شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

ویژه نامه خراسان

  • امید به کاروان« تدبیر و امید»

    هیات دولت بالاخره عازم مشهد شد تا اولین جلسه خود در خارج از تهران را همزمان با هشتمین سفر استانی اش در میلاد امام هشتم شیعیان جهان در این شهر برگزار کند. کاروان «تدبیر و امید» سال گذشته قرار بود به خراسان رضوی بیاید اما تقدیر بر آن قرار گرفت تا این سفر در آغاز دومین سال فعالیت دولت به این استان بیاید. هر چند حسن روحانی با مردم مشهد بیگانه نبود و همانطور که خود او در سخنرانی شنبه گذشته در حرم رضوی اشاره کرد، این مردم مشهد بودند که در ۲۲ خرداد ماه ۹۲، در آن روز به یاد ماندنی با استقبالی تاریخی، بارقه امید پیروزی را در دل روحانی روشن کردند.
  • دولت از انتقاد رسانه ها استقبال می کند

    دنیای اقتصاد- محمدرضا صادق در نشست صمیمی با نمایندگان رسانه های گروهی در مشهد اظهار کرد: دولت از انتقاد رسانه‌ها استقبال می‌کند و تمام تلاش خود را برای فضای باز رسانه‌ای در یک سال اخیر انجام داده است. صادق در پاسخ به سوال خبرنگار «دنیای اقتصاد» در خصوص بالفعل کردن ظرفیت‌های صنعت گردشگری استان و برنامه‌های دولت برای آن گفت: بحث بالفعل کردن ظرفیت‌های گردشگری نیز در دستور کار دولت قرار دارد و معاونت گردشگری و صنایع دستی در قبال آن مسوولیت دارد.
    مشاور رسانه ای رئیس جمهور تصریح کرد: گاهی اوقات برخی خبرگزاری ها اخبار خلاف واقع از دولت انتشار می‌دهند و بعضا دولت را تخریب می کنند.
  • رکود در بازار مسکن

    هومن افشار این روزها اظهار نظر درباره راه اندازی صندوق پس انداز مسکن به عنوان اصلی ترین راه کار دولت برای خانه دار کردن مردم بالا گرفته است. از یک طرف برخی از کارشناسان می‌گویند که این طرح بدون در نظر گرفتن قدرت خرید مردم طراحی شده است و متقاضیان مسکن توان پس انداز کافی را برای خانه دار شدن ندارند، و از طرفی طرح مذکور برخلاف طرح‌های رایج در سایر کشورها است، به نحوی که به جای آن‌که تسهیلات را در ابتدا به مردم پرداخت کند در انتها پرداخت میکند و در این‌صورت فشار مضاعفی بر خریدار وارد می‌شود.
    اما وزارت راه وشهرسازی پرداخت تسهیلات بدون پشتوانه مالی را زیان بار و مسکن مهر را نمونه بارز این خطای مدیریتی می‌داند.
  • مشکلات صنعتی استان

    فرامرز مرادی * متاسفانه صنایع کشور و به خصوص صنایع استان طی ده سال گذشته با وضعیت بسیار نامطلوبی مواجه بوده است. از یک سو درگیر فرسوده بودن ماشین‌آلات و عدم‌امکان و توان مالی برای بازسازی و توسعه آن بوده‌ایم و ازسوی دیگر گرفتار تحریم‌ها و محدودیت‌هایی شده‌ایم که استکبار جهانی برما تحمیل نموده‌است . نوسانات ارزی در گذشته و عدم‌ثبات اقتصادی در کشور از دیگر عواملی بوده‌اند که صنعت همواره با آن مواجه بوده و تاثیر منفی از آن پذیرفته است. مشکلات بانکی ، عدم‌توان بازپرداخت تسهیلات اخذ شده توسط بسیاری از واحدها ، صنعت را به ورطه نابودی نزدیک نموده‌است .
  • درخواست‌های فعالان اقتصادی از دولت

    دنیای اقتصاد، سپهر استیری- همواره یکی از مسائل مهم کشور، مشکلات اقتصادی است. خراسان رضوی نیز از این قاعده مستثنی نبوده‌ و با مشکلات متعددی در این زمینه مواجه است، مشکلاتی که نه از جنس ملی بلکه بعضا بومی می‌باشند. به همین خاطر نخستین سفر کاروان «تدبیر و امید» به خراسان رضوی بهانه‌ای شد تا به سراغ تنی چند از فعالان اقتصادی استان رفته و خواسته‌ها و مطالباتشان از هیات دولت را جویا شویم.

