بسیار فعالی درسطح اقتصادی و توسعه بازرگانی داشته باشد؛ اتاقی که مهم‌ترین رسالت آن استفاده حداکثری از امکانات و مزیت‌های نسبی موجود در کشور برای رشد و توسعه اقتصادی و کسب درآمدهای ارزی از محل صادرات محصولات تولید شده در داخل است و در مرحله بعدی باید با برداشتن موانع و توانمندکردن ارتباطات بین‌المللی، شرایط را برای بازرگانانی که وظیفه خطیر بازاریابی محصولات داخلی در بازارهای خارج از ایران دارند را مهیا کرده و امکان توسعه، تولید و گسترش کار آفرینی را با رشد صادرات کالا و خدمات ایرانی فراهم آورد.
  • نقش برجسته فرهنگ در اقتصاد مقاومتی

    دنیای اقتصاد، گروه فرهنگ- مدیرعامل صندوق حمایت از هنرمندان در نخستین نشست تخصصی اقتصاد و فرهنگ با محوریت الگوی توسعه پیشرفت در مشهد گفت: ۱۹ بند اقتصاد مقاومتی به مقوله فرهنگ و هنر مرتبط است و این نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است که در این زمینه می‌توان به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اقتصاد مقاومتی باید درون‌زا و برون‌گرا باشد، توجه کرد. غلامرضا ارجمندی گفت: این جمله مصداق فرهنگ و هنر است و فرهنگ باید در اقتصاد مقاومتی و بخش‌خصوصی دارای نقشی قابل توجه باشد.
    ارجمندی با اشاره به جایگاه و پتانسیل بالای مشهد در اقتصاد و حوزه فرهنگ و هنر کشور، گفت: به نظر می‌رسد سقف اقتصاد فرهنگی این شهر در مقایسه با حجم گردش مالی کنونی آن پایین است و از هنرمندان می‌خواهیم که در حوزه‌های خود بازارسازی کنند.
  • تخصیص ۱۴۰میلیارد ریال اعتبار برای انتقال آب به مزارع در استان

    ایرنا: مدیر اداره آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای انتقال آب با لوله به مزارع هشت شهرستان مرزی در این استان تخصیص یافت. محمدابراهیم بهبودی افزود: در این چارچوب طرحهایی در دست تهیه است تا با هدف جلوگیری از هدر رفت آب در فاصله منابع آبی همچون چاه و چشمه تا مزرعه اجرا شوند و امیدواریم با مشارکت کشاورزان در اجرای این طرح ها ۴۸۰ کیلومتر لوله گذاری به منظور ممانعت از هدررفت آب در بخش کشاورزی انجام شود.
    مدیر اداره آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار نیز تاکنون اعتبار قابل توجه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی به این استان اختصاص یافته که تاکنون ۴۵ درصد از این حجم اعتبارات تخصیص یافته است.
  • فشار به مذاکره کنندگان، خدمت به منافع ملی نیست

    دنیای اقتصاد- رئیس شورای مرکزی موقت حزب ندای ایرانیان در نشست خبری راه اندازی شاخه خراسان این حزب گفت: وجود احزاب یکی از اقتضائات مهم زندگی امروز جامعه بشری است. سیدصادق خرازی در این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار دنیای اقتصاد درباره صحبت های روز شنبه ریاست جمهوری در خصوص انتقادات اخیر از ظریف و موضوع قدم زدن وی در ژنو، اظهار کرد: در مشهد فرصتی برای گوش دادن به صحبت های روحانی نداشته ام و به همین دلیل نمی توانم نسبت به مواضع وی اظهار نظری داشته باشم. اما می توانم حدس بزنم که آقای روحانی و ظریف چقدر در مضیقه و فشار هستند.
  • موزه فرش آستان قدس از بزرگترین موزه‌های تخصصی جهان

    دنیای اقتصاد- معاون امور موزه‌های آستان قدس رضوی گفت: موزه فرش آستان قدس رضوی گنجینه‌ای تخصصی و یکی از بزرگترین موزه‌های تخصصی فرش جهان به شمار می‌رود. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی علی سوزنچی کاشانی تصریح کرد: این مجموعه شامل ۳۷ تخته قالی و قالیچه است که از میان نفیس‌ترین فرش‌های موجود در آستان قدس رضوی انتخاب شده است و بافت ظریف و لطیف، طرح‌ها و نقش مایه‌های بدیع و رنگ‌های موزون قالی‌های این گنجینه بسیار چشمگیر است.
    سوزنچی کاشانی ادامه داد: قالی هفت شهر عشق که نمای هفت شهر مقدس مکه، مدینه، نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد در آن بافته شده و قالی گلابتون که در آن تارهایی از ابریشم با رشته نازک طلا یا نقره پیچیده شده است، از جمله فرش‌های حفظ شده در این مجموعه است.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه- بخش۱۶

    هادی پژوهش چناچه قبلا ذکر شد پس از جدا افتادن سرزمین افغانستان، راه اصلی مناطق خوارزم و فرارود (ماوراءالنهر)که از هرات می‌گذشت، بر روی حکومت ایران بسته شد. بدین‌سان، ارتباط کالبدی ایران با مناطق بخارا، سمرقند، فرگان(فرغانه) و. . . قطع شد. دولت روسیه‌ تزاری بر پایه منشور پتر و با استفاده از مسدود شدن راه دسترسی ایران از طریق هرات به آسیای میانه، سرزمین‌های خوارزم و فرارود را مورد تهاجم نظامی قرار داد. دولت مزبور پس از شکست نیروهای ایرانی در ترکستان در بین سال‌های ۸۰ -۱۸۶۰ میلادی مقاومت مردم محلی سرزمین‌های یادشده و ایستادگی امیران محلی وابسته به ایران را درهم شکسته و تمامی سرزمین‌های خوارزم و فرارود را اشغال کرد.
بیشتر