    غلامحسین شافعی،
    رییس اتاق بازرگانی ایران
    pic۱
    یکی از موضوعاتی که برای خراسان رضوی به طور ویژه می‌توان مطرح کرد استفاده از پتانسیل تقریبا بی‌نظیر مشهد در موضوع گردشگری زیارت و گردشگری سلامت است.
  • چشم ‌اندازها و انتظارات از رئیس جمهوری

    حمیدرضا موحدی زاده بیش از یک سال از عمر «دولت تدبیر و امید» و پیروزی درخشان آقای دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ می‌گذرد. سفر رئیس جمهور برای مردم فداکار خراسانی و جوانان صبور مشهدی فرصتی است تا دوباره مطالبات برحق و قانونی خویش در حوزه فرهنگ، اقتصاد، اشتغال، رفاه، آرامش و حمایت از دولت منتخب خود را یادآوری نمایند و از سوی دیگر فضایی است برای دولت‌مردان و خدمتگزاران ایران اسلامی تا پیوند متقابل خود را با مردم مستحکم نموده و میوه شیرین آن یعنی اعتماد و مشارکت را برداشت نمایند.
  • خراسان مرکز اندیشمندان است

    دنیای اقتصاد، گروه سیاسی- رئیس جمهوری با انتقاد از اینکه خراسان نباید با سابقه تاریخی و علمی قوی دارای مشکل باشد، پرسید: چرا خراسان در رنج است؟ حسن روحانی که صبح روز یکشنبه در جمع نزدیک به یک هزار نفری نخبگان استان خراسان رضوی صحبت می‌کرد، با بیان اینکه خراسان مرکز اندیشمندان است، گفت: مرحوم آخوند خراسانی چنان در فلسفه و کلام و اصول متبحر بود که حدود صد سال است که در حوزه‌ها کتاب اصلی علم اصول از آن این فیلسوف بزرگ خراسان است. وی ادامه داد: علاوه بر آخوند خراسانی، خیام و فردوسی و عطار و در دوران اخیر شخصیتهایی مثل شهید مطهری و دکتر شریعتی در این استان رشد کرده اند.
  • نکاتی پیرامون تسهیلات جدید برای سرمایه‌گذاری خارجی

    علی‌اصغر پور فتح‌الله با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و نیز حوادث منطقه، زمینه ورود سرمایه خارجی بیش از گذشته احساس می‌شود. نگاهی به درخواست‌ها و محورهای سرمایه‌گذاری صادره در سایت سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی جمهوری اسلامی ایران نیز موید این مطلب می‌باشد.
    خوشبختانه با تغییرات مدیریتی در این سازمان مهم و سپردن سکان آن به دیپلمات با سابقه جناب آقای خزاعی که سابقه یک دوره مدیریت این سازمان را نیز دارند، شاهد تغییر برخی از رویه‌ها و تسهیل در امر سرمایه‌گذاری خارجی خصوصا اصلاح مقررات هستیم.
  • خبر - ۱۸ شهریور ۹۳

    بازدید وزیر جهاد کشاورزی از دهکده گل ایرانیان در مشهد وزیر جهاد کشاورزی ضمن بازدید از دهکده گل ایرانیان در مشهد اظهار کرد: گلخانه یکی از موضوعات مهم و جدی ما بوده و به آن توجه داریم. حجتی افزود: با توجه به بازارهای شمالی خصوصاً روسیه و زیرساخت‌های خوب از جمله نیروی انسانی، امکانات مهندسی و تجربه کافی، ضروریست که در آنجا حضور پیدا کنیم و موجبات گسترش صنعت گلخانه‌ای را فراهم کنیم. حجتی گفت: احداث این دهکده در توسعه صنعت گردشگری نقش بسزایی ایفاد می‌کند. .
  • تهیه طرح احیا و بازسازی بافت های فرسوده مشهد در مدت یک ماه

    ایرنا - جلسه هیأت دولت روز یکشنبه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری در مشهد مقدس برگزار شد و مهم ترین مسایل روز کشور از سوی اعضای دولت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. بر اساس خبر پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در این جلسه تعدادی از پیشنهادهای دستگاه های اجرایی پس از بحث و بررسی، به تصویب هیأت وزیران رسید.
    تصویب سند ملی راهبردی احیای، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده ناکارآمد شهری از جمله مصوبات جلسه امروز هیأت دولت بود. با تصویب دولت، وزارت راه و شهرسازی موظف شد با همکاری وزارتخانه های کشور، نیرو و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری و سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به تهیه طرح احیا و بازسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد مشهد با لحاظ جنبه های عمران شهری، فرهنگی و اجتماعی و زیست محیطی در مدت یک ماه اقدام کند.
  • بازدید معاون رئیس جمهور از پروژه موزه بزرگ خراسان در مشهد

    همزمان با آغاز سفر هیات دولت به خراسان رضوی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور در موزه بزرگ خراسان، ضمن بازدید از بخش‌های مختلف این موزه در جریان آخرین وضعیت تکمیل این پروژه قرار گرفت. مسعود سلطانی‌فر که همزمان با سفر هیات دولت به استان خراسان رضوی، به مشهد مقدس سفر کرده‌است در جریان بازدید از پروژه موزه بزرگ خراسان دستورات لازم برای بهره‌برداری هرچه سریع‌تر از این موزه را صادر کرد.
    در این بازدید که تعدادی از معاونان و مدیران سازمان میراث فرهنگی، رجبعلی لباف خانیکی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، جمعی از معاونان اداره کل، پیمان‌کار و دست اندرکاران این پروژه نیز حضور داشتند، معاون رئیس جمهور از طبقات و بخش‌های مختلف این موزه بازدید کرد.
  • در حدی قول می‌دهیم که بتوانیم عمل کنیم

    رئیس جمهوری گفت: قرار ما این است که در همه استان‌ها در حدی قول دهیم که یا در سال جاری یا حداقل در مدت باقی مانده از دولت‌مان بتوانیم آن‌ها را عملیاتی کنیم. به گزارش ایلنا از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در پایان هشتمین سفر استانی خود به مشهد مقدس در میان خبرنگاران این استان حاضر شد و با سپاسگزاری به درگاه خداوند متعال که توفیق تشرف به بارگاه امام هشتم را در شب و روز میلاد با سعادت آن امام همام به دولت تدبیر و امید عنایت کرد، گفت: امیدوارم به لطف خدا بتوانیم هر چه بیشتر به مردم عزیز این استان و عاشقان اهل بیت (ع) که از سراسر کشور و جهان به این شهر سفر می‌کنند، خدمت کنیم.
  • واگذاری کار به بخش خصوصی، کلید حل مشکلات کشور است

    دنیای اقتصاد، گروه صنعت- حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در دومین روز از سفر استانی خود به استان خراسان رضوی، در جلسه « توسعه و سرمایه گذاران» در جمع فعالان اقتصادی استان گفت: اقتصاد دولتی یک اقتصاد فشل است و روح و جان ندارد. دنیای امروز اقتصاد، دنیای اقتصاد بخش خصوصی است. وی با انتقاد شدید از کار دولتی و پایین بودن راندمان این کارها خاطرنشان کرد: هرچه دولت کوچک‌تر شود کار بهتر، دقیق‌تر و ارزان‌تر انجام می‌شود.
    روحانی ادامه داد: زندگی میدان مسابقه است. هم در درون کشور، هم همسایه‌های کشور و هم در دنیا.
  • سخنی با رئیس جمهور

    محمد مهدی سیادت سفر هیات دولت به مشهد در شرایطی است که یکسال از آغاز فعالیت دولت دکتر روحانی می‌گذرد. در یکسال گذشته دولت ایشان موفق شد دو مولفه اساسی تولید و اقتصاد کشور را در مسیر صحیح قرار دهد و نتایج اولیه ارزشمندی به دست آورد. بزرگ‌ترین معضل، تورم بالای ۳۰ درصد است که در اقتصاد نفتی و متکی بر منابع زیرزمینی، بلایی است که تولید را زمین‌گیر، فقرا را فقیرتر و ثروتمندان را فربه‌تر می‌نماید. اگرچه تمرکز ایشان بر کنترل تورم موجب فشارهایی بر دولت شده‌است، اما نتوانسته خللی در اراده رییس‌جمهور و دولت ایشان وارد نماید.
  • کاروان« تدبیر و امید» در خراسان

    دنیای اقتصاد، گروه سیاسی- رئیس جمهور عصر روز شنبه برای یک سفر دو روزه و با استقبال بی‌نظیر مردم وارد مشهد مقدس شد و در صحن جامع رضوی حرم مطهر با مردم دیدار و در جمع آنان سخنرانی کرد. رییس‌جمهور اعلام کرد: محاسبات سه ماهه اول سال ۹۳ به ما اعلام می‌کند که دولت از رکود عبور کرده است.
    به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جمع اقشار مختلف مردم مشهد در صحن جامع رضوی ضمن سلام و درود بر روان پاک هشتمین پیشوای شیعیان علی‌ابن موسی‌الرضا (ع)، اظهار کرد: آرزوی همه ایرانیان و شیعیان این است که در چنین شبی در بارگاه امام هشتم باشند که این سعادت نصیب دولت خدمتگزار شده‌است که به مرقد منور ایشان تشرف یابند.
  • ریاست محترم جمهوری و فضای کسب و کار استان

    حسین متین راد حضور ریاست محترم جمهور و هیات دولت در استان را به فال نیک گرفته و انتظار اولین سفر دولت به مشهد را پس از مراسم تحلیف و رای اعتماد داشتیم، هرچند دیر اما بازهم غنیمت است. یکی از عوامل اصلی و موثر بر سمپاتی بخش عمده‌ای از حامیان جنابعالی در حوزه سیاست و اقتصاد سیاسی، تاکید موکد شمابه اصلاح و بهبود فضای کسب و کار بوده و هست. به هر حال عدم جابه‌جایی و تغییرات نیز مزید بر علت شد. حتما می‌پذیرید که تفکری که عامل ایجاد مشکل بوده‌است، حلّال آن نخواهدبود.
    لذا در یک نگاه کلی وضعیت اقتصادی استان را اینگونه می‌توان توضیح داد:
    ۱-کلیه شاخص‌های اقتصادی، به‌خصوص در حوزه فضای کسب و کار، به گونه‌ای است که از میانگین فضای کسب و کار کشور پایین‌تر است که شما بهتر می‌دانید یعنی چه؟ آن هم برای استان خراسان رضوی.
  • بازدید وزیر صنعت از نمایشگاه توانمندی‌های اقتصادی خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد - وزیر صنعت، معدن و تجارت، با حضور در محل برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های اقتصادی و صنعتی استان ، به بازدید و گفت‌وگو با شرکت‌های فعال و توانمند استان در بخش صنعت، کشاورزی و صنایع وابسته پرداخت. مهندس نعمت زاده که به همراه جمعی از مسئولان استان در این نمایشگاه حضور یافته بود ضمن حضور در میان اهالی صنعت استان دقایقی به گفتگو در رابطه با مشکلات و موانع صنعت استان پرداخت و تصریح کرد: به زودی با تدابیری که دولت در حوزه‌های اقتصادی و روابط بین‌الملل اندیشیده‌است، چرخ صنعت استان با سرعت بیشتری به گردش درخواهد آمد.
  • مساله قاچاق و توسعه‌نیافتگی مناطق مرزی

    حسین رجب پور مسئله قاچاق سوخت یکی از مشکلات گریبان‌گیر استان در سال‌های اخیر بوده است. تفاوت قیمت فرآورده‌های نفتی در دو سوی مرز به‌عنوان مهم‌ترین عامل این وضعیت تلقی شده‌است. اما این مسئله می‌تواند ریشه‌های عمیق‌تری نیز داشته‌باشد. به‌طور کلی می‌توان توسعه‌نیافتگی مناطق مرزی را عامل اصلی این مشکل دانست. مسئله‌ای که به مشکلات اقتصادی این مناطق از جمله بیکاری و محرومیت و فقر دامن زده و بعضا ساکنان این مناطق را نسبت به پرداختن به فعالیت‌های غیرقانونی ترغیب کرده‌است.
    می‌توان گفت که مناطق مرزی همیشه از نوعی بی‌توجهی دولت مرکزی رنج می‌برند.
  • حضور معاون رئیس جمهور بر مزار علامه بهلول گنابادی

    دنیای اقتصاد- معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با حضور بر مزار محمد تقی بهلول گنابادی ضمن زیارت بارگاه این علامه بزرگ به مقام شامخ بهلول گنابادی ادای احترام کرد. مسعود سلطانی‌فر که به همراه هیات دولت به استان خراسان رضوی سفر کرده بود، با حضور در شهرستان گناباد ضمن بازدید از آرامگاه بهلول گنابادی و زیارت مزار این حکیم یاد و خاطره مجاهدت‌های علامه بهلول گنابادی را گرامی داشت.
    وی با حضور درمزار شهدای گمنام شهرستان گناباد به مقام والای شهیدان انقلاب اسلامی ادای احترام کرد و با قرائت فاتحه و نثار شاخه های گل یاد و خاطره پایمردی و رشادت شهدای افراز انقلاب اسلامی خصوصاً شهیدان جنگ تحمیلی را گرامی داشت.
  • ابعاد نگران کننده قاچاق سوخت

    دنیای اقتصاد، گروه تجارت- حجم بالای مصرف سوخت‌های فسیلی در سال‌های اخیر همواره یکی از چالش‌های دولت در زمینه مدیریت مصرف انرژی بوده‌است. ‌این مسئله همه دولت‌ها را برای تغییر الگوی مصرف سوخت تحت فشار قرار داده‌است. حجم بالای یارانه سوخت
    گزارش بانک جهانی که در آستانه مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها منتشر شد، حجم بالای مصرف انرژی و بویژه سوخت‌های فسیلی را در ایران به‌عنوان تهدیدی برای آینده اقتصاد کشور معرفی کرده‌است. در این گزارش در مورد حجم ذخایر نفت ایران آمده‌است: جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن ۱۳۷.
  • بازدید نوبخت از نمایشگاه بین‌المللی مشهد

    دنیای اقتصاد - معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور از نمایشگاه بین المللی مشهد بازدید و در جریان طرح توسعه این نمایشگاه قرار گرفت. دکتر محمدباقر نوبخت در این دیدار، ضمن آشنایی با مجموعه فعالیت‌های نمایشگاه بین‌المللی مشهد، از چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو، قطعات و صنایع وابسته دیدن کرد.
    محمدجواد حمید، مدیرعامل نمایشگاه بین المللیمشهد در این دیدار با بیان اینکه سالانه بیش از ۵۰ عنوان نمایشگاهی در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار می‌شود، گفت: برخی از عناوین برگزاری به لحاظ کمیت و کیفیت برترین نمایشگاه در سطح کشور می‌باشند که از آن جمله می‌توان به بزرگترین نمایشگاه خودروی کشور اشاره داشت.
  • آسیب شناسی حمایت دولت‌ها از صنعت

    چند صباحی است که با استقرار دولت تدبیر و امید به عنوان سکان‌دار مدیریت اجرایی کشور، مقوله خروج صنعت از رکود و فعال شدن واحدهای تولیدی به عنوان یک مطالبه جدی که حتی مورد تاکید رهبری نیز قرار گرفته است، توسط افکار عمومی پیگیری می‌شود. عده‌ای علاج رکود فعلی را تخصیص اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل طرح های نیمه تمام می‌دانند و عده‌ای دیگر علاج را در تخصیص سرمایه درگردش برای واحدهای تعطیل شده.
    عده‌ای راه چاره را در ممنوعیت واردات و عده‌ای دیگر به تسهیل در تخصیص ارز مورد نیاز در بخش صنعت عقیده دارند.
  • آقای رئیس جمهوری خوش آمدید!

    امیرشهلا دولت در هشتمین سفر استانی‌اش به شهر امام هشتم رسیده‌است. من در همان شهر زندگی می‌کنم. شهری که سهمش از تغییرات مدیریتی دولت، اگر نگوییم کمترین در سطح کشور، لااقل یکی از کمترین‌ها است. در کشور من، درست یا غلط، باب شده که اولین مطالبه مردم در هر انتخابات، ایجاد تغییرات مدیریتی باشد. خصوصا اگر نامزد پیروز، به لحاظ مشرب سیاسی، در منتهی الیه فاصله از دولت قبل از خود قرار داشته باشد. حالا سؤال این است که رأی‌دهندگان به روحانی در این سفر چه باید بکنند؟ آیا همچنان به حمایت خویش از برنامه‌های دولت تداوم بخشند یا نارضایتی‌شان از بعضی کاستی‌ها موجود را به رئیس جمهور بگویند؟
    صدالبته صاحب این قلم به کارنامه یکساله دولت روحانی نمره بالا می‌دهد.
  • بهبود فضای کسب و کار بانوان

    مریم اسلامی لِلرِّجالِ نَصیبٌ مِمَّا اکْتَسَبُوا وَ لِلنِّساءِ نَصیبٌ مِمَّا اکْتَسَبْنَ(مردان را نصیبی است از آنچه بدست می‌آورند و زنان را نصیبی)(سوره نساء - آیه ۳۲) فعالیت اقتصادی و کار و تلاش همواره قرین زندگی زنان بوده‌است. زنان در طول تاریخ علاوه بر انجام کارهای خانه همیشه همگام با مردان فعال بوده‌اند. با حرکت جوامع به سوی دستاوردهای تمدن جدید و تبدیل کارگاه‌های خانگی و کوچک به کارخانه و جایگزینی ماشین به جای نیروی انسانی، اشتغال زنان به فعالیت‌های اقتصادی بیرون از خانه طی چند دهه اخیر اهمیت ویژه‌ای یافته‌است، به گونه‌ای که در حال حاضر مشارکت اقتصادی و اشتغال زنان به فعالیت اقتصادی در بیرون از خانه، یکی از مسائل مهم و مطرح زنان در جامعه امروز ماست